Obiectul preferat ,as vrea sa-l uite !
Raspunsuri - Pagina 3
mamica dulce spune:
redi,nu cred ca are legatura cu plecarea ta,sau nu e esentialul,si o sa si argumentez.
E demonstrat ca cei mai multi copii se ataseaza de mirosul mamei.Tu ai spus ca perna pe care l-ai culcat la noua luni era cea pe care ai dormit tu de obicei.Inseamna ca mirosul tau specific era impregnat in material si el a ..descoperit-o,ca sa spunem asa.Eu cred ca,chiar daca nu plecai pentru 2 luni,se atasa la fel de puternic de perna.Asta n-ai cum s-o afli vreodata dar eu tind sa cred ca asa este.
O metoda din batrani,pe care o aplica bunica tanara,care trebuia sa mulga vacile lasand copilul singur in pat era sa ii puna camasa ei de noapte in pat.Asa se proceda la tara acum 'jde mii de ani,asigurandu-se instinctiv,,comfortul si siguranta copilasului.
Eu cred cu tarie in teoria asta,am testat-o cand mi-am adus aminte cu marc si intr-adevar,imi tinea tricoul strans in manutze sau dormea cu nasul in el.
si copiii tind sa se ataseze de un obiect anume,care nu trebuie sa fie musai o jucarie.Eu aici vad o multime de copii cu un prosopel total jerpelit fara de care nu fac un pas.Acum nu zic ca miroase a mama,:) nu e obligatoriu totusi.
Puiul meu are aceleasi sentimente fata de o paturica galbena si pufoasa pe care i-am cumparat-o la 1 an.
Apoi i-am mai cumparat una identica,sa le pot rota fara probleme.Dupa un an-doi i-am mai luat inca una,pentru iarna,ca primele se subtiasera.
Si uite-asa din paturica a devenit PIA fara de care nu dormea si nu se cuibarea nicaieri,si vara la 30 de grade el statea cu "pia" la televizor.Si acum,la 3 ani jumate doarme cu toate 3 in pat si mai ales cand e bolnavior,sau plecam in vizita undeva ,iau una cu mine,desi acum nu mai plange daca nu le mai vede cateva zile.Cand mergem la nani isi ia pia,cand se ridica din pat vine cu pia dupa el,mai ales daca e somnoros si morocanos,altfel nu.
Eu nu m-am gandit niciodata sa-mi fac griji,sa-l fac sa uite de ea,e ceva la care or sa renunte automat pe masura ce cresc.
Eu zic sa lasi copilul cu fata lui de perna,eventual poti discuta cu el sa o tina numai in pat,sa nu se murdareasca sau altceva si sa o aiba numai pentru somn.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
lena spune:
fairy adina nu e obligatoriu sa stii...eu mi-aduc perfect aminte ca si eu aveam o perna preferata, cand ajunsese varza a taiat mama un petec si l-a cusut pe altceva dar asa innebunita dupa afectiunea mamei nu am fost niciodata, adica "mamoasa" cum se spune, ba chiar ca am fost fff independenta si nu suportam giugiulelile si "siroposeniile", ba dimpotriva sora mea a fost asa cum descrii tu copilasii astia si ea nu avea nimik preferat.
mamica dulce si freya mea are o "pufoasa" asta e o paturica bleu cu animalutze, culmea e ca a fost initial a lui filip, baiatul sorei mele...are si o "nana" care tot asa a fost inlocuita de nspe ori, am o tactica speciala ca sa o pot inlocui cu alta...ca evident de la spalat se fac varza cu carne...si mai are teletubbies-ul ala verde, Dipsy, de fapt ii are si pe Po si Tinky-winky, numai Lala lipseste...ei, nu va spun ca doarme cu toata nebuniile astea in pat, de mä enerveaza la culme, ba le car si in masina daca ne ducem pe undeva, nu pe toate, dar macar una-acolo!!
Rozi spune:
Am urmarit subiectul pt ca ma intereseaza si pe mine, dar mai vreau sa pun o intrebare.
Victor al meu doarme cu un iepuras de plus. Nu-i trebuie decat cand adoarme, in rest doar il pupa daca il prinde, dar nu il cere. Nu m-am gandit niciodata sa i-l iau, desi e facut franjuri.
Problema este insa suzeta! Urmeaza acelasi tipic ca si iepurasul, complet acelasi.
Dar nu poate adormi fara ele.
Spre deosebire de iepuras, eu as vrea sa-l dezvat de suzeta. Amfacut cateva incercari, cu ideile de-aici de pe DC, dar nu a functionat nici una. Victor are un an si 8 luni, cred ca mai e timp.
Ma intereseaza insa paralela: de ce obiectul de care s-a atasat (jucarie, paturica, perna etc) NU e bine sa i-l iei, dar suzeta (de care de asemenea s-a atasat) DA! De ce se face aceasta diferenta? Numai din motivul ca suzeta ii deformeaza dintii?
Sunt foarte curioasa ce raspunsuri aveti
redi spune:
Buna mamicilor !
De cand am deschis subiectul , am urmarit reactiile fiului meu fata de aceasta perinuta , obiectul lui preferat !
In prezenta mea nu ,si chiar la culcare nu vrea decat sa o aiba cu el , sa stie ca e in pat si o mangaie inainte de a adormi .Insa daca nu sunt cu el o ia peste tot , nu se desparte de ea .
Am observat ca nu mai tine el minte ca as fi plecat sau nu ,ci s-a atasat pur si simplu , poate de mirosul ei, si asta nu a uitat .Dar pe langa perna cred ca biberonul are aceeasi importanta , la culcare el nu uita de nici una .Noaptea daca se trezeste cauta perna, uneori si biberonul .
Ceea ce vad eu este ca ,nu din lipsa afectiunii are obiecte preferate ci , asa cum a zis o mamica aici , copiii stiu ca acel obiect nu pleaca ,il domina ei , sunt stapani ei pe el .
Cred ca incet ,incet il va abandona singur ,eu astept cu rabdare sa vad pana cand isi va iubi perina.Cu biberonul, sper sa reusesc sa-l debarasez ,in primul rand pentru ca deformeaza dintisorii si este sursa de afte mereu .
As vrea totusi sa fie mai independent si fara aceste obiecte preferate inainte de patru anisori .
Si va multumesc de raspunsuri , m-am mai linistit ca nu-i singurul care iubeste lenjerie sau alte lucruri.Poate e mai usor cand e o jucarie si nu o paturica ,dar macar nu sunt singura in cazul asta .
Pe curand ,sa vedem daca gasesc copilasii alte obiecte sau le uita pe actualele.
AB spune:
Si fetitza mea s-a legat de un Dumbo mititel si de o esarfa de a mea de cand am ajuns in Franta. Nu manca, doarme decat cu ele.
Deci a apucat-o brusc pe la doi ani si jumatate. Si filmul a impresionat-o sunt sigura.
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!