Mamici de sept-oct 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 2
Ignatica spune:
Ale noi suntem alaturi de tine. Dumnezeu sa iti dea puterea sa te refaci fizic si psihic. Ai fost curajoasa pana la capat, pana si faptul ca ne-ai impartasit cele intamplate au demonstrat asta.
Ignatica
MamiLili spune:
Ale, doream sa-ti respect dorinta de a nu scrie nimic, dar nu ma pot abtine si ma alatur celorlalte fete care iti ofera sprijinul moral si un umar pe care sa plangi. Imi pare rau de tot ce ti s-a intamplat dar sunt convinsa ca tot raul e spre bine si vei avea nu unul ci mai multi copilasi care iti vor umple viata. Probabil ca nu vei citi prea curand acest mesaj. Oricand o vei face, sa stii ca sentimentele mele de solidaritate si compasiune sunt maxime.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
14 sapt
ryu spune:
ALE cand am citit nu mi-a vanit sa cred.Am recitit iar si iar,cuvintele sant de prisos acum cred ca nimeni nu stie prin ce treci tu acum.
Iti urez putere sa mergi mai departe,sant sigura ca esti o luptatoare,toate suferim alaturi de tine

.
Am ramas socata maine trebuie sa ma duc la dr si am numai ganduri sumbre,parca nici pe bb nu l-am mai simtit in ultimul timp.Poate sant doar speriata.E groaznic ce se intimpla.
RYU-
20
MamiLili spune:
Gety, spui ca lucrezi la "Cuza" si n-ai auzit despre renovari si finantari...ma intristez sa aud asta. Ma gandeam ca din moment ce stirea a fost la radio sau tv (cred ca totusi la radio am auzit-o), a fost verificata (stiu ca legea jurnalismului e sa verifici stirea din 3 surse) si nu i-au dat drumul pe post ca pe un porumbel. Oricum, vineri am programare la eco si o s-o intreb si pe doamna doctor despre subiectul asta.
Lili
14 sapt
MamiLili spune:
Fetelor, o sa ziceti ca va innebunesc cu medicamentele mele, dar uite ca am gasit un alt articol care va poate fi de folos in momentul in care vreti sa luati un medicament. O sa ocupe cam mult spatiu, ce-i drept, asa ca imi cer scuze anticipat pentru acest lucru.
Cum se clasifica medicamentele in functie de risc?
Cea mai folosita clasificare imparte medicamentele in cinci categorii de risc:
Clasa A - inofensive
Clasa B - relativ sigure
Clasa C - pot fi nocive
Clasa D - nocive pentru fat
Clasa X - interzise, produc anomalii la fat.
Clasa A Include medicamentele la care s-a demonstrat ca nu au nici un risc pentru fat pe toata perioada sarcinii (vitamine, minerale, acidul folic - numai in dozele recomandate. Nu uita ca vitamina A in doze mari poate produce anomalii la fat).
Clasa B Se crede ca aceste medicamente nu au riscuri importante pentru fat (bazate pe studii facute pe animale si oameni): Paracetamol, Metoclopramid, Ranitidina (Zantac), Famotidina, Insulina (dozele trebuie, insa, ajustate de catre medic pe perioada sarcinii), Nitroglicerina, Zovirax, Valcyclovir, Famcyclovir etc.
Antiinflamatorii nesteroidiene: pot fi luate numai in primele doua trimestre: Naproxen, Ibuprofen, Indometacin, Ketoprofen, Sulindac, Piroxicam
Antibiotice: Cefalosporine, Peniciline, Eritromicina, Azitromicina, Clindamicina, Biseptol (pot fi luate numai in trimestrul II; de evitat in trimestrele I si III), Metronidazol (poate fi luat numai in trimestrul II; trebuie evitat in trimestrele I si III)
Antimicotice: Nystatin (aplicare locala - topica)
Antituberculoase: Etambutol
Clasa C Aceste medicamente s-ar putea sa fie nocive pentru fat (datele existente nu sunt insa concludente): Codeina, Atropina, Nizatidina (Axid), Omeprazol, Furosemid, Tramadol, Propranolol, Metoprolol, Atenolol, Labetalol, Verapamil, Norvasc, Nifedipina, Digoxin, Acyclovir etc.
