Pentru fumatoare sau ex-fumatoare....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bonita spune:

Ma inscriu si eu in randul celor ce vor sa se lase de fumat.Fumez de 8 ani cu intrerupere de aproape 2 ani (sarcina,alaptat).
Nu cred ca reducerea numarului de tigari ne va ajuta sa ne lasam,stiti cum e...prelungeste Doamne boala...eu mai am cateva tigari in pachet ,le voi fuma si apoi caput!!!
Multumesc ca existati si ca-mi dati fortza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Zic si eu cum m-am lasat. Din noiembrie anu trecut nu mai fumez.

Redau mai jos, un articol scris de mine pentru o revista care trebuia sa apara in Sibiu:

"EXERCITIU DE VOINTA
FUMAM SAU NU?

Suntem martori muti in ultima vreme la o campanie agresiva dusa in Europa inclusiv in Romania impotriva fumatului.

Toti fumatorii, activi sau pasivi cunosc riscurile. Sau le-au cunoscut odata.
Dar femeile? Cunosc toate aspectele fumatului? Sau consecintele?

Acesta este scopul articolului meu din primul numar. Sa mai aduc aminte inca odata cat rau ne produce fumatul si nicotina noua femeilor. Vorbesc din punctul de vedere al unei foste fumatoare inraite. Sunt “curata” de 5 luni.

- Tigarile combinate cu anticonceptionalele, sunt una din cauzele de infertilitate, tot mai des intalnita;
- Tigarile ne consuma bugetele din doua privinte: costul lor in sine, plus ca avem nevoie de crème antirid mult mai repede ca nefumatoarele; Observati diferenta izbitoare intre doua femei la 50 de ani: una fumatoare si alta nu. Va veni ca un motiv foarte serios in plus la lista: De ce sa ma las de fumat?
- Tigarile si stresul? Doctorii spun ca este coctailul perfect pentru: atacuri cerebrale, circulatie proasta a sangelui, varice, friabilitatea vaselor, afectarea inimii.
- Va doriti copii? Doctorii sustin ca organismul are nevoie de cel putin 2 ani pentru a se elibera de toate toxinele, pentru a oferi un mediu propice pentru dezvoltarea fatului.

Si sa nu uitam! Fumatul omoara. Fumatul produce cancer!
Si nu e asa doamnelor ca vrem sa petrecem o viata frumoasa alaturi de familie si cei pe care ii iubim? Sa oferim copiilor nostrii o atmosfera curata in care sa respire?
Pentru ca ei nu au de ales, daca noi fumam, iar parintii sunt un model pe care copii il urmeaza.

Un rezultat foarte bun in Europa a fost obtinut prin anuntarea de scumpiri. Fapt intamplat si in Romania. Exista bineinteles si alte metode. Dar toate implica un mare exercitiu de vointa. Si nu e dracul atat de negru cum pare.

Motivatia trebuie sa fie personala. Fiecare dintre noi se lasa de tigari din alt motiv.
Planificati momentul cand doriti sa va lasati de fumat. Una din metodele care a functionat eficient la mine este planificarea din timp a momentului si scaderea treptata a numarului de tigari. Impartasiti cu cineva intentia dvs. Preferabil cu sotul , prietenul, copii. Scadeti saptamanal din numarul de tigari fumate. De ex prima saptamana poate fi cea cu 16 tigari in loc de 20. O sa observati ca veti incepe exercitiul din vointa prin abtinerea pe moment si pastrarea ultimei tigari din cele 16 pentru mai tarziu.

Si nu trisati. De asta e bine sa aveti alaturi pe cineva care sa va ia la rost in caz ca depasiti. Se poate intampla sa depasiti. Taiati din ratia de a doua zi.

Sfatul meu este sa aveti cel putin 3 sau 4 zile in care sa fumati doar o tigara. Este cel mai greu. Corpul dupa acest moment se va astepta la “socul” lipsei de nicotina.

