Salata de icre de crap
As vrea si eu o reteta buna, pentru ca astazi am facut si mi se par cam amare.Precizez ca le-am facut cu gris.Ce le-as mai putea pune sa le dispara amareala? Please!
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
Raspunsuri
iri_sori spune:
Eu mai fac icrele cu miez de paine alba si zeama de la lamaie.
iri
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iri_sori/album?.dir=/d5bb
osna spune:
eu le fac cu 2-3 linguri de gris fiert in apa.si in maio pun ceapa calita in putin ulei inainte si o las sa se raceasca.
nu stiu daca este din cauza cepei darde cate ori o puneam cruda razuita mi se pareau amare.
mazzel spune:
Nu erau stricate icrele?
Ce pofta mi-e de icre, si mie imi plac f mult, as manca toata ziua numai icre, de orice peste doar icre sa fie .
Eu le fac cu ceapa cruda(necalita) si cu gris nu cu paine, in rest ulei ca la maioneza si lamaie stoarsa, putina apa minerala sa le faca pufoase, nu mi-au iesit niciodata amare.
BraveGirl spune:
Te-ai uitat bine la ele sa nu mai aiba resturi de uterus? Ma refer la firisoarele alea care se mai gasesc prin icre....daca raman si te apuci sa freci icrele, dau un gust foarte amar.
==========
Corina
Albumul meu
Mia. spune:
Eu am cumparat un borcan de la magazin, asa ca zic ca-s ok, nu-s expirate. Acuma ma gandesc ca am pus ceapa rasa si poate de aia.Se pot manca dar nu-s perfecte.Multumesc de raspunsuri! Si mie mi-a fost pofta ca-s gravida si am umblat tot orasul sa gasesc, aici nu se gasesc gata facute ca-n Romania. Dar o sa incerc data viitoare si cu paine si cu apa minerala..etc, ca dintr-un borcan pot face de mai multe ori, asa ca voi experimenta!Mersi!
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
claudia_a spune:
Mia, nu ne invidia ca aici se gasesc gata facute pentru ca sunt o porcarie, pline de aditivi, apa si sare de lamaie... rar mai vezi o bobitza de icre... plus ca au niste culori galben sau roz...numai culoare de icre nu au!!!
Cel mai sanatos cumperi 100 gr de icre de crap din alea portocalii la culoare si le freci frumusel la mixer cu ulei, lamaie, apa minerala 1-2 linguri (sa iasa mai pufoase) si iti iese un castronel consistent de icre naturale ... eu nu le fac nici cu gris nici cu paine... eu doar le servesc pe paine!
Ceapa poate sa dea gust amar la icre daca nu se face asa: tai ceapa foarte mic si o freci cu sare (nu prea multa ca deja au icrele destula sare) si torni si vreo 2 picaturi de lamaie peste ea dupa care o torni peste icre!!! Este mai delicios cu ceapa verde (evident asta nu se mai freaca cu sare ci se pune fidelutza ca atare)... si da gustul amar mai poate veni si de la vinishoarele din icre pe care ar trebui sa le cureti... sau am patit si eu odata, ca erau icrele foarte amare si am banuit ca atunci cand le-au luat din burta au spart fierea pestelui...
Pofta buna...
www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana
lulu77 spune:
Incercati sa faceti icrele fara gris ,fara paine ...doar icre ,lamaie stoarsa ,ulei si ceapa tocata marunt ,marunt!O sa vedeti diferenta .....credeti-ma stiu ce zic ....sfaturi de la pescari profesionisti.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
philip spune:
ba eu cred ca se gasesc, aici sunt. eu iau de la un magazin cu produse grecesti/italiene, au si gata facute si din acelea ce necesita preparare. krinos. ultima oara le-am preparat acasa ca iesi mai bine asa si au iesit fff putin amarui, dar cred ca din cauza ca nu le aleg ei cum trebuie. probabil tot de-astea ai folosit si tu. eu am pus numai ulei, apa minerala si lamaie si le-am inmultit de minune. stiu f bine cum e cu poftele, eu cand eram gravida si am fost in ro, manacm in fiecare zi icre.
philip&andreea
copilasi dragalasi
Mia. spune:
De la Krinos sint, ai dreptate! O sa incerc data viitoare simplu cum ati zis! Mersi tare mult!
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
Andra28 spune:
Dragelor,
au dreptate fetele care au zis ca nu pun in icre nici faina, nici gris.
Sunt o minunatie icrele simple, frecate cu ulei, sare si adaugata ceapa rasa. Nu mi s-a intamplat sa iasa amare. Ca sa le albesti si sa le mai tai din grasime storci si lamaie si oui putina apa minerala sau putin sifon. Ies pufoase si buneeeee.
Pupici,
Andra, mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)