Hainute nou-nascut
Poate cineva sa ma ajute in alegerea hainutelor pentru bebelusul meu care se va naste in luna mai (pe la sfarsit) si nu stiu exact ce hainute sa ii cumpar? Adica nu prea inteleg notiunile de body-uri, salopete, care sunt de exterior, care sunt de dormit? Am o lista cu hainute necesare (tot de pe aici) dar habar nu am
cand va trebui sa il imbrac cu ceva anume sau cand cu altceva. Ii trebuie papucei pentru inceput (sau botosei...sau e acelasi lucru?)...?
Va multumesc!
Sau daca cumva s-a mai discutat subiectul, va rog sa ma indrumati si pe mine unde sa il gasesc.
Mary
Raspunsuri
Roxana Claudia spune:
Sa iti spun cam care este necesarul, sau mai bine zis ce am considerat eu ca este necesar..
I-am cumparat:
- 2-3 pijamalute (sunt acelea care au si picioruse iar capsele sunt de sus pana jos; capsele pot fi in fata sau in spate);
- 3-4 costumase de stat in casa: contin manusi, caciulita, body, pantalonasi cu/fara piciorus si bluzita;
- 6-7 body, dintre care vreo 2 sunt cu maneca scurta; body-urile sunt indispensabile;
- sosetele si botosei;
- 2 salopete pentru in casa, dar de zi;
- a ramasa sa mai cumpar si ceva lucrusoare de iesit pe afara: tricouri, bluzite, o jachetuta, vreo 2 salopete si pantalonasi.
Poti vedea si poze ale unora dintre lucrusoarele pe care le-am enumerat, poate te ajuta sa-ti faci o idee.
Dar eu sunt convinsa ca te vei descurca perfect fara prea multe sfaturi!
Roxana Claudia
32 saptamani
POZE CU MAMI SI BEBE
MaryP spune:
Multumesc.
Iuiii
ce hainute minunate i-ai luat....
Maria si Razvan in burtica (32 saptamani)
ralcat spune:
uite ce am folosit noi pentru bebe:
- 4 salopete de noapte (de bumbac 100%, cu capse pe ambele picioare)
- 3-4 body-uri cu maneca lunga. Foarte important: sa aiba capse pe lateral pentru a le imbraca mai usor.
- 3-4 perechi pantalonasi (obligatoriu cu botosei) care merg cu body-urile cu pricina.
Manusile sunt bune, daca reusesc sa ramana in manute, ca sa nu se zgarie pe fata, botoseii sunt simpatici dar nu i0am folosit niciodata.
Caciulite nu a purtat in casa niciodata, nici macar dupa baie.
Daca esti din Bucuresti, iti recomand cu caldura magazinul aziz de la piata orizont unde sunt lucruri bune si la preturi bune. Iar despre marci, eu sunt foarte multumita de rom-baby care au un material tare bun (la ei, masura cea mai buna pentru un nou nascut e 0, si gasesti salopete in oferta in cora-lujerului).
Succes la cumparaturi, nastere usoara si bebe sanatos.
Raluca, leoaica cu pui nazdravan
numeioana spune:
Mary, pe langa hainute, te sfatuiesc sa cumperi un saculet de dormit pentru bebe. E indispensabil, dupa parerea mea, mai ales cand incepe bebe sa-si traga paturica pe fata. In rest, incearca ca nu iei bluzite care se baga pe cap, ci din acelea care se leaga sau se inchid cu capse. Pantalonasii ar trebui sa fie cu talpa, dar iti trebuie si sosetele si botosei. Avand in vedere ca o sa-l scoti afara cand va fi foarte cald merg si bodyuri fara picior, sa i se vada bulanelele, tricouri cu maneca scurta, dar si un costumas putin mai grosut pentru zile mai friguroase. Si ceva caciulite subtirele. Daca crezi in superstitia cum ca nu trebuie sa-i tai unghiutele pana la botez, vei fi nevoita sa-i pui manusi in maini, ca sa nu se zgarie pe fata.
Nu-ti mai face atatea griji, ca tu il vei simti cel mai bine pe bebe si iti vei da seama de ce are nevoie, cu ce anume te descurci mai bine...
Eu nu am bebe inca (imi doresc mult) dar am participat la cresterea nepotelului meu care are acum 4 luni si e un scump.
Am aici poze...
http://community.webshots.com/album/549505519oeSjJr
Ioana