Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (49)
Raspunsuri - Pagina 14
meems spune:
Hola, fetele!
Raportez si eu una bucata copil vaccinat, am fost azi-dimineata si deocamdata totul e bine. Rianna doarme si pare linistita, sa vedem cum o fi dupa ce se trezeste. Are 7,1 kg si e la 90% la greutate si 95% la lungime. Asa ca asteptam cu diversificarea din moment ce a crescut asa mult doar pe formula. A zis doctorita ca atata timp cat diversificarea e inceputa inainte de 6 luni totul va fi ok. Cred ca astept pana pe la vreo 5 si atunci incepem cu cerealele. Apoi vor urma legumele galbene, apoi cele verzi, si ultimele vor veni fructele. Cred ca o sa-i dau borcanele cu legume organice, dar mai am timp sa ma decid pana atunci. Oricum deja cerealele le-am cumparat, mai urmeaza sa desfacem scaunelul de masa (care e inca in cutie) si pe la 5 luni incolo ne apucam si noi incetut-incetut de mancare solida.
N-am apucat sa ma uit la toate pozele, le-am vazut doar pe cele cu Andrei la mare, si pe cei doi "iepurasi" frumosi din cale-afara: Stefanel al Taniei si Miruna lu' Madau. Ma duc acum sa ma uit la buburuzele Lavi-ei02. Frumosi foc toti bebeii!
meems spune:
Pischi, imi pare rau de Alex a ta... Multa sanatate!!
Dordia, ce baiat mare e Stefanelul tau, diversificat nu gluma! Nici nu-i de mirare ca-i ies dintisorii, va avea nevoie de ei daca asa "inainteaza" cu mancarica. Sa-ti traiasca!
dordia2000 spune:
Multumesc fetelor pentru aprecieri!!! Credeam ca datzi cu rosii din cauza diversificarii noastre dar vad ca nu m-a certat nimeni. Asa ca...va multzumesc pentru aprecieri!!! Stefan e mare si e un mancacios.
Azi a mers programul cu 4 mese de minune si a decurs astfel: 7.30 san + 230 ml biberon apoi nani pana la 11.00 cand ne-am jucat si am iesit in curte unde pe la 12.50 a adormit pana la 13.30 cand a papat supa de legume cu carne. Dupa asta am stat afara la soare si pe la 15.30 am intrat in casa ca a inceput o ploaie scurta . Pe la 16.00 a adormit pana la 18.30 cand a papat un castronel cu banana cu branzica si pe la 8.00 a adormit iar pana pe la 10.30 cand ne-am trezit pt baitza si apoi papa san si bibe si nani iar. A fost un copil exemplar!!!
Ela in legatura cu botezul...noi l-am luat la restaurant cu noi dar restaurantul avea sistem de aer si ventila bine si nu a avut copilul nici o pb. Pe la 19.00-20.00 l-am dus acasa.
Ce ma oftic ca nu ma pot uita pe poze din cauza de dial up. Dar vin luni acasa si...martzi o sa ma uit pe poze sa admir puii nostrii. Si o sa pun si eu pozele facute pe aici pe la BV.
Acum va pup ca imi e somn si...mai intru maine dimineatza. Noapte buna mamici !
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
lavi02 spune:
S-au incarcat pozele.
De cateva zile nush ce facem, cum ne nimerim, ca ii dau Nataliei ultima masa la san la 21-22 si adoarme, asa ca se trezeste pe la 5-6. Ceea ce mie, culmea, imi convine, ca atunci am sanii plini-plini dupa somn si mai bag un somn pana la 8-9 cand iar mi se umplu sanii ca lumea. Inainte aveam inca o masa la 24 - mai pe gol...
Inca o problema, de cand cu pulpa (sau cerealele?) Nati face kk format si se cam screme. Asa-mi trebuie cu diversificarea rapida, nu mai stiu de la ce! Asa fac si ai vostri dupa pulpa de mar/cereale? Orezul asta strange burta....
pischi sanatate multa Alexandrei! N-o avea si ea bronsiolita?
Dordia din moment ce ai povestit ce faci si n-ai cerut nicio parere am dedus ca esti sigura pe tine si stii ce faci. Daca totusi te intereseaza parerea mea, mi se pare cam devreme pt galbenusul de ou care e totusi mai greu de digerat (dupa 6-7 luni; vezi ca si la omul mare se recomanda sa nu mananci ou seara) si pt apa in care a fiert carne (supa cu carne) (dupa 7-8 luni). In rest, carne maruntita in supa/piure de legume mi se pare OK daca asa vrei tu. Cu chestiile astea greu de digerat... daca la un moment dat DF o sa aiba probleme cu ficatul sau stomacul n-ai sa-ti reprosezi?
Dienuta acum mi-a picat brusc o fisa si mi-am amintit ca al meu sot trebuie sa-si schimbe pasaportul cat mai repede. Voi l-ati trecut pe Luca pe unul din pasapoartele voastre ca sa-l puteti scoate din tara de 1 mai?
-----------------------------------
Nataliei i-a cam cazut parul din fata, la fel ca si lui Nichita (Andaaaa!!!! O-la-ri-ooooo!!!). Asteptam parutul nou.
Ooof! Botezul asta e pe noi, am stabilit meniu (ca merge pe mail) biserica, tot, dar as mai avea de facut niste cumparaturi dar n-am cu cine sa las fetele si cu amandoua... . Vineri iesim cu nasica sa completam tinuta Nataliei si sper ca atunci sa o imbrac si pe Silvia dar pt mineeee cred ca ramane pe sambata. Ce sa mai vorbim de cadoul nasei, de piata+gatit pt sambata si luni... of! Acum iau in studiu problema mesei de luni, dupa scaldatoare, pt cine mai ramane. Am uitat de asta.
Scaldatoarea/baita oficiata de nasa, se face a doua zi dimineata? Nu se poate in seara botezului?
Noi avem slujba la 12.30, de la 13-13.30 suntem la restaurant pana pe la 18. Nu ne bagam in noapte. Ar merge si baita seara respectiva.
Andaaaaa stiu ca ai intrebat la vremea respectiva de cofetarie pt tort. De unde ai facut pana la urma si cat de bun a fost? Cat imi trebuie pt 20-23 de persoane? Dupa mine ajung 3 sau 4 kg.
Pupici. Ma culc.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
ilenutza spune:
neata!
pana sa citesc va anuntam datele de 4 luni: 6450g si 68 cm!
in rest ne laudam cu o raceala scurta si muci multi
Ile si bb Victor - 22 dec
Varsta Victor
dordia2000 spune:
'Neatza mamici!!!
Lavi02 stiu ca nu am cerut pareri dar tot ma asteptam la pareri pro si contra. Iti multzumesc pentru sfaturi si stiu ca teoretic ai perfecta dreptate dar galbenus de ou ii dau cam o data pe saptamana pt. inceput si i-l dau pasat in supitza de la pranz iar cu carnea...asa e am fiert la gramada si apoi mi-am adus aminte ca tb sa o fierb separat!!! De acu' in colo separat o fierb. Iar cu problemele de sanatate....nu cred ca o sa am probleme ca baiatul meu a mers f. incet cu introducerile de noi alimente si le-a tolerat f. bine asa ca...nu vad de unde o sa apara problemele. Iar ca sa fiu si mai sigura, oare eu la 5 luni si jumatate nu mancam tot asa??? Si nu am avut nici probleme digestive pana acum si nici probleme cu ficatul. Eu cred ca mai degraba fortzezi stomacelul introducand rapid alimente noi fara sa lasi sa se obisnuiasca stomacelul cu ele decat daca le introduci la intervale de 1-2 saptamani. Asta e parerea mea si daca gresesc....sa ma tragetzi de maneca ca nu ma supar.
Sa va mai zic ca Stefan a gustat de pasti si piftie??? Dar doar a gustat si nici nu cred ca i-a ajuns pana in stomacel. Dar i-a placuuuut.
Dar oricum iti multzumesc mult si apreciez sfaturile tale si orice sfaturi vin sunt de apreciat ca stiu ca sunt bineintentzionate.
