Prima sarcina foarte grea...urmatoarea cum a fost?

Prima sarcina foarte grea...urmatoarea cum a fost? | Autor: mirelam

Link direct la acest mesaj

Vreau pareri de la mamici care au avut sarcini rele.
Eu am avut doar o singura sarcina, da rea rau. Si nu ma refer la greturi, ca astea nu ar fi fost o problema.
Am avut probleme cu calciul si din cauza asta, in primele 4 luni, pana a miscat copilul, lesinam aproape zilnic. Dar la modul ca picam instantaneu jos, fara sa mi se faca rau in prealabil. Acum ma simteam bine, in secunda doi picam. Imi era si frica sa ies pe strada. Noroc ca in perioada aia nu lucram si eram tot timpul cu cineva acasa.
Mi s-a prescris calciu dar nu cu rezultate prea bune.
Dupa ce a miscat copilul, insa, n-am mai avut nimic. Doar ameteli sporadice, dar usoare.
Asta a fost principalul motiv pentru care nu am facut al doilea copil desi ne-am dorit foarte mult si eu si sotul meu.
Dar de fiecare data cand ma gandeam ca ar fi timpul sa mai fac un bebe imi reveneau in minte scenele de lesin si amanam.
Asa ca au trecut 8 ani si tot frica imi e, desi nu am renuntat total la ideea de a mai face inca un copil.
De ce am postat acest subiect?
Poate sunt printre voi fete in aceeasi situatie cu mine, care au avut o prima sarcina rea, lipsa mare de calciu, dar care au avut curajul sa mai faca un copil dupa.
Daca da, poate imi dati putin curaj, sfaturi. Cum e? Cum a fost a doua? Tot la fel? Se pot evita aceste lesinuri cu un tratament de calciu mai aparte inainte de a ramane insarcinata?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

eu sunt la a doua. Si e mult mai "rea" decat prima. Includ aci si greturile pe care nu le-0am avut cu primu, sangerari, ameteli. Ce sa mai, concluzia generala ar fi ca nici o sarcina nu seamana cu cealalta.
In principiu ar trebui sa faci un set de analize inainte de a incepe activitatea de insamantzare si sa ramai in supraveghere permanenta la un doctor (eu de pilda merg acum saptamanal si telefonez la 2-3 zile sa i mai spun cum merge..). Mi-am dorit foarte mult un al doilea copil repede (si al treilea samd.. ) dar abia cand am ramas insarcinata si au inceput "semnele" mi-am dat seama cat de greu este. Gandeste-te la toate aspectele, mai ales ca tu traiesti si cu amintirea neplacuta a primei sarcini... eu? fluturas! nici nu luasem in calcul asemenea eventualitati !

Sanatate!

, mami de ( 13oct04 )

"Selon les statistiques, il y a une personne sur cinq qui est déséquilibrée.
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
Tierce de charme Kittie NinaB Ralucule BEWARE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Si eu sunt la a 2-a sarcina.Desi prima a fost grea, acum a fost tot greu dar in alt mod.Prima data aveam stari de lesin tot timpul cand ma ridicam in picioare cu tremuraturi (aveam risc de coma hipoglicemica - glicemia era foarte mica)si o stare de greata insuportabila de la inceput pana la sfarsit.Acum nu am avut asfel de stari, nici greata, dar au fost multe sangerari in primele luni pe care le-am trecut cu tratament de sustinere.Deci concluzia:- dupa parerea mea fiecare sarcina difera de cealalta, dar difera si de la o persoana la cealalta.Cu ajutorul unui medic priceput si cu multa vointa cred ca vei reusi. si succes.

Roxana + Diana 4 ani
http://photos.yahoo.com/roxanaenea

Mergi la inceput