Fibrom uterin (13)
Raspunsuri - Pagina 11
MadaS spune:
Lyly, felicitari.Tu ai incercat sa-l scoti laparo fara tratament cu Diphereliene, in conditiile in care avea 5/6 cm? cam mare, intr-adevar.Cel putin renumitii medici de la Giulesti te-au pus sa faci un test Doppler de vascularizatie inainte de a te baga in laparo?
Ani, ne amintim, cum sa nu.Imi pare rau ca nu a tinut embolizarea la tine, ai fi putut sa faci apoi laparo fara sa mai iei diph.Cel putin ai suportat bine trat cu Diph? la cat a scazut fibromuul dupa cele 3 luni de diph? vrem date exacte! mai multe detalii, si cu cine ai facut laparo, ce medic?
ani_84 spune:
raspund pe rand. fibromul avea vreo 7-8 cm cand am facut ecografie si test de vascularizare doppler la dr. iosup, asta se intampla undeva la inceputul lui decembrie, deci la vreo 8 luni dupa embolizare. dr. iosup a zis ca totul este vascularizat fain frumos si fibromul nu arata ca un fibrom embolizat. stupoare mare, va dati seama... urmarea a fost tratamentul cu diphereline... l-am suportat... zic eu destul de bine. am avut bufeuri, am avut si nervi. din fericire nu m-am ingrasat (nu stiu de ce ma gandeam eu ca o sa ma ingras). am luat distonocalm, care a mai atenuat din efecte...
de operat m-am operat la clinica de chirurgie generala a spitalului sf. ioan din bucuresti, care face mai ales operatii laparoscopice, nu neaparat ginecologice. doctorul a fost dr. catalin copaescu, un tip extraordinar, un om si un profesionist adevarat. de altfel toata echipa a fost super, numai cuvinte de lauda si ganduri bune la adresa lor.
la ecograf si tomograf s-a vazut ca fibromul scazuse la 3x5 cm, 5 cm fiind baza de prindere pe uter. la operatie s-a dovedit ca nu e chiar asa si ca fibromul era mai mare decat se asteptau, dar nu stiu exact cat, deoarece l-au scos in bucati. dar cica s-a umplut undeva la un pahar... deci... mare. si deci, e adevarat ca pana nu intra la fata locului, nici un medic nu poate garanta nimic... cam asta e, daca va mai intereseaza ceva, sunt pe aici
kim spune:
Lyly, ce veste buna!
Iti doresc o nastere usoara si rapida, un bebe sanatos si frumos!
Fetelor, am ajuns in finala la concursul foto, azi se voteaza ultima zi! http://www.babiesonline.com/babycontest/votepage.asp?page=2001
V-am pupat pe toate 
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
MadaS spune:
Ani 84
Foarte interesante marturisirile tale.Esti una dintre putinele care au facut embolizare urmata de laparoscopie.(sa inteleg ca testul Doppler indica inca o vasulrizatie abundenta la eco facuta la Iosup,chiar si dupa embolizare, ai cumva valorile tb sa fie trecute pe fisa de ecografie, sub forma de IR -uri.Tot la Iospup merg si eu si-l apreciez, tot subseros am si eu si tot cu vascularizatie cam bogata, nici o sansa sa fac laparo in conditii de siguranta fara tratament cu Diphereline inainte, cel putn in momentul de fata)
Sa inteleg ca la Clinica Sf Ioan ti-au facut eco +tomografie inainte de a te baga la laparo? sau ai facut tu, din proprie initiava.
Eu sunt cam dezamagita ca multi medici considerati buni in laparo merg cam orbeste, adica o data ce ai fibrom si ai facut trat cu Diph nu mia fac nici un test la sfarsitul tratamentului ci te baga direct la operatie, pe principiul vedem ce-o fi acolo
Deci, tomografia a fost facuta obligatoriu inainte de intrarea in operatie, in acelasi spital?
Kariris spune:
Fetelor... Help!!!
De data asta chiar va rog daca stiti, sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: ati auzit ca niste mioame, noduli fibromatosi, nici nu stiu cum sa le mai zic, in traducere libera "fibromutze" de pana in 7 mm, vreo 5 la numar, situate "profund in miometru aproape de endometru" sau chiar in zona endometrului sa poata fi scoase printr-o hysteroscopie? sau ma pacaleste doctorul??? ori cum pot scapa de ele? ca embolizare am inteles ca nu se face la asa dimensiuni mici; unele sunt intramurale.
Sunt in ceatza!
dj_mama spune:
lachi, nu stiu daca se poate dar, fiind asa mici, oare nu se pot trata cu medicatie? fiind intramurali, banuiesc ca dupa aceea va trebui o pauza de minim 3 luni sa se vindece; dar e bine ca sunt luate din pripa; sorry, chiar nu stiu sa raspund la intrebarea ta
mioritaus spune:
FETELOR,, o fi normal sa am menstra abundenta cu pierderi de cheaguri si ma mai tine si de duminica cu tot cu steriletul Mirena? Ati auzit vreo inf de genul asta?
Va pup , Miorita
noela_carmen spune:
quote:
Originally posted by lachione
Fetelor... Help!!!
De data asta chiar va rog daca stiti, sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: ati auzit ca niste mioame, noduli fibromatosi, nici nu stiu cum sa le mai zic, in traducere libera "fibromutze" de pana in 7 mm, vreo 5 la numar, situate "profund in miometru aproape de endometru" sau chiar in zona endometrului sa poata fi scoase printr-o hysteroscopie? sau ma pacaleste doctorul??? ori cum pot scapa de ele? ca embolizare am inteles ca nu se face la asa dimensiuni mici; unele sunt intramurale.
Sunt in ceatza!
intr-adevar sint destul de mici, nu prea am inteles eu cum sunt situate, dar dupa explicatiile tale si din cauza faptului ca dr. vrea sa le scoata la histeroscopie inclin sa cred ca ar fi situate submucos,imediat sub endometru si daca sunt asa, da se poate sa ti le curete dar daca sint profund in peretele uterin eu am rezerve mari, nu cred ca ti le poate scoate, ar insemna sa-ti taie uterul, sa "scobeasca " ca sa ajunga la ele, indiferent cat de mici ar fi...de embolizare nici vorba...