Ce sa fac cu hartia de orez?
Am acasa un pachet cu hartie de orez...ce as putea sa pregatesc cu ea?
Dati-mi niste idei, niste retete, please!
PS Pe eticheta se mentioneaza ca s-ar folosi pentru pachetele de primavara...dar reteta, ioc!
Raspunsuri
xenocid spune:
quote:
Initial creeata de cookie
Am acasa un pachet cu hartie de orez...ce as putea sa pregatesc cu ea?
Dati-mi niste idei, niste retete, please!
PS Pe eticheta se mentioneaza ca s-ar folosi pentru pachetele de primavara...dar reteta, ioc!
Cookie si Sabina bulina
Un abajur, o lustra, un zmeu sau un avion
*segmentation fault*
michelle7 spune:
e rotunda hartia??? sau patrata. daca e pt pachetele de primavara faci asa
cumperi niste taitei de orez si-i pregatesti cum scrie pe pachet ( de obicei se lasa in apa calda cam 30 de minute)
dupa aia maruntesti niste ceapa verde sau ardei sau patrunjel , ce vrei tu
tofu taiat cubulete
salata iceberg sau salata obisnuita
pui pe masa o foaie de orez si o stropesti pe ambele parti cu apa ( se inmoaie in 10-20 de secunde) nu astepta prea mult ca daca se inmoaie prea mult nu o poti manevra.
pui in centru salata intreaga - 1 frunza , taitei , ardei , tofu, impachetezi usor in salata tot si dupa aia rolul de salata in impachetezi in foaia de orez
trebuie sa faci pachetul f. strans altfel cand musti ti se imprastie
dupa ce ai pregatit pachetele le lasi cam 10 minute inainte sa le mananci
se servesc cu sos chilli. sos de soya sau ketchup. sunt bune si tare fresh
ideea e ca umplutura se face din ce vrei tu,dar taiteii sa-i pastrezi.
uite aici o poza cu niste rolluri gata facute ( de un incepator ca arata ca naiba
)
http://www.flickr.com/photos/johl/26083872/
arboria spune:
aici ai o reteta (se numesc spring rolls)
ps. daca iti mai ramane hartie, poti sa faci si ce zice xeno ![]()
michelle7 spune:
arboria reteta ta e pt sprin rolls prajite , cookie sa nu care cumva sa prajesti foaia de orez
, rollurile tale sunt roluri vietnameze din bucataria fara foc.
arboria spune:
www.cooking.com/recipes/static/recipe126.htm" target="_blank">asta-i buna? e pentru fix 12 foite de orez
michellino, da' tu te pricepi si la indiana si la chineza si la vietnameza? esti o comoara, dom'le! 
PS off-topic
ceva retete pentru copii care se dau vegetarieni ai? (vegetarieni din aia, care nu mananca vegetale)
cateodata cred ca e jainista - asteapta sa pice aluna, ca s-o manance
michelle7 spune:
nu-s comoara is doar gurmanda si la fel e si sotul meu si cam am tendinta sa copiez acasa mancarurile din restaurante .
arboria pe mine ma intrebi de retete vegetariene pt mofturosi? sotul meu nu mananca deloc carne. ce are succes mare la noi e enchilada vegetariana ( se vind in costco niste ciuperci shitake uscate . pe punga este o reteta de enchilada cu shitake -e de vis) , lasagna vegetariana cu vinete, sau cu ciuperci si spanac , pad thai-ul vietnamez si humus-ul. In afara de astea gatesc mai mult mancare indiana sau chinezeasca si acolo retete vegetariene sunt cu miile.
aaa si daca vrei sa-i dai pe spate , fa sushi vegetarian , california roll - cu castravete si avocado si nu numai.
cookie spune:
Multumesc mult pentru idei! 
M-apuc de treaba!
Si daca nu-mi ies, nu-i bai, incerc si variantele cu zmeul, avionul...![]()