Aspirante optimiste - 198
Raspunsuri - Pagina 15

bubulina1 spune:
Ce mai fac optimistele mele? Unde v-ati ascuns cu toate?
V-am deschis un nou capitol si va invit cu vesti bune!
Speranta moare ultima!

dj_mama spune:
CLAUCIA, poate te ajuta explicatia pe care am extras-o tot interesandu-ma de ENDOMETRIOZA ca mi-a bagat un cui Ioanatugs. Acu' ... pe masura ce citesc ... mi se pare ca le am pe toate bolile ... cum se numea asta? ipohondrie!
Deci articolul:
Nu se poate intelege mecanismul infertilitatii hormonale daca nu se intelege succesiunea de evenimente hormonale din cursul ciclului. Pe scurt... In prima parte a ciclului, se secreta din abundenta estrogeni (sub influenta FSH, care este un hormon secretat de hipofiza), care au rolul de a pregati mucoasa uterina pentru o eventuala implantare a embrionului.
In aceeasi perioada se produce si cresterea foliculilor ovarieni care contin fiecare cate un ovul. Cel care va creste cel mai mult va inhiba dezvoltarea foliculilor competitori si pe la mijlocul ciclului se va rupe, eliberand ovulul in cavitatea peritoneala. Stimulul care declanseaza ruperea foliculului este furnizat de catre o crestere brusca si majora a nivelelor de LH (denumita peak LH). LH este un hormon hipofizar care favorizeaza ruperea foliculului si ulterior stimuleaza secretia de progesteron.
In a doua parte a ciclului, endometrul se va modifica din punctul de vedere al calitatii, devenind apt pentru a gazdui embrionul. In aceasta faza (denumita faza luteala) se secreta cantitati crescute de progesteron, care va favoriza supravietuirea unei eventuale sarcini. Orice disfunctie hormonala care poate influenta cursul normal al acestor evenimente endocrine va conduce la disfunctii ale ovulatiei sau ale proceselor de gazduire a embrionului.
poate o sa ma timp sa-l comentam ... incerc

Ioanatugs spune:
BUNA ASPIRANTELOR OPTIMISTE!
Am revenit fetelor, cu vesti nu prea bune! Am plecat pentru desfundarea unei trompe la laparo si am aflat ca am avut endometrioza. Trompa stanga si ovarul stang sunt ok, iar trompa dreapta era putin obturata si au desfundat-o, dar au gasit un chist de 4cm andometriozic. Asta e problema ENDOMETRIOZA care nu se localizeaza doar in chist, ci in tot aparatul genital feminin. Au estompat cu laser punctele de endometrioza, dar se spune capot reveni. Eu nu am avut nici un fel de simptome, ciclul foarte regulat, doua sarcini obtinute natural, nu am avut dureri exagerate in timpul CM, nici scurgeri intermenstruale si totusi mi-au pus acest diagnostic urat. Dr. mea vrea sa-mi puna in repaos ovarele timp de trei luni, dupa care sa fac un FIV. Eu nu prea as vrea sa fac injectiile cu Dipherelline trei luni. Nu stiu ce sa fac, dar as risca sa raman insarcinata in aceste trei luni, ca poate cine stie de unde sare iepurele.
DJ_MAMA poate o sa deschidem un subiect unde sa scriem tot ce stim despre Endometrioza, ca poate mai ajutam si pe alte fete care au aceasta boala. Nu te mai gandi ca si tu suferi de boala asta pentru ca nu poti sa stii decat facand o laparo. Cu aceasta ocazie vreau sa sfatuiesc pe toate fetele care vor sa ramana insarcinate si nu reusesc de mai bine de doi ani sa faca laparoscopia ca metoda de investigatii. Mie i-mi pare rau ca nu am facut-o si mai devreme!
LIANA30, ALIONUSHCA, MARINAR, ANTOSIT...va multumesc la toate pentru incurajarile voastre optimiste!
Cu drag Ioana Tugs