Mamici de martie-aprilie 2006 (65)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Ama,felicitaaaaaaaaaaaaaaaaari!Sa va traiasca puiutul si sa aduca numai bucurii in casa voastra!

Mara iti multumesc din suflet pt. mesaj,voi reveni cu un PM repede-repejor.

Ileana Marius,drum bun si...sa te refaci repede,pt. a incepe o noua si norocoasa aventura!

Kim si puiuta noastra rade,in hohote chiar,desi in ,,Mama si copilul,, se precizeaza ca bebeii incep sa rada pe la 6-8 sapt. . fetele frumoase

Catrinel,daca Onuta nu face kk,inseamna ca asimileaza tot ceea ce papa deci...e de bine.Ai dreptate,atata vreme cat sunt alaptati,oricum ar face kk intra in sfera normalului.Exact dupa ce m-am laudat cu cele 5 mese,bebita a inceput sa mai revendice cateva papici ziua,dar am inteles ca este normal sa manance mai mult in cepand cu a doua luna.

La controlul de o luna(de ieri) s-au constatat urmatoarele:ne-am ingrasat cu 1 kg,ne-am lungit cu 4-5 cm(a fost cam agitata la masurat...),perimetrul cranian a crescut cu 2 cm iar cel toracic cu 2,5 cm.Mai avem putin pana la 90-60-90.In rest,totul este bine.

HAI,AIDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeypuma spune:

Si in sfarsit imi gasesc timp sa va spun povestea nasterii minunii mele care a avut loc pe 17 aprilie 2006. Dar, iata cum a inceput ziua: m-am trezit la 7 fara ceva, desi de joi nu mai mergeam la servici, dar daca as mai fi dormit, ar mai fi dormit si sotul si el nu era in concediu…Si ma trezesc cu un gand ciudat: eu pana diseara la 9 nasc…Incercam sa ma conving ca nu va fi asa, dar gandul asta nu imi da pace…si totusi nu il spun cu voce tare, de frica ca se va indeplini si sincer nu ma simteam deloc pregatita psihic pentru nastere…Sotul ma duce pe la 8.30 la mama ca era si ea acasa si s-au gandit ei ca mai bines a nu stau singura sa ma ‘’plictisesc’’. Toate bune si frumoase, si, in afara de burta care se lasase in dimineata aia ceva de speriat (pana atunci nu se lasase nici un milimetru macar), nimic altceva nu prevestea ceea ce avea sa se intample in cateva ore. In jurul pranzului mi-am facut o portie uriasa de cartofi prajiti, un ou ochi si o salata mare cu de toate si, dupa ce am lins farfuria, m-am dus la televizor. Mama ii tot dadea zor cu curatenia si zicea in continuu ca trebuie sa faca acum, ca daca nasc, cand mai are ea timp de curatenie…In fine, in timp ce ma uitam la televizor, simt o lovitura puernica inspre ‘’dansa’’ si burta parca s-a cutremurat asa dintr-o data, dupa care nimic…Asta era pe la 13.25…Peste vreun sfert de ora, ma ridic sa ma duc in sufragerie si, dintr-o data incepe sa imi curga ceva cald pe picioare…deci gata…asta era…de ce imi era cel mai frica, nu aveam sa scap..Ma asteptam sa imi fie mai frica, sa intru in panica, dar se vede treaba ca Dumnezeu nu te lasa in momente din astea, drept pentru care, doar m-am albit la fata si am strigat ‘’mama, hai, ca mi s-a rupt apa’’. Il sun repede pe sotul sa vina, dupa care ma uit la ceas si zic ‘’e bine, Ionut (doctorul meu) e acolo la ora asta’’. Ma spal repede, doar jos ca imi era frica sa mai intru in cada si oricum nu aveam de ce ca ma spalasem dimineata, imi iau un halat pe mine ca apa curgea sin u avea rost sa pun pantaloni si plecam…Trecem mai intai pe la mine sa imi iau bagajul, ca doar nu il facusem degeaba, nu?! Si o luam din loc spre maternitate…Norocul meu a fost ca primul om pe care l-am vazut cand am deschis usa la internari a fost chiar doctoral meu caruia i-am spus calma ‘’buna ziua. Mi s-a rupt apa’’ si el zice hai pe masa sa vedem. Si asa era…membrane rupte…Mi-a introdus o pastiluta acolo, jos si hai sus in sala de nasteri. Nu mai simteam frica, eram asa ca in transa, parac lovita de tren si ma lasam in voia lor cumintica…nici nu ma recunosteam, eu ma pregatisem sa scol tot spitalul in picioare si , acum, nu mai ziceam nimic, decat raspundeam mechanic la intrebarile pe care le primeam…Cel mai nasol a fost cand am intrat in sala de nasteri unde e sis ala de travaliu…de fapt le desparte o usa transparenta care aproape sta mereu deschisa, deci…e ca si cum nu ar fi…De ce a fost nasol? Fiindca in fiecare pat durerea se traia intens, in diferite moduri, dra zbieretele a doua fete chiar m-au ingrozit..imi era mila de ele, dar fara sa ma gandesc ca o sa imi vina in curand si mie randul…de, eu inca nu aveam dureri, eu aveam membrane rupte..Prima ora, pana a mai nascut o fata, nici pat nu am avut, am stat pe un scaun, asteptand..nici eu nu steam exact ce…parca uitasem ca trebuie sa nasc, nu ma mai gandeam la nimic…Mi-am amintit insa ca trebuie sa fac peridurala si am semnat o hartie prin care mi-am dat acordul…si bine am facut. Durerile pana la dilatatie 5 nu au fost foarte mari caci altfel stiu sigur ca nu le-as fi trait in asa o liniste…Si dupa asta mi s-a montat peridurala, operatiune foarte usoara si foarte putin dureroasa, de fapt e mai mult incomoda, decat dureroasa, caci e foarte greu sa stai nemiscata pe durata contractiei si atunci trebuie anuntat medical ca sa ia o pauza…Ce a fost rau la mine, a fost ca am avut nevoie de o doza mai mare de anestezic caci ceea ce la altele a reprezentat doza completa, la mine amortisera doar talpile…si atunci am primit o daza ca pentru un elefant, asa s-a exprimat dl. Dr. Dantis, anestezistul, un tip super de treaba si care, pana la final, a stat aproape tot timpul pe langa mine. In afara de anestezie am primit un calciu in vena si o perfuzie cu oxicitina. Peridurala s-a montat la 20.30, deci practice durase cam 6 ore sa ajung la dilatatie 5, dar asta din cauza ca atunci cand am ajuns in spital colul nu era inca sters si dl. Dr. Ion Inout mi-a spus ca vom avea ceva de asteptat pana iese bebe. Nu stiu sincer cand au trecut orele si, cu tot cu peridurala, simteam cand vine cate o contractie, simteam asa un cutit sub burta, dar nimic altceva…Nu am simtit nici o clipa nevoia de a iminge, darn u a fost nici o problema fiindca l-am ascultat pe dl. Dr. si totul a fost foarte bine. Nu stiu exact la cat m-a dus pe masa de nasteri, dar dupa patru impingeri, la 22.41 a scos caputul in lume minunea mea, Eric, un baietel de 3.500 si 53 cm si a primit la nastere (lucru pe care l-am aflat in cele 2 ore de dupa nastere) nota 10. E un baietel sanatos si frumos si, evident (ca doar baieteii seamana cu mamele) mare mancacios. Nu pot descrie ceea ce am simtit cand mi l-au pus in brate, cred ca, ca si acum, nu imi venea sac red ca el e puiul meu…Si acum ma uit la el si studies fiecare particica care pana mai ieri lovea in burtica la mami…Stiu sigur ca cele care ati nascut deja imi intelegeti emotia, iar cele care urmeaza sa nasteti, veti descoperi curand aceasta bucurie si atunci veti stii de ce acum nu sunt in stare sa descriu emotia traita…

Nu va voi spune nimic despre conditiile din spital, caci sunt mizere, va voi spune numai ca ii multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a scos in cale pe medicul cu care am nascut. As mai naste de un million de ori daca ar fi sa nasc tot cu el! Va multumesc ca ne-ati citit povestea care sper sa va incurajeze pe cele care acum sunteti la fel de speriate cum eram si eu pana lunea trecuta si va doresc tuturor nasteri usoare si bebei sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeypuma spune:

Fetele, sper sa placa povestea...Eu nu mai intru asa des pe forum (nu ca pana acum am intrat des...) caci momentan stau la mama cu bebita si acolo inca nu avem conexiune la internet, dar sper sa avem cat de curand...Va pup pe toate si va doresc nasteri usoare celor care inca mai asteptati momentul!

