Buna,
Isi mai aminteste cineva, de pe timpul lui Ceausescu, de pestele congelat la 18 lei/kg??? Nu stiu exact ce soi de peste era!! Stiu ca imi placea deosebit de mult pentru ca nu avea oase
... doar sira spinarii era sub forma literei Y!! Initial am crezut ca e vorba de merluciu, dar am cumparat ieri si nu este. Ma poate ajuta cineva, sa gasesc pestele copilariei mele???
Steluta
34s+.
Steluta, sa fie vorba despre macrou?
VoichiV
37+
poze burtica si Maria Alexandra http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png
quote:
Originally posted by chatonel
yo cre'ca era sabie :)
Toulouse, la ville rose
De macrou nu poate fi vorba, caci am mai mancat de atunci, si oricum acesta are oase pe langa cele de la sira spinarii. Totusi la forma/dimensiuni arata ca si macroul congelat de azi. La cod m-am gandit si eu, dar acesta are dimensiuni mai mari, daca nu ma insel. De sabie
nu stiu ce sa spun, ca nu am idee cum arata.
Nu stiam ca va fi atat de dificil sa aflu. Am crescut eu intr-un oras pe marginea Dunarii, dar la pesti nu ma prea pricep
.
Steluta
34s+.
Steluta, din descrierea ta e posibil sa fie vorba de un sturion (cega, nisetru, pastruga, morun); stiu ca sturionii nu au oase, au doar sira spinarii in forma de Y, cartilaginoasa.
Eu zic ca-i codul alb. Aici este congelat, de dimensiuni mici, lungi si subtirei. N-au oase si carnea este albaaaa...
Adriana si
Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
Merlucius. Nu are oase (decit o coloana vertebrala compacta) si se gasea cand eram noi mici:D. Si acum mai cumpar si papam prajit cu mujdei si mamaliguta:)))). Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
buna!
vin si eu cu un raspuns si poate chiar e pestele pe care il cauti.
dupa ceva investigatii am ajuns la concluzia ca ar putea fi stavrid. ce parere ai?
Si eu cred ca e vorba de merlucius. Are carnea alba si nu are oase deloc (in afara sirei spinarii). Si eu mancam adesea in copilarie.
Si acum cumpar pentru fetita mea, e super bun.
deja salivez, cerd ca dau o fuga in piata!
Pupici!
printze