Acidul folic!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Tot cu trei luni ininte stiu si eu (mai ales daca ai luat anticonceptionale inainte).

Cele mai frumoase flori cresc discret, in umbra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karina1976 spune:

buna fetelor,

ma bag si eu...

am citit in mai multe locuri pe net ca acidul folic luat inainte de sarcina (cateva luni), la femeile peste 30 de ani, conduce la un numar semnificativ de mare de sarcini gemelare.
imi mai doresc inca un bb-it insa la inca doi nu stiu zau daca as mai face fata.

ati mai auzit si voi? ma gandesc sa intrerup sa il iau si sa revin dupa ce raman insarcinata. ce parere aveti?

karina1976

"Doamne, ajuta-mi sa nu uit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

karina eu nu am auzit de chestia asta, dar nu cred sa fie adevarata.pentru noi care ne dorim atat de mult un bebe si nu putem sa-l avem ar fii minunat sa fie gemeni

Mcrissa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karina1976 spune:

mcrissa,

la mine problema este ca imi mai doresc inca un copil, eu avand deja un baietel de 4 ani, care imi ocupa mare parte din timp.
de aceea spuneam ca la gemeni nu cred ca as face fata.

vei vedea ca va veni si la tine bb pe care il astepti cand te astepti mai putin (probabil ai auzit de multe ori asta, insa ...); noi asa am "patit" cu paul, acum sper sa ne fericeasca Dumnezeu cu inca o minune.

karina1976

"Doamne, ajuta-mi sa nu uit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Acidul folic este de fapt vit B 12, daca nu ma insel. Este indicat sa se ia cu 3 luni inainte de conceptie si inca 3 luni dupa, adica primele 3 luni de sarcina. Acesta ajuta la o buna formare a sirei spinarii bebelusului si il fereste de spina bifida, o malformatie a acesteia, adica a tubului neural, sau ceva de genul asta. Nu este nociv. Surplusul se elimina prin urina. Exista acifolul romanesc care este 10.000 lei o cutie de 30 de pastilute. Se ia 1 pe zi, adica 5 mg, parca. Uite ce repede se uita cand ai trecut de stadiulasta. Eu am luat timp de aproape 2 ani fara intrerupere ptr ca bebe s-a lasat asteptat cam mult, intre timp aparand si niste complicatii cu niste sarcini anterioare pierdute si in paralel am mai luat la un moment dat si si materna, vitamine prenatale care si ele contin acid folic. Dar nu a fost nici o problema.

tanima 25+ mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

SPECIAL pt JAANA......eu cand aud de bunici si mamic si ce faceau ele.....MOR!!!!!!!!!!!! pai bine ma ,dar pe vremea lor nu erau eco si totusi tu te duci cu placere sa vezi bebelul!hai sa nu mai mergem ca si ele aveau bebei sanatosi si fara!hai sa nu mai facem tot felul de teste care atesta sanatatea bebelului!!!!!!!ca deee....nici ele nu faceau!si copii lor totusi sunt sanatosi!daca stiinta evolueaza si noi putem profita de ea atunci HAI SA PROFITAM!!!!!!!!!!asa cum tu o sa profiti de epidurala sau de cezariana asa hai sa ne bucuram si de faptul ca un destept acolo o aflat ca acidul folic e bun la bebe!si daca tu vrei sa il iei din alimente ffff bine!daca il iei din tablete foarte bine!ideea e ca si ele paapu tot felul de chestii...numa ca nu stiau de ce!acum o venit tot ea stiinta si ti-o explicat de ce e bine sa mananci citrice.CA AU ACID FOLIC!asa ca fii mai atenta cand faci afirmatii nu de alta dar te cam contrazici in argumente!oricum

Mergi la inceput