Mamici de martie - aprilie 2006 (67)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Pup toate fetele!
Ne-am intors acasa cu bine, azi dupa-masa. Bebe Iustin Sebastian a mai scazut in greutate 200 de gr in spital, dar speram sa recuperam repede, caci ne place sa papam si sa dormim mult. Maine vine sa ne vada si pediatra, abia astept.
Avem multe de invatat, caci suntem si mami si bebe incepatori. Eu una sunt tot timpul cu sufletul la gura. Mi-e drag de el de nu mai pot si nici nu imi dau seama cand trec cele trei ore si trebuie sa ii dau iar sa pape. Vad ca si voi ati fost foarte ocupate, ati scris foarte mult, o sa-mi ia ceva timp sa citesc din urma. Promit sa scriu cat mai repede povestea nasterii. Acum o sa pun cateva poze in contul comum.
Aida, iubita, felicitari pt Alexandra! Nici nu stii cat de mult m-am bucurat sa aflu ca ai nascut o fetita de nota 10!
Sa va dea Dumnezeu la amandoua toata santatea din lume!

P.s. Bebe Iustin a avut scor Apgar 9.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adibal spune:

Ameluta, da, le curat gurita cu glicerina boraxata zilnic, chiar de mai multe ori pe zi. Obligatoriu! Fac afta! Si daca nu cureti gurita, se face pe limbuta, cerul gurii, gingii, falcute un strat gros alb care le ustura si nu mai simte gustul laptelui, ajungand sa il refuze.

Asa ca: Bandajeaza ultima falanga(integral) a degetului aratator de la mana dreapta cu 3 straturi de tifon din comprese sterile, pune-l pe gura sticlutei de glicerina si rastoarn-o. Apoi, baga degetul in gurita bebeului si freaca-l cu nadejde si fara mila peste tot pe unde ti-am zis. Nu-l doare, nu-l deranjeaza foarte tare si in timp se obisnuieste. Daca il duci la dr. si are stratul prea mare de alb, il freaca pana ii da sangele. Serios!
Succes si nu-ti fie teama,asa mi-a fost si mie la inceput, dar nu e nicio chestie!

Adibal si cele 3 comori: Elena(17.01.1996), Maria si Stefania(17.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Diana

Bine ai revenit!
Sigur ca nu te-am uitat,esti pe listuta la nr.27!
Imi pare rau sa citesc ca ai avut probleme.
Si canalele mele au fost ingrozitor de infundate,am dat la pompa de am facut febra musculara,numai ca...bebe Markus ca si Bogdan a refuzat sa mai suga de la sin si nici eu n-am insistat prea mult.(ma durea operatia de ma zapacea,mai aveam 2 copii acasa,un sotz f.ocupat si...nu cred ca as fi rezistat nici psihic dupa niste experiente urite cu mastita,candida,ragade la alaptarile anterioare)

Mie mi se face rau sa citesc mereu pe forumul asta cit de lipsiti de omenie sunt unii doctori si unele asistente din Romania.Cum adica sa tipe la pacient??!!I-as fi intrebat direct cind si-au facut ultimul control psihiatric!!Vezi ce scorpioara mi-s,da Žo merita din plin daca se poarta in feluŽasta!

Primul meu baietel a avut tot asa bubite/cojite pe fata,dar la el a durat aproape 4 luni...
Vai ce dragute pozici aveti!Bogdanel e un scumpic!

Hai ca m-am lungit cam multisor si nu mai are nimeni rabdare sa citeasca

Te si iti doresc numai bine

Mariana
mama Monicai(1998) a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Mara,
Bine ai revenit!
Ce rapida ai fost si la scris si la nascut!!
Pai daca maninca din 3 in 3 ore esti o fericita!(ai mei au supt atit din bbibe cit si de la sin din 2 in ore,atit ziua cit si noaptea!)
Stii ceva?Aici in cartile suedeze scrie ca...deoarece ai nascut asa de repede prima data te poti astepta la o nastere si mai "precipitata" a doua oara!

Ameluta,scoaterea firului/firelor nu este asa de dureroasa,simti ca o intepatura!
Ca sa te mai inveselesc:iesisem din spital marti si moasa care trebuia sa vina acasa sa-mi scoata firele(aici se scot dupa 6 zile de la cezariana)era groaznic de ocupata.Am asteptat-o vreo 3 ore,nu a luat legatura in nici un fel,am incercat sa o sun...ma rog...Dupa 4 ore in sfirsit soseste ea si sotul meu ii zice:"Credeam ca nu mai apareti in asta seara.Tocmai ma pregatisem sa-i scot eu firele!""

