Violul - cuvant greu!

Violul - cuvant greu! | Autor: AbraMack

Link direct la acest mesaj

Citeam pe forum raspunsul unei doamne la intrebarea Cand v-atzi inceput viata sexuala? . Doamna a raspuns “(…)la 16 ani, in urma unui viol(…)” Si mi-am adus aminte… Stiu ca nu i-a fost usor sa scrie si sa isi aminteasca. Stiu, pentru ca si eu am trait doua « experientze » dintr-acestea. M-am gandit ca in mare parte a fost si vina mea, fiindca am creat « clima si ambientul » cum s-ar spune. Apoi m-am trezit si am spus: “La dracu, nu!!“ Indiferent de ce ma fac vinovata o data ce spui NU, e clar NU!!! Oricine are dreptul sa se razgandeasca, sa ii fie frica, sa realizeze ca a gresit. Traim intr-o lume, totusi, in care oamenii au pretentzia de a fi « bipezi, fara pene si cu unghii late », cum spunea Platon. In fine, nu am de gand sa povestesc experientele mele ci doar sa va lansez cateva intrebari : Ce parere aveti despre violatori ? Ce ar trebui sa se intamlpe cu ei ? Nu e prea blanda legea in Romania cu ei ? Dar victimele ? Ce sansa de recuperare au acestea ? Pot ele ramane stigmatizate pe viata ? Merita sa te sinucizi din cauza unui viol ? Si nu in ultimul rand : Nu vi se pare ca numarul violurilor a crescut ingrijorator in Romania ? Oare de ce ? Astept cu mare interes raspunsurile dumneavoastra, doamnelor. Va tzuc !

AbraMack si a ei... astrala!!!
http://www.babiesonline.com/babies/a/astra/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Remarcabil, cat de detasat vorbesti dupa doua asemenea experientze.... brrrrr!

eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)

ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AbraMack spune:

AB aparentele insala... Nu e detasare dar am ingropat atat de adanc ceea ce a fost incat pot vorbi, nu cu detasare, poate cu... tristete. Ideea nu era de a incarca lumea cu experientele mele, pentru care am avut aproape zece ani de analiza, remuscari si chiar tentative de... plecat in munti, ci de a stii cum gandesc si celelalte femei despre "problema violului", nu a "violului meu" . Va tzuc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viermisor spune:

AbraMack imi pare nespus de rau ca a trebiut sa treci printr-o experienta atat de ingrozitoare.
Eu cred ca exista violatori patologici si acestia ar trebui izolati pe viata, si violatori care comit fapta sub influenta alcoolului, drogurilor... Nici acestia nu sunt mai putin vinovati, dar macar sunt recuperabili.
Sunt trista ca in ziua de azi femeia e privita ca o marfa, si de vina sunt chiar unele femei care se comporta ca atare (ex. majoritatea din sfera show-biz-ului etc, care din pacate constituie exemple pentru pustoaicele de azi, nu ma refer la cele penale care sunt de cand e lumea).
Apoi mai e si moda de azi, pe strada vezi tot mai putine tesaturi si mai multa piele. Nici prin gand nu-mi trece sa le gasesc le gasesc o scuza bestiilor care ingenunghiaza destine prin fapta lor. Vreau sa spun ca sunt create conditii pentru repetarea unor astfel de fapte.
Eu una i-as obliga sa treaca prin experiente similare.

Mari & Bianca(18.07.2004)

Oamenii uita ce ai zis sau ce ai facut, dar nu uita niciodata cum i-ai facut sa se simta.

http://community.webshots.com/user/viermisor100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

