Mamici de martie-aprilie 2006 (61)
Raspunsuri - Pagina 11
Delia21 spune:
Ciuf,scumpa,eu mai am inca uleiul de ricin,sa ti-l trimit
Tinuta
pentru poveste.Noi fugim afara caci la noi sunt 23 grade celsius
mari78 spune:
Tina bine ai venit acasa ! Ai un bebe superb ! E asa de scump cu falcutele lui pufoase
.Frumoasa si povestea nasterii (ma pufnea rasul cand mi te inchipuiam dupa ce luai gazul ilariant...)
MP multumesc mult pentru raspuns
.Sunt colici, asa este...mi-e asa de mila de ea, mititica.Eu ii dadeam Bonnisan preventiv de doua ori pe zi, acum am inceput si cu Sab Simplex, sper sa-i fie mai bine.Pupici si lui Matei sa-i treaca !
Mara, bine ai venit la noi ! Nastere usoara !
Lady Hawk felicitari pentru bebelusa ! Sa fie sanatoasa si norocoasa !
Tcelen, Ana Maria e frumusica foc ! Imi plac mult pozele in care rade si cea pe care ai numit-o "sunt frumusica".
Felicitari Simona Toma pentru Eduard Gabriel !
Noe, imi pare rau pentru unghiuta . Dar cred ca deja i-a trecut, nu-i asa ? Uite, eu cand ii tai unghiutele ma tem de acelasi lucru si atunci ii tin cu unghia mea buricutul degetului astfel incat sa am acces usor la unghiuta si apoi o tai . Si eu folosesc forfecuta deocamdata, chiar daca am cumparata si unghiera pt bebe (si pila de unghii tot de bebelus
)
Zuzilici si Aida si eu sunt de acord cu simplificarea listei.
Va pup ca da semne de trezire Teodora si trebuie sa facem baita .
Mari si bebe Teodora Maria
mariana_1976 spune:
Fetele cu insomnia,si eu am avut asa ceva in ultimele luni de sarcina.Aici se spune ca hormonii te pregatesc pentru noptiile albe care vor urma cu bebe!Eu nu prea eram de acord,fiindca credeam ca ar trebui sa fim odihnite inainte de sosirea lui bebe.
In orice caz "metoda" mea nu stiu daca e buna.(ma culcam pe la ora 23 si ma trezeam constant pe la 3 dimineata apoi nu dormeam pina la vreo 7!
)Totusi hai sa va spun ce faceam:ma uitam in fiecare noapte la filme sau citeam pina cadeam de oboseala si venea pina la urma el somnicuŽ!![]()
Aida_o,chiar daca nu mai rezisti pina marti,sper ca cel putin sa binevoiasca sa-ti faca o ecografie in momentul in care te prezinti la spital sa nasti.Aici se face obligatoriu la "prima para" si cu ocazia asta se apreciaza cum si ce fel va naste...Asta bineinteles daca nu cumva esti dilatata maxim cind ajungi la spital,ceea ce e foarte rar la primul copil.Apropo,ce distanta ai pina la maternitate![]()
Tina,ce mi-ai adus aminte de prima mea nastere,cu exceptia ca mie nu mi-a fost indusa si m-au lasat sa ma chinui fara epidurala, fara nimic,cu niste contractii naturale infernale fara efect,vreo...7 ore dupa care mi-au rupt apa si imediat m-am dilatat cum trebuia!Lapticul cred ca va veni in maxim 5 zile,aici am primit niste pliante cu poze si detalii despre masaj care stimuleaza lactatia.Sa fie sanatos si va aduca numai bucurii David Nicholas!
Noe,aici unghiutele se taie la bebe de la 2 saptamini in sus,dar eu i-am cumparat 3 perechi de manusele 100% bumbac si i le voi tine pina implineste 3 luni.Asa e mai usor,desi ii tai si unghiutele,dar mai rar,cam din 3 in 3 saptamini.
Honeypuma,nu te speria de nasterea naturala,eu care am la activ 2 "naturale"(una cu peridurala si una cu ABSOLUT NICI UN MEDICAMENT )si 1 cezariana acum,la ultimul bebe,as zice ca tot operatia e mai grea din toate punctele de vedere desi depinde de la organism la organism...
Inainte sa inchei,ar putea cineva sa-mi trimita PM cu parola de la contul comun de pe Yahoo?Multumesc anticipat
Paste insorit celor care sarbatoresc miine!
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
ile77 spune:
Tina,m-ai lasat masca.Pe bune,la un bb asa mare ,tu nu ai avut decit o ruptura mica???Pći si eu ca am fost cusuta o ora juma.
Ce bine ca ti-au facut inca o doza de epidurala la dilatatia 10cm ca sa te tina si in timpul contractiilor de impingere.
Mie nu mi-au mai facut doza asta ultima cind au vazut ca am dilatatia 10, ca cica nu mai puteam sa imping
.Si am suferit ca un ciine de durere
.
Fetelor, ca va intrebam de brobonelele pe fata lui bb, am vorbit cu asistenta si mi-a zis ca e absolut normal. Apar din cauza hormonilor din laptele matern .Si cica dispar dupa 3 luni.Cam mult..dar asta e.
Noe,eu ii rod lui Vivian unghiile , ca mi-e firca sa i le tai. Cind doarme ,ii iau unghiile la rontait![]()
Ciuf, cind imi aduc aminte si eu ce hemoroizi aveam cind eram gravida..blah![]()
Insa, din fericire ,acum s-au retras .
Si apropo de constipatie, sa nu fie de deochi, dar de cind cu nasterea , ma duc zilnic la wc, uneori chiar de 2 ori pe zi.
Sint impresionata,iti dai seama dupa 7 ani de constipatie. Sper sa o tin tot asa.
Insa continui sa maninc prune uscate zilnic.
Simona-Toma, la carte scrie asa: laptele matern se pastreaza la temp camerei 6-8 ore, in frigider 48 ore , iar in congelator pina la 3 luni.
O noapte buna la mamici si burtici!
Ile si Vivian (07-03-2006)
aida_o spune:
Fetelor,
nu avem nici acum vesti de la Ileana Marius? Doamne-ajuta sa fie ok, eu tot intru cu speranta ca aflu ceva...
honeypuma spune:
De acord cu tine Aida. Si eu m-am trezit cu gandul la ea...Doamne ajuta sa fie bine! Nu are nimeni numarul ei?
38w 4d
ama_kaly spune:
Chiar asa, nu are nimeni nr Ilenei Marius? Si eu sunt ingrijorata pentru ea si intru aici in speranta ca avem vesti despre ea si bebe..io
38+ cu
Seby
Poze cu noi,bebe si burtica Bebe
doublemom spune:
Saluti!
Noi suntem un picut triste ca tati a trebuit sa se duca la munca si ieri si azi iar bunica e cam bolnava si a plecat acasa la Bacau. Speram doar sa nu fie grav si sa poata veni inapoi pana la botezul nostru, pe 29 aprilie.
Tati ne aduce tortulet cand vine ca azi e ziua noastra, implinim 2 luni!! Suntem domnisoare!!
Va pupam
pe toate, mamici si burtici si pe toti, bebite si bebici!
mihaser sa stii ca s-ar putea sa visezi urat si din cauza ca esti prea obosita. Imcearca sa te menajezi un pic.
