Bariera culturala

Bariera culturala | Autor: IEPU

Link direct la acest mesaj

Poate oare dragostea sa depaseasca bariera culturala si de limba?
Parerea mea, pur teoretica, ar fi ca NU. Nu as fi cautat niciodata jumatatea mea in panoplia de barbati vorbitori de alta limba materna. Dar poate sunt conservatoare si veti reusi voi, cele care ati indraznit, sa imi schimbati parerea...

Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Da, bineinteles, depinde si de cat deschis esti spre diferite lucruri...eu una daca s-ar putea sa stau in fiecare an in alta tara ar fi suuuuuuper!!

Sotul e olandez, alta gandire, alta atitudine...dar asta face "sarea si piperul" plus ca noi am vorbit de la bun inceput in engleza, bine asta e rau pe o parte, a incetinit procesul asimilarii olandezei de catre mine, pe de alta parte e mai "cu viteza" vorbind amandoi limba ne exprimam mai rapid.

Eu am invatat multe de la el, el de la mine, eu una cred ca totusi conteaza mult si calitatea cuplului, ca altfel nici doi de acelasi neam si limba si tot nu se inteleg bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Eu cred ca Iubirea este o limba internationala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

eu l-am intrebat odata pe un arab cum sunt femeile lor. si stiti ce mi-a spus ? femeia e femeie si barbatul e barbat indiferent de tara. ca exista diferente, asta normal . dar toti suntem facuti din acelasi aluat si cred ca diferentele sunt evidente ca si grup dar one on one in intimitatea casei nu prea conteaza care de pe unde e. Cred ca mai importanti sunt cei 7 ani de-acasa -cum te creste mama cantareste cel mai greu zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpi spune:

Iubitul meu este olandez si ne intelegem f. bine. Chiar nu am intampinat vreo problema de natura culturala, ne-am adaptat f. bine unul altuia. Noi vb. in engleza, pt. a ne exprima mai rapid, si cand ne mai aducem aminte, in olandeza...asa cum zice si Lena, am invatat unul de la celalalt...

Paste fericit!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

eu nu cred ca dragostea are de-a face cu natia sau cultura sau limba. multi prefera parteneri din cultura lor, dar 2 oameni din doua culturi diferite pot avea o relatie traznet tocmai datorita diferentelor. cit despre comunicare, lucrurile cu adevarat importante se inteleg din ochi, nu trebuie sa ai aceeasi limba materna, ba chiar ajunge cu citeva cuvinte pocite pe engleza atunci cind esti pe aceeasi lungime de unda. Eu am avut mereu prieteni straini, de diverse nationalitati chiar, cred ca ma atrag diferentele de mentalitate si tot ce e mai inedit. singura relatie pe care am avut-o cu un roman a fost un esec total (nu neaparat ptr ca era roman ci asa a fost sa fie).

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu cred ca e o intrebare mai mult retorica.Sigur ca-ti poti gasi iubirea vietii pe alte plaiuri,la fel cum unii si-o gasesc in vecini.
Barierele cuturale,cum le numesti,nu sunt bariere decat in anumite cazuri extreme.Mai mult depinde de felul de a fi a fiecarei persoane in parte,si generalizarile ca arabii ar fi toti gelosi,spaniolii focosi,ca japonezii nu stiu cum si norvegienii altfel sunt la fel de graitoare cum e si aia ca romanii sunt smecheri.Sau altfel,depinde in ce cercuri se vorbeste.
Si dragostea asta,chiar si in sanul aceleiasi culturi..nu merge intotdeauna unsa ca altfel nu s-ar ajunge la divort asa de rapid si frecvent,si in romania,si in germania si aiurea.
Bariera de limba e grea pana o treci.Dupa experienta mea e cam grea,dar nu de netrecut.Sotzul meu e neamt,suntem impreuna de 6 ani,din care primii 3 am comunicat in engleza.Acum vorbesc germana,cu aferentele greseli gramaticale si lipsa de cuvinte cand ti-e lumea mai draga,dar ne descurcam ,totusi,foarte bine,avem chiar un copil bilingvAvem si noi probleme,dar nu din diferente culturale ci...temperamentale as putea sa le numesc,pe care le-as fi avut probabil si cu un sot roman sau canadian de exemplu.
Deci,ca o concluzie,a spus cineva bine mai sus ca dragostea este o limba internationala,asa ca,daca o sa-ti tresalte rau inima dupa vreun strain..risca daca simti ca se merita!:)

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Hihi, Iepu, eu cred ca tocmai sotul meu german are mentalitatea de care eu aveam nevoie!

Lasind gluma la o parte, mentalitatea europeana nu e chiar atit de schimbata de la o tara la alta...Probabil cu un sot asiatic mi-ar fi fost greu sa ma inteleg, dar cu al meu barbat nu am nici o problema. Nu suntem nici filozofi, ca sa zic ca m-ar limita vocabularul in exprimarile mele marete ....

Mai greu mi-ar fi fost sa ma obisnuiesc cu un barbat roman din acea minoritate obisnuit sa creada ca femeia trebuie sa fie inferioara barbatului, sa stea numai la coada cratitei si sa il lase pe barbat sa ia deciziile, ca doar asta e cel mai greu ! (nu rideti, ca am intilnit asa specimen in Romania si probabil e de gasit in toata lumea, da la ala din Romania nu as fii avut asa numitele bariere culturale si de limba). Asa ca eu zic ca depinde, cel putin in Europa si America, mai mult de mentalitatea si gradul de cultura si
intelgenta personal decit de bariere culturale si de limba....

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

sigur ca da, si gandeste-te, nu v-ati plictisi, tot timpul ati avea cate ceva de invatat unul de la altul...

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

cred ca cei care nu pot accepta acest lucru nu traiesc in secolul XXI. sincer, fara suparare.
am auzit mai multe opinii contra si mi se pare absurd. atunci unde mai este egalitatea intre oameni?
nimeni nu poate fi facut vinovat ca s-a nascut intr-o anumita etnie, cu o anumita culoare a pielii sau ca are nu stiu ce religie.
in viata faci nenumarate compromisuri, depinde cu ce te poti impaca. unii au disponibilitatea sa treaca peste astfel de bariere (care sunt puse de tot de oameni) ca sa isi faca viata frumoasa.
bravo lor!

sarbatori fericite tuturor!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

puhaha....pai daca bariera aia se trece (cu niscai disponibilitate, deschidere si alte atribute ale omului inteligent), ce te faci cu "cautatul in panoplia de barbati", aaa??? ...asta nu-i chiar asa usor, in cultura noastra

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput