Probleme cu memoria?

Probleme cu memoria? | Autor: ela1027

Link direct la acest mesaj

Bine v-am gasit!
Am nevoie de sfatul vostru, in iunie dau licenta si am probleme cu invatatul. Nu reusesc sa retin mare lucru din ce citesc desi inteleg tot. Sunt foarte stresata din cauza asta. Cred ca ori nu mai stiu sa invat (am 35 de ani, in liceu am fost chiar buna la invatatura) ori am probleme cu memoria. Va rog, ce metode folositi voi ca sa invatati mai usor?
Ela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

si eu as vrea o metoda minune numai sa citesti si reti tot
asta ca peste o luna incep si eu examenele 8

cum mai invat eu..
- fac rezumate si scheme - eu le fac pe calculator..
- citesc si subliniez
- alternez subiectele (altfel ma plictisesc)
- ma apuc sa ii povestesc sotului ce am citit (asta cand il prind ) .. ma ajuta sa-mi amintesc si unde nu mai stiu ori improvizez (mai bine decat sa stau muta ) ori ma duc si arunc o privire peste harti

- eu nu prea retin numai prin citire tre sa mai fie si altceva pe langa (vezi mai sus )

p.s. ia si niste vitamine

sunt curiasa si eu alte fete ce metode au

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu cel mai usor retin daca dupa ce citesc povestesc cuiva. Ma rog, daca se poate povesti, ca daca sunt formule....
Poti sa iei si lecitina sau MemoPlus, te ajuta foarte mult!
Bafta multa la licenta!

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

eu imi schitez subiectele in minte, tin minte ideile principale si apoi dezvolt ideile si baaaaaaaaaaaaaaat caaaaaaaaampiiiiiiiiiii
Si ia lecitina daca e nevoie, sau mananca ciocolata (contine lecitina). Eu prefer varianta b

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Eu faceam rezumate la subiecte.Dupa aia reluam in foaie alba (scris)ce tzineam minte,daca nu tzineam minte mai aruncam un ochi la rezumate.
La sfarsit faceam numai schema de baza restul era mai usor.

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ela, io am deficit de atentie...si nu retin cand invat...
TRebuie sa fac pauze lungi si dese (cheia marilor succese) daca depasesc mai mult de 5 minute de invatat...degeaba stau cu hartiile in mana...in fuge mintea in alte pajisti!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

NU lua lecitina si alte tampenii ,incearca sa te relaxezi si sa.ti spui ca nu exista ca nu poti sa inveti.Zau asa!

Eu aveam in fac un stil mai "murdar" de invatat,cu markere de cateva culori subliniam esentialul pe carte.
apoi luam cateva foi albe si faceam schema -deci nu rezumat,ci schema dezvoltata,cuvinte cheie,aerisit, sageti,acolade,sublinieri.
sau cate un desen micut in dreptul unui alineat(idei) noi. CA sa stii ca daca-ti pica subiectul sa nu uiti sa spui si despre floricica sau capul de pisica etc.E foarte,foarte eficient,daca ai stilul asta de memorie.
asta merge la o fac de toceala,la cele tehnice sau mate-fizica nu stiu ca n.-am avut de-a face.

Si,dat fiind ca eu am invatat numai scurt inainte de examene,limiteaza-te la esential si putin pe langa,oricum grosul celor invatate se pierde la scurt timp.
sa fii odihnita si sa inveti ce e mai greu in perioada zilei in care simti ca asimilezi cel mai bine,fie ea dimineata sau noaptea,sau dupa un pui de somn la pranz !si sa fii si satula.

cam asta ar fi,BAFTA!!!!!!!

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela1027 spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Materia e de toceala, cu rezumate n-am facut nimic, am pierdut timpul. Am si atentia foarte distributiva, nu ma pot concentra pe un singur lucru, imi fuge gandul la altceva. Invat numai seara pana tarziu in noapte, bineinteles cu tigari si cafele la greu. O sa incerc cu povestitul sotului si mi-a mai spus cineva cu inregistratul pe reportofon. Ma gandesc sa ma inregistrez si apoi sa ascult seara pana adorm (sau cat ma tin bateriile). O fi eficient?
Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Eu ma bazez pe memoria vizuala, ei acu' mai greu cu varsta ca nu mai am randamentul de la 20 de ani. Dar incearca sa inveti dimineata, eu seara n-as reusi nimic.

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Buna Ela!
In general poti memora mai usor daca folosesti doi analizatori(doua organe de simt dintr-o data). De ex-citesti un paragraf apoi scrii pe o hartie si in acelasi timp spui cu voce tare ce scrii. Sau citesti si citