Mancare sanatoasa (fara aditivi) - 2

Mancare sanatoasa (fara aditivi) - 2 | Autor: roxanaz

Link direct la acest mesaj

(1)

continuati in capitolul 2!

Roxana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

ML nu am auzit nimic rau despre cod.Eu mananc des in Suedia, ca al meu e pescar si cod prinde cel mai des.Mie sincer, nu-mi prea place gustul,mi se pare sec.Prefer macrou sau somon.Am citit pe undeva ca pestele mare ar putea contine mercur, asa ca fereste-te sa mananci peste mare,mai bine sa fie mai mic.Mare, vorbesc de 10-15kg bucata.

Pestele la cuptor eu asa il fac:

Calesc intr-o oala cu putin ulei,ceapa, morcovi, ardei (totul taiat marunt),apoi pun suc de rosii,foi de dafin, sare, piper.
Pun pestele (file sau taiat ca si cotletul)sarat si piperat,in tava cu putin ulei, il las cam 10 min. la cuptor apoi torn sosul peste el,pun mujdei deasupra si-l mai las cam inca 5 min.


------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc Idora! Pare a fi gustos cum explici tu. Da, si eu stiam ca pestele mare nu e bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Pestele mare si pestele gras sint mai putin bune. Cei mari pentru ca sint de obicei mai batrini si au timp sa acumuleze toxine, iar cei grasi (somonul de ex) acumuleaza toxine in grasime.
Dupa cite stiu eu codul este ok.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc fetelor. Si Paste fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Am tradus o reteta de prajitura vegana cu ciocolata dar nu chiar 100%, ca m-am impotmolit putin.Mi se pare f.simplu de facut.

Happy snacking sau prajitura vegana cu ciocolata

1 1/2 cana faina,
1 cana zahar brun
1 lingurita bicarbonat
1/8 lingurita sare
1 lingurita vanilie
3 linguri ulei
2 linguri suc de mere
1 lingura otet
1 cana apa rece
pt.ciocolata se pun 3 linguri cacao


Intr-o oala de 9x9, amesteca toate ingredientele uscate.Fa 3 wells,si pune vanilie in una,ulei si suc de mere in a doua si otet in a treia.Pune deasupra apa rece amesteca si coace la 350 grade pt. 35 min.sau fa 18 cupcakes si coace pt. aprox. 15 min.

Acum si reteta in engleza, ca poate, o descurcati careva:

Happy snacking (vegan chocolate cake)

1 1/2 cups flour, all purpose
1 cup vegan sugar
1 teaspoon baking soda
1/8 tsp. salt
1 teaspoon vanilla
3 Tablespoons of oil
2 Tablespoons applesauce
1 Tablespoon vinegar
1 cup cold water
For chocolate add 3 Tablespoons cocoa

In a 9X9 or similar size pan, mix all the dry ingredients.
Make 3 wells and put vanilla in one, oil and applesauce in the
second one, and vinegar in the third. Top with cold water,
mix and bake at 350 for about 35 minutes or make 18 cupcakes
and bake for approximately 15 minutes.

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

idora,

"make 3 wells" inseamna sa faci 3 gauri cu mina in faina (ca la cozonac, cind pui maiaua) si in fiecare gaura sa pui ce scrie acolo. apoi le amesteci pe toate cu apa rece. nu vad rostul celor trei gauri, ca tot le amesteci. o fi vreun ritual!!

cupcakes sint prajiturele individuale, facute in forma de muffins. arata ca niste tortulete cit palma si de obicei au o crema intinsa deasupra si sint decorate cu diverse.

sint favoritele copiilor. uite o poza la
http://www.cupcakesacrossamerica.com/about.html

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Lorelai,ma gandeam ca trebuie sa fie gauri dar am zis ca sa nu scriu prostii.
Ce bine arata cupcakesurile alea din poza

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Rulouri cu spanac (VEGANA, fara prajeala)

Ingrediente:

1 kilogram spanac
20 linguri ulei
11 linguri apa
sare
drojdie
faina

Mod de preparare:
Coca
11 linguri ulei, apa, sare, drojdie, faina cât cuprinde

Terci
9 linguri ulei, faina - câteva linguri

Coca se întinde, se unge cu terciul, se ruleaza si se lasa 30 min. la frigider. Apoi coca se întinde din nou, se pune spanacul, facut pasta, se ruleaza si se pune la cuptor, pâna se rumeneste.


Sarmale cu nuca (VEGANA, cu prajeala)

Ingrediente:
1 cana(250ml) orez
2 bucati morcovi
1 bucata telina, mijlocie
4 bucati ceapa, mare
1 legatura verdeata
1 lingura Vegeta
2 linguri ulei
dafin, frunze
cimbru, crengute
2 linguri nuci, pisate
250 ml rosii, suc, daca folosim varza cruda
varza, foi (murata sau cruda)

Mod de preparare:
Cepele se toaca marunt si se calesc în ulei si putina apa împreuna cu morcovii si telina date pe razatoarea mare. Orezul se alege, se spala si se amesteca împreuna cu legumele calite, apoi se adauga Vegeta, nuca pisata si verdeata tocata fin. Cu compozitia obtinuta umplem foile de varza în întregime; daca le dorim mai mici, taiem frunzele de varza în 2 sau în 4. (Daca se folosesc foi de varza cruda, se oparesc putin.)

