Cum se calculeaza concediul medical ?
As vrea sa va intreb, daca si conform noii ordonante (9/2003) concediul medical (pt. boala) se calculeaza ca si inainte - adica suma veniturilor pt. care s-a platit CAS (maximum 16746000) + medicalele aferente impartita la nr. de zile lucratoare din ultimele 6 luni.
Nu stiu daca am fost suficient de coerenta, dar intrebarea mea e daca se calculeaza diferit fata de calculul de dinainte de ordonanta 9.
Multumesc.
Raspunsuri
carmen_b spune:
Prin ordonanta 9 nu s-a schimbat procentul de la 85 % la 75 % pentru concediile medicale?
palmyrah2002 spune:
quote:
Originally posted by carmen_b
Prin ordonanta 9 nu s-a schimbat procentul de la 85 % la 75 % pentru concediile medicale?
LA ce art.te referi??Cristina
ierima spune:
Dupa mine ordonanta 9 si concediul medical nu au nimic in comun.
Ordonanta noua discuta de chestii legate de ASS(asigurarile sociale de stat) si face referire la concediul de maternitate, de ingrijirea copilului strans legat de mult discutatul 85%, iar concediul medical tine de CAS(casa de asigurari de sanatate) si se plateste 75% dn salar(sau daca e urgenta 100%).
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by palmyrah2002quote:
Originally posted by carmen_b
LA ce art.te referi??Cristina
E vorba de cuantumul indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă
Art. 108. - (1) Cuantumul indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă se determină prin aplicarea unui procent de 75% la baza de calcul stabilită conform art. 99 alin. (1).
(2) Cuantumul indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă determinată de boală profesională, accident de muncă sau cazuri asimilate acestuia, tuberculoză, SIDA, cancer de orice tip, precum și de boală infectocontagioasă din grupa A și urgențe medico-chirurgicale stabilite în condițiile prevăzute la art. 98 alin. (3) este de 100% din baza de calcul stabilită conform art. 99 alin. (1) sau (3), după caz."
palmyrah2002 spune:
quote:
Originally posted by Suzi
Multumesc mult pt. raspuns.
SUZI, daca este boala - urgenta medico chirurgicala,cod 07,sau 06,03,04,13,15 plata se face 100%!!!
Suzi spune:
Stiu, dar din pacate e concediu obisnuit, asa ca e 75%. Mi-era frica sa nu se fi schimbat doar modalitatea de calcul. De la ei te astepti la orice.