Mamografie??????
Buna fetelor.
De cateva luni am un nodul la sanul stang, care inainte de menstruatie e dureros. Am fost la medicul ginecolog care mi-a spus ca am si alti noduli mai mici si mi-a recomandat sa fac o mamografie.
Problema e ca am decat 22 de ani(neimpliniti) si nu stiu cat de recomandate este o mamografie la varsta asta. Puteti sa ma ajutati?
In ce consta mamografia si ce consecinte are? Este recomandata la varsta mea?
Carmen
Raspunsuri
Teodora D. spune:
imi pare rau ca medicul nu te-a lamurit in legatura cu mamografia si imi pare rau ca ii pui la indoiala competenta intrebandu-te daca nu te-a indrumat gresit. exista si posibilitatea sa faci o ecografie a sanului, probabil medicul stie de ce a ales prima varianta.
eu am facut o mamografie cand eram cam de varsta ta, sanul se pozitioneaza intre doua placi care se apropie si il comprima usor, moment in care se face o radiografie a glandei mamare; dureaza cateva secunde si te iradiaza ca la orice radiografie presupun. nu vad de ce ar fi contraindicata varsta ta.
eu zic sa nu iti fie teama de procedura in sine, dar daca medicul tau nu iti inspira incredere si nu iti da explicatiile de care ai nevoie-cauta altul.
succes si rezultate bune la analize iti doresc!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
danielag spune:
krmenik, in ce consta mamografia ti-a explicat foarte bine Teodora. Eu stiu ca o mamografie nu e indicata sub 30 de ani pentru ca tesutul mamar este mai dens si nu se poate "citi" cum trebuie. Si un alt motiv: se pare ca radiatiile X sunt destul de invazive. A mai fost un subiect asemanator www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60615" target="_blank">aici. Insa doar medicul poate hotari daca beneficiile analizei sunt mai importante decat efectele secundare.
Sanatate multa.
Daniela
Happiness_4_us spune:
Eu am facut o mamografie acum 2 ani, deci aveam 26 si stiu sigur ca doctorita mi-a zis ca nu exista o varsta recomandata de la care se fac mamografiile. Mie mi se parea ca as avea ceva, nu aveam nimic, era totul la nivel hormonal. Am facut mamografia la Medicover, exact procedura expusa mai sus, foarte simplu si usor.
Daca ti-a fost recomandata de dr tau ginecolog, eu zic sa te duci sa vezi despre ce e vorba, nu cred ca era el nebun sa iti recomande mamografie daca nu ar fi fost cazul.
Multa sanatate!
Nana Motoc
michelle7 spune:
si eu am facut in ro o mamografie si ginecologul de aici s-a socat. la noi se recomanda cam usor mamografii. Nu inteleg de ce nu a recomandat ecografie.
lavinai spune:
michelle 7, ai dreptate , in romania se recomanda cam usor mamografiile! eu am facut una la doar 18 ani, si nu a fost nimeni care sa imi spuna ca nu se fac asa de devreme!!!
carmen, mai bine ai incerca cu o ecografie mamara!!! si nu te speria sunt foarte multe femei care au nodul al san! iar faptul ca e dureros, este un semn "bun"!!
"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."
Lavinia: sotie alintata.....
krmenik spune:
cred k totusi mai incerc si la un alt medic. Daca mi se orcomanda acelasi lucru am sa o fac. Poate sa imi recomande cineva un medic intradevar bun pentru astfel de probleme?
CristinnaP spune:
Sunt de acord ca la noi se recomanda cam usor mamografii! Eu am trecut prin asta, si slava Domnului, am scapat fara, pt. ca cineva mi-a recomandat sa merg unde trebuie! Am scapat si de problema, si de mamografie!
E adevarat, am fost la un senolog, si daca el mi-ar fi spus ca trebuie, o faceam pana la urma.
Vezi te rog si link-ul indicat de danielaq -e un topic al meu mai vechi, vei gasi acolo multe raspunsuri la probl. care te framanta si o posibila solutie...succes si sanatate!