Hipertensiune arteriala = cezariana?

Hipertensiune arteriala = cezariana? | Autor: stelab

Link direct la acest mesaj

Pentru mamicile care au trecut prin experienta nasterii prin cezariana. As vrea sa stiu daca hipertensiunea arteriala a viitoarei mamici este un motiv pentru nastere prin cezariana. Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns morm2006 spune:

DA, este foarte important sa nasti prin cezariana daca ai hipertensiune arteriala. Citeste te rog ce am patit eu si te vei lamuri complet. Eu daca stiam ca o sa am hipertensiune in sarcina, mergeam la un doctor specialist si urmam un tratament si nu pierdeam copilul pe care l-am iubit enorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Hipertensiunea arteriala este motiv pentru nastere prin cezariana.Si eu am pierdut sarcina din cauza hta la 6 luni si jumatate.Cand a scazut tensiunea mi-a facut cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Si eu am avut hipertensiune arteriala, doar in timpul sarcinii, pentru ca nici inainte nici dupa nu am mai avut asemenea probleme. Dar am fost atent supravegheata de un medic exceptional si chiar daca am petrecut doua luni in spital, a meritat pentru ca azi am un baietel minunat care in urma cu cateva zile a implinit trei ani. Dar medicii ginecologi stiu foarte bine ce riscuri implica hipertensiunea arteriala in sarcina, dupa cum spuneam, pe mine m-a tinut doua luni in spital, a trebuit sa iau Dopegyt, din cate am inteles e singurul medicament pentru hipertensiune care poate fi luat in timpul sarcinii. Si in final am nascut prin cezariana, un copilas mare, frumos si sanatos.
Imi pare rau pentru mamicile care au pierdut copilasii din acest motiv, e foarte trist cand se intampla asa ceva.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/br_cristina30/album?.dir=9685&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

DA.
Cand am aflat si de aceasta problema, am acceptat categoric cezariana chiar inainte de termen. (noroc ca oricum fi`mea s-a grabit)


Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Si mie mi sa declansat hipertensiunea in luna a 8-a, m-am suparat si...au inceput problememle, dar am avut noroc ca am avut o sarcina usoara si ca am dat peste un doctor superbun (parerea mea !), si am dus sarcina pana la capat si acum am o fetita de 6 ;uni sanatoasa. Am nascut prin cezariana, la termen (chiar o zi dupa termen, deci la 40 saptamani si 1 zi), totul a decurs bine, sau aproape bine - eu sunt mai panicoasa de fel asa ca eram gata-gata sa lesin pana sa-mi faca anestezia de am speriat toti medicii care erau acolo (4!!!). Dar nu te speria, ca daca esti supravegheata bine si daca incerci si tu sa ai grija de tine totul va fi bine.


Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Eu am avut hipertensiune de sarcina cu rupere de membrane la 32 de saptamani, m-au tinuit asa pana la 34 (cu tratament) in spital si am nascut la 34 de saptamani absolut natural (fara epidurala) un copilas foarte sanatos. Doctorii din Giulesti mi-au spus ca e foarte important sa nasc natural ca bebe sa lupte sa iasa la lumina singurel (a avut Apgar 9).

S-ar putea ca indicatia de cezarina sa fie data atunci cand tensiunea arteriala nu mai poate fi cntrolata si se impune nasterea de urgenta. La mine tensiunea se tinea sub control cu medicatie si regim, problema era lipsa lichidului amniotic.

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput