Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 11
Mirona spune:
porcel bine ai venit printre noi. Te-am trecut deja pe lista. Felicitari mamica fericita.
Te asteptam sa scrii cat mai des si sa ne impartasesti din fericirea ta.
desiree normal ca nu stie cu exactitate data nasterii ... dar iti putea da o data probabila.
Io te ca facem noi aici un calcul ... functie de ultima ta menstra:
(Astazi este 19-Apr-2006)
Prima zi a ultimei menstruatii: 07-Mar-2006
Inceputul trimestrului al 2-lea:
30-May-2006
Inceputul trimestrului al 3-lea:
19-Sep-2006
Data la care nascutii au cea mai mare sansa de a supravietui:
19-Sep-2006
E cel mai probabil ca nasterea sa apara intre aceste date:
21-Nov-2006 ----- 26-Dec-2006
De cat timp exista sarcina:
6 saptamani si 1 zile
Cat timp a mai ramas pana la nastere:
33 saptamani si 6 zile
Data probabila a nasterii: 12-Dec-2006
Este doar probabila ... dar iti faci o idee.
burtikoasele
Miro
11+am o nepotica talentata
Deborah77 spune:
Epopeea continua: doar ce v-am scris mailul de dimineata, ca m-am dus la baie si am vazut sange pe hartia igienica. Da-i bocet, de am innebunit tot biroul. Acum...adevarul e ca m-am si certat crunt cu sotul aseara, pe motiv ca nu-mi cauta suficient in coarne si se uita si el la meci cu o bere in mana, butonand totodata un joc pe calculator. La care eu m-am simtit abandonata si neiubita, am tipat la el si-am inceput sa plang, asta socat mi-a zis vreo 2 rautati...si gata scandalul. Era absolut socat, saracu'....in fine dimineata ne-am impacat. Dar e posibil ca sangerarea sa fie provocata si de asta? Ca am plans, nu gluma....Trebuie sa-i trimit un mail cu ceva de pe net care sa explice toanele si hachitele date de hormoni in timpul sarcinii, ca vad ca nu mai ia in serios.
Asa, l-am sunat pe dr Anca si am fugit la spital, la Municipal. Bebe a bine, la-m vazut iar la eco, cu 2 zile in urma ca dezvoltare fata de varsta sarcinii, dar cica e ok. Mi-a dat sa iau Azitrox pt chlamidia si "sa stau cuminte". cica nu in pat neaparat, dar sa nu fac efort. Chestia ca era asa de zapacit in haosul de la spital, ca nu i-am mai povestit ca eu plec in Rhodos peste cateva zile...sper sa nu ma apuce pe-acolo vreo sangerare, sa innebunesc de groaza
ag3gis spune:
multumesc pt primire si incurajari.
m-ati mai linistit asa ca o sa incerc din rasputeri sa ma bucur de sarcina. va doresc tuturor sarcini usoare, bebici frumosi si stosi
Dbunny spune:
Fetelor, am o intrebare
Mi s-a spus ca posibilitatea de a pierde o sarcina ii pe la 8 -10 saptamani, dupa asta probabilitatea scade pe masura ce trece timpul.
Mis tare preocupata, nu de alta dar sunt de aproape noua sapt, n-am avut sangerari,am multe greturi, ameteli dar si dureri de burta. Maine seara vad BB pt prima data la eco. Sotul imi tot spune sa nu mai citesc povesti triste in internet (i-am povestit si lui cazurile Esseei si Gratielei)ca iau pi coaja
, si saptamana trecuta in fiecare zi am visat ba ca sangerez, ba ca doctorul imi spune ca am sarcina oprita...
Azi dimineatza m-am stresat ca parca nu mai am sanii asa de umflati si durerosi.Sotzu a zis ca-s la fel de grei ![]()
Stresu asta nu aduce nimic bun la BB
Dbunny
aproape 9 sapt.
dolores spune:
buna dragutzele de gravidutze...sa stiti ca la un moment dat si eu am refuzat sa mai citesc povesti triste, care din pacate se intampla, si asta pentru ca-mi faceam tot felul de ganduri negre....
acum sunt racita cobza..nu stiu cum am reusit dar cred ca vremea asta a avut o mare contributie...asa ca beau ceaiuri si mananc multe lamai.
