Tratement balnear - Sovata
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
claubd spune:
Tratamentul ti-l stabileste dr. de acolo ( trebuie neaparat sa aveti toata documentele medicale ). Eu am facut tampoane vaginale ( cu namol - asta a fost cel mai greu si dureros... dar mertita tot efortul), impachetari cu namol, irigatii cu apa sarata si ultrasunete... In lac nu am avut voie ca apa e destul de rece si astealalte toate sunt calde si se bat cap in cap, dar este piscina in cadrul hotelului si se poate sta acolo cat vrei - cu apa calda si sarata adusa din lac ).Are voie si sotul... Eu am ramas gravida, dar din pacate am pierdut sper sa veniti cu si sa duceti
cu bine va pup
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Moniland spune:
Cele care mergeti la Sovata va dau un pont. La 15 km de Sovata pe drumul spre Reghin in localitatea Campul Cetatii sunt pastravarii. Asa pastravi buni si deliciosi ca acolo n-am mancat in viata mea. Este un restaurant cam la 5 km de la drumul principal (sunt indicatoare)imediat dupa ce intri in localitate. Iar daca acela este plin (are si terase superbe, un ponton peste un mic lac unde daca vrei poti sa prinzi tu pastravi iar apoi ei iti gatesc) mai este unul. Pe aceelasi drum mai mergi inca foarte putin si este pe partea stanga. La acela nu am fost dar am auzit ca este super si acolo. Nu ratati pastravii din zona. Sunt deliciosi .
Monica
Bianca B spune:
claubd multumim de informatii, sotul sigur nu va fi bucuros, el nu are stare, vrea sa umble lelea pe dealuri si vai, da'o scot io la capat cumva
Moniland yami, yami
Bianca
http://photos.yahoo.com/bianca_gh2005
smo spune:
Dragi colege de suferinta,
Azi am sunat toata ziua la Sovata sa fac aranjamente pt concediul din Mai. In primul rind la Vila Paunica nu mai sunt locuri libere pt per 1-15 Mai. Am gasit intr-un final o casa cu 3 cam, are curte, bbq, apa calada, incalzire centrala, sau camera cu baie proprie, aceleasi conditii la familia Kakucs, recomandata de Clau (merci Clau).
Marea mea dilema insa este in continuare cea legata de baza de tratament. Am sunat la fiecare dintre bazele de tratament si bineinteles ca fiecare insista ca la ei e mai bine. Asta e ceea ce am aflat eu concret:
1) Baza de tratament noua: pretul este 250 Eu, include:
-10 zile de proceduri cu cite 3 proceduri/zi -tampon, irigatii si impachetari cu namol si
-consult medical atit la inceputul trat. cit si pe parcurs sa vada cum decurge trat sau in orice zi daca ai nevoie. Deasemenea au spus ca nu trebuie neaparat sa fii la ora 8am pt consultatia medicala initiala (se poate face programare).
2) Baza de tratament veche: pretul este de 100.000lei/ prodedura (asta ar insemna aprox. 86 Eu /10 zile / 3proc/zi). Procedurile pot fi tampon, irigatii si bai in cada cu apa sarata dar la baza lor nu se fac impachetari cu namol. Tariful doctorului se plateste separat si pentru consultatia initiala trebuie sa fii la policlinica la ora 8am.
Nu mai stiu ce fac unii zic ca la ei la baza noua e foarte bine si nici nu se pot compara conditiile cu baza veche, pe cind ceilalti zic ca si la baza veche e ok si nu merita sa dai de 3 ori pretul pt diferenta de conditii.
Are cineva vreo idee cit de importante sunt impachetarile cu namol in tratamentul pt infertilitate si la ce ajuta acestea?
A, la baza veche, doamna de acolo a mai zis ca oricum trat trebuie refacut peste 6 luni , cica pt rezultate mai bune...E prima data cind aud asta....
Astept sugestii de la voi poate ma ajutati sa iau o decizie.
Merci, mia
A si inca ceva: sotul meu nu e prea incintat de ideea ca nu vom putea iesi prea des si ca va trebui sa stea singur in timp ce eu voi fi la proc deci daca vine careva dintre voi in per 1-14 Mai la sovata cu sotii poate reusim sa le facem un club al sotilor 'suferinzi de singuratate si inactivitate'...:)
Anutza_26 spune:
Fetelor, despre tratamente balneo pot sa va spun si eu cate ceva pentru ca eu maine termin un astfel de tratament, nu la sovata, ci la mangalia, ca eu sunt din constanta si mi-e mai aproape.
Tratamentul doreaza 2 saptamani, 10 zile lucratoare. La Mangalia este la sanatoriu si o se ctie de spital de recuperare, eu acolo m-am internat, cu trimitere de la medic, adeverinta de la serviciu si copie dupa op-urile de cass. Costa 310.000 pe zi si in banii astia ti se asigura cazare, masa si 4 proceduri. Cazarea e ok, mancarea e foarte proasta si proceduri eu fac 6. Asta pt ca m-am internat pentru o anexita foarte dureroasa. Am facut baie de plante, baie de sulf cu namol, baie la bazinul cu sulf unde e o profesoara simpatica care ne pune sa facem tot felul de miscari in apa, impachetare cu namol. Mai fac un tratament la un aparat care se numeste diapulse, e ceva cu unde electromagnetice si am inteles ca este foarte bun, si inca un tratament la un aparat care se numeste bioptron, asta e cu lumina polarizata. Am inceput tratamentul in ziua 10 si acum ma simt de 1000 de ori mai bine decat la inceput. Nu ma mai doare burta deloc, in conditiile in care inainte de tratament nu puteam dormi noaptea de durere. In privinta fertilitatii .. nu stiu... am auzit ca au avut rezultate bune.. mi-au zis multe fete de acolo ca au ramas dupa astfel de tratamente.. la mine e prematur inca sa vorbesc.. vedem noi dupa cateva luni .
Sper sa raman insarcinata repede si sa ne vedem la mamici.
Daca vreti sa mai stiti ceva intrebati-ma.. o sa mai intru si va promit ca va raspund!
Bianca B spune:
smo te rog mumos, da-mi si mie nr de telefon, ca io am vreo 3 dar nu stiu care e de la baza nou, care de la baza veche, te rog
Bianca
smo spune:
quote:
Originally posted by Bianca B
smo te rog mumos, da-mi si mie nr de telefon, ca io am vreo 3 dar nu stiu care e de la baza nou, care de la baza veche, te rog
Bianca
Buna Bianca,
La hotel Sovata tel# este: 0265-570-151, iti raspunde receptia hotelului si trebuie sa ceri sa-ti faca legatura la baza de tratament - pt baza noua.
PT baza de tratament veche tel# este 0265-570-517 - la acest nr. am reusit eu sa obtin informatii.
Am mai gasit un nr. 0265-570-933 si am sunat acolo dar n-am reusit sa obtin nici un fel de info.
Tu ziceai ca intentionezi sa vii in Iunie?
pupici,
mia
cornelia1172 spune:
buna fetelor
eu intru destul de rar pe forum din lipsa de timp dar incerc sa citesc toate mesajele voastre
astazi am un pic de timp si vreau sa va spun si voua ce m-a sfatuit o dr de la Sovata pe nume Bordi,era cea mai buna insa anul trecut cand am fost acolo avea cancer si nu ami lucra.
daca se poate mergeti la Sovata in iulie pentru a putea face baie in lac pe langa alte tratamente de la baza. este foarte important
si pute-ti merge cu bilete de la casa de asigurari , va costa mult mai putin insa trebuie sa face-ti tratamentul in baza veche.
Bianca B spune:
quote:
Originally posted by smo
Tu ziceai ca intentionezi sa vii in Iunie?
pupici,
mia
smo da, daca nu se intampla minunea pana atunci sigur voi merge la Sovata, incepand cu 20-25 iunie, in functie de CM care ar trebuie sa apara in jur de 16 ale lunii. Sper sa vina si sotul cu mine, nu prea e incantat si inca nu i-am spus ca s-ar putea sa nu avem timp de plimbareli, nici nu stiu daca sa-i spun sau nu.Multumesc pt nr de tel
![](pupic.gif)
Bianca
flori76 spune:
Am fost si eu vara trecuta la Sovata,insa m-am gandit sa ma duc destul de tarziu si nu am putut sa stau decat 5 zile(trebuia sa ne intoarcem in Islanda),asa ca nu ma mir ca nu s-a intamplat nimic in urma tratamentului.
Eu am facut tratamentul la baza veche,asta pt ca m-am dus la recomandarea cuiva si acea persoana acolo facuse tratamentul.Am facut zilnic irigatii cu apa sarata,tampon vaginal cu namol(care jeneaza putin,dar nu-i nimic de speriat-credeti-ma pe cuvant,sunt o persoana fff.fricoasa de felul meu) si baie in cada cu apa sarata la 37 grade(sper sa nu gresesc).
Eu am fost cu sotul,sora si cumnatul si a fost super.Tratamentul meu zilnic nu a durat mai mult de 2 ore(timp in care ei stateau in camera la un film sau dormeau),iar apoi colindam prin statiune.Noi nu ne-am plictisit deloc(bine,am stat si putin),iar sotul mi-a si spus ca in vara o sa mergem din nou.
Va pup pe absolut toate si va doresc sa aveti rezultatul mult dorit
Flori
Noi
Sarbatori fericite tuturor!