Adevarul este ca nu e deloc o procedura complicata si chiar eram gata sa-l las pe sot sa-mi faca "figura", "dumnealui" avind la activ propriile fire scoase(daŽbineinteles in alt "locshor")
te
Mariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana1968 spune:

Mariana,
Bine te-am reasit!
Apropos de fire, eu am avut marele avantaj de a mi se pune fire care se resorb. Asa ca nu am avut probleme. In schimb de stresul laptelui si al colicilor am slabit 11 k in 2 saptamani. Asa ca eu din 18 k am ramas acum cu 6 k in plus.
Operatia mea are 25 cm si e f. jos. dr. Marinescu este un mare om si doctor; mai am un pic si ma indraostesc de el. Nu am cuvinte de lauda despre el. Mai ales ca el mi l-a si facut pe bb: am ramas la 2 luni dupa operatie laparascopica. Nu ramaneam de 10 ani ravida.
La bb am rezolvat problema dermatozei cu Fuciin H in 3 zile. Dupa ce se umpluse pana si pe urechi, sprancene.
Acum am o nelamurire: la scrot are o muflatura sus; outele sunt coborate si nu stiu de ce e umflat. Dr. pediatra e in concediu si vine peste 2 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

iuhuuuu, mamicilor!ca burtici se pare ca nu mai avem

Mariana, sper ca tu si bebe mic sunteti mai bine cu racelile si otita..cat despre cursa carucioarelor, eu simt ca nu mai am stare sa stau pana dupa-masa cand vine sotu si iesim in oras....asa ca, pana obisnuiesc bebelina in marsupiu, facem ture cu off-road-u' si se pare ca micutei ii place la nebunie Si ca sa te mai "tease-uiesc" un pic ( ) ia uite AICI si AICI (azi, in Bucuresti)

Andreea G, la mine pe langa Fornetti, de mare angajament e si Magura, desi azi am avut o revelatie: am inceput sa ma desumflu, nu-mi venea sa cred, dar mi-au fost buni niste blugi pe care ii purtam anul trecut ia uitati-va la mine- si daca imi tin respiratia, nu mi se mai vede nici burta
am veni si noi vineri in Carol, dar din pacate vine pediatra...si ea nu are ora fixa, tre' sa stau toata ziua sa o pandesc...insa cu mare placere ramane pe altadata, eventual dai un sms cand mai iesiti (cred ca nr meu e in Notepad, daca nu, dau un PM)Noi mai bantuim si prin Gradina Botanica si vreau sa spun ca in timpul saptamanii e SUPER, lume putina, liniste,etc...CUM A FOST MASAJUL?

Tania, , daca reusesti, eu zic sa il vizitezi si pe Stamate de la Medlife, pe Grivitei...oricum, va tin pumnii. Sa stii ca si eu alaptez cam 90% (in rest o mai pacalesc cu formula, lapte muls sau ceiut)si cand iesim, o facem imediat dupa masa si preventiv iau la mine un bibe cu ceai sau lapte, dar 2 ore jumate -3 avem linste

Amalia, Seby e un simpatic!!!

Monica, ii ziceam si Taniei, noi luam un bibe cu noi...Nu imi e deloc frica ca o sa prefere bibe, oricum la mine la san vine lapticu mult mai repede si bine, si de multe ori refuza biberonul...Azi, de ex, cand incepuse foiala in Gradina, i-am dat niste ceai de la Hipp, a hapait vreo 40 ml mai mult de sete si a stat cuminte pana acasa cand a papat san...Sper sa fie ok cu operatia ta (eu abia sambata viitoare ajung la control) si sa se face bine Vladutzu' !

Delia, super pozele din vacanta!! Sunteti niste draguti!

Laurici, eu am avut lohii 4 saptamani jumate, pauza 3-4 zile si pe urma mica menstruatie, care a fost f mare, desi alaptez...eu sper sa ne vizitezi si la scutece!!!!

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Adibal,vai ce bine-mi pare ca ai reusit cu semnatura!Bravo!E tare draguta!
Nici nu ma asteptam sa se inteleaga de prima data ceea ce am incercat eu sa explic intr-o limba romana cam deficitara...

Eu cred ca este super sa ai gemene desi o munca obositoare si foarte solicitanta!
Da,este normal ca surorile/fratiorii mai mari sa aiba momente de "suparare" si sa se simte oarecum neglijati,mai ales in perioada cind cei mai mici sunt inca la faza "scutece".

Sotul meu provine dintr-o familie cu 5 copii(el este mezinul)si uneori cumnatele mai povestesc "amintiri din copilarie" foarte haioase acum la maturitate,insa probabil nu si pe vremea aceea...

Diana,observ pe forumul asta multe cuvinte de lauda pentru Dl.Prof.Marinescu de la Giulesti!(chiar si din alte orase)
Eu ma mir ca aici in Suedia nu se coase operatia de cezariana cu fire resorbabile.In schimb la epiziotomie se folosesc!
Cicatricea arata probabil mai bine fara fire "de scos"
Felicitari pentru kilogramele minus!
Despre scortul lui bebe,uneori este mai inflamat daca a avut o pozitie mai putin comoda din cauza pampersului.Daca nu trece in citeva zile ar trebui sa suni la doctor.

va

Mariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

URAAAAAAA, AM SCAPAT DE FIR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Salutare fetelor,
sunt fericita ca am scapat de fir si ca maine am voie sa fac dus! Asadar, o mare iubire se va destrama maine, cand voi renunta la prosopul cu care ma spal de la nastere!!!(a Maiei, nu a mea!!!)
In orice caz, frumos va fi cand voi avea voie sa fac baie, ca probabil de-aia mi-a zis sa fac mai intai dusuri, ca sa nu infund canalizarea la baie

