Aspirante peste 35 ani - cap 2-

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nasha_4as spune:

motzishor...blondutzte pupa mama si are pumnisorii strinsi pe 3 iulie ca sa elimini o problema grava!
gabitz,da si eu mai i-au...frontin de 1 mg(alpazolam subst.activa) cite un "coltisor" cind vreau sa dorm bustean!tin dintr-o pastiluta cam 2 saptamini pt. ca`s ale lui barbatu-meu si stiu ca`s puternice rau(dupa o pastila cred ca as dormi 2 zile),dar oricum cind ma odihnesc ma simt excelent si nu sint dependenta de ele ca au trecut luni in sir si nu am luat!ai un PM...
vecinicamulti...ce parere ai de furtuna care a fost?eu nu mai pridideam cu inchisul geamurilor ca m-a prins in baie!
dj mama vezi ca ai un PM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha_4as spune:

vecina,HELIOS-UL unde s-a mutat???am vazut ca i-a luat locul"fat-frumos"in afara de rovine si ce isi construiesc linga scoala nr.2 mai au ceva? ma intereseaza informativ (mai mult ca...birfa pt.camenita),scuze daca ofensez pe cineva dar nu ii am la suflet nici pe el nici pe nevasta-sa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Nashico fain potop.
Despre Helios ti-am raspuns la craiovence.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

Pup toate fetele!

Nasha - multumesc pentru mesaj.Ti-am raspuns si eu.

Mihaela - nu, sunt romanca!E o gluma serioasa si sensul il "simti" doar cand traiesti afara.Nu cand esti in vizita sau in concediu.Datorita faptului ca am lucrat cu oamenii din toate "clasele" sociale, am inteles ce inseamna sa fii OM.Acum cand traiesc si am contact cu atatea natii am simtit ce inseamna sa fii OM.M-am nascut si am trait pana in 2002 in Medias, jud.Sibiu.Imi place sa folosesc perfectul simplu.In sentinte nu aveam voie sa-l folosim si nici sa prescurtam ceva.De ce sa vorbesc mult si fara rost cand pot vorbi mult si cu rost.

Carma - spasmofilia este lipsa de Ca si Mg, mai exact este predispozitia la convulsii cauzata de excitabilitatea exagerata a sist.nervos muscular.Mie mi se inclestau mainile(palmele) si din cauza sperieturii nu mai aveam aer, apareau palpitatiile, simteam ca lesin, etc.Diagnosticul era:Spasmofilie si tulburari neuro-vegetative(cauzate de emotivitate, sensibilitate exagerate, traume din copilarie, si acelasi etc.).Dupa 10 ani de spitale si autocontrol am reusit sa imi revin, dar au aparut altele...spondiloza, fierea....Te simti bine, uiti prin ce ai trecut, apar iarasi probleme, nervi, stres si o iei de la capat.Au trecut 3 ani de la pierderea sarcinii si abia m-am obisnuit cu gandul ca asa a fost sa fie si ca s-ar putea sa nu mai fie deloc.Toate "consumurile" interioare, plans, stimulari nereusite, asteptari, sperante, ca realizarile nu le mai vezi, supara sist.nervos vegetativ care are bietul, si el, la replica.Definitia sistemului nervos vegetativ e foarte simpatica si simpla:"sistem nervos care inerveaza organele interne".

Copilutzu - am auzit de Aspacardin pentru ca i-a fost prescris mamei mele.Eu sunt pentru naturiste.La spital, pe propria.mi raspundere-sub semnatura, am refuzat sa iau tranchilizantele puternice care mi-au fost date.Desi pot in geanta Rudotel si Distonocalm, am reusit ani de zile sa nu ma folosesc de ele.Daca nu am incotro, voi apela si la ele.
Nu stiu cat de rezistenta esti la durere, dar HSG nu e un capat de lume.Am mai scris.E ca atunci cand ai dureri premergatoare CM.

Va pup ca ma-ntinsai mult, primul mesaj mi-a disparut in mod curios in timp ce scriam si sunt scrisa cu rosu pe lista.

