"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum?
Raspunsuri - Pagina 12

lena spune:
si ca o paranteza desi tot "poporul" crede ca Olanda abunda de "debandada sexuala" una e ce li se serveste turistilor si alta e viata unui cuplu normal de zi cu zi in Olanda, cel putin in comunitatea oraselului unde locuiesc evaluata la 100.000 de suflete, chestii super-asemanatoare si in restul tarii...lumea nu practica swing sau open marriage pe "banda rulanta"...astea sunt exceptii privite chiar "ciudatel"...adica "tolerantza tipic olandeza" se rezuma la expresia: faci ce vrei, atata vreme cat nu incalci legea si nu atentezi la libertatea mea!! asta nu inseamna ca o aplauda, ba chiar olandezul e rand e fff familist in termenul ala invechit si prafuit, de genul fac 2-3 copii, stau cu cate o nevasta cu aspect normal, nu genul fotomodea ...si daca nu se mai inteleg divorteaza de cele mai multe ori civilizat, copii isi vad ambii parinti, oamenii se recasatoresc...etc, etc.
pana aici suna normal,nu??? numai ca pasul sa zic spre mai multa libertate l-au facut in clipa in care au recunoscut "samenwonen=locuitul impreuna" ca avand apoximativ aceasi termeni ca o casatorie, adica au incercat sa protejeze in general femeile de la a fi total dependente de barbat oferindu-le drepturi pe care sa le poata revendica in caz de separare sau divort.
nu e vorba sa ne uitam ca la handicapati, nici vorba, fiecare face ce vrea in casa lui, eu sunt foarte atasata de ideea de "libertate" dar de aici pana a la face afirmatii de genul ca "stati pe-aproape ca sunteti depasiti ca ccc cuplu cu ideile voastre invechite" e cale lunga
atat, in rest sincer mie una nu-mi face nici o impresie, dar deloc ceea ce scrii, adica povesti d-astea dar mai suculente daca vreau iau literatura, mai precis beletristica si citesc, macar acolo, oamenii isi puneau diferite idei un pic mai adanci.
plus ca sincer ceea ce spui tu aici, chiar daca sunt un fan al epocii hippie, nu stiu daca as fi practicat sexul liber sau in grup pentru simplul motiv ca mie mi se pare promiscuitate, atat...dar asta nu inseamna ca am ceva impotiva daca altii il practica e numai treaba lor si a lor!!

silvi_2005 spune:
Hello tuturor, am citit si eu pe ici pe colo ce s-a postat la acest subiect.
Ma adesez strict catre In trecere pentru ca sigur va mai trece pe aici.
Consider usor cinica abordarea ta pe acest forum, pe site-ul, desprecopii, deoarece este mai mult decat evidet ce oameni si cu ce preocupari il fregventeaza, probabil pe alte site-uri faceai furori.
Apreciez pozitiv reactia pe care ai starnit-o si nu vreau sa comentez in vreun fel sau sa-mi exprim vreo parere despre ceea ce ai postat tu.
Referitor la tine, nu cred ca esti femeie, ai prezenatat o asfel de identitate pentru ca femeile sunt altfel acceptate si abordate si iti era mai usor sa te exprimi sub aceasta identitate. Nu cred ca te intereseaza educatia sexuala si obiceiurile sexuale ale celor care posteaza aici ci doar ai vrut sa faci un joc (inteligent ce-i drept) ca sa vezi ce reactii vei produce. Nu cred ca ai facut vreun rau precum cu siguranta ca n-ai facut nici un bine datorita exprimarii ambigue si alambicate pe care ai folosit-o ca instrument de transmitere al mesajului tau. Concluzia.... nu are nici o importanta deoarece totul este posibil dat nu totul este necesar.
Silvi
PS Daca esti intr-adevar psiholog ( bun) puteai sa te exprimi mai clar, mai scurt mai putin ofensiv. Complimente pentru ceea ce ai incercat.

ocebine spune:
M-am apucat de subiectul asta de 3 ori pina am reusit sa termin...
Io aia de la tzara si incuiata am doua intrebari (una s-a mai amintit mai sus dar zice baba ca e importanta)...
1. De unde s-a tras concluzia stiintifica ca omu' e prin natura lui poligam si deprivarea de poligamie duce la toate belele (i.e. depresii, si alte alea)?
2. Daca aceasta este varianta optima pentru om, de o ascundem copiilor. Pentru ce faceti atitea giumbushlucuri sa ascundeti copiilor ca de fapt nu mergeti la teatru ci la "prestat" cu vecinu'/pool boyu'/macelarul? Ca doara e natural, nu? Nu-i mai normal sa le spunem "adevarul" de la inceput? Altfel mi s-ar parea ca-i inshel si ii induc in eroare....
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.

forte spune:
Hai sa nu exageram:
Cind li se va vorbi copiilor despre sexul oral si mai stiu eu ce practici sexuale altele decit pozitia misionar in camesoaie si sosete, atunci sa li se spuna si de open mariage.

ocebine spune:
Nu e vorba de exagerare...daca citesti cu atentie textul vei vedea ca se insista foarte mult asupra secretului.

lorelei_19 spune:
ocebine, in_trecere a explicat suficient de clar (si corect) cum vede ea educatia sexuala a copiilor, indiferent de orientarea sexuala a parintilor.
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

ocebine spune:
Cand copii se maresc este deja mult mai complicat, precautiile trebuie inzecite.
????

lorelei_19 spune:
pai da, spune ca trebuie sa se fereasca si mai mult. tot nu inteleg nelamurirea ta
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

casandra spune:
Cand cineva vorbeste ca si cum ar fi la catedra, se pune automat, intr-o pozitie superioara. Recitind prima postare de a lui in_trecere, am avut sentimentul ca ma aflu in compania unui profesor impaciuitor, care pledeaza pentru un anumit stil, fara a-l impune cu forta, dar constient ca el este pe drumul cel bun, iar ceilalti ratacesc. Tot ceea ce nu corespunde ideilor sale este nociv, educatia, atitudinea partenerului, care devine cauza de frustrari. Desigur ca cei care gandesc altfel sunt foarte tineri si neexperimentati, cel putin asa aprecieaza profesorul.

iren spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Cand copii se maresc este deja mult mai complicat, precautiile trebuie inzecite.
????
Lorelei, hai sa explic io

Nah, acu ai intzeles?

Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.