Nici eu nu mananc ceapa cruda de obicei dar o ceapa verde sau macar un pic de praz in salata de rosii imi lipsesc destul de mult. De obicei vara salata de rosii e mancarea mea de baza, o combin cu aproape orice, asa ca ar fi chiar o tragedie sa nu pot manca.
polixeni daca nu se satura da-i supliment!! Mie mi se intampla uneori sa mai am laptic la san, sa suga fetele dar sa nu adoarma si sa fie in continuare agitate. Atunci un bibe de 30-40 ml face minuni, papa si dorm ca niste mormoloci!! Si eu ma simteam vinovata sa le dau formula dar mi-am dat seama ca sunt idioata! Decat sa pape numai san si sa nu fie satule, mai bine cu supliment, ca daca nu-mi golesc sanul la o masa precis o fac la urmatoarea.
Durerea care coboara pe san apare cand trece laptele prin canale, mai ales cand se varsa mai mult deodata.
Cu citricele, eu as incerca sa renunt la ele o sapt sa vad daca se repara poponetzul lui bb. Eu stiam ca singurul care nu da aciditate este grapefruit-ul.
andreea_g "tipa cu ochelari" e Stefana! Incerca taicasu' sa o tina treaza ca sa ii facem baitza si ea a inceput sa dea din manute fix pe la ochelarii lui pe care i-a insfacat cu o miscare extrem de eficienta
. Atunci ce sa mai zica bietul tati: Daca tu ii vrei ti-i da tata!!![]()
catrinel eu stiu ca e acelasi lucru. O sa intreb la farmacie daca avem si aici.
Si ia zi drept, esti asiatica under cover?
![]()
alinaalex la fetele mele merge mai usor cu aerul daca le tin pe burta mea si le legan cu o miscare scurta de sus in jos. E mai eficient decat pe umar.
tcelen
pe Ana Maria de frumoasa si scumpica!
dea mi-a fost atat de draga Mia can i-am vazut primele poze, eram inca cu burtica, ca mi-am dorit sa fie si fetele mele la fel de dragalase. Maia este cea care seamana cu Mia si ai dreptate acum se vede mai bine asemanarea.
mariana cand ma operau pe mine doctoritele discutau intre ele cum ca bebicii nascuti prin cezariana cu peridurala sunt mai vioi decat cei ale caror mamici au anestezie generala. Eu am fost singura mamica cu peridurala dintre toate care au facut cezariana in spitalul ala si fetele au avut scor apgar 10. Toti copilutii pe care ii aduceau de la sala de operatii can eram la alaptatsi pe care i-am vazut in cele 3 zile urmatoare aveau pielea mai mult sau mai putin albastruie. Fetele mele erau rozalii si cand le-am vazut in sala de operatie. Eu cred ca depinde si de anestezie, totusi.
tina ce intensa poveste a nasterii!! Pe toate le faci la maxim!!
Felicitari!
Miha
mamica cu doua fetite
Maia si Stefana (16.02.2006)
poze cu gogosicile
honeypuma spune:
La multe lunutze gogosicilor! Sa cresteti mari, frumoase, sanatoase si sa aveti parte de tot binele din lume! Am vazut si pozele...sunt cu adevarat doua minunatii si ce frumos stau ele in patutz una langa alta...mi se pare ceva mai mult decat special, legatura care trebuie sa fie intre ele...e minunat...Sa va traiasca! Si...distractie placuta cand vine tati cu tortul! Daca e de ciocolata, sa va ganditi si la mine...mi-ajunge o felie...
Pupici
38w 4d
ileana_marius spune:
Multumesc mult fetelor dar din pacate si ingerasul meu Ariana Nicole s-a ridicat la ceruri si sunt sigura ca el va incheia lista catre Dzeu asa ca nu va faceti griji.
Laura si mie dr. mi-a spus ca se recomanda un an-doi de asteptare dupa cezariana, DAR ca el imi recomanda sa incerc in momentul in care ma simt eu pregatita chiar si dupa primul ciclu. A zis ca singurul risc este ca in timpul travaliului sa ti se desfaca operatia. Travaliu pe care eu nu am degand sa il mai astept, el fiind si cauza a ceea ce s-a intamplat acum. Sper sa te ajute sa sti ca nu e nevoie sa astepti atat.