O intrebare intrebatoare:Care pot fii cauzele cand ai dureri la contact....In toate pozitiile!Nu va ganditi si voi la vreo 70 de pozitii, ci doar la 3-4 ca noi suntem cam batranei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carma spune:

Buna fete dragi,

Dj_mama, nu am sa deschid subiect nou despre spasmofilie din (cel putin) doua motive. Unul: eu nu stiu prea multe despre boala- abia acum vreau sa caut informatii, si deci nu as putea sa dau prea multe detalii si eventual sa sustin o discutie pertinenta. Eram curioasa doar sa stiu ce manifestari are boala si ce tratament( eventual) recomanda medicii de pe alte meleaguri.
Doi: nu asta e pt. mine la ora actuala subiectul nr. 1, ci aducerea pe lume a unui copil.

Gabi66, recunosc in manifestarile descriese de catre tine relativ putine chestii. Si mie mi se incleshteaza miinile( chiar rau de tot)dar in plus mi-e si rau, in general ma podideshte plinsul (nu-mi plang de mila)ceea ce denota ca intr-adevar sistemul nervos e in pioneze. In plus, ca sa continui cu descrierea simptomelor, mi-e rau de la stomac, dar nu vomit si cel mai deranjant, in cazul crizelor grave, simt toti muschii din corp incleshtatzi - iar cei din jurul gurii se string astfel incit nu mai pot vorbi decit f. greu- si ma simt de parca sunt conectata la reteaua de curent. Penultima oara - cam acum 2 ani( norocul meu e ca nu-s prea frecvente crizele astea) am stat mai mult de o ora "pusa la curent" incit ma intrebam daca nu o sa paralizez, doamne fereste! Daca se intimpla sa mai fiu si in masina atunci starea de rau e si mai accentuata. Nu pot sa ma ridic nici in picioare, nu pot sa stau nici culcata, ca simt ca imi vine sa vomit.
Ca sa ies din starea asta eu beau apa cu zahar sau cu calciu( cind sint acasa , ca nu umblu cu zahar sau calciu dupa mine)
Altfel, tratament nu iau dupa capul meu, iar d-rii de aici nu mi-au recomandat decit masca pt. a-mi regla respiratia.

Dupa cum vad boala se manifesta diferit de la persoana la persoana si sigur si stressul si supararea isi spun si ele cuvintul.
Imi pare rau de sarcina pierduta de tine si de celelalte necazuri prin care ai trecut. Iti recomand sa nu te mai enervezi( la mine asta delanseaza atacurile) si sa nu-ti faci probleme cu angajatul( si eu stau acasa si nu pot sa spun ca e nemaipomenit de rau, macar sunt ferita de stres). Si sunt sigura ca intr-o zi o sa ai si un copilas si servici si tot ce mai vrei tu.

Tuturor fetelor multa sanatate si bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Buna pushtoaicelor,
Sunteti deacord sa se inchida ac subiect? Eu nu! De ce ? Pt ca problemele ginecologice ale femeilor care se apropie de 40 de ani nu sunt aceleasi cu cele ale fetelor de 30 sau 20 ani. Eu nu ma vad amestecata in ac oala cu fetele de la sub "optimiste" ( ca nu mai sunt deloc optimista) dar nici cu cele de la " Prea tanara pt a deveni mamica".
Dc moderatorii decid sa-l inchida sa o faca dar sa ne spuna si unde ar tb sa scriem noi cele care am fost date afara. Eu deocamdata iau o pauza de DC.
Eu va pup si imi pare rau ca s-a intamplat asa. Va urez mult succes in continuare!

Miki

Lasati barca la apa ! Undeva, in larg, un om se ineaca.EDWARD SMITH UFFORD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

'Neata la fete!

Miki - moderatorii nu vor sa inchisa subiectul, ci doar sa ne uneasca(sper ca nu am inteles fals).Titlul(propus de Ale):Aspirante >30 nu-ti place?Si ne vom muta la "Discutii generale", cele medicale la medicale, etc.