AB,cate femei crezi ca pot avea curajul sa recunoasca dupa ani ca au fost violate?Te doare atat de tare si incerci sa ascunzi chiar si de tine lucrul asta incat ajungi sa spui intr-o zi ca nu ti s-a intamplat ,ca totul a fost un vis,un cosmar si ca nu poti spune ca ai fost violata.Cand ajungi sa recunosti,chiar si in scris,intradevar vorbesti detasat,ca si cand i s-a intamplat altcuiva.
Daca in RO violul ar fi tratat mai serios ai fi surprinsa sa afli cate femei au trecut prin asa ceva si tu nu ai mai aborda subiectul pe un asemenea ton.
Daca se pot recupera?...niciodata.Acea nenorocire se rasfrange asupra femei respective,asupra vietii ei intime,asupra sufletului ei,traieste constant cu un sentiment de vina si de frica de a nu se afla ce a patit.Apoi se rasfrange asupra felului in care isi aleg partenerul de viata.In multe cazuri familia stie de viol si incearca s-o faca vinovata chiar pe femeie si o obliga sa accepte si eventual pastreaza relatia cu violatorul destul de stransa,sa nu uitam ca multi au scapat pt. ca femeile erau obligate de familie sa se casatoreasca cu acestia.Cred ca daca se face un studiu marea majoritate au probleme in viata de familie.
De ce se intampla? E usor de raspuns.LIPSA DE EDUCATIE SI DE LEGI .Atata timp cat nu se va instaura pedeapsa capitala nu vom scapa de acesti nenorociti.Dar asta nu se va intampla niciodata pt. ca nenorocirea acelor femei conteaza mai putin decat normele UE care se gandesc cu compasiune la acei "nefericiti"care traiesc in puscarii.Nu stiu daca drepturile omului ar trebui aplicate celor care violeaza si omoara cu buna stiinta.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Alinaxeni... foarte putine ar recunoaste, foarte putine ar vorbi!

Nici o mila scuza violatorilor. Ce daca ajung in Africa si vad un trib despuiat...ar fi o scuza?Niet!

eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)

ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

o foarte buna prietena a fost violata ziua in amiaza mare in parcul balcescu din bacau, dusa apoi intr-un apartament, sechestrata si violata alte doua zile... respectivii au fost condamnati la ani multi de inchisoare, insa au fost gratiati cu mult inainte de termen. s-au intors dornici de razbunare pe familia ei, pe surorile ei mai mici si ani de zile le-a terorizat cu telefoane si amenintari.. tipa in cauza are acum familia ei si doi copii minunati dar cicatricile exista...

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

intr-adevar, foarte putine ar recunoaste dintr-o pudoare prost inteleasa: in fond, e vorba de o agresiune, sa-ti fie rushine ca...?
Ca n-ai fortza unui barbat, ca sa fi putut sa te opui?!

Ce consider ca ar merita un violator?
Sa fie inchis si sa se aplece de 10 ori pe zi sa ia sapunul.... pacat ca nu e reglementata legal kestia asta. Ar trebui!

Elise

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Eu una as propune sa li se tatueze un V pe frunte, ca sa stie toti oamenii din jur cu cine au de-a face! Cati dintre ei nu trec drept oameni de incredere, si apoi se intampla nenorocirea...

Iar daca un adult poate trece mai usor peste asta (vorba vine usor), ce te faci cu copii traumatizati de bestiile cu chip de om?
In cazul asta nici o pedeapsa nu o vad prea blanda

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AbraMack spune:

Spic de grau, ai dreptate. Nici nu vreau sa ma gandesc la pedofili... In general sunt ingaduitoare vis a vis de multe aspecte "perverse" legate de sex dar cu aceasta...tagma...a pedofililor, NU! Nu indraznesc sa ma gandesc ce as fi in stare sa fac daca, Doamne fereste, cineva mi-ar viola fetitza! As ucide fara ezitare si fara nici o remuscare. Totusi, vorbeam de viol si nu de pedofilie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Poate sa ne zica cineva ce se intampla cu violatorii? Cati ani de inchisoare pot face si cati fac in mod prectic? Care este legea? Care sunt legile prin alte parti?

Si ca sa raspund la intrebare nu se face suficient din moment ce sunt atatea cazuri.

Ati subliniat doua tipuri de probleme: nesiguranta pe strada(nu te poti plimba linistita ziua in amiaza mare) si necunoasterea trecutului unor violatori care trec drept "la locul lor".

Pentru nesiguranta pe strada ma intreb ce fac patrulele alea de tot ne-au amenintat cu ele(imi amintesc acum cu groaza de cazul din Herastrau cu femeia insarcinata) iar pentru urmarirea lor dupa ce ies din inchisoare se poate realiza (cu bani) un program unde sa dea cu subsemnatul unde locuiesc si ce fac, sa li se puna poza pe net si sa poti gasi violatorii din zona ta. Realizat in alte parti deja. Parca-i si vad fata lui Tariceanu daca ii spui ca vrei sa faci asa ceva.

Mergi la inceput