pupici tuturor, mamici, bebici, burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

ce push, mey Luizax? m-am asezat aseara pe la 6 in pat, cu gindul sa ma mai calmez dupa atitia nervi cauzati de asteptarea asta lunga, si m-am trezit ca era 10 jumate. asa ca am fost la pipi as usual din 2 in doua ore, pina dimineata la 6, cind m-a pocnit foamea. asa ca no push :P

Mara, de unde atitea contractii? nici acum nu'jtu ce-s alea.

io am zis: capoasa asta mica nu o sa iasa din burtoi decit cu forta o sa am ce sa-i reprosez cind s-o face mare: te-am purtat 10 luni in pintece, si tu...

40+6

Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

honeypuma,
foarte frumoasa povestea ta, multumim mai ales pentru mine-i frumoasa, ca stiu ca o sa-mi faca epidurala (peridurala). iote ca m-am mai calmat si io, sunt gata sa nasc, numai bebe asta a mea sa vrea odata sa iasa

40+6

Mergi la inceput

kim,
n-a deprimat deloc povestea ta. doar ca io-s mai impresionabila cind vad/aud de barbati in situatii extreme, care ii face sa fie super-sensibili, si m-apuca bocitul. pentru ca stiu ca ei pot duce mult mai putin decit noi, dpdv al emotiilor, si le e mult mai greu. sunt mici si neajutorati :)

eu m-am gindit ca, in cazuri de-astea mai grele (cum a fost si al tau), un barbat este mult mai speriat la gindul ca i se poate intimpla ceva sotiei, decit copilului. asta pt ca desi iubeste deja si acel copil, pentru el tu esti cea mai importanta fiinta in acel moment, pe tine te cunoaste de ani de zile si pe tine se teme cel mai mult sa nu te piarda. la noi, femeile, cred ca perceptia e putin altfel: pe linga faptul ca ai trecut prin atitea, altceva in afara copilului, nu conta. eu stiu sigur ca asa as gindi "ce-o fi cu mine, nu conteaza. trimiteti toata durerea la mine, numai sa fie bine bebe".

sper ca am fost destul de coerenta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Rocsana,eu nici nu ma mai gindesc la cit ar trebui bebe sa bea din bibe la virsta lui,fiindca baieteii astia ai mei au mincat numai din 2 in 2 ore max.80-100 ml...Cunosc multe mame ale caror bebei trag cite 150-160 ml din bibe la 2 luni de viata,dar ai mei saracii nu au putut ingurgita cantitati din astea...

Aici scrie la carte ca dupa o luna bebe bea in fiecare sapt.cu 20-50 ml mai mult...dar uite ca la mine nu s-a intimplat niciodata asa...Unii bebe maninca la 3-4 ore cind sunt hraniti cu formula,iar cei hraniti la sin la vreo 2 ore...Eu nu am avut bafta asta...

Tania,daca ochisorul lacrimeaza sau exista o secretie verzuie-galbuie,nu trebuie neaparat sa-i dai nimic.In Suedia ni se spune ca pina la virsta de 1 an unii bebei au canalul lacrimogen infundat si trebuie doar apasat cu un tampon mic la "coada" ochiului spre interior.Markus a avut problema asta pina la 2 luni si acum iata ca s-a vindecat...

Nu-ti fa probleme:eu i-am dat formula din prima zi de viata si pina acum n-a fost bolnav deloc,nici constipat,nici nu se ingrasa prea tare...Personal,sunt convinsa ca formula este foarte bine dozata in zilele noastre si nu ar fi pericole sa-i dam exclusiv formula.(chiar daca cei pro alaptat sustin altceva)

Catrinelu´nu te mai ingrijora cu Oana...Daca si suedezii si nemtii spun acelasi lucru,o fi ceva adevarat,nu?Eu am alaptat fetita multe luni si mi-au zis la fel:unii bebei pot face kk mai rar,o data pe saptamina,in timp ce altii de citeva ori pe zi!Asa ca...stai linistita desi stiu ca nu prea poti!

