Paciente optimiste si gravidute ale dr.Tutunaru-6
Raspunsuri - Pagina 5
Amely spune:
Aurelia, bine ai revenit! Da chiar ne-ai lipsit scumpa, ce-i cu tine? Hai, capsorul sus, ca urmeaza niste luni norocoase, simt eu! Si multa bafta pe 17, la eco!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
bubulina1 spune:
Aurelia, nu mai fii suparata! Toate cred ca am trecut prin clipe mai bune si mai rele, dar important este sa gasesti puterea de a merge mai departe. Gandeste-te ca in jurul tau sunt situatii mai grele, cazuri poate chiar disperate, dar toate trebuie sa mergem mai departe!
Eu cand am aflat in ce hal arata spermograma sotului, am facut un soc. Pur si simplu nu vroiam sa accept ca asta este realitatea. Mi-a trebuit ceva timp sa-mi revin, dar m-au ajutat mult cuvintele unor persoane extraordinare de pe acest forum care mi-au dat speranta.
Esti inca tanara iar stresul si disperarea sunt o piedica in calea realizarii visului tau. Ingerasul tau este inca acolo, sus si asteapta sa-l primesti!
Speranta moare ultima!
aurelia77 spune:
Multumesc mult fetele,sunteti minunate.
Nici nu stiu ce as face fara voi.Va trebui sa-mi revin si sa accept lucrurile asa cum spuneti si voi.Ma voi duce marti la monitorizare cu fruntea sus si sufletul plin de speranta.Va pup dulce
Loredana G eu am sunat dupa amiaza pe la ora 16 si mi-a raspuns imediat cineva.
SilvanaPopovici spune:
Aurash, deschid subiectul sa vad ce s-a mai intamplat si ce observ?!! Ca esti suparata tare! Mai stii, luna trecuta eram eu tare necajita si ma incurajai tu? Ei, de data asta e randul meu: incearca sa nu te mai gandesti la faptul ca nu ai copii, chiar deloc daca poti (cu putin exercitiu de vointa, o sa vezi ca e posibil). In cateva zile cred ca o sa-ti revii. Ti-am impartasit reteta mea si sper din tot sufletul sa iti faca bine. Gandeste-te ca viata e frumoasa si esti multumita tare pentru ceea ce ai: un sot, parinti, frati, casa, slujba s.a. Da rezultate garantat, uita-te la mine:
Amely, stiam de alimentele astea ca sunt interzise, de miere uitasem. Ele sunt interzise pt ca determina productia de estrogeni ceea ce duce in consecinta la proliferarea endometriozei. Dar ce te faci ca estrogenul este esential in cresterea folicului si in implantare..daca ar fi in cantitate insuficienta, nu am reusi in veci pururi sa ramanem insarcinate. Dr T trateaza in functie de scop care poate fi: sa indepartezi cat mai mult endometrioza (mai sunt si fete care nu isi doresc in momentul de fata o sarcina dar le chinuie simptomele) sau sa ramai insarcinata. Noi vrem varianta 2. Asa ca m-am mai gandit eu, in ce ma priveste, ca nu e bine sa renunt la toate alimentele de pe lista, eventual sa nu abuzez de unele si sa servesc legume crude si fructe la discretie (ceea ce chiar imi face placere).
Bubulina, Marinar, Danotino, Laura, Marair, Kittyshor + fetele noi
Amely spune:
Silvana scumpica, nu estrogenii in sine, ci excesul de estrogeni sintetici poate duce la aparitia endometriozei, in special cei pe care ii asimilam cu atata pofta din alimentele daunatoare.
Cel putin eu asa am inteles, citind pe site!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
SilvanaPopovici spune:
Draga mea Amely,
Da, da, de exces vorbeam dar nu m-am exprimat pe inteles.
Eu am un exces estrogenic permanent, de unde sa stiu de unde incep sa am in exces in cursul lunii?!
In aprilie, spre exemplu, am fost la monitorizare la T. Tot martie si aprilie cu postul Pastelui, am mancat numai verdeturi, fara paine si zahar, carne si alte asemenea. Dar am avut in continuare exces de estrogeni, asa mi-a spus T care s-a exprimat ca "trebuie sa rezolvam cumva excesul asta estrogenic, fie cu utrogestan fie homeopat".
