"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum?
Raspunsuri - Pagina 7
Elise spune:
casandra, pai stii cum e: nu faci ce face
ci ce spune
.![]()
Din exprimare nici eu nu cred ca e psiholog, dar, in fond, nici nu conteaza exact.
conteaza argumentele...si argumente - in afara de facerea lumii, cum stateam noi in grota pe atunci, si o poveste romantzata despre propria casnicie - n-am vazut.
Elise
cipcipcip spune:
Ah, mi-am amintit. Mai sint unii care traiesc in grupuri si au relatii sexuale si afective toti intre ei. Le spune Polyamorous club sau ceva in genul. In-trecere, ce zici, daca tot sintem facuti sa ne culcam cu oricine, n-ar fi mai bine sa traim in grup? Ce "open marriage", asta nu-i nimic, nu-i destul de open-minded. Si mai sint si unii carora le place sa umble goi, ca doar asa ne-a facut natura (am vazut un documentar la tv), se duceau toti pe o insula si umblau toti despuiati, adulti, copii, la gramada.
Mai bine combinam, si goi, si polyamorous, mama ce impliniti ne simtim, ne-am intors la adevarata noastra natura, voi astilalti nu stiti nimic
Love to all 
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
Veve spune:
La servit sarcasme si lectii de viata ne pricepem cu totii foarte bine!Bravo noua!![]()
Ce nu pricep io e de ce nu stam sa judecam bine ideea,inainte de-a judeca persoana?!De ce din mesajele postate de "in trecere" n-am priceput decat ca e frumos si sanatos sa schimbam partenerii si s-o tinem numai in fluturi si scantei,pen' ca asta-i calea de urmat?E logic ca putini dintre noi ar fi capabili si ar consimti la acest stil de viata.Insa altul e mesajul pe care l-am perceput eu printre randurile "3 la pachet" postate de ea:ca intr-un cuplu orice poate functiona,cu conditia ca ambii parteneri sa simta la fel si ca ideal ar fi sa ajungi la acel grad de apropiere,intimitate si incredere incat sa rezonezi identic cu cel de langa tine;fie ca asta inseamna ce a povestit ea sau a trai exclusiv in doi si fericiti pan' la adanci batranete cu cel de langa tine...
Personal as prefera varianta no.2;insa daca viata ne-ar rezerva cine stie ce surprize,mi-ar place sa fim capabili sa rezolvam nu cu divort ci cu varianta no.1
...
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
redi spune:
Eu, asa mai cu retinere sa va spun ,ma-m gandit si chiar nu de mult timp vazand o emisiune la tv , am discutat si cu partenerul meu de viata .
Si toate ar fi mai simple de discutat , neavand experienta asta , daca nu ar fi copiii in familie.Sa presupunem ca ideile acestea sunt puse in practica de doi parinti ,insa chiar cu explicatiile lui "in trecere" si prisma proprie fiecaruia dintre noi , nu cred ca acea familie , traind asa , poate sa-si educe sanatos copiii.Cat sunt mici te feresti cum poti dar pe timp ce ei cresc si inteleg este cred imposibil sa mai traiesti in felul acesta fara ca ei sa-si dea seama .Sunt doua solutii , in viziunea mea , le spui adevarul necesar varstei si pe parcurs totul ,educandu-i involuntar , sa traiasca la fel(ramane de clarificat),sau le ascunzi cu sfintenie si asta va genera cel mai mare conflict in mintea copilului in momentul fatal al descoperirii.
Ori ,pentru mine , ambele cazuri inseamna egoism parintesc si din niciuna din posibilitati nu vad cum ar putea acei copii sa ajunga adevarati oameni .
Poate discutand cu voi imi clarific si eu partea asta a problemei.
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by Veve
Ce nu pricep io e de ce nu stam sa judecam bine ideea,inainte de-a judeca persoana?!
Ideea nu e noua Veve, a fost vehiculata serios mai ales prin anii 60 cu inceputul a hippy movement, iar acum a fost readusa iara in atentie cu filmul "the Kinsey report" in care e vorba de acel zoolog care face studii asupra comportarii sexuale umane si incepe sa propagheze sexul liber etc (in America anilor 40). Eu nu prea inteleg de ce a avut nevoie in Trecere sa ne povesteasca despre acest mod (minoritar, slava domnului) de a trai, pe care de fapt nu-l lauda multi in afara de adeptii lui...Si apoi sa ne povesteasca despre mariajul ei liber si minunat, deci io nu inteleg ce a vrut sa ne arate, cit de open-minded sint unii si cit de inchistati si conservatori sintem noi astia de rind, si cit suferim din cauza unei dogme care nu are nici un rost? Sau a vrut sa faca un sondaj sa vada citi sint pentru si citi contra? Pai majoritatea sint contra bineinteles, nu inteleg de ce ii trebuia sondaj ptr asta
Cit depre faptul ca intr-un cuplu orice functioneaza daca amindoi partenerii sint de acord iara e evident, doar cine se aseamana se aduna, nu?
