ptr.LIVIA SI ANGI - ANATOMIA PATOLOGICA

ptr.LIVIA SI ANGI - ANATOMIA PATOLOGICA | Autor: laura miu

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata fetele,
m-am dus aseara acasa si mi-am cautat rezultatul de la lab. de anatomie patologica sa va scriu exact diagnosticul meu, poate sa spune ceva...
dupa ce am vorbit cu angi, m-am programat ptr. betahcg, luni..
asta este alta poveste care o sa vi-o spun cand imi vine rezultatul...doamne sa nu mai iasa nimic rau...
deci
cu greselile de riguare, nu inteleg toate cuvintele..
- vilozitate coriale pe alocuri hidropice
- decidua partial regresiva pe cale de hialinizare Endometrita sincitiala
- relativ intinse placarde cito-sincitio-trogoblastice in limite citologice benigne

- de urmarit totusi HCG
ASTA A FOST....
..scrisul dr. este mai special..
Sper sa fie ultima data care va innebunesc cu ac diagnostic..sunt o fire stresata si cred ca involuntar stresez si pe altii.
multumesc din suflet..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

scuza-ma ca ma tot bag in seama. Din ce ai scris tu aici eu inteleg ca ai Endometrita, sau oricum, ceva probleme cu endometrul. Eu in 1995, in urma unei intreruperi de sarcina la cerere, am facut Endometrita. La mine a necesitat internare si tratament injectabil cu Ampicilina si Gentamicina.
Atunci nu am facut nici o eco dar aveam acele simptome de sarcina multiplicate de N ori. Ma gandesc ca poate si atunci a existat tendinta de mola. De atunci eu n-am mai ramas insarcinata niciodata pana acum 3 luni, si nici nu am folosit nici o metoda de contraceptie.
Acum 3 luni am urmat un tratament ptr trompe (care chipurile erau infundate). Mai exact am facut o instilatie si am urmat tratamentul Liviei, cecl cu tincturi.
Mie nu-mi da pace o intrebare: fetele care au avut candva sarcina molara, au reusit sa aiba pana la urma un bebe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

buna mary,
ce faci???..vad ca te-ai trezit de dimineata...
cred ca endometrita este un alt subiect, sti de ce???...ptr. ca eu nici nu am bagat-o in seama pana nu mi-ai spus tu acum de ea...
dr. a vazut rezult. si chiar am fost internata la 2 sapt dupa chiur..si nu mi-a dat nici un fel de tratament, am stat acolo degeaba, imi lua tisul dimineta di sange ptr. betahcg, atat..
sunt f interesata de parerea ta, daca crezi ca poti sa-mi spui ceva sau poate ca seamana diagnosticul cu al tau, putin..
pupici

Mergi la inceput

La mine semnalul de alarma a fost lipsa de sangerare de dupa chiuretaj, si dereglarea menstruatiei. Am avut anestezie locala si stiu sigur ca nu s-a folosit aspiratorul. Dupa o sapt., doua, am inceput sa am dureri. Nu prea stiam exact ce ma durea, dar la tuseu, parca ma durea peste tot pe unde ma palpa medicul.La inceput mi s-a dat tratament ambulatoriu cu ceva antibiotice. Nu mai stiu exact ce. Am sa caut acasa retetele, de regula le pastrez pe toate. Ptr ca durerile deveneau din ce in ce mai puternice si nu au raspuns la tratam. ambulatoriu, am fost internata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

'Neatza fetelor,
Femei care au avut mola au reusit sa faca copii frumosi si sanatosi. Dar nu este o regula in acest sens. In primul rand, nu exista 2 persoane identice, deci nici cazuri identice, nici urmari identice...etc, cred ca ati prins ideea. Din statisticile pe care le-am citit de pe net reiese, dupa cum v-am mai scris ieri intr-un mesaj , ca o femeie care a a vut o sarcina molara , are aceleasi sanse cu o femeie care n-a avut nicioadata sa aibe urmatoarea sarcina molara. Dar nu prea s-au intalnit astfel de cazuri. Important este sa va faceti cariotipul pt. ambii parteneri (analize genetice) de unde reiese clar si cu siguranta care este risul tau personal, nu al oricarei femeil care au avut asa ceva. deci eu zic sa nu va bazati neaparat pe statistici facute de altii.
Cum v-am mai scris,noi am facut acest cariotip: al sotului e ok, al meu arata un risc de 15% pt. probleme de placenta (mola este o defectiune a placentei in urma accidentului genetic/asocierii cromozomiale anormale de la fecundare).
Laura, dupa cum scrie pe analiza ta, inseamna ca au gasit ceva urme de celule anormale dar e f. bine ca sunt BENIGNE!!!! asa ca nu te mai stresa, iti urmaresti frumos beta HCG-ul pana la 6 luni de la chiuretaj (se face la 2 saptamani dupa chiuretaj, apoi la 1 luna, la 2 luni... pana se negativeaza, dupa care se mai repeta la 6 luni ultimul betaHCG care trebe sa fie neaparat 0). In cazul asta, incerci sa uiti prin ce-ai trecut (stiu ca ia cam mult timp, mie mi-au trenuit 2 ani jumate...) si sa fii cat poti de optimista!!!
Cu endometrioza, tre' s-o lamuresti cu un dr. ginecolog, dar unul adevarat care sa se preocupe de sanatatea ta!

Va pup fetelor
angi

Mergi la inceput

revin cu amanunte: doctorita care m-a internat mi-a explicat ca cine m-a chiuretat a curatat prea mult endometrul si de aceea s-a produs infectia.

Mergi la inceput

Offfff, mariana, imi pare tare rau sa aud ca a mai trebuit sa suferi si din cauza medicului!!! Sa aibe grija Dumnezeu si de noi sa avem copii sanatosi si frumosi, ca prin multe chinuri a trebuit sa trecem!

pupici,
angi

Mergi la inceput

angi!!!
analizele genetice-cariotipul, unde l-ai facut si cat costa????
poti sa-mi dai detalii despre ele...m-ar interesa si pe mine..
esti super..stiu ca unde te duci dai de mine...daca ma bagi in semama putin sa fi sigura ca sunt ca raia...
pupici

Mergi la inceput

Draga Laura, eu sunt din Timisoara si am facut aceste analize la Universitatea de Medicina si Farmacie, caci altundeva nu se fac la noi in oras. Din cate imi amintesc ne-au costat aprox. 1 milion , cu tot cu consultatia de rigoare: profa de genetica care ne-a facut + recoltat pt. analiza, mai intaii a stat de vorba cu noi si ne-a intrebat ce esecuri de reproducere am avut si ce alte afectiuni medicale mai avem.
Cred ca in Bucuresti sunt mai multe locuri in care se poate face cariotipul, poate te ajuta vre-o fata din Bucuresti cu lamuriri la adrese.

angi

Mergi la inceput

merci angi,
nu am stiut ca esti din Timisoara...
te-am intrebat ca am auzit ca se fac numai la IML si se ajunge mai greu...bine poate sa fie o prostie ce spun dar asta am auzit
ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabyna spune:

Cariotipul in Bucuresti se face la GENETIC LAB-STRADA GIRLENI NR 1.DR LORAND SAVU 0722629566.Nu este nevoie de programare.Costa 2 milioane.
Interpretarea rezultatelor se face superficial fata de Timisoara-insistati pe interpretare sunt usor comozi...

Mergi la inceput