Hai ca m-am intins ca o placinta si mai vreau sa urez mamicilor Canutza-om-sucit, Ancris si Ralcat sanatate multa bbilor si sa va bucuratzi de ei in fiecare zi.
Noi suntem ok, dormim toata noaptea si papam bine si...ne prieste aerul de munte. Luni seara ne vom intoarce si daca e frumos afara poate martzi facem o intalneala in IOR ca taaaare imi e dor.
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
felicia74 spune:
pISI ce mai face colegul acela al tau cu bbul bolnav?
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
Gandacel spune:
Dordia, Joy, multam de raspunsuri! Situatia nu e exagerat de neagra cu Bogdan, cum a parut din ce ma scris... Ideea era ca are zile in care nu accepta nimic, biberonul insa il accepta o data la un secol. Cu lingurita mananca bine, insa sper sa nu ajung sa-i dau apa sau ceai cu lingurita! Sper sa trecem (poate) direct la cana. Ieri am schimbat ordinea meselor (de capul meu) si in loc sa-i dau la 13 fructe si la 17 legume, am incercat invers. Si asa a mancat vreo 7-8 lingurite de legume, iar fructeeee... a ras rapid de tot 110 ml. Dupa care bineinteles san! Sa vedem ce facem azi. Joy, in nici un caz nu ma apuc de ceaiuri, ca am enorm de mult lapte. Eu abia astept sa vad ca se mai reduce productia. Insa nu prea curand, ca nu stiu cand il apuca iar sa nu accepte alta mancare. Cand se va lamuri el ca se poate manca si altceva, atunci sper sa se reduca treptat si productia de lapte.
Cat despre biberon, Dordia, am o colectie impresionanta de tetine si biberoane. Am incercat de toate. Cand a fost mai mititel si a vrut mai mult laptic, a acceptat vreo 5 mese cu biberonul. Acum e mai incapatanat... In carti scria ca ar trebui sa i se dea din cand in cand cate un biberon, ca sa se invete... Insa eu n-am crezut si uite ca acum nu-l vrea!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
madau spune:
Neata mamici si pitici!
Noi suntem foarte bine, pare ca am trecut cu bine peste vaccinel, aseara la 11 avea varful de febra 37.7, ceea ce e super bine, i-am dat Efferalgan si a dormit foarte bine pana la 8.30. Dimineata acum vad ca avea 37.4, asta inainte de efferalgan.
Ela eu am tinut-o pe Miruna cu noi la restaurant, a stat intr-un colt mai ferit de curent si cu ventilatia la maxim in restaurant si a fost foarte bine. Acuma, vezi si tu la fatza locului cum e cu fumul , s.a.m.d
Lavi eu am facut tortul ptr botez la cofetaria TiC Tac de la Titan, s-a mai dicutat atunci despre ea, Cristina cunoaste mai bine ce zic eu, nici nu a fost foarte scump ( aprox 200.000 lei/kg). Iti trebuie cam 100-150 gr de persoana, depinde si din ce e facut. Daca e diplomat, merge si 100 gr ca e usor, la ciocolati si alte nebunii cam 150 gr.
Felicitari ptr Natiuta vaccinata
Dordia da ati trcut ca lumea pe mancare, nu gluma!
Serios acum, felicitari ptr dintzoshel, ma bucur ca piticul papa bine si doarme, va asteptam cu fortze proaspete la plimbareala. Ca saptamana asta am tras chiulul din cauza de vaccinat mandra, am fost doar marti cu Ank. Multi de la noi
Meems felicitari si pupici si ptr Rianna, ma bucur ca e bine. Multumiri ptr aprecieri. Un si o de la mami si iepurasul Miruna
Se pare ca au trecut destul de usor bebelusii nostri peste vaccinul asta de 4 luni, parca mai bine decat peste primul. Sa fie sanatosi si voiosi
Madau si Miruna (15 dec 2005)
POZICI, POZICI LA 4 LUNI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA
pisi-si-boscu spune:
Felicia mersi de intrebare, mi-ai adus aminte sa il sun! Halal HR-ista mai sunt ! L-am sunat si fetita e bine, a fost cu ea la Budimex si e aproape tratata. Acum era cu ea la tara, a inceput sa manance bine...
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani