Cum va luptati cu singuratatea?
Raspunsuri - Pagina 3
yank spune:
Bruxinho,pai cu blonda de acasa am gusturi comune asta -> daca mie imi place si ei o sa ii placa=>ii fac o bucurie
P.S.Blonda de-acasa acum e ceva roscat...
lena spune:
Tzuni mey dar esti frumoasa foc, acu m-am uitat si io pe pozele tale, de curioasa...cum sa fi singura, nu se poate! si nici eu nu ma refer la un partener, adica barbat...pai eu in locul tau vai de nu m-as zbantui in fiecare we pe undeva prin cluburi, ca sunt o gramada in Bucuresti...as iesi la film, chiar si singura, stiu ca poate in Romania se uita lumea mai ciudat, dar nu mai e asa...cand am fost doar cu kinderitza la mama in vara trecuta, eu ma duceam la filme pe la 2 ziua, nu era nici naiba ca muncea lumea normal...bantuiam prin magazine, prin cismigiu (acolo mi-am luat vata pe batz si covrigi), am fost la libraria Noi.
iesi cu prieteni, la un restaurant, la un club, pub, ceva...iti mai clatesti ochii macar.
numai bine,
Lena
ingerash spune:
Tzuni, vreau sa iti zic si eu ca ti-am vazut pozele si arati foarte bine
Iesi in oras cat de des poti, distreaza-te, danseaza, fa-ti de cap...si de ce nu? apeleaza la prietene! in astfel de momente vezi cat de mult tin la tine!
Si am vazut ce organizezi pt. copii de la orfelinat, asta e f b, te distragi si ii faci si pe ei fericiti
p.s. si eu vorbesc cu pisica, si ii povestesc toata viatza mea din scoarta in scoarta , si vorbesc si cu alte animale de pe strada dispuse la conversatie. si daca is cu castile in urechi mai uit de mine si cant, oriunde as fii. e grav oare?
iren spune:
quote:
Originally posted by ingerash
Tzuni, vreau sa iti zic si eu ca ti-am vazut pozele si arati foarte bine
Iesi in oras cat de des poti, distreaza-te, danseaza, fa-ti de cap...si de ce nu? apeleaza la prietene! in astfel de momente vezi cat de mult tin la tine!
Si am vazut ce organizezi pt. copii de la orfelinat, asta e f b, te distragi si ii faci si pe ei fericiti
p.s. si eu vorbesc cu pisica, si ii povestesc toata viatza mea din scoarta in scoarta , si vorbesc si cu alte animale de pe strada dispuse la conversatie. si daca is cu castile in urechi mai uit de mine si cant, oriunde as fii. e grav oare?Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!
Nush cit de grav e, asta numa un psihiatru ar putea sa-tzi spuna
Mah, faza cu vorbitu shi lalaitu peste tot o fac shi io, da noroc cc ca am mai mereu plozii cu mine, iar lumea, neintzelegind romaneshte, crede ca vorbesc cu ei
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
ingerash spune:
Iren, nush ce mi-ar zice psihiatru' da' ai mei parinti or zis ca n'am scapare
Witchie spune:
Tzuni mic si drag si scump,
Eu, Irina si Mitz (persan alb dar castrat din pacate)suntem singuri acasa de pe la 16 pana pe la 20. In vremea asta primim cu drag oaspeti si ne bucuram de orice telefon de la prieteni. Din pacate prietenele mele nu prea mai suna (n-au copii si nu vor sa deranjeze sau au copii si nu au timp) asa ca daca vrei, da-ne un telefon din cand in cand sau hai cu noi prin parc... ce zici?
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
O poveste cu trei gratii
KUKI spune:
Tzuni...tare mai esti frumusica, dar asta nu te incalzeste cu nimic, nu-i asa?
Si io tot singurica cu un copil sunt, diferenta e ca io am caine, nu pisica.
Asa ca mai ies cu el la plimbare si uite-asa ma prefac ca am o gramada de treaba.
Deci o sugestie ar fi sa schimbi pisica cu un caine, ca sa ai motiv sa iesi din casa de cel putin doua ori pe zi, ocazie cu care se mai iveste cate un individ care zice" vaiii, ce catel frumos, cati ani are?".
Garantat, functioneaza ! Dar nush de ce nu dureaza
Daca nu vrei sa schimbi pisica...atunci uite-aici ce zice un intelept, poate te incalzeste cu ceva:
Aceasta solitudine este atit de plina
Omul nu a invatat inca sa guste frumusetea singuratatii. El cauta
mereu sa se angajeze intr-o relatie, sa fie cu cineva - cu un
prieten, cu un parinte, cu o sotie sau un sot, cu un copil... cu
cineva. El a creat societati, cluburi - Lyon Club, Rotary Club. El a
creat partide politice, ideologice. El a creat religii, biserici.