azi am fost sa-mi fac analiza ureaplasma+michoplasma....rezultatul il voi avea in 7 zile lucratoare...speram sa fie bine. ma speriase o toanta de doctora de la sanador. cand am fost in sapt.6 sa-mi faca aceasta analiza mi-a zis ca e ok.....ca nu are cu ce sa afecteze fatul numai ca ea nu se baga...si asta din cauza ca mi-ar putea provoca o mica sangerare si ca sa vin dupa sapt 13......in fine azi sunt in 7 sapt si 3 zile si mi-am facut analiza la medlife..unde o disperasem pe acea doctora cu ce-mi zisese cealalta de la sanador....pana acum e ok...si mi-a zis ca daca era sa sangerez se intampla in momentul recoltarii....si inca ceva..nu cred ca medicul care te are sub supraveghere iti da de tampit sa faci niste analize....cu riscul de a pierde sarcina.....asa ca eu zic ca totul vine de sus...daca doamne doamne vrea sa fie ..este...daca nu, nu...
va pupacesc pe toate si nu va mai stresati...(eu vorbesc)..haha
pa pa
dolores
7+
porcel spune:
Sunt foarte fericita ca sunt si eu pe lista. Am o intrebare, please. As vrea sa schimb doctorul de familie deoarece sunt arondata la o policlinica unde e nebunie. Sunt f. multe persoane (nu inteleg de ce doctorii de familie iau atatia pacienti), in special pensionari, cozile sunt imense ... etc. etc.
Stiti cumva un doctor de familie decent? Cum pot renunta la doctorul actual si ma inscrie la alt doctor?
Multumesc frumos.
Mirona spune:
porcel nu-ti pot recomanda un dr. de fam din buc. eu fiind timisoreanca ... dar pot sa-ti spun mersul.
Cu o copie dupa buletinul tau si cu o adeverinta de salar de la firma unde lucrezi te prezinti la noul dr. de fam. GATA.
Daca cumva ai avut dr. de fam in alt judet si te muti acum la un dr. de fam. din Buc. atunci ai nevoie de NEGATIE de la fostul dr. de fam.
Daca te muti de la unul la altul si sunt in acelasi judet ... e varianta prima ... simpla de tot.
Stiu exact fiindca si eu vreau sa fac acelasi lucru ... al meu dr. umbland cu mish-mashuri, mie nu-mi convine ... oi fi eu generatia de sacrificiu ... dar gata cu mita, relatiile si cu comunismele. Nu mai stiu cine ma intreba de ce nu am fost la medicul de familie pt analize ... tocmai ca la el am fost ... dar decat sa urmez astfel de mijloace ... am preferat sa dau un ban la particular si sa fiu bine tratata.
burticoasele.
Miro
11+am o nepotica talentata
fatima spune:
dolores, cum sa-ti provoace sangerare o recoltare de secretie? n-am mai auzit asa ceva..
dbunny, si eu sunt la fel ca tine..imi palpez sanii in continuu, ca o obsedata, imi studiez chilotii (pardon!) de nu stiu cate ori pe zi..pe tine nu te mai linisteste cand mai citesti ca nu esti singura cu defect la balcon ?..ca pe mine da..
deborah77, ai grija cu sangerarile..nu-i lucru de glumit..menajeaza-te si fizic si psihic..sper ca mergi cu avionul in rhodos..si cat mai putine plimbari, cat mai multa odihna..
porcel spune:
Oh, multumesc frumos pt. raspuns. La mine totul se intampla in Bucuresti, asa ca nu imi mai ramane decat sa gasesc un doctor de familie rezonabil. Si eu vreau sa iau calea particularelor dar mi-e ciuda ca platesc bani la statul roman si nu beneficiez de nimic ... Crede-ma ca de la actualul doctor imi e groaza sa iau si o trimitere sau o adeverinta.
aka spune:
Sunt si eu pe listuta
. Vad ca aproape pe toata lumea doare burtica si mijlocul, deci nu incep sa-mi fac probleme. Ca niciodata sunt asa linistita, si parca nu ma afecteaza nimic. Nu stiu cum reusesc, dar e un lucru foarte bun pentru mine, pentru ca de obicei ma enervam pentru orice nimic. Cred ca am inceput sa-mi impun acest lucru pentru a-i fi bine lui bebe. Inainte sa fiu insarcinata faceam execitii fizice usoare. Acum nu stiu daca sa mai continui. Voi mai faceti, macar pentru intretinere? Voi ziceati ca a inceput sa se ingroase talia, la mine coapsele incep sa se ingroase
.
Aveti grija de burtici