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by cipcipcip
[quote Eu nu prea inteleg de ce a avut nevoie in Trecere sa ne povesteasca despre acest mod (minoritar, slava domnului) de a trai, pe care de fapt nu-l lauda multi in afara de adeptii lui...Si apoi sa ne povesteasca despre mariajul ei liber si minunat, deci io nu inteleg ce a vrut sa ne arate, cit de open-minded sint unii si cit de inchistati si conservatori sintem noi astia de rind, si cit suferim din cauza unei dogme care nu are nici un rost? Sau a vrut sa faca un sondaj sa vada citi sint pentru si citi contra? Pai majoritatea sint contra bineinteles, nu inteleg de ce ii trebuia sondaj ptr asta
Cit depre faptul ca intr-un cuplu orice functioneaza daca amindoi partenerii sint de acord iara e evident, doar cine se aseamana se aduna, nu?
Din ( cel putin) acelasi motiv pentru care alte zeci de membri "oarecare" posteaza alte mesaje privitoare la alte "pareri personale" vizavi de indiferent oricare alte probleme sau rezolvari, incepind cu "de ce sa purtam tichie de margaritar daca nu ne doare capul" sau "de ce sa mincam morcovi desi sintem inteligenti"
Stii...se presupune ca aici sintem liberi sa discutam multe lucruri, fie ele si altele.
Recunosc, am raspuns si la subiectele cu morcovii
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
J G spune:
UN SUPER SUBIECT
1. Multumesc, in_trecere. Eu chiar am inteles intentia ta de a ajuta si te-ai exprimat cu multa eleganta. Eu cred ca ai dreptate, ca monogamia este o chestie invatata si care ne face sa suferim. Mi-as dori sa fiu suficient de inteligenta incat sa renunt la acest concept (monogamia) dar nu cred ca o sa ajung atat de departe, chiar daca stiu ca ar fi bine pentru mine. Dar incerc...
2. Restul lumii, acum am aflat foarte multe despre voi! Si recunosc, multi m-ati surprins, unii pozitiv, altii mai putin!
J si Carla (05.02.2006)
Avalon spune:
quote:
Originally posted by daniela_bquote:
Originally posted by cipcipcip
[quote Eu nu prea inteleg de ce a avut nevoie in Trecere sa ne povesteasca despre acest mod (minoritar, slava domnului) de a trai, pe care de fapt nu-l lauda multi in afara de adeptii lui...Si apoi sa ne povesteasca despre mariajul ei liber si minunat, deci io nu inteleg ce a vrut sa ne arate, cit de open-minded sint unii si cit de inchistati si conservatori sintem noi astia de rind, si cit suferim din cauza unei dogme care nu are nici un rost? Sau a vrut sa faca un sondaj sa vada citi sint pentru si citi contra? Pai majoritatea sint contra bineinteles, nu inteleg de ce ii trebuia sondaj ptr asta
Din ( cel putin) acelasi motiv pentru care alte zeci de membri "oarecare" posteaza alte mesaje privitoare la alte "pareri personale" vizavi de indiferent oricare alte probleme sau rezolvari, incepind cu "de ce sa purtam tichie de margaritar daca nu ne doare capul" sau "de ce sa mincam morcovi desi sintem inteligenti"
Stii...se presupune ca aici sintem liberi sa discutam multe lucruri, fie ele si altele.
Recunosc, am raspuns si la subiectele cu morcovii
Da, chiar asa!

Da' teoria asta nu e rea, am citit si eu pana acum si m-a cam pus pe ganduri 'originea' ei, In trecere expune niste idei interesante... am fost atrasa si m-am oprit asupra subiectului citindu-l cap-coada insa doar asa ca fantezie... ca mai departe nu pot merge, sunt prea geloasa si posesiva, recunosc... Numai gandul ca barbatul iubit ar face dragoste cu altcineva si i-ar place m-ar bloca definitiv (in legatura cu evolutia relatiei noastre de dupa consumarea evenimentului)... Dar poate asa suntem noi, latinii, avem sangele mai fierbinte si suntem mai 'nepasatori' la fericirea partenerului din acest punct de vedere... Nu era nici un apropo la sotia care inseala ca sud-americancele, sa stiti!

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
Avalon spune:
J-G, nu stiu ce fel de test a fost asta si ce relevanta are pt tine, probabil ca eu nu am luat nota de trecere... dar nu voi face o depresie din asta. Parol!
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
J G spune:
Avalon, corect, trebuia sa fiu mai explicita. Nu am dat note - in nici un caz, doar ca acum va cunosc mai bine!
Scot imediat fraza ca nu vreau sa jignesc pe nimeni!
J si Carla (05.02.2006)