Insa toate acestea sunt necesare pentru a-l face sa-si uite
singuratatea.
Fiind in mijlocul acestor multimi incerci sa uiti
ceva, ceva de care iti amintesti uneori in intuneric: ca te-ai
nascut singur, ca vei muri singur, ca indiferent ce ai face,
traiesti singur.
Orice efort de evitare a singuratatii esueaza si va esua, deoarece
este impotriva legilor fundamentale ale vietii. In fond, nu ai
nevoie de un surogat care sa te faca sa-ti uiti singuratatea; trebuie
doar sa devii constient de singuratatea ta, care este o realitate.
Iar faptul de a o experimenta, de a o simti, este atit de frumos
tocmai pentru ca reprezinta eliberarea de multime, de turma, de
celalalt. Este eliberarea de teama de a fi singur. E de ajuns sa
auzi cuvintul "singur", ca iti si amintesti de o rana; ai nevoie de
ceva pentru a umple acest gol care te raneste. Ai nevoie de cineva
pentru a-l umple. Cuvintul "solitudine" nu are acelasi sens - de
rana, de gol care trebuie umplut. Solitudine inseamna pur si simplu
implinire. Esti un intreg; nu este nevoie de nimeni altcineva pentru
a te completa. Incearca deci sa gasesti centrul tau launtric in care
esti totdeauna singur, in care singuratatea a fost intotdeauna
perfecta. In viata, in moarte sau oriunde ai fi, esti mereu singur.
Insa aceasta solitudine este atit de plina - nu este nici un gol -,
atit de completa, atit de incarcata cu toate darurile vietii, cu
toate frumusetile si binecuvintarile existentei, incit imediat ce ai
gustat din propria ta solitudine, durerea va disparea. In locul ei
se va naste un ritm nou, de o extraordinara blindete, pace, fericire
si binecuvintare. Aceasta nu inseamna ca un om care este centrat in
solitudine nu isi poate face prieteni; in realitate, numai o
asemenea fiinta poate avea prieteni, deoarece pentru el prietenia nu
mai reprezinta o nevoie, ci o impartasire. Fiinta umana are atit de
mult, incit poate imparti cu altii.
OSHO
Si daca descoperi concret diferenta intre singuratate si solitudine, zi-mi si mie.
buli spune:
cum ti-au mai zis si fetele, savureaza asta, caci n-o sa tina mult.
si, DA, foloseste-te de prietene, ca doar pentru asta exista . tu n-ai tine companie unei prietene care se simte singura?
fa chestii pe care n-ai putea sa le faci daca ai fi cu cineva.
eheeei, ce mi-as pune si eu niste bigudiuri fara sa trebuiasca sa pun si lui fi-miu si lui tac-su, ce mi-as pune o masca fara sa rida nimeni de mine, ce as face o baie luuunga fara sa vina nimeni peste mine, ce as citi o carte de la cap la coada, nu cite 10 pagini pe zi ...
RoXena spune:
Tzuni, ma bag si eu in discutie, ca membru nou al acestui forum si ca persoana singura de foarte multe ori. Mie in afara de momenele in care vorbesc singura sau plang mi se itampla si altceva mult ai nasol, zic eu si anume ma gandesc foarte mult la moarte. In ce fel? Ma gandesc tot timpul ca se poate intampla ceva grav cu ai mei, cu cei dragi mie.De exemplu: ma uit la televizor si la stiri vad un accident de masina si fratele meu este pe drum intre Bucuresti si Targoviste(drum care nu este foarte lung-80 km), pun mana pe telefon si il sun sa vad daca e bine si ii spun sa ma sune cand ajunge la destinatie caci altfel nu stau linistia. Si asta e doar unul din multele exemple. Lucrul asta este la el de stresant pentru mine cat si pentru ceilalti pe care ii stresez cu elefoanele doar ca sa vad ca sunt ok
Treaba asta mi se intampla cam de un an. Este foarte adevarat ca daca nu esti tare singuratatea te poate dobori. Ideea este ca, cum au spus si celelalte fete trebuie sa iti ocupi timpul cat de mult se poate, ese singurul sfat pe care ti-l pot da si pe care l-am primit si eu la randul meu.
Te pup si ai grija de tine.