Mamici de sept-oct 2006(22)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Iarasi eu...am decupat o bucatica de articol despre toxoplasmoza, sper sa va fie de folos.
Diagnosticul infectiilor la gravide: se efectuează RIF-IgM sau IgM ELISA, care daca sint pozitive indica o infectie acuta. In absența acestora, se face RIF IgG, care daca este peste 1/1000 se repeta la 3 saptamini; daca ramine stabil, rezulta ca infectia s-a produs cu mai mult de 8 saptamini in urma si riscul pentru nou-nascut este mic. Se poate efectua si detectarea antigenelor toxoplasmei în lichidul amniotic.
Cum se previne infectia?

evitarea contactului cu pisicile, evitarea contactului cu solul murdar, prepararea termica a carnii, spalarea miinilor dupa manipularea carnii, spalarea fructelor si legumelor.
Este foarte importanta depistarea bolii la gravide, mai in stadiul de infectie acuta. In cazul infectiei acute in primele trei luni ale sarcinii se indica avort terapeutic, peste trei luni, tratament și profilaxie cu sulfamide și Spiramicina (21 de zile).

Tratamentul toxoplasmozei:

asocierea de Pirimetamina cu Sulfadiazina, in cura de 4-6 saptamini;
la adult doza de atac este de 100-200 mg Pirimetamina, în prima zi, iar la copil 2mg/kg, in primele 2-3 zile; doza de intretinere este de 1 mg/kg, maxim 25 mg/zi, administrate la 3-4 zile interval.
deoarece Pirimetamina poate provoca depresie medulara, se asociaza acid folic 6-10 mg/zi.
sulfadiazina se administreaza in doza de 50-75 mg/kg/zi, in 4 doze. Trebuie asigurata o diureza buna pentru prevenirea accidentelor renale.

avind in vedere efectele adverse posibil grave, tratamentul este recomandabil a fi efectuat sub control strict medical.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili 14 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

lili, iti multumesc pt raspuns! bine ca e bine cu dicarbocalmul! i-am zis la sot sa-mi ia maalox sa-l am in caz de ceva. totusi inclin sa cred c-o fi fost si de la fasolica aia batuta, ca azi am mai mancat un pic si parca prea bine nu mi-a fost! azi o sa mananc piure si snitel de soia (alta nebunie si cu soia asta, stiu ca-s argumente pro si contra). senzatia de stomac plin n-a fost sigur, mai degraba de "stomac gol" ca abia am mancat putin...! dar e bine de stiut despre triferment ca merge!

corina, iti multumesc de raspunsul despre post si impartasanie!
imi pare rau prin ce treci cu mancarimile alea! apropos de asta, si pe mine ma mananca pielea pe ici pe colo, si mai nou mi-au aparut vergeturi cu tot cu creme...si fara sa ma fi ingrasat. am citit ca ele mai pot aparea si de la invazia de hormoni! mie mi-au aparut in spatele genunchilor, si undeva pe brate, nu stiu cum sa zic, la incheietura mainii, la cot dar pe interior si mai sus un pic! cred ca v-am lamurit bustean! una peste alta stiu ce-nseamna mancarimile! a, si pe linia bikinilor, cam pe unde s-ar face operatia cezariana!

vroiam sa va anunt ca s-ar putea sa lipsesc o zi-doua, ca-mi schimb calc si s-ar putea sa fie probl cu netu'.

va pup!

raluca 19+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos
http://community.webshots.com/user/ralucamandache
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20060909/dt/7/k/189c/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Raluca, eu in locul tau as merge la doctor cu iritatiile tale. Toate iritatiile astea care apar, unele pot fi normale, altele nu, dar noi nu ne putem da seama deci cel mai bine ar fi sa te vada un doctor.
Pe mine m-au sunat de la ginecolog si mi-au zis ca daca nu-mi trece in 2 zile cu crema aia nu-i ok si o sa ma trimita la un dermatolog.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Este bine sa aflam atat de multe de la viitoare mamici documentateMa refer in special la Mamilili. Eu termin joi saptamana a 15-a si inca mi-e somn. Credeam ca scap de el, dar nu. Cat despre cele ce ati auzit de Mat. Cuza Voda, ma refer la dotari in spital (am uitat se mentionez ca eu lucrez acolo,la birouri), n-am auzit nimic despre asta. Cel putin nu anul asta. Singura sectie f. bine aranjata cu fonduri elvetiene, este cea de terapie intensiva nou nascuti, unde nu-mi si nu va doresc sa ajungem(eti). Acolo ajung bebeii cu probeleme destul de mari.Daca intervin schimbari, va mai spun.Eu va urez multa sanatate in continuare, tuturor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Pupicei fetelor,

Am aparut si eu dupa aproapte o saptamana.

Bun-venit burticilor care ni s-au alaturat!!!!!!!!!!
Imi pare tare rau sa aud vesti proaste. Sper ca se vor limpezi lucrurile.

Fetelor, noi suntem bine, crestem, si ne-am cumparat blugi cu burtica pt ca nu se mai putea supravietui cu cei vechi. Am intrat in fiecare zi, am citit mesajele voastre, dar va spun sincer ca nu mai am rabdare sa scriu mesaje. Si imi obosesc cam tare ochii de la monitor.

Sper ca aud numai de bine. Pupicei.
15+, maine 16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Buna fetele.
Va scriu repede si nu intru in detalii, pentru ca nu va face bine si nici eu nu ma simt in stare sa va zic prea multe.
Acum sint drogata bine cu medicamente si daca tonul meu vi se va parea rece si indiferent, sa intelgeti ca e datorita lor.
Ieri, la controlul obisnuit, am aflat ca bebelusul meu s-a oprit din evolutie. La 17 saptamani... Doctorul presupune un defect cromozomial sau o moarte subita in utero, vom afla peste 3 saptamani.

Aseara m-am internat la Muncipal, unde mi-a provocat avortul, desi nu stiu de ce ii spun avort, ca este nastere in toata regula, doar ca colul se deschide vreo 5 cm si nu 10, ca la nastere la teremen...
M-am chinuit toata noaptea si de abia la 6 de dimineata am reusit sa expulzez placenta si copilul, printr-un col care de-abia se deschisese putin... A urmat chiuretajul, care a fost absolut cumplit, intrucat am avut o placenta foarte aderenta (culmea!). Toate operatiunile astea se intimpla pe viu, pentru ca orice analgezic ar opri contractiile. E cumplit. Iar de durere nu va mai spun.
Cam asta e... am sufletul frint...
sper sa nu vi se para ciudat, dar va rog sa nu-mi scrieti... nu voi intra sa citesc nimic multa vreme de acum inainte. Invatati din experienta mea si atit. Nu puneti la suflet, ca voi aveti bb-ei mici in burtica si vor suferi si ei si nu e cazul. Fiti fericite alaturi de ei si bucurati-va de fiecare minut al sarcinii.

Nu va intristati si nu va speriati, pentru ca bebelusul meu era defect cumva si de aia nu a supravietuit.

Am patit ca Bela...

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Ale !

Ioana(18+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

Ale

18+sapt

Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
poze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Nu am cuvinte, sunt consternata!

Este cumplit de nedrept

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Ale, pentru ingerash si voua multa putere!

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal
poze cu burtica

Mergi la inceput