Limba geografica
Raspunsuri - Pagina 3

Hermis spune:
Deocamdata vreau sa vad ce rezultate o sa iasa la exudat...metodele naturiste imi sint foarte dragi...dar parca acupunctura la 8 luni nu-mi prea place.
In plus, am o prietena care luni de zile a umblat cu ace in urechi fara nici un folos...
Bineinteles ca exista afectiuni si afectiuni...si ca unele cedeaza mai usor si altele mai greu folosind metodele astea.
In plus fata de exudat, o sa-i fac si copro si urocultura...poate gasesc in ceva explicatia pentru lipsa ei cronica de pofta de mancare..

Hermis spune:
Dragele mele, de 1 saptamana am trecut la varianta soft a tratamentului cu bicarbonat. Adica in 50 ml apa am pus un varfulet de bicarbonat- dupa fiecare masa toaletez limba, cerul gurii samd. Si ce ziceti? Nu mai avem nimic alb pe limba. E rozalie si dragutza. Exudatul trebuie sa iasa saptamana viitoare, si sint tare curioasa ce o sa fie. Daca aveti curiozitatea, cele cu diagnostice ferme de limba geografica, incercati si voi ce am facut eu. Cine stie?

corap spune:
eu am limba geografica.
cand eram mica, credeam ca toate limbile-s asa.
sunt foarte bine, sanatoasa, fara alergii (cu exceptia mirosului de lacramioare care imi face bube pe corp, dar ma-ndoiesc ca limba are vreo legatura cu treaba asta).
nu trece cu nimic. si, in fond, de ce-ar trebui sa treaca? nu deranjeaza cu nimic. e doar altfel de limba.
a mea are si santuri, cratere, continente, striatii, stalactite (sau stalagmite? mereu uit care-s alea de cresc de jos in sus). dar nu m-am gandit niciodata sa o "remediez".
despre limba geografica nu se stie mare lucru. dar nici nu constituie o problema. asa ca...
c & bbandrei-ardei

Hermis spune:
Pai tocmai asta e problema, Corap...Ca noi am primit diagnosticul asta si ulterior am constatat ca trece de la antibiotice...de la bicarbonat...si culmea...copilul incepe sa manance mai bine!
As fi vrut eu sa aiba super limba geografica si sa nu ma chinui 2 ore sa-i dau 200 ml de mancare...Parerea mea ca se pune cu usurinta acest diagnostic, fara multe investigatii si intre timp bebelusii sufera din cauza minunilor de pe limba.

vivighe spune:
Hermis...poate intr-adevar are altceva.Eu te-as sfatui sa nu-i mai dai cu nimik pana nu mergi la Fac de Stomatologie pt ca daca dispar chestiile alea in nici un caz nu-ti poate pune un diagnostic fara sa vada cum era,doar pe ce ii povestesti tu.Si daca are altceva tot nenea ala va stii si te va indruma eventual si ce analize sa-i faci.Eu te cred ca esti foarte ingrijorata ca nu papa,dar mai ai putzina rabdare ,sa afli sigur ce are.Nici prea mult bicarbonat nu e bun.
Chiar sunt curioasa ce o sa-ti zica.Poate ne ti la curent.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos

adi2003 spune:
Zilele trecute mi-a reaparut pe limba aspectul de "harta geografica". Nestiind ce anume este, mi-am intrebat parintii, care mi-au spus ca si in copilarie am avut acelasi aspect al limbii.
Nu ma deranjeaza, dar nu stiu ce efecte negative ar avea.
Cica pediatrul spunea ca e lipsa de ceva vitamina in corp si sa mananc multe pere...
Voi ce stiti despre asta?

profesoressa spune:
Am dat intamplator peste acest subiect si am vazut ca mai multe mamici se intreaba despre ce simte un copil cu "limba geografica".
Eu am 28 de ani si limba geografica de cand ma stiu. Si tot de cand ma stiu vad ca multi doctori, in loc sa spuna cinstit ca habar nu au despre cauze, manifestari si tratamente pentru boala asta, insista sa ii convinga pe bietii parinti ca ar ajuta la ceva bicarbonatul, glicerina boraxata si antibioticele. Va spun din proprie experienta ca nu ajuta la nimic, chinuiti copiii degeaba.
Singurul lucru util este sa stiti ca usturimile pot fi ingrozitoare si sunt provocate de anumite alimente, care trebuie evitate. Nu sunt doctor, nu stiu daca toti copiii sufera la fel de mult si din cauza acelorasi produse, dar va spun ce ma chinuie pe mine - in ideea ca macar sa nu fortati copiii sa manance asa ceva.
Iata care sunt (in cazul meu) cele mai iritante alimente:
- compot de ananas (mai rau decat ananasul crud!), mere ionatane (cele gabene, golden, sunt total inofensive), rosii (mai ales cele de vara, zemoase), miez de nuca, vinete, portocale (nu si mandarinele!), hrean.
Si cateva precizari, poate utile:
1.Toate cele enumerate mai sus imi plac foarte mult si ma chinui sa le mananc, dar daca exagerez usturimile sunt insuportabile.
2.Cand eram copil eram sensibila la mai multe alimente (lamaie, grapefruit, ceapa, otet), acum au ramas doar acestea.
3. Contrar parerilor unor doctori, pot manca ardei iute si nu m-au suparat niciodata condimentele. La fel, nu am nici o problema cu branzeturile.
4. Nu am suferit si nici nu sufar de vreo boala dintre cele pe care doctorii le asociaza cu limba geografica. De fapt, sunt un caz fericit de om foarte sanatos - nu am avut niciodata ceva mai grav decat o raceala banala.
5. Nimeni la mine in familie nu a avut si nici nu are asa ceva - bunici, parinti, sora, unchi, veri, nepoti etc.
Sper sa va fie de folos ce am scris si sa va ajute sa va intelegeti copiii - sa nu credeti ca fac "mofturi" sau ca mint cand spun ca ii ustura limba la anumite legume si fructe.