Concediu pt. cresterea copilului de pina la 2 ani

Concediu pt. cresterea copilului de pina la 2 ani | Autor: Suzi

Link direct la acest mesaj

Am auzit ceva cum ca perioada in care esti in concediu pt. cresterea copilului in virsta de pina la 2 ani nu se mai considera vechime in munca. Este adevarat ?
Si o alta intrebare: de la personal mi s-a spus ca de acum incolo (01.03.2003), conform noului cod al muncii, concediu de odihna se primeste doar pt. timpul efectiv lucrat fara concedii medicale. Asa e ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Iti scriu aici,raspunsul pe care l-am primit de la Ministerul Muncii:
In conformitate cu prevederile art.16,alin.3,din COdul MUncii,munca prestata in temeiul unui contract individual de munca,confera salaritului vechime in munca.
Totodata potrivit art.49 alin.3 din actul normativ precizat - pe durata suspendarii contractului colectiv de munca pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decit cele prevazute la alin.2 al textului citat,daca prin legi speciale,prin contractul colectiv de munca aplicabil,prin contractele individuale de munca sau regulamentele interne nu se prevede altfel,cu exceptia cazurilor de suspendare ale contractelor individuale de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului.

Raspunsul este semnat de dl.Secretar de stat ION GIURESCU!!!


Asta-i raspunsul si dupa cum vezi nu se intelege mai nimic.
Dar pina la normele de aplicare ale acestui cod,noi "intelegem"din textul de mai sus ca vechimea nu stagneaza decit din cauza unei fapte imputabile salariatului!!!Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Abia astazi am vazut a doua intrebare!!
Suzi,eu deocamdata merg pe HG 250,dar lucrez in unitate bugetara.
HG 250 nu este abrogata de Codul Muncii.Daca lucrezi in administratie publica,regie autonoma cu specific deosebit sau unitate bugetara,concediul de odihna se acorda cf.HG de mai sus(art.5,alin(1)-"salariatii care au lipsit de la serviciu intregul an calendaristic,fiind in concediu medical sau in concedii fara plata acordate potrivit art.25 alin(3)-interese personale-nu au dreptul la concediu de odihna pentru acel an.
Probabil ca se vor stabili si norme de acordare a concediilor de odihna cf.noului cod al muncii,dar nu se stie cind!!Cristina

Mergi la inceput