Analize hormonale - valori mici

Analize hormonale - valori mici | Autor: andrea32

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am tot cautat in forum si nu am gasit prea multe despre analize hormonale cu valori mici.Majoritatea au valori mari.
Eu am in ziua 14 : FSH = 5.7 (5.8-21)
LH = 11 (17 -77)
Estrogen = 28.5 (34-400)
Prolactine = 18 (1.9-25)
In ziua 21 :Progesteron = 0.49(0.95-21)
La mine doar prolactina e buna si asta e de bine.
Nu stiu ce se intampla si pana ajung la doctor nu am rabdare.Ce sa insemne?Nu am ovulatie?Dar problema este ca in feb CM a fost pe 11, in martie a fost pe 23 iar acum suntem in 22 si nu mi-a venit.
Dau in amenoree?Cum se poate daca am progesteronul mic.Parca daca este mare ar putea fi.
Astept cu nerabdare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrea32 spune:

De atunci am fost la medic si am aflat ca nu am ovulatie, nu am Fsh nu am corpul luteal nu am estrogeni.Deci nu am nimic pentru o sarcina.Iau tratament si sper sa raman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

dragutza de tine ANDREEA ...
cATI ANI AI?
LAS' CA ITI DAU FETELE CARE AU PREA MULTI SI TOT NU E BINE !?!
SE REZOLVA CU TRATAMENT DAR INCEARCA SI UN NATURIST PUTERNIC - COMPLET
N-AI CE FACE !
NU TE MAI NECAJI
SUCCES.
VEI FI INTR-O ZI MAMICA SI TOATE ACESTEA VOR DEVENI AMINTIRI

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru incurajari DJ mama.
Este foarte greu.Am 27 de ani dar nu vreau sa raman la 35.
Ce tratament naturist?Cel prescris de Livia? Am citit ca ceaiul de napraznic e bun. Sa incerc? Oricum nu am ce sa pierd.
Sunt si foarte stresata si acasa si la serviciu si cred ca si asta este un motiv important.Dar cum e posibil sa nu ai de nici unele?
Este adevarat ca este mai bine sa ai orgasm, adica ramai mai repede.Eu nu am avut niciodata.

Thenks.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Andrea32 poti lua Maca de la Inovatics 3/zi sau Multi Maca de la Forever Living care te va ajuta si in pb cu orgasmul. Regleaza toti hormonii in organism . Poti citi mai multe aici: http://www.innovatics.ro/ro/index.php?page=maca
Mai poti sa iei tinctura de marar o lingurita de 3 ori pe zi sau pulbere din seminte de marar o lingurita de 3 ori pe zi sublingual (inainte de masa cu o jum de ora indiferent pe care o alegi) din z1 pana la ovulatie ( la un CM de 28 de zile ar fi bine pana in Z12). Mararul contine estrogen. Dupa ovulatie tb sa iei produse care contin progesteron ( tinctura de muguri de zmeur si napraznic). Dc nu stii cand ovulezi iei 12 zile mararul si apoi continui cu cele progestative pana la CM-ul urmator. Pe toata per CM-ului mai poti lua ceai de cretisoara.
Dc urmezi ac tratam vei vedea o schimbare in analizele tale dupa 3 luni de zile.
Dc mai ai intrebati iti stau la dispozitie aici sau pe PM.
Rog fetele sa ma corecteze dc am gresit cu ceva.
Multa bafta!

Miki

Lasati barca la apa ! Undeva, in larg, un om se ineaca.EDWARD SMITH UFFORD

Mergi la inceput

brava miki, sa incurajam copilasul deprimat
.... sa punem si noi "umarul", nu-i asa, ...sa iasa odata duhul ala bundin lampa lui Aladin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Asa e Dj_mama tb sa o incurajam.
Andreea32 FSH-ul arata rezerva ta ovariana. Deci cum e f f mic inseamna ca ai o rezerva ovariana f mare. Acum nu stiu ce inseamna ca este mai mic decat 5,8 dar nici nu e f mic fata de ac. Incearca tratam naturist de care ti-am scris si cred ca vei vedea o imbunatatire. Dc dr iti da tratam eu spun ca e bine sa iei numai Maca impreuna cu medicamentele alopate.
Ca sa ai ovulatie raportul LH/FSH tb sa fie 1. La tine e 2 si nu cred ca e bine. Deci nu cred ca ovulezi. Nu te speria pt ca exista tratam pt asta. Cred ca multe fete s-ar bucura sa aiba un FSH mic. Aici noi mai toate il avem mare ( semn ca nu mai avem rezerva ovariana).
Sa ne spui ce ti-a spus dr tau.
si nu fi speriata ca exista rezolvare.

Miki

Lasati barca la apa ! Undeva, in larg, un om se ineaca.EDWARD SMITH UFFORD

Mergi la inceput

Buna,
Va multumesc mult de tot pentru incurajari.Am sa iau ceea ce mi+ai prescris.Cu doctorii nu ii nimeresc deloc.Dau bani pt a fi tratata.Oricat, dar nu se ocupa de mine deloc.
Sa vedeti.Dupa aceste analiye mi-a dat sa iau Ova mit din a5 a - a 9 a zi, oestrogel sa imi dau pe maini si picioare, utrogestan - 4 pe zi.Mi-a dat sa fac si 2 fiole de polidin pe zi - 5 zile, indometacin supozitoare si pt ca eram putin inflamata mi-a dat zamocin si metrodinazol.L-am luat pe toate si in a 9, a 11 si a 13-a zi tb sa ma vada la ecograf sa vedem ce sa intamplat.Dar am avut ghinion sa nu fiu programata(ea tb sa faca asta) si a zis ca se rezolva.Intre timp au venit 2 fete(prietene probabil)dar doar una dintre ele era programata.Doctorita a vorbit si pt cealalta si intre timp a mai aparut o alta prietena si a trebuit sa vb si pt aceea.Era multa lume si fara programare nu poti sa intri fara doctor.Deci, doctorita nu a mai putut vorbii si pt mine.Deja vb pentru 2 si mi-a spus ca nu este asa de important sa vad.Mai bine astept acasa si poate ca am ramas.
Iar tb sa imi schimb doctorul, iar o iau de la capat?
Dar am sa iau tratamentul pe care mi le-ai scris tu si poate o sa raman cu ajutorul vostru si a cartilor, pt ca numai despre asta citesc.

Multumesc inca o data, Andrea

Mergi la inceput

draguta de tine Andeea, aici e o lectie de viata in care trebuie sa-ti exersezi rabdarea. Noua ne-au trecut anii tot asa. Tu bucura-te ca esti tanara. Problemele tale sunt sigura ca sunt rezolvabile si data viitoare sa nu ti le mai faci in acelasi loc analizele ca poate erau gresite. Unde le-ai facut?

Mergi la inceput

Analizele l-am facut la spitalul Filantropia.Insa progesteronul mi l-am facut cu o luna in urma 3 zile la rand (a21a, 23a, 25a zi)la Simona (pe langa Elias) si mi-au iesit in limite normale.Dar am auzit ca aceasta clinica Simona nu este stralucita.
Unde as putea sa le fac si sa fiu sigura ca sunt bine facute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Draga Andreea, mergi si fa analizele la medicover-synevo astfel:
-in ziua 2, 3 sau 4: FSH, estradiol si prolactina;
-in ziua 21: progesteronul.
Tu ai ciclul de 40 zile, deci e normal ca nu ti-au iesit LH-ul si estradiolul in limitele normale in ziua 14, pt ca ovulatia ta este mult mai tarzie. Valorile normale erau pt perioada ovulatorie si tu erai inca in faza foliculara, deci sunt total nerelevante analizele pe care le-ai facut tu in ziua 14. Pe de alta parte progesteronul arata ca in luna in care ai facut analizele nu ai avut ovulatie, deficitul mare de progesteron indica anovulatie.
De aceea ti s-a dat stimulare cu ova-mit, dar nu-l lua fara monitorizarea ovulatiei pt ca te poti alege cu chisturi. De asemenea utrogestanul nu-l lua pana nu se certifica ecografic ovulatia, pt ca se stie ca progesetronul luat inainte de ovulatie impiedica ovulatia.
Cauta un medic care sa te monitorizeze atent, care sa se preocupe de tine, nu cum e dr. asta care iti da stimulare, consulta 'pilele' si pe tine te trimite acasa...

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput