Extirparea uterului- ce complicatzii aduce?
Raspunsuri - Pagina 3
iren spune:
Philip, e inca in spital- cel putzin acu doua zile era- tot cu perfuzii...vor sa-i dea bebelushul acasa cumnatului meu, daca nu, o sa-l tzina acolo cu ceilaltzi bebei bolnavi, ca deh, asha se poarta...El a spus ca mai bine-l ia acasa, ca sora mea tot nu-l poate alapta, n-are rost sa stea cu ea acolo.
Multzumesc de gindurile bune 
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
AB spune:
Ufff Iren 

eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!
Sabina spune:
Iren, ma gandesc la voi!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
noemi marian spune:
Iren,curaj!
Ai sa vezi ca totul va fi bine.Uite de la mine pt voi doua curajoasele si cumnatului tau 
.Si un
pt
mic.
Noemi
roxana1974 spune:
Salutare mai fata, abia acum citesc ce se intampla cu sora ta. Imi pare rau ca s-a intamplat asa, dar bine ca e pe drumul cel bun si bb-le e ok. Ii doresc din suflet multa sanatate si putere si mult noroc de aici incolo! Si tie sanatate si putere sa ii ajuti!
Am si eu o colega careia tot asa, pe la 28 de ani, i s-a facut dintr-o eroare medicala histerectomie totala...are ceva probleme hormonale, dar le tine sub control, e optimista, n-a fost de la inceput dar a invatat ca nu are ce face si...nu s-a ingrasat, decat putin. E bine ca sora ta are copii, colega asta a mea sarmana, are un copil, dar mai vroia unul...i-au extirpat uterul cu sarcina in el, cretinii aia au crezut ca are o tumora
in fine...
numai bine,
Roxa
lizy spune:
din propria experienta iti pot spune ca in urma histerectomiei nu va mai avea ciclu, iar daca ovarele functioneaza normal se va simti foarte bine, fara bufeuri, fara sa se ingrase, etc.Menopauza va apare la varsta "normala ", adica peste 45 de ani; cand ovarele secreta hormoni, o data pe luna, probabil va avea pielea mai iritata si o vor durea sanii, in rest nu necesita tratament hormonal, repet, daca ovarele functioneaza normal.Important este sa-si revina cat mai repede si sa nu mai apara aceste infectii.
Sanatate!
doremy spune:
Fetelor, am si eu o intrebare ptr. voi.Sunt programata ptr o astfel de operatie, dar o tot aman, mi-e frica de urmari. Spuneti-mi ce se intampla cu viata sexuala, e aceeasi? Mai exista libidou, mai exista lubrefiere, o sa-mi plece sotul de acasa?Asta e marea mea problema.Va multumesc.
Mirunaa spune:
Iren, imi pare rau pentru suferinta prin care trece sora ta!
Asta in primul rand....in al doilea si eu mi-am pierdut uterul dupa nasterea celui de-al doilea copil.Mi s-a facut histerectomie( de necesitate- asa au numit-o....pt ca era sa-mi pierd viata din cauza unei hemoragii care nu mai putea fi oprita) cu pastrarea anexelor.
Au trecut trei ani de la operatie si nu am simptome specifice menopauzei.De fapt femeia fara uter dar cu ovare functionale nu intra la menopauza si asta pentru ca ovarele isi vad de treaba lor.
Eu si acum am aceleasi simptome la ovulatie(adica ma dor sanii, mi se maresc si am dureri usoare.Chiar ma amuz si imi spun ca in doua saptamani tre` "sa-mi vina" ciclul.
Nu m-am ingrasat din cauza asta....Am luat ceva kilograme din cauza schimbarii ritmului si modului de viata(din pacate).Nu intru in amanunte.
Dupa ce m-am operat, imediat au inceput sa apara intrebarile....firesti: ce o sa se intample cu mine, mai ales ca aveam 35 de ani.
Si ca raspuns pentru doremy viata sexuala nu s-a schimbat cu nimic....cu absolut nimic.Asa ca eu zic sa te linistesti din punctul asta de vedere si nu-i baga in cap sotului cine stie ce.Asta iti spune cineva care traieste fara uter de 3 ani....nu cineva care a auzit ceva de la cine stie cine.Sanatate multa iti doresc!!!!
Nu am complexe ca as fi mai putin femeie....
Toate cele bune!
tinatache spune:
daca tot sunt asa necajiti nu ati vrea sa strangem niste banuti/haine/lapte pt ei? Ce varste au copilasii? Unde locuiesc (in ce zona/oras)? poate mai rupem lantzul ghinionului....
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
iren spune:
Tinatache
, o fata frumoasa shi inimoasa de aici le-a trimis deja nishte bani shi un paket cu lapte shi scutece, dar daca shtii pe cineva care are lapte praf shi nu-l foloseshte, sau mai are scutece ramase de la copilashi, da-mi un pm sau intra pe ym, de asha ceva e nevoie mereu, iar eu nu am cum deocamdata sa acopar toata aria de lucruri necesare.
Sora mea este in refacere, a ieshit din spital, iar ceea ce am aflat vorbind cu ea a fost ca in 3-4 zile, nu doo saptamini, a avut 4 operatzii, a patra fiind din cauza c-o pashtea o ocluzie intestinala...in fine, acum e mai bine, dar mi-a zis ca de data asta are numai cuvinte de lauda pentru doctorii care s-au ocupat de ea, in special o doctoritza care s-a luptat s-o salveze shi n-a precupetzit nimic, nu s-a uitat ca medicamentele pe care i le dadea erau foarte scumpe, sau ca a avut nevoie de foarte mult singe pentru transfuzii shi ca sora mea n-avea un ban, pur shi simplu a fost un OM, am simtzit nevoia sa rectific prin asta ceea ce spuneam in primul post, invinuind doctorii pentru pierderea uterului sorei mele, ceea ce n-am shtiut a fost ca asta era singura solutzie de a-i salva viatza.
Va multzumesc foarte mult pentru gindurile voastre bune 
edit: ei locuiesc acum in Bacau, intr-un sat de pe linga orashul Bacau, dar au reushit sa obtzina repartitzie de la ANL pentru un apartament de doo camere, kiar in orash, daca nu ma inshel
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.