Hrisca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Acum am citit pe un site rusesc reteta la hrisca "pufoasa"
Seara, inainte de somn, se pune 1 pahar de hrisca alesa, spalata si 2 pahare de apa. Se puna capacul si se uita de ea. Dimineata o fierbi cam 5-7 min, pina se evapora toata apa si se adauga o bucata de unt. Astfel isi pastreaza toate calitatile si vitaminele datorita faptului ca timpul de preparare e minim.
Data viitoare fac si eu asa, numai sa uit sa pun din timp... Edit: sa NU uit sa pun din timp...



Rodica si PAULA (02.09.04)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Tocmai mi-am mai adus aminte de inca o reteta cu hrisca, una mai neobisnuita. Se spala si se scurg bine de apa 2 linguri cu hrisca. Se adauga in 400 ml de lapte batut sau chefir, se amesteca bine si se lasa citeva ore bune (peste noapte, de exemplu). A doua zi aveti un fel de "porridge" plin de vitamine, minerale si fibre. Eu am incercat o data, mi-a placut mult la gust.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

Eu o pregatesc cam cum a scris Lilia: torn ulei pe fundul ceaunului si calesc niste ceapa, apoi torn hrisca (aleasa si spalata in prealabil), intre timp fierbe ceainicul cu apa, cind isi schimba culoarea torn apa (1 cana de hrisca la 2 de apa), pun knor sau alte condimente, amestec, dau focul la minimum si pun capacul si nu o "deranjez" pina aproape s-a terminat apa, inchid focul, pun margarina sau unt, gust si daca mai e nevoie adaug knor. Eu o prepar aproape in fiece saptamina. Merge cu crenvusti, ketch-up, maioneza (nu dulce), smintina sau alte sosuri. Noua ne place f mult!
Atentie: nu amesteca hrisca cit inca e pe foc, caci se va lipi de pereti si fundul ceaunului!

lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


In franceza, hrisca = sarassin sau blé noir.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Buna!

Eu am gatit hrisca astazi dar nu imi place cum a iesit, are un miros si un gust ciudat. Mi-am pus pt maine la pachet (la serviciu mananc aproape orice, de foame), dar restul am aruncat-o. Nu cred ca mai repet experienta.
Multumesc pentru sfaturi.

Leah

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Leah, imi pare tare rau ca nu ti-a placut hrisca. Noi probabil sintem obisnuiti cu gustul ei inca din copilarie, si nu ni se pare ciudat.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Mda, fiecare cu gustul sau... Imi pare rau ca nu ti-a placut...



Rodica si PAULA (02.09.04)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

quote:
Originally posted by crista-s

in Italia din faina de hrisca ( grano saraceno) se face pasta ca si din faina de griu , se face mamaliga ( la fel ca din faina de porumb/malai)... se foloseste in nord .. Pastele din faina de hrisca ( adica coca din faina asta amestecata cu faina de griu, apa si sare) se fierb in apa impreuna cu varza taiata marunt si un cartof. Se scurg cind sunt fierte, se pun in tava cu brinza ( un tip de brinza specific zonei Valtellina) si se baga la cuptor ... super buneee! Apoi niste gogosele numite Sciatt sau clatite ...


Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."



offtopic (oarecum)
cri-cri - sa inteleg din explicatia ta ca este vorba despre pizzoccheri ??? sunt o bunatate ... mmmmm ... imi plac la nebunie !!!!!!!!! Si in loc de varza se poate folosi spanacul sau un alt tip de verdeata, numit coste. Si, da, este specific zonei Valtellina, Sondrio. Ce buni sunt !!!!



Petro



Mergi la inceput