Dr Codrut Tutu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns soothe spune:

.. Nu stiu prea multe despre Metoda Silva, decat ce se poate citi pe Internet.

Imi permit sa spune cateva lucruri din experienta referitoare la aceste metode. De vrei 17 ani de cand l-am cunoscut pe Dl Mihai Stanca am tot cautat diverse metode de vindecare; am studiat tot studiat, am luat cursuri pana cand am dat de Medicina Traditionala Chineza (TCM).

Am descoperit ca multe dintre "metodele" revendicate de multi au fost sau sunt instrumente practicate pentru vindecare in Orient de cateva mii de ani buni.

Bioenergia de exemplu este ceea in TCM se numeste Qi Gong si este parte integranta a TCM. Toate aceste tehnici pe care noi le numim bionergie sunt practici obisnuite de diagnosticare si de tratament care se deprind prin studiu, practica, experienta, dragoste fata de pacient (si cum zice Mihai Stanca, ajutor de la Dumnezeu)... e adevarat nu de catre oricine. Trebuie sa-ti spun ca TCM se practica aici nu numai de chinezi si deasemenea ca nu toti chinezii practica TCM / Qi Gong.

Merita sa mergi la Mihai Stanca.. macar pentru diagnostic, cu toate ca dupa o sedinta de tratament te simti alt om. Mergi de fapt la cine vrei tu, dar merita sa faci comparatie...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by arinna

Acum am vazut ce ocupatie aiPractici in Canada acupunctura?

Si mie mi-a descoperit medicul, dupa puls, pe langa toate cele pe care i le spusesem eu, nisip la rinichi si bila incarcata rau - si cu doua zile inainte ma duruse in zona respectiva...Nu stiam cum si-a dat seama decat dupa ce am citit despre interpretarea pulsului ...probabil de acolo...

Tu ce parere ai, daca fac acupunctura zilnic e bine ? sau nu? Avand in vedere ca plec de aici, mi-a recomandat sa fac zilnic doua luni- cat ii spusesem ca mai stau...acum am aproape trei saptamani...

........................

Knowledge is power!

Acupunctura se face de obicei in "cursuri" de cate 10-12 sedinte, o zi da una nu (asta stiu eu ca este tratamentul optim) ... cu pauze intre cursuri ca sa lasi organismul sa isi faca treaba si el.

Un tratament de acupunctura are efect maxim pana la 48 de ore de la tratamentul anterior. Pentru cazurile mai dificile, spre a se mentine maxim efectul tratamentului in ziua de pauza, se folosesc seminte (semintoterapia.. ce nume ingrozitor - asa parca se numeste in Romania). Semintele se aplica cu un fel de plasture pe pavilionul urechii pe punctele reflexe.

Acupunctura zilnica este cumva fortata.. zic eu, si in general se practica pentru cazurile grave sau acute (de exemplu la pareza faciala).

Gandeste-te ca organismul nu poate rezolva asa repede probleme cronice de ani de zile care intra pana la nivel celular (asta e din medicina alopata).

In ceea ce ma priveste, administrez o sedinta de acupunctura la 2-3 zile sau chiar o saptamana functie de gravitatea cazului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariee spune:

bonjour soothe

te rog foarte frumos daca din intamplare cunosti un bun acupunctor in Paris sa mi-l recomanzi si mie???

merci frumos

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mariee

bonjour soothe

te rog foarte frumos daca din intamplare cunosti un bun acupunctor in Paris sa mi-l recomanzi si mie???

merci frumos

Bonjour Mariee,

Multumesc la randul meu pentru intrebare. Din ce stiu eu poti sa o contactezi pe:

Madame Guo-Fen HUANG, Cabinet de Thérapies Traditionnelles Chinoise.
1, square Henri Regnault - 92400 Courbevoie - Paris La Défense. Téléphone : 01 47 76 17 95

O gasesti si pe Internet cred. Cred ca va fi convenabila pentru tine, este si femeie si sunt sigur ca face acupunctura chineza, nu dupa ureche. Nu stiu insa nimic despre pret. Cel mai bine, ca sa stii cu cine ai de-a face iti faci o programare pentru o consultatie si vezi daca te simti confortabil sau nu si mergi mai departe cum iti spune inima (intrebi si cat costa).

In rest, sunt sigur ca foloseste ace dispozabile si nu ai a teme. nu iti poate face ceva rau cu acele. Am sa o contactez si eu daca vrei dar nu am adresa ei de e-mail (daca faci rost trimitemi-o prin e-mail).

Daca ai orice fel de nelamurire iti stau la dispozitie..

Oricum, te rog sa ma imi spui ce si cum..

succes!/m... alors

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Soothe,

multumesc pentru raspunsuri si in informatii...

Eu deja fac acupunctura, dupa cum spuneam...domnul M Stanca practica si bioenergia?Eu am foarte multe probleme de sanatate - constipatia( din copilarie) nu cedeaza la nimic natural, pot sa beau 3 l de apa pe zi si sa manac numai fructe si legume( numai laxative), migrene am avut, se pare ca am scapat datorita dietei, desi sufeream de la 14 ani de migrene oftalmice era ingrozitor( acum am 39) , dureri mari de articulatii, spate , fibroame( fara sanse de a face copii intrucat uterul e dur si nu ar avea elasticitate)noduli tiroidieni, alergii...samdsi mai sunt di f nervoasa, off...cica am si nicip la rinichi si bila vai de ea...si tot acumulez chestii noi

Nu mai suport medicamentele, am luat e cand ma stiu, deja imi fac greata si chiar nu le mai pot inghiti...doar pentru tiorida iau euthirox de vreo 15 ani si mentin nodulul (nodulii) pe loc...

Poate Dl Stanca practica si altceva in afara acupuncturii, pentru ce am scris mai sus? Reflexoterapie am incercat undeva dae a fost extrem de dureros si nu am putut continua...Ma interesa bioenergia sau ceva naturist, dar dupa cum spuneam, urmeazasa plec in Canada./..

Am glumit in problmea chinezului, stiu ca nu nu trebuie sa fii chinez ca sa practici asta si nu neaparat chinezii o fac - dar in Canada sunt multi si a venit vorba

Unde fac eu acupunctura se practica si cateva sedinte una dupa alta! Am inteles opinia ta...

Oricum ma simt mult mai bine de cand merg la sedintele respective ,mai bine dispusa, m-au lasat semnificativ durerile de articulatii, arat mai bine si abia ma mai tin pe picioare de somn, eu eram vioaie pana la 3 dimineata iar acum, la 11 pic de somn...as dormi intr-una...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

quote:

Soothe,

multumesc pentru raspunsuri si in informatii...

Eu deja fac acupunctura, dupa cum spuneam...domnul M Stanca practica si bioenergia?Eu am foarte multe probleme de sanatate - constipatia( din copilarie) nu cedeaza la nimic natural, pot sa beau 3 l de apa pe zi si sa manac numai fructe si legume( numai laxative), migrene am avut, se pare ca am scapat datorita dietei, desi sufeream de la 14 ani de migrene oftalmice era ingrozitor( acum am 39) , dureri mari de articulatii, spate , fibroame( fara sanse de a face copii intrucat uterul e dur si nu ar avea elasticitate)noduli tiroidieni, alergii...samdsi mai sunt di f nervoasa, off...cica am si nicip la rinichi si bila vai de ea...si tot acumulez chestii noi

........................

Knowledge is power!

Tot ce facem noi are o doza de bioenergie, chiar cand mangai pe cineva pe cap sau il bati prieteneste pe spate.. sau cand iti freci mainile. Un chirurg este bun sau exceptional, pentru ca dincolo de lama bisturiului da "o scanteie de viata" inexpliabila pacientului. Un stomatolog (el sau ea) are mana usoara pentru ca pune ceva mai mult decat stiinta in freza de polizat sau in clestele de extractie si tot asa..

E adevarat ca cei care practica medicina alternativa sau cei MAI daruiti de Dumnezeu, se bazeaza mai mult pe aceasta latura a vindecarii. Deci raspunsul este da..

In rest ce sa-ti spun, daca simti ca trebuie sa te duci, te duci, daca nu , nu. Ai si tu un inger pazitor, pe care de cele mai multe ori il numim inspiratie sau intuitie... oricum eu nu incerc sa te conving de nimic. Dar nici nu vorbesc degeaba, cu atat mai mult cu cat iti inteleg suferinta si problemele.

Toate cele bune si bafta in Canada. Nu te astepta sa gasesti caini cu covrigi in coada, dar multi spun ca e un pamant binecuvantat (ca acasa totusi nu e si nici n-ar cum sa fie)..

Te astept cu impresii!

PS Chestia cu nisip la rinichi dupa puls..este probabil o parere de-a cui te-a consultat, sau o posibilitate avand in vedere alte simptome sau antecedente. Nu se gaseste nisip la rinichi numai cu pulsul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Soothe, multumesc, in Canada am fost 3 luni in vizita si m-am simti foarte bine intre canadieni ( unde stam nou nu sunt romani dar avem prieteni la Toronto)
Ai dreptate cu bioenergia, si medicul la care merg asa face, te atinge dupa ce pune acele si pot sa zic ca are un efect foarte linistitor, si atmosfera generala e vesela si placuta... :)mai e o doamna care face masaj si te simti incredibil...
Nu stiam prea multe despre acupunctura dar ceva ma indemna sa incerc si-s foarte multumita..
Nu stiu de unde a scos ideea cu nisipul dar nu e exclus, insa si cu bila m-a nimerit..cine stie , nu mai tin minte ce m-a intrebat exact, poate a dedus, insa mi-a spus dupa ce mi-a luat pulsul : aveti si asta si asta...

Nu ma deranjeaza daca ma "indemni" si la alte asemenea practici ca nu sunt in tema dar au inceput sa ma intereseze mult...sunt pe "gustul" meu, mai ales ca vad si rezultate concrete...

Oricum oamenii au nevoie si de o altfel de atmosfera si de atitudine...de relaxare si de incredere...

Ma surprinde insa ideea unora cum ca nu e de acord biserica cu asta- caz concret, o prietena de-a mea, nu e de acord cu acupunctura dn cauza bisericii, ca e chestie de convingere si altele...pe mine ma depasesc teoriile astea...Mai mult, a practicat nu stiu ce relaxare( tot de la chinezi) - s-a simtit foarte bine, demult, dar a renuntat tot din cauza asta...Acum are o depresie puternica, nu iese din casa, a trecut prin ceva probleme medicale, face tratament dar fara sot nu misca,ii e frica pe strada, numai la boli se gandeste, dar o tine pe a ei...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

quote:

Soothe,

Ma surprinde insa ideea unora cum ca nu e de acord biserica cu asta- caz concret, o prietena de-a mea, nu e de acord cu acupunctura dn cauza bisericii, ca e chestie de convingere si altele...pe mine ma depasesc teoriile astea...Mai mult, a practicat nu stiu ce relaxare( tot de la chinezi) - s-a simtit foarte bine, demult, dar a renuntat tot din cauza asta...Acum are o depresie puternica, nu iese din casa, a trecut prin ceva probleme medicale, face tratament dar fara sot nu misca,ii e frica pe strada, numai la boli se gandeste, dar o tine pe a ei...
........................

Knowledge is power!

Buna Arinna,

Am mai intalnit din astea... Bunica mea, Dumnezeu s-o odihneasca, nu voia sa vorbeasca nici la telefon tot pe chestii asemantoare.

Eu am convingerile mele si merg la biserica aici mai mult decat in Romania... dar nu poti sa convingi pe toata lumea. Stii, aveam un coleg cam firoscos care le stia pe toate si care avea o vorba; cand ii povesteai ceva, vreun necaz sau vreo patanie... mai in gluma mai in serios spunea "hai sa-ti zic eu cum ti s-a intamplat". Asa si cu cei de care vorbesti.

Bine - bine, hai sa zicem ca noi suntem pacatosi si ca una si ca alta, dar ce-i cu caii, cainii si cu pisicile (caii mai ales) care aici sunt tratati cu acupunctura (unde e efctul placebo, unde e xxx Doamne iarta-ma!). In fond, un ac de acupunctura este ca un fel de paratrasnet care face legatura dintre energia dinauntru si din afara corpului... In cazul nostru pe functie de trasnet ar fi boala sau dezechilibrele.

Spune-i fetei celeia sa citesca acea carte de care iti spuneam, "Ofranda monahilor contemporani".

Sunt atatea similitudini intre Biblie si TCM de nemimaginat. Primul curs pe care l-am luat cu Mihai Stanca a fost despre organele corpului din perspectiva biblica. A fost ceva extraordinar... ca apoi sa constat ca totul se gaseste pe alta limba in Medicina Chineza. Uite chiar am ce cer permisiunea Dlui Stanca sa scanez un capitol, sau macar cateva fragmente si sa-l pun pe site.

Si ca sa inchei: cei trei crai/intelepti de la Rasarit (de unde de la Rasarit? ...din China? ce coincidenta!) au fost sigurii straini care s-au dus sa aduca ofrande Sfintei Maria si sa se inchine lui Iisus. Si stii ce i-au dus? Aur, mir si smirna.
Mirul si smirna (frankinsense) se folosea de cu cateva sute de ani inainte de Christos in Medicina Chineza exact in acesta formula (M+S).. pentru lauze, hemoragii, sau ca sa se refaca ranile.

Multa sanatate!

Mergi la inceput