Dupa ce am facut sarmalele, le asezam cu grija într-o cratita, punem deasupra sucul de rosii - daca folosim varza murata nu este cazul, punem o foaie de dafin si/sau o crenguta de cimbru si turnam deasupra apa clocotita cât sa le acopere cam cu 10 cm. Dam cratita la cuptor si, din momentul în care încep sa fiarba, mai lasam 30 de minute. Oprim focul.

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Snitele de soia cu legume (VEGANA, cu prajeala)

Ingrediente:
100 g soia,snitele
morcovi
ceapa
ardei gras
rosii
piper negru

Mod de preparare:
Soia se fierbe 10 minute în apa cu putina sare, apoi apa se arunca, se presara putin condiment, se amesteca si se lasa 30 minute sa se marineze.

În ulei, se caleste ceapa, se adauga morcovul taiat betisoare, se mai caleste timp de 3-5 min., apoi se adauga ardei gras, rosii taiate betisoare si o lingurita de piper negru pisat cu putin condiment. Dupa aceea se adauga soia si se amesteca. Se serveste calda si înfrumusetata cu verdeata.



Musaca cu ciuperci (VEGETARIANA, cu prajeala)

Ingrediente:
1 kilogram cartofi
2 cutii ciuperci
3 bucati ceapa
2 bucati oua
100 grame ovaz, fulgi
1 lingura bulion
1 legatura marar
ulei
condimente

Mod de preparare:
Cartofii se curata, se fierb si se prepara un piure consistent, care se întinde fierbinte într-un vas de Jena. Separat, se taie ceapa, se caleste cu putina apa si ulei, se adauga lingura de bulion, apoi ciupercile maruntite. Dupa ce le-am dat jos de pe foc, lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam mararul, condimentele, fulgii de ovaz si ouale batute spuma. Se amesteca totul foarte bine, dupa care se toarna în vasul de jena peste piure. Se introduce vasul la cuptor si se lasa sa se coaca. Se serveste calda alaturi de o salata.



------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Acum am descoperit subiectul, este fff util si intersant ce scrieti voi aici...
va dau si eu doua retete incercate, si absolut fenomenale!

VINETE CU MIRESME

Pentru:energie,circulatia sangvina,eliminarea toxinelor,impotriva constipatiei,hipertensiunei,hemoroizilor.

Se decojesc si se taile pe lung, felii subtiri 400 gr vinete.Se aseaza intr-un castron(eu folosesc o sita) se fierb in bain-marie.
Separat se prepara un sos astfel:cativa catei usturoi(depinde cat de mult tolerati usturoiul),o hasma taiata marunt(eu nu am pus niciodata ca nu stiu ce este), o lingura patrunjel.Se mai adauga 2linguri sos soia,1 lingurita zahar brun,1lingurita zeama lamaie sau otet mere,2 lingurite ulei susan, sare/piper.

Dupa ce se scot vinetele din abur, se aseaza in farfurie,si se toarna peste ele sosul obtinut.Se serveste imediat.


SOTE DE TELINA

Telina are rolul de a energiza, intareste si regleaza fct. hepatica.

Intr-o tigaie nesamltuita,se [un 2 linguri apa, sau ulei, si se lasa sa se incinga.Apoi se pun 5 catei de usturoi pisati si 4oo grame cozi telina taiate buc. de 2-3 cm.Se amesteca , se adauga sos soia(1 lingura) sare, piper.Se amesteca bine si se acopera tigaia.Se lasa la foc mediu inca 25-30 sec.Se serveste imediat.


SPANAC CU TELINA

Ptr:prevenirea hipertensiunii, palpitatiilor, ametelilor, constipatiei, tulburarilor hepatice.
ATENTIE:SPANACUL PRIN CONTINUTUL SAU DE ACID OXALIC NU SE VA CONSUMA IMPREUNA CU TOFU(SOIA).

200 g spanac curat se fierbe in 125 ml apa.Dupa ce a dat in clocot, se reduce flacara la foc mic si se continua fierberea inca 5 min.
Intr-o alta cratita se pun 750 ml apa+250 g telinamaruntita si se fierbe.Dupa ce a dat primul clocot,se reduce focullaminin si se cont. fierberea inca 5 min.
Se scurg de apa(spanacul si telina)si se seazaintr-un castron.Separat se prepara un sos din 2-3 lg-ite ulei susan(eu mereu am pus mai mult de atat)1lingura sos soia 1 lingurita zeama lamaie sau otet.Sosul se toarna peste salata,se uniformizeaza.Se serveste cald.


Aveam retetele salvate in calc de mult timp, insa imi cer scuze ca nu mai retin sursa...un site cu di despre produse naturiste oricum.
Sa aveti pofta, si santate!



21+

Mergi la inceput