Carma - starea de voma nu-ti vine de la spasmofilie.Si mie mi-era frica sa ma misc deoarece aveam impresia ca daca fac o miscare, dau afara.Nici nu poti sa-ti dai seama cate reactii are Spondiloza.Sau fierea.Eu ma autosugestionez si incerc sa fac altceva.E o senzatie asa de ciudata, iti vine tot timpul sa te misti pentru ca daca te asezi undeva sa te linistesti, nu poti sa stai.Plus furnicaturile.He-he!Simptome....cat duce trenul.Noi sa fim sanatoase.Apropo de aparat pentru reglarea respiratiei!Eu imi puneam o punga si respiram in ea.Nu mai imi fac probleme(rusine, jena)ca sunt in public(mijloace de transport, pe strada) sau autocontrolul.Calciu poti lua o tableta(efervescenta) pe zi, o luna.Mg (cu vit.B6)la fel.Vrem, nu vrem ne suparam, enervam si Ca sau Mg se consuma.Cel putin eu la MagneB6 reactionam ca un Saint-Bernard.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Nici mie nu mi-ar place sa uneasca "n" subiecte.
Am scris la un subiect cu " adunare generala" si nu ma baga nimeni in seama ,sau nu eram intelasa . Sau se discuta in grupuri de 5,6 si daca nu erai in nici un grup ,...erai pe dinafara...
Va rog din sufletzel....nu ne spargeti gashca....ca si asa avem destule probleme pe care numai noi intre noi le putem intelege. Stiti voi..."Cine se aseamana , se aduna!!"

PERLUTZA MEA , si FLORILE MELE
"Cand am incetat de a mai fi copii,am si murit !!! "

copilutz'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carma spune:

Buna fete dragi,

Subscriu si eu celor spuse de catre miki si copilutzu. Problemele cu care ne confruntam noi, cele peste 35 de ani sunt (din pacate) altele decit ale celor sub aceasta virsta.

Gabi66 imi dau seama ca ai dreptate. Eu ma consideram sanatoasa, ca daca medicul iti spune asa, atunci trebuie sa-l crezi, desi despre medicii de aici mi-am mai spus eu parerea...
Acum citind ce s-a mai scris pe forum despre spondiloza recunosc si nu recunosc simptomele bolii. Probabil ca eu sufar de o forma mai usoara( da las' ca mi-ajunge spasmofilia, nu?)Sau poate ca simptomele variaza de la persoana la persoana.
Si sincera sa fiu nici nu prea m-am mai cautat pe la doctori. Asa mi-e groaza sa merg din medic in medic pina mi-o spune unul "da, asa e, suferi de cutare boala".
Oricum mi-ai deschis mintea si-ti multumesc.
Mult succes in tot ce vrei sa faci si tie si celorlalte fete!

Scuze moderatori ca am fost pe linga subiect. Acum am incheiat discutia pe aceasta tema. Mai intru peste o luna la FIV.

Cu drag,

Carma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Apropo de crizele de spasmofilie sunt de fapt o manifestare paroxistica de anxietate (eventual sub forma unui atac de panica).

Si apar practic intotdeauna intr-un moment/perioada de anxietate.
Anxietatea produce dezechilibre biochimice ale zaharului din sange, magneziului, calciului etc. si de aici acele simptome groaznice, pe care si eu le cunosc foartre bine.

Evident ca suplimentul de zahar, magneziu si calciu ajuta intr-un astfel de moment, mai ales ca magneziul si calciul sunt tranchilizante naturale. Foarte bune sunt exercitiile de respiratie (inspir si expir adanc cu eliminarea intregii cantitati de aer din plamani) si cele de relaxare totala a musculaturii. Eu imi tin mainile in apa calda, pentru ca mi se racesc foarte tare (asta daca nu am bufeuri, ca mi se intampla si asta). Si ajuta, de asemenea, dar sunt de evitat (daca este posibil) anxioliticele. Si desigur psihoterapie cu un terapeut bun (greu de gasit, din pacate).

In perioadele de relaxare eu nu mai am aproape deloc astfel de crize. In orice caz manifestarea este mult diiminuata.

Mergi la inceput