Se pare ca nu exista explicatie, asa e genetic.
claucia spune:
Buna dimineata fetelor,
Bubulina1 - multumesc ca m-ai pus pe listuta. Am fost ieri prima oara la Dr T si mi-a placut. Gata, aici raman
Pentru fetele care intrebau cand mai este Dl doctor prezent, mi-a spus ca pleaca 2 zile saptamana asta in Italia dar vine inapoi Vineri (cand ma duc eu din nou)
Am inceput sa monitorizam ovulatia si mi-a dat sa fac niste analize - dar in ziua 12 nici un folicul...
A spus ca daca nu avem ovulatie avem grija sa o inducem si pe sotul il pune la treaba sa-si faca spermograma peste 2 luni.
Era aglomerat dar foarte vesel, am avut si parte de o asteptare vesela, am ras de ne-am tavalit pe jos in sala de asteptare din diverse motive de ne era frica sa nu ne auda doctorul si cu "omul cu casa de marcat" care a intrat si nu mai iesea de acolo...
Va pup
rami 73 spune:
Fetelor, ma bag si eu in vorba, desi nu sunt pacienta Dr. T.
Silvana, cum iti dai seama ca ai exces estrogenic ? Din analizele hormonale, sau medicul se ghideaza oarecum si din monitorizarea eco ?
Amely, banuiesc ca estradiolul e oarecum relevant cu privire la nivelul de estrogeni din organism, nu ? Eu, de exemplu, in ziua 3 il am 33, iar limita minima e 30, ceea ce inseamna ca stau cam prost cu dragii de estrogeni, nu ? Asta practic ar duce la o deficienta in ovulatie, dar eu o am lunar (foliculi de 22-25 mm).
Am citit si eu din site-ul recomandat de tine; foarte interesant, intr-adevar, dar cam greu de renuntat la unele lucruri. Eu nu prea pot renunta la cafea, de exemplu, si recunosc ca imi cam plac si dulciurile... . Pe de alta parte sunt MARE amatoare de fructe si legume, pe care le consum in cantitati industriale. Totusi, avand in vedere ca am estradiolul la limita minima, inseamna ca niste estrogeni in plus nu-mi fac chiar asa rau, nu ?
Va si va doresc sa castigati cat mai repede batalia pe care ati inceput-o !
rami[URL=http://community.webshots.com/photo/2030817820089971424QHVyTi][/URL][URL=http://community.webshots.com/photo/2094695470089971424omSwRI][/URL]
iriss27 spune:
Buna fetele,
Azi am fost iar la monitorizare, se pare ca am ovulat. M-a pus pe utrogestan 10 zile, sa astept a doua liniuta in ziua cand trebuia sa-mi vina ciclul Am prestat la 2 zile, ca la carte, dar inca nu imi fac sperante pt ca s-ar putea sa fie mai complicat (spermograma nu e ok si s-ar putea sa am si endometrioza). Asa ca vreo 2-3 luni suntem in expectativa ... evident ca muncim pt
Fetele care ati mai fost la dl v-a dat sa faceti vreo analiza si mai ales cand? Eu l-am intrebat si a zis ca momentan nu fac nimic, doar monitorizare "chiar daca ma mai intrebi, tot nu iti raspund". Si la-m intrebat ce facem mai departe si imi zice "pai ce vrei sa facem?", eu zic "ceva mai paltitant ".
Oricum fluxul in mare mi l-a spus: mai motitorizam putin, apoi alaparo si daca nu IA (am mai facut 2 si degeaba pana acum).
Asa ca o sa-l mai bat la cap, dar vroiam mai mult, sa am o lista cu analize, cu pasii ce trebuie urmati. Ma ajuta cineva?
Irina
SilvanaPopovici spune:
Rami, din analize, evident. Dar si din faptul ca am: fibrom, endometrioza si adenoame mamare. La monitorizare aveam la ovulatie un endometru foarte baban.
Trebuie neaparat sa iau homeopate, sa-l reduc.
Estradiolul este cel mai relevant estrogen. Tu esti foarte bine in Z3. Vezi cum stai si la ovulatie.