Laura_Ioana - asa te vreau! Duminica ma voi gandi la tine, cu invidie ce-i drept, ca io n-am voie, dar asta e!
Cat despre intoarcerea la aspirante ... da-mi voie sa te felicit pentru puterea de care ai dat dovada, de taria pe care ne-ai aratat-o, de tot curajul tau de a merge mai departe. Ai fost un exemplu pentru multe dintre noi. Sper din tot sufletul ca Dumnezeu sa isi intoarca capul spre tine si sa te faca fericita intr-o zi.
Eu am stat la aspirante cap de lista tare mult timp. aproape ca imi pierdusem speranta. Apoi s-a intamplat minunea, iar dupa 8 saptamani am pierdut sarcina. Stiu ca pierderea nu se compara cu a ta, dar cred cu tarie ca Dumnezeu va avea grija de tine si ca intr-o zi vei fi o mamica fericita. Te rog, din inima, sa ma anunti si pe mine cand se va intampla minunea, daa ?????
Te pup si iti doresc putere si sanatate. Nu stiu exact cum s-a intamplat , nici nu te intreb, dar te rog sa fii puternica. Si stii ce, chiar ar fi frumos sa ne mai insotesti putin si la scutece, la urma urmei esti cu noi de la inceput, iar asta te poate ajuta sa inveti una alta din experienta noastra, iar atunci cand vei ajunge la scutece pe bune, sa le inveti pe alte mamici...

Ameluta - eu tocmai ce am scos firul, ca a fost unul singur de-a lungul operatiei, care a stat acolo doua saptamani si crede-ma a fost nashpa rau, am vrut s-o bat pe asistenta si sa pun mana pe doctor, dar mi-a fost rusine ca era un copil acolo care a dat dovada de muuuulta maturitate ...
Acu pe bune, a fost tare neplacut, dar a trecut repede, asa ca nu-ti fa probleme. Daca ai mai multe fire mici, atunci nu te va durea deloc, daca ai unul singut, ia o cheie de 13 (de preferinta din otel!!!) in buzunar sa-i bagi una in freza doctorului ...

Noe - Pfoai, daca aratam ca tine, ma mai maritam o data ..... auzi, tu cand ai nascut, acu doi ani???????? asta e sfidare, e .....sa nu mai pui in viata ta poze de-astea pe net, ai auzit ?????????????

Hai ca m-am enervat rau, eu nu aratam ca ea nici inainte de a ramane gravida ....

V-am pupat ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

fetele!!!!
Tocmai incerc sa mai pun niste poze cu Stefanos.
Nu stiu despre piticii vostri dar al meu deja a racit.Mi-a zis doctorita ca nu e din cauza ca l-am scos afara(ca nu racesc copiii daca sunt scosi afara) ci ar fi intrat in contact cu o persoana bolnava (adica sotul meu care a fost racit) .In nas mi-a zis sa-i pun ser fiziologic dar nu prea vad nici o ameliorare.Voi ce le puneti in nas daca sunt infundati?Si pt urechi mi-a dat niste picaturi ca cica le avea iritate.A crescut si el in greutate ceea ce m-a bucurat f tare.Mi-a schimbat si laptele din cauza colicilor si din pacate i-a facut mai mult rau laptele nou creandu-i constipatie (desi era lapte special pt a nu constipa). In fine am revenit la laptele de dinainte si acum e totul ok.Pe 16 mai vom face si noi primul vaccin.Din pacate lapte nu mai am aproape deloc.Tb sa merg la doctor sa-mi dea pastila pt "taierea" laptelui.Voi ati luat?E cumva pe baza de hormoni?
Referitor la reluarea ..mie doctorita mi-a zis ca am voie dupa 40 de zile...si cum 40 de zile au trecut...nu stiu acum daca e valabil si in cazul celor care au nascut natural.
Inchei aici si va pupicesc pe toate!!!
Aveti grija de voi si de puiutzi!!
Poli si Stefanos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Diana, e groaznic prin ce ai trecut!!! Imi pare asa de rau... Dar tot raul spre bine, de acuma totul va fi OK!

Mara, bine ai venit inapoi!!

Mariana, ce tot zici de limba romana deficitara!! Vorbesti (adica scrii ) foarte bine... De cind ai plecat din Ro? Ai prieteni romani acolo?

Adar- total in forma se vede ca esti tare fericita!!

Adibal, o sa intreb de Aulin, multumesc!

Oana a fost cuminte foc toata ziua, dar seara a marait, a papat putin... E tare cald aici, maine va fi ceva mai OK... "numai" 23 de grade. Pt Frankfurt asta e exagerat!!!

Ati remarcat ca vorbim mult la pers I plural cind vorbim despre bebe? "azi am papat bine" mi se pare haios! Si urmeaza "diminutivita": branzica, untic, painitza, laptic, outz, iaurtzel, etc

Catrinel & Oana

Mergi la inceput