Kim,as dori si eu sa fiu la fel de puternica cum esti tu...
Cred ca stiu intr-un fel ce eforturi ai depus ca sa continui alaptatul in ciuda operatiei grele si refacerii dupa cezariana...
Eu am ales sa renunt la alaptat inca de la inceput(avusesem si niste experiente mai urite la ceilalti doi copii cu mastita,candida,etc).In plus stiam ca nu ma voi descurca fara biberon cu trei copii si un sot foarte ocupat...

Aida,scuze,la ora aia incepusem sa-l confund pe 6 cu 5...(adica pe iunie cu mai).In suedeza cifra 6 se pronunta "seks" !!
Subscriu la ceea ce ai scris despre barbati.

Mara,ce graviduta dragutza cu burtica mumuoasa!

Galeria pentru tine si Aida continua....

Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ileana/Oslo iti doresc un concediu in care sa te refaci,sa-ti aduni energia si sa vii cu vesti bune!

Honeypuma,ai povestit tare frumos!Bravo!!!Sa va aduca intotdeauna bucurii baietelul vostru!

Mihaela/Timisoara,da Cristian si Matei al meu sunt nascuti in aceeasi zi,la exact 5 ani diferenta unul de altul.
Incerc sa-ti descriu cumva pe scurt:
Ca bebelus a dormit destul de putin si se scula din 2 in 2 ore sa bea lapte...Cu toate astea,nu a fost niciodata pretentios la mincare si a crescut foarte bine.Pina cind nu l-am "intarcat" noaptea,nu a dormit ca lumea.Sper sa nu ai probleme din astea cu Cristian...Altfel,este un copilas foarte activ,invata repede si asimileaza numai ceea ce il intereseaza in mod deosebit.Ii plac foarte mult jocurile pe calculator,lego,sporturile de iarna.Nu am avut probleme cu el la gradinita,s-a adaptat destul de repede desi e putin timid.Se impaca foarte bine cu surioara mai mare si nu-mi aduc aminte de conflicte mari intre ei...Hai,mai intreaba-ma!(Cred ca undeva pe DC este horoscopul copiilor daca doresti sa-l citesti...)

va trimit cite o virtuala la fiecare
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliada spune:

Aida draguta de tine, am facut pauza o sapt si ma gandeam ca deja ai nascut!inca esti pe baricade! iti tin pumnii tie si lui Mara-[size=3]sa nasteti usor si sa faceti puiuti sanatosi si mancaciosi![/size=3] va pup pe amandoua

Kim, mi-a placut povestea ta, esti o curajoasa si sunteti norocoase de asa tatic si sot! sa-ti traiasca puiul si sotisorul si sa aveti parte numai de bucurii!! si noi avem un tatic si sot de nota 10 si ma bucur sa aflu ca sunt multe fete norocoase; e bine sa amintim si de ei, caci fara suportul lor lucrurile n-ar fi asa de roz!

salutam sotisorii iubitori si taticii responsabili!!

tania2 baietelul meu dupa ce suge de la tzitzi cam 15 min,, bea in timpul zilei 70-80 ml formula cu biberonul.eu il hranesc cam la 3 ore, iar noaptea se trezeste de doua ori si papa doar de la tzitzik. pediatra noastra ne-a recomandat Similac ca cica e cel mai apropiat ca gust si calitate cu lapticul de mama.

Mariana te admir ca reusesti sa te descurci cu 3 puiuti si mai esti si in forma. am vazut ca deja te-ai apucat de exercitii . tre sa ma apuc si eu ca ma doare spatele ingrozitor, sunt zile cand mi-e greu sa-mi iau puiul in brate

am o intrebare pentru fetele care inca alapteaza, care-i faza cu menstruatia, ca mie deja mi-a venit si ma intrebam daca nu cumva e prea devreme, voi ce spuneti?

fetelor am "improspatat" albumul cu poze de ultima ora!!! are mama un cavaler!!

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=c7c8

cameliada si bebe Tudor Bogdan saluta pe toata lumea!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Andreea, multumesc de raspuns!! ce bebitza super!! abia astept si io sa vad marti ce si cum e cu a noastra.

Honeypuma, mi-a placut povestea ta! numai bine si multa fericire cu bebe!

Tania, si ochisorul lui oana a curs, nu i-am facut nimica (numai sters odata pe zi cu apa fiarta si racita) si a trecut asa.

Mariana multumesc de raspuns! O sa incerc sa ma linistesc macar tu ma intelegi!!

Catrinel & Oana

Mergi la inceput