Tot acest timp va educa reflexele :cauta pachetul de tigari, trebuie s a faceti ceva cu degetele."

Totul trebuie planificat: ma las in ziua X. Fara scuze, fara alte intamplari din cauza carora trebuie sa fumati. O sa va trebuiasca tigari, o sa visati ca fumati. Eu m-am ingrasat 5 kg. Dar mai bine dau jos 5 kg decat sa mor mai repede cu 5 ani . Indragostita cum sunt ma gandesc cat as vrea sa mai vad pe baiat inca 5 ani in plus. Asa privesc acuma: ca ANI IN PLUS, nu meritati pe deplin.

Si mirosul... Miros hainele, mainile... dintii nenoricitii.
Va tin pumnii Mirunaa, Mamica dulce,Elise, Nadyana si la toate celelalte care vreti sa va lasati! Nu e dracul deloc asa de negru cum pare!

Do not go to bed mad! Stay up and fight!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

am fumat 8 ani de fumat si m-am lasat de aproape 4 ani. eu am o obsesie cu dintii, imi plac dintii albi curati si sanatosi, din contra ai mei sunt toti plombati. efectele fumatului asupra dintilor sunt devastatoare, parintii mei, mari fumatori, nu mai au un dinte in gura din cauza tartului facut din cauza fumatului care a dus la paradontoza.
Plus ca am un ten palid, iar din cauza fumatului devenisem pamanatie la fata, plus ca puti ca naiba de la tigari, plus ca de ce sa dau banii aia pe tigari, mai bine ma duc la cosmetica sau imi cumpar ceva frumos si nu in ultimul rand pentru copilul meu, ma gandesc ce exemplu ii voi da eu cu tigara in gura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Si eu sunt in tabara blamata...de multisor!
Stiti ceva despre produsele care te pot ajuta sa te lasi de fumat? Eu am auzit ca exista niste ceaiuri, dar nu stiu pe nimeni care sa se fi lasat dupa consumul ceaiului respectiv..

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

quote:
Originally posted by daniella4

Si eu sunt in tabara blamata...de multisor!
Stiti ceva despre produsele care te pot ajuta sa te lasi de fumat? Eu am auzit ca exista niste ceaiuri, dar nu stiu pe nimeni care sa se fi lasat dupa consumul ceaiului respectiv..

Daniella, mama lu'Alexis

am luat si eu ceai pt.fumat de la plafar(pedicuta parca),dar in afara de gustul greu si de faptul ca e toxic in cantitati mari,nu am vazut altceva nimic.acum iau un program de slabit,care merge pe detoxifierea organismulti si sper sa pot micsora si ratia zilnica de tigari.paralel imi voi procura si o tabletica pe baza de pir,lucerna si orz.am o cunostinta care a fumat 23 de ani si s-a lasat cu ajutorul acestei tablete.dar,repet,trebuie multa vointa.
mai sunt si la plafar unele chestii:tabaco protect si tabac stop parca se numesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

quote:
Originally posted by Elise

Eu sint fumatoare...tot de Marlboro, lights, si, din moment ce spun ca sint , e clar ca n-am reushit sa ma las.

Intr-adevar, nici n-am incercat prea tare - nu m-a preocupat.
Nu ma simt rau de la tzigari, n-am probleme cu tenul, unghiile sau mai stiu eu ce... sotul e si el fumator deci, toate bune.

Am inceput sa ma gindesc sa rennunt doar pentru ca voi avea un copil la un moment dat si nu e indicat sa fumezi in timpul sarcinii.Elise

elise, poate spun o prostie...dar eu citii e undeva ca lasatul de fumat creste fertilitatea. serios...nu mai tzin minte argumentarea stiintifica dar ideea era ca daca esti fumatoare si te lasi ai sanse mai mari sa ramai insarcinata.
oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Nu cred in ceaiuri ,pastile sau mai stiu eu ce minune de lasat de fumat.Dupa cum am mai spus totul depinde de tine, de cat esti de motivat si daca esti pregatit pentru asta.
Dupa cum am mai spus, m-am lasat de fumat o data 1 an de zile si o data 3 ani(nu iau in considerare abstinenta din timpul sarcinii pentru ca imi era rau daca fumam-si de la fum, asa ca n-am fost nevoita sa ma stresez din cauza asta).Cand m-am lasat 1 an de zile mi-a fost extrem de greu.Tin minte ca am suferit .....fizic...foarte mult.La un moment dat i-am cerut sotului tuica- a ramas perplex pt ca stie ca eu nu gust nici macar vin d`apoi tarie.Ce mai, foarte greu mi-a fost...

Cand m-am lasat acei 3 ani , la inceput nici n-am simtit.Ziceai ca nu fumasem niciodata.Ma simteam usoara ca un fulg.

Cel mai greu imi este sa trec de tabieturile pe care mi le-am format.Dupa ce mananc, o tigara(2-3-10), dupa ce fac dus, altele, cand ajung la birou, altele, cand ajung in parc, altele....si tot asa.

In alea 2 saptamani jumate in care n-am fumat.....mi-am dat seama ca aveam foarte mult timp liber.Mai ca nu stiam cu ce sa-l umplu.Nu ca n-as fi avut treaba....dar parca eram in prima zi de lucru si nu stiam de ce sa ma apuc.

Azi am fumat 2 tigari....Nu cred in metoda lasatului de fumat in etape, fumand din ce in ce mai putin.De fapt, nu mi se potriveste.

Am mai citit undeva ca e bine sa insisti in a te lasa.Asta si fac....imi este asa o ciuda ca, practic, sunt dependenta de ele

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Yo am zis ca nu mai fumez...nu am fumat cam 3 saptamani...apoi am mai fumat inca vro 2-3 luni pe ascuns...ca toata lumea stia ca yo m-am lasat...apoi mi s-a pus pata si am zis ca YO pot sa NU mai fumez si am reusit.
A fost greu...tabieturile cele mai cumplite...exact cum descrii si tu...dar nu e imposibil.
Daca@ai reusit sa te lasi 3 ani inseamna ca poti.
Totul tine de tine,dupa 3 saptamani corpul nu mai are nevoie de nicotina.De aici duci lupta decat cu creierul...sa il dezveti de dorinta.
Eu si acum am zile cand disper si vreau sa fumez...acum nu mai simt nevoia de tigara dupa masa,cand ma trezesc sau mai stiu cand.
Ma simt mult mai bine...se vede o schumbare totala a organismului care este mai energic.
In concluzie totul tine de cum iti educi creierul!
Am auzit ca tot timpul iti vei dori tigari!
Asa ca...

japonia prin ochii unui amator-new

www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

M-am lasat de fumat pe perioade de cate un an. Dar acum fumez muuult (doua pachete). Cand m-am lasat de fumat, mi-am stabilit o zi din care sa nu mai fumez, m-am pregatit psihic, cu o seara inainte de ziua stabilita terminam de fumat tot pachetul, iar de a doua zi n-am mai fumat nici o tigara. De fiecare data cand m-am reapucat am zis doar o tigara... De unde, ca pana seara fumam cel putin un pachet.
Nu m-am ingrasat dupa ce m-am lasat de fumat, insa am avut grija sa nu rontai diverse... in locul tigarilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

M-am lasat de fumat o singura data si m-am reapucat...de fapt m-am lasat de fumat in urma unui pariu si termenul era clar o luna nu voi fuma...am castigat pariul si m-am reapucat!

Cred ca a te lasa de fumat inseamna vointa in primul rand...si eu sincer nu vreau sa ma las deocamdata...imi place sa fumez si sa beau un capucino...deocamdata fumez 15 tigari pe zi, fumez tigari slim si probabil sarcina m-ar putea face sa ma las.

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

...pentru nunta!
Wedding Day

Mergi la inceput