Antiinflamatorii nesteroidiene: pot fi luate numai in primele doua trimestre: Aspirina, Ketorolac, Nabumetone etc.
Antibiotice: Floroquinolone (Ciprofloxacina, Norfloxacina etc.), Claritromicina, Trimetoprim
Antimicotice: Clotrimazol, Miconazol, Diflucan (Fluconazol), Griseofulvina, Amfotericina B, Ketoconazol (Nizoral)
Antituberculoase: Izoniazida, Rifampicina, Pirazinamida
Clasa D Se stie ca aceste medicamente sunt nocive pentru fat. Exista insa situatii in care beneficiile folosirii la femeia gravida sunt acceptate in ciuda riscurilor: Diazepam, Fenobarbital, medicatia anticanceroasa, Captopril, Enalapril etc.
Antiinflamatorii nesteroidiene: toate
Antibiotice: Tetraciclina, Doxiciclina, Vibramicina, Metronidazol (in primul trimestru),Aminoglicozide (Streptomicina, Kanamicina, Amikacina etc.), Sulfamide (Biseptol etc.) - in trimestrul III, Nitrofurantoin (in trimestrul II si III)
Clasa X S-a dovedit ca aceste medicamente produc anomalii la fat si nu trebuie sa se foloseasca sub nici o forma in timpul sarcinii: Xanax, Accutane, Misoprostol (Cytotec), Pepto Bismol (in trimestrul III), Mifepristona, Iod radioactiv, Clomifen, Dietilstilbestrol, contraceptive orale, Chinina, Ribavirin etc.
In loc de concluzie
Sarcina este o perioada speciala care impune multe restrictii: alcool, cafea, tutun, droguri, medicamente, insa copilul pe care il astepti merita toate aceste ?sacrificii?. Ideal ar fi sa nu folosesti nici un medicament pe perioada sarcinii (si nici cat alaptezi), indiferent cat de inofensiv ti s-ar parea. Iar daca situatia o impune, mergi la medicul care te urmareste si care stie ca esti insarcinata si ia numai medicamentele prescrise de el.
Lili
14 sapt
GETY spune:
Se spune ca dupa 13-14 sapt. nu prea ar mai fi probleme cu fatul.
Ce ti se poate intampla? Numai Dumnezeu stie.Ti-l doresti asa de mult, numeri zilele ca sa mai inchei o saptamana de sarcina si totusi.... am emotii pentru al meu... si ma rog sa ne fie bine in continuare tuturor
. Eu iau , la recomandarea
, 1 pastila materna cu seleniu si 2 ca+vit. d2. Si utrogestan in continuare, pentru ca mi-a spus sa nu-l intrerup.
Pt. MamiLili. Vii la Cuza la eco? Iti urez bafta multa. Va pup pe toate. Multa sanatate. Merg sa trag un pui de somn.
mcrmiki spune:
Socant! Ale imi pare tare rau de ceea ce ti s-a intamplat, dar eu cred ca tu esti puternica si vei trece peste asta. Stiu ca ti-e greu sa vorbesti despre ceea ce s-a intamplat si eu dupa ce am iesit de la dr. nu vroiam sa vad pe nimeni sa vorbesc cu nimeni. Oricum poate este mai bine ca s-a intamplat acum, inseamna ca nu era OK cu bb si atunci decat un bb cu probleme, mai bine mai astepti si vei vedea ca va fi bine si cine stie la anul vei avea bb sanatos si frumos si vei uita tot ceea ce a fost groaznic acum.
Multumesc fetelor care m-au sprijinit moral, maine ma duc la inca un medic, sunt curioasa care este si parerea lui. Problema este ca la eco nu se vede nimic, copilul este OK, ideea este sa nu aibe ceva care sa nu se vada, am inteles ca unul dintre efectele nedorite ale toxo este orbirea, nici nu vreau sa ma gandesc ce inseamna asta. Asa ca mie mi-e fica de bolile care nu se vad, si sunt destul de multe. Analizele mele au iesit cam asa (le spun din memorie, nu le am la mine)IgM pozitiv cu val.= 1,107 si IgG pozitiv cu val. 36100. Cam astea sunt datele din cate imi aduc aminte. Nu stiu daca va reusi vre-un medic sa ma convinga sa tin sarcina, pt. ca nu imi garanteaza nimeni la asa valori ca va fi bine, dar toti ma incurajeaza si imi spun ca, parerea lor este ca va fi bine, dar este doar o PARERE si nu un adevar sigur. Dar si cand ma gandesc ce inseamna un avort provocat, oricum cred ca imi va fi mai usor decat lui Ale pt. ca eu decid daca fac intreruperea spre binele tuturor bineanteles, plus ca am familia aproape si mai ales pe sotul meu si pe copii. Cel mai trist este ca am deja 18 saptamani si ca pe acest copil l-am asteptat si l-am dorit, cu toate ca multa lume a crezut ca a fost un accident faptul ca mai facem un copil.
Oricum ceea ce vi-am povestit nu vi-am pove ca sa va sperii, eventual sa fiti mai precaute cand sunteti insarcinate si faceti analizele, sa le faceti pe toate si in speranta ca poate imi veti da un sfat, sau macar o incurajare.
Nici ideea lui Ale nu a fost sa sperie, sa ingrozeasca pe careva, cred ca a vrut doar pentru moment sa nu mai figureze la mamici de septembrie-octombrie, probabil acum ca nu mai este bb este greu sa se gandeasca ca toate fetele o cred bine si cu bb sanatos.
Va pup pe toate, multumesc inca odata pentru toate sfaturile pe care mi le-ati dat si mai astept si altele daca mai aveti. Va doresc sarcini usoare, bb sanatosi si va rog sa nu fiti speriate pt. ca nu de aceea am postat aici si cred ca nici Ale nu ar dori acest lucru.
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha
&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)
pufymic spune:
De ieri tot la Ale ma gandesc.....infiorator!![]()
Miha foarte mari valorile la analizele tale....nasoala situatie.....dar asa cum ai spus si tu decat un copil cu probleme de sanatate mai tarziu(probleme serioase, irecuperabile) mai bine fara....poate suna crud ce am spus....dar asa gandesc eu....
MamiLili nu poti sa-ti activezi PM-ul?As vrea sa te mai intreb cate ceva despre medicamente si nu cred ca are rost sa monopolizam discutia aici....
Restul fetelor sper din suflet ca sunteti bine si voi si bebicii!
Pupici!
Ioana
(18+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
beatrix spune:

Alé, cuvintele sunt de prisos in astefl de situatii! multa putere iti doresc sa poti sa treci peste asta!
efectiv, nu-mi vine sa cred!
Mcrmiki, sunt alaturi si de tine! este o decizie greu de luat! indiferent ce vei hotari sa stii ca nu te va judeca nimeni si vom fi alaturi de tine!
ma rog ca astea sa fie ultimele vesti rele si in septembrie-octombrie sa ne tinem toate bebeii sanatosi in bratze!
va pup,
Beatrix
15+
www.flickr.com/photos/34451846@N00/" target="_blank">Burtica si Bebe
tasia spune:
Buna burtici !
mcrmiki am vazut si eu valorile IgG-ului si IgM-ului, nu stiu ce sa spun decat ca sunt chiar mari. Eu inca sunt expusa riscului de a face toxoplasmoza si te inteleg...eu am IgM-ul negativ insa IgG mare arata ca in orice moment daca nu sunt atent pot sa iau toxoplasmoza, asa mi-a explicat doctora, cica eu nu am imunitate. Nu stiu ce as face in locul tau... e greu
Ce am inteles eu sigur este ca intradevar fatul poate avea probleme... Acuma mie frica si mai mult mai ales ca am intrat in sapt 17 si am inteles ca la varsta asta nici nu se face chiuretaj
Nu sunt in masura sa dau sfaturi, dar st sigura ca vei lua decizia cea buna pt tine si familia ta.
Vreau sa intreb fetele care stiu mai bine decat mine pt ca eu st o incompetenta in astea, daca pot sa fac baie cu cada plina...? De cand am ramas insarcinata mie frica sa o fac, am auzit ca nu e bine, sau nu e bine doar daca e apa prea fierbinte??? Si nici doctora nu am intrebat-o de cate ori a fost la ea, acuma nu vreau sa o sun pt atata lucru.
tasia 16 +