PRO sau CONTRA AVORT???!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Aniem, e greu de dat un raspuns obiectiv la intrebarea ta, pentru ca decizia de a avorta/pastra bb are in spate (cel putin eu asa cred, la o persoana matura) argumente pro/contra pur personale. Aici ar fi mai multe situatii si am sa scriu numai despre citeva.
1) daca viitoarea mama, are viata amenintata de sarcina si nu se poate face nimic dpv. medical, ar trebui totusi sa renunte la bb, pt. ca D-zeu nu cere nimanui sacrificiul suprem (mai ales daca mai are si alti copii)
2) daca bb e produsul unui viol/incest, mama si bb vor purta toata viata, chiar daca nu arata celorlalti lucrul acesta, stigmatul rusinii, si atunci e mai bine ca acel bb sa nu se nasca
3) daca bb risca sa aibe malformatii iar dr. o recomanda, atunci o intrerupere de sarcina se impune - chiar daca noi il iubim, societatea il va respinge si toata viata lui se va simti o povara pt. cei din jur, un renegat si va suferi cumplit
4) daca mama nu are posibilitati materiale sa-l creasca, sau tatal bb refuza sa-si asume decent responsabilitatile, POATE e mai bine ca bb sa nu se nasca, decit sa fie un copil considerat o povara/piedica in calea carierei respectivului tata (sint multe cazuri), sau, mai rau, sa fie subnutrit sau crescut in conditii mizere datorita lipsurilor materiale - se stie ca leaganele de copii (cel putin cele din RO) sint departe de a oferi caldura si necesarul existential al unui copil - poate s-au mai schimbat putin lucrurile in RO, dar nu suficient
Cam astea a fi, in linii mari, argumentele pro-avort, dar, repet, decizia trebuie indelung cintarita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebel spune:

font=Comic Sans MS]Am 20 de ani,si nu am ramas niciodata insarcinata pentru ca nu am vrut,poate pentru ca nu sunt inca pregatita.[/font=Comic Sans MS]Desi se poate intimpla asta si cu numeroasele metode contraceptive,totusi sunt de parere ca avortul este o crima.Daca te uiti pe culoarele cabinetelor de ginecologie,vezi numai femei ce care au facut cel putin un avort si care continua sa fie neglijente la acest capitol.Sut de parere ca o data ce faci ceva cu cap,gindestete bine inainte pentru ca nimeni altcineva sa nu sufere din cauza ta.Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Sa va spun ce mi-a spus mie preotul: Daca iti lasi copilul in grija unei vecine si pleci pentru un timp, cand te intorci gasesti copilul mort. La intrebarea ta vecina iti raspunde ca nu a avut posibilitate sa-l tina, nu avea mancare, haine, timp...asa ca l-a omorat. Ce i-ai face vecinei? nu ti-ar veni sa o omori? Tot asa si cu noul suflet incredintat noua de Dumnezeu sa-l crestem. Nu e o scuza ca nu ai posibilitati, sau nu e momentul, daca ai gresit si ai ramas gravida asuma-ti raspunderea.
Sa va spun acum si povestea mea care m-a facut sa cred mai mult ca exista un Dumnezeu. M-am casatorit la 22 de ani fiind studenta in primii ani la seral. Stateam la parinti, nu aveam nimic dar in inconstienta mea, eu imi doream un copil. Nu ramaneam gravida desi faceam tot posibilul si am inceput sa consult tot felul de doctori ginecologi, endocrinologi. Nu aveam rabdare sa raman la unul ca vroiam sa actioneze urgent, nu analize investigatii de durata. Oricum, nu mi-a gasit nimeni ceva concret care sa poata fi tratat. Au trecut anii, ne-am luat casa noastra, masina, am tterminat facultatea si deveneam din ce in ce mai disperata. Am inceput sa cer ajutor Divin, sa ma rog din ce in ce mai cu credinta. Eram agasata de campaniile din tv si presa cu privire la contraceptie, simteam ca de cele ca mine nu-i pasa nimanui. Si rugandu-ma i-am promis lui Dumnezeu ca nu voi face niciodata un avort indiferent de situatie. Dupa 5 ani si ceva de la casatorie am ramas gravida fara sa fac vre-un tratament. Am nascut-o pe Alexa exact de Nasterea Maicii Domnului, pe 8 septembrie 1994. Acum, dupa 8 ani de incercari, astept din nou sa nasc si ma bate un gand: Ce ma fac daca raman iar gravida? Imi ajung doi copii, am si o varsta, doua cezariene... Cred ca mas lasa in voia lui Dumnezeu ca pana acum mi-a organizat bine viata.
Asta e parerea mea, avortul este o crima.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniem spune:

Multumesc pentru raspunsuri! Eu una sunt de acord cu dana d. FELICITARI, draga Dana si Dumnezeu sa-ti dea sanatate tie si familiei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu pot sa spun doar ce as face eu, nu pot judeca pe nimeni. De cand am vazut inimioara puiului meu la ecograf, mi-am dat seama ca de fapt, nu ca sunt impotriva avortului, dar eu nu am sa fac niciodata un avort. Este o viatza micutza, care se lupta pentru supravietzuire si este fara aparare, este mare pacat sa o ucizi. Mai bine dai copilul spre adoptzie decat sa faci avort. E un gest nobil sa duci sarcina la termen si daca crezi ca nu ii potzi oferi sanse in viatza, sa renuntzi la el pentru ca stii ca ii va fi mai bine cu altzi parintzi, in vreme ce avortul....
Eu insa nu blamez pe cele ce fac avort la cerere. Fiecare isi stie situatzia si face cum crede, spun doar ce nu as face eu.

Ruxi

Mergi la inceput