nasterea la Municipal
Raspunsuri - Pagina 4
gianina spune:
Am gasit cateva poze cu "scoala parintilor" de la Municipal. Pe site-ul reclama la rubrica informatii utile.
gianina
Freia spune:
si rezerva cu 2 persoane suna bine ... dar nu vreau sa stau cu mai mult de o persoana ... am fost si inca sunt genul de om care nu suporta zgomotrele puternice, nu imi plac vaicarelile si multe alte chestii. Da, stiu ca trebuie sa ma schimb, am realizat lucrul asta, consider ca facut un pas in "tratarea starii mele", dar asta se obtine incet.
Si in plus mi-e groaza de ceea ce inseaman nastere si complicatii... intelegi bebelusha? prefer sa fiu eu si bebe si cat mai putini oameni in jurul nostru. Am fost babysitter o perioada lunga de timp, am stat cu copii de la 6 luni pana la 5 ani si nu am avut probleme de adaptare cu copii. Am si eu "pasarica" mea care are o personalitate inradacinata in copilarie si pot sa o schimb usor.
Freia spune:
sa nu ma considerati un "freak" dar ma terorizeaza gandul ca nu stiu ce e mai bine sa fac si cum sa fac pt bb si pt mine. incerc sa ma adpatez situatiei de mama singura.
Kehleyr spune:
Stai linistita ca nimeni nu te considera in nici un fel. Cu totii avem piticii nostri pe creier, cum se spune, iar pentru mine cel putin starile de hipersensibilitate parca s-au accentuat in timpul sarcinii... ce ma deranja inainte de sarcina acum ma supara si mai tare.
O sa ai totusi probleme cu rezerva de o persoana, si eu stiu ca trebuie rezervata cu ceva vreme inainte si cum de obicei bebeii nu vin niciodata exact cand ai planuit... Probabil ca ar fi mai bine sa afli exact de la sursa cum stau lucrurile cu rezervarea... pe cate zile se poate face etc.
teo1970 spune:
Draga Freia,
am nascut de 2 ori la Municipal (in aprilie 2001 si aprilie 2002)normal, dar cu epidurala, cu dr.Badiu. Suntem medici si eu, si sotul meu si, desi nu practicam, cunoastem bine lumea medicala (care e valoarea reala a multor medici).
Ma felicit pt. ca am ales spitalul asta(de fapt m-am dus dupa doctor), conditiile sunt f. bune si pt. mamici si pt. bebei. Nu cred ca merita sa platesti rezerva de lux, si celelalte saloane sunt f. curate, cu toaleta in camera, personalul este dragut si competent (si la mame, si la bebei). cel putin ce am auzit despre alte spitale (Giulesti, Sf. Pantelimon...)
Oricum, ideea este ca, daca vei naste normal, incearca sa stai cu bb cit mai putin in spital; in orice spital bintuie infectiile intraspitalicesti - se cheama nozocomiale- cu germeni selectati si, deci, foarte rezistenti;iar bebeii sunt foarte sensibili.
Nu trebuie sa-ti faci probleme, te vei descurca f. bine, totul este sa ai o gindire pozitiva, senina si sa ai incredere in tine! Mai ales sa nu fii speriata de bb, ca nu te descurci cu el si alte chestii de-astea! ca daca vei gindi asa -atunci nu te vei descurca!
Numai bine,
Te pup,
Teodora, mama lu' Matei si ioan (zisi Kiki si Nane)
Freia spune:
cred ca esti prima persoana care ma indeamna sa nu imi iau rezerva ... mi-e groaza sa vad instanga si in dreapta ce se intampla ... 'piticii' mei bata-i vina :))
multumesc pt sfat ... dra de tarife numai zice nimeni nimicutza? ca am si cautat in toate felurile si nu am gasit mare lucru ... va rog mult... deja sunt disperata pt ca vreau sa imi fac toate planurile cat mai bine (cu marja de eroare de rigoare - legea lui Murphy)
Freia
Kehleyr spune:
Uite eu am aflat niste tarife pentru cezariana: cica s-ar da 200$ la medic si 100$ la anestezist. Sincer, mie mi se pare prea putin primului si prea mult celuilalt... dar le stiu de la cineva care s-a interesat in spital. Bine, aceeasi persoana a dat in final mult mai putin, deoarece nu avea bani prea multi: 5 mil la medic si 1.5 mil la anestezist.
Iar pentru nastere naturala am auzit de 100-150$ medicului si 1-1.5 mil moasei -- care este omul de baza la nasterea naturala.
In rest, la asistente, 50-100.000.
Si nu uita de medicul neonatolog care il consulta pe bebe imediat dupa nastere -- pe la 1.5 mil.
Daca mai are cineva alte informatii...
lacramioara t spune:
Freia, si eu am nascut la Municipal in decembrie 2000 cu dr.Rosca o doctorita f. buna si care nu a avut nici un fel de pretentii si nici n-a pomenit vreodata de cat ar trebui sa dau cand nasc si nici macar nu mi-a dat de inteles.Am avut cezariana.Am dat dr.1.500.000,anestezistului 500.000,pediatrei 500.000 si restul nu imi mai amintesc pt. ca sotul meu a fost cel care "a facut imparteala" si pot sa spun ca au fost multumiti si am vazut ca aveam parte de aceleasi tratatii ca si fetele care cotizau mai mult.Cat priveste rezervele,eu am stat in salon cu alte 2mamici,fetita a stat cu mine 2 zile pt. am vrut eu dar apoi am renuntat si mi-o aduceau la alaptat la 3 ore,mai putin noaptea.Iar pe de alta parte nici nu aveam atat de multi bani incat sa-mi permit sa stau in rezervele "speciale".Imi doream si eu dar mi-am dat seama ca nu are rost,fetita fiind bine ingrijita.Eu am fost multumita.Bafta la decizii.
Lacra si bb Andreea
Lorelai182003 spune:
Stiu ca scriu cam tarziu dar daca se mai discuta despre acest subiect as dori sa-mi raspundeti si mie. Urmeaza sa nasc la inceputul lunii octombrie la Municipal cu doamna doctor Mirela Moarcas. As dori sa stiu daca o cunoaste cineva, daca s-au mai schmbat "tarifele" si cam cat trebuie sa dau. Va implor sa-mi raspundeti caci sunt disperata. Am citit o groaza de povesti triste si nu vreau sa patesc la fel mai ales ca am pus destui bani deoparte special pentru asta.
Multa bafta,
Lorelai