Clubul moldovencelor de peste Prut (23)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Buna dimineata

La noi noutati nu prea bune. Febra a tinut vre trei zile intre 38,6 - 40. Astfel la a treia zi ne-am afisat la medic care acesta ne-a spus ca are la o urechiusa infectie. Ne-a prescris antibiotic.
Dar cel mai mult ce ma preocupa e faptul nca a scazut mult in greutate sau sa zicem ca nu a luat in greutate. Astfel ca la 10 luni el cintarea 11 kg, dar acuma la 14 luni 10800 g. De fapt el de saptamina nu vrea sa manince nimica si nu bea nimica in afara de sin. Ma gindesc sa-i introduc lapte praf ca o alternativa la mincare. Mai este un pic pin a ma duce in MD sa-i fac toate analizele si sa vad care-i cauza. Nu cred ca el intr-o saptamina sa fi slabit asa mult sau in aceste 3 zile.
Voi ce fel de lapte praf i-sti dat si cum il alegeti? Sunt o mare varietate si nu stiu cum sa-l aleg. Ce sa-i faci daca l-am alaptat pina acuma (de fapt si mai am mult lapte), dar daca nu adauga...

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Buna dimineata!

Am intrat ca sa dau cite o floare la cei suparici si nu numai si sa va doresc o zi frumoasa si UN PASTE FERICIT pt cine sarbatoreste!!!

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput

Karina, imi pare tare rau ca e bolnavior Luci. Sa se faca bine cit de curind!!!
Nu-ti face probleme mari ca a slabit, copilasii recupereaza bine dupa si iau atit cit le trebuie. Paula mea de ex are acum la un an si 7 luni 11 kg jumate, dar nici nu-i o mincacioasa.
Lapte praf i-am dat Nestogen, de la Nestle, stric datorita pretului, dar si doctorita a spus ca e ok si ea a folosit la fel pt nepotica ei care e mai mare cu 2 luni decit Paula. Costa cam 40-45 lei punga, iar restul sint de la 70 in sus. Dupa cum Paula bea de 3 ori pe zi lapte, iti dai seama... Apoi am trecut la lapte de vaca-vaca, dar uneori mai cumpara soacra mea lapte praf pt copii de la un an, care e vreo 100 lei/cutia.
Asa, dar la voi nu stiu, poate iti recomanda pediatrul...
Si lasa ca veniti aici si dati toate analizele, poate iti da ceva pt ridicarea imunitatii si veti fi bine!!!
Olga, am vazut si eu siteul, pacat ca nu au mai multe detalii despre flori si pret.
Sa stii ca si eu cind mergeam la lucru nu aveam nici timp, dar nici chef pe atunci de gatit. Ceva rapid si gata. Acum daca am cunoscut-o pe Nati si am si timp sa mai stau sa citesc forumuri culinare, mai gatesc si eu ceva.
Si sigur ca asteptam ceva retete de la tine
Alina, Cornelia, arata tare bine "babele" voastre!
Doroti, sper ca nu ai plecat la tara si mai ales nu te-ai pus iar pe lucru. Sa dai un semn!!!
LUUUCIIIAAAA!!!!!
Astazi sper sa rezolv niste chestii, asa ca am sa fiu tare plimbareata
Pa si o zi faina!!
Si mai scriti si voi, sa am ce citi cind vin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna,
Crinia imi pare rau ca Lucianca e bolbavior.Pupici si sa-i treaca cit mai repede infectia la urechiusa.Cit despre kg. eu zic sa nu-ti faci griji ca dupa 1 an adouga foarte putin .Deanna la 19 luni are exact greutatea lui Luci acuma .Aici dupa un an se recomanda lapte de vaca asa ca-l poti trece fara griji desigur daca nu e alergic la el .Noi am folosit Similac Advance ,e cam scump cei drept.

Intilneala de la dentist a trecut de data asta fara dureri .In rest la noi ploua .

Mersi de urari
we placut .

Alina si printesa Deanna 09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Salutare, fetele!

Karina, pupici lui Luci si sa-i treaca cit mai repede infectia de la urechiusa!
De greutate, cum ti-au mai zis fetele, sa nu-ti faci griji, Vlad la 1 an si 10 luni are 12 kg. La 1 an avea 9,7 kg, deci a adaugat intr-un ritm mult mai lent decit pina la 1 an. O sa-si revina el si la greutate, si la pofta de mincare. Lapte eu zic sa-i mai dai de-al tau, daca ai si daca iti face placere sa-l alaptezi. Veti pleca acasa si poate incerci vreo formula de acolo, gen "Malish" cu cereale, nu e scump si e bine tolerat de copii. Stiu ca Lilia i-a dat Ameliei o vreme din asta.

Cornelia, noi tot blinele le zicem, am pus denumirea de clatite pufoase, pentru nu toti stiu de blinele (la romici ma refer).

Gata, fac si eu babe azi, m-ati molipsit . O sa revin cu impresii pe parcurs.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Salutare

Corina, imi pare tare rau pentru Lucian. Sper sa se faca bine cat mai repede.

Nu iti face griji cu greutatea. Amelia e si mai slaba, dar atata timp cat e vioaie si activa eu incerc sa nu ma ingrijorez.

Eu i-am dat mult timp" Maliutka" lapte praf rusesc care are si cereale in el, deci e destul de consistent. Eu am apelat la el ( tot la sf Nataliei, recunosc) pentru ca are si cereale si cum Amelia e destul de slabuta, oricum ii adaugam in lapte cereale.Si nici nu e foarte scump.
Am renuntat la el de vreo 2 saptamani cand am trecut la lapte pasteurizat.
Uite www.nutricia.ru/ru/product/next_mix/next_cat/malutkaplus3/" target="_blank">aici ca sa vezi cum arata. Sunt mai multe tipuri pentru diferite categorii de varsta.

Ce pacat ca e post, ca m-as fi autoinvitat la, tine in vizita, Natali daca tot faci ceva atat de bun. Dar lasa ca trece el postul

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Iaca si babele mele
Am pus mai multa faina, aluatul l-am amestecat cu lingura, mina m-am temut s-o bag acolo, ca mi s-a parut aluatul cam moale.
La gust sint super, pufoase, moi si suficient de dulci Cornelia, poate bebicul din tine cere mai mult dulce?
Poza in sectiune

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Buna, fetelor!
Cam liniste pe aici, se pare ca ati cam toate in bucatarii La unele vad si rezultatul, Nati, fromos-fromos, parca simt mirosul...
Dar asa mult aluat iese? Apropo, ca continuare, azi am vazut titlul unui film documentar Autopsia unui allien
Eu azi chiar toata ziua am fost pe drumuri, dar cu succes. Am gasit tzukate (in Fidesco, 15 lei/100 gr) erau numai de portocale, da nu-i bai, acum caut si migdale (sau nu? nuci, karoce) si poate chiar si fac Panettone. Mi-am luat si cana de cernut faina, ce mai, ma fac gospodina la batrinete. Apoi am cautat in disperare un ... ceva... sa blocheze un sertar, in care tinem medicamentele, ca a mai crscut Paula si ajunge deja la el, si nu am chef sa le schimb in alt loc. Am ajuns la capatul orasului, dar am gasit
Asa, v-am povestit toata viata, scuze daca v-am plictisit...
Karina, cum e Luci? Sper ca e mai bine si mincacios
Cornelia, chiar asa, poate ti se schimba gusturile, eu de ex dupa ce am ramas insarcinata nu mai pun ceapa in salata, mi-i rau si cind aud
Lucia, Doroti, Nata!!!
Gud nait la toti!!!

Mergi la inceput

Rodica, da, iese cam multisor aluat, m-am mirat si eu. Nu mi-a incaput tot in forma de briose si am pus inca in 3 forme mici de tarte (cum am dezlipit eu babele de aceste forme e alta poveste).
Bravo ca ai gasit tzukate, deci te apuci serios de Panettone? Migdale is "mindali" in rusa, in caz ca te ajuta.
Vad ca te-ai plimba destul azi, bravo, miscarea inseamna viata, plus ca face bine si la silueta .

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Da, tu, face bine, dar nu si cind da febra musculara
Daca gasesc si migdale, atunci chiar trebuie sa fac. Sa caut oare?
Eu de curioasa de sint am tras cu ochiul si la alti cetateni...
Lucia, !!! Vreau salata ca a ta! La voi rosiile miroase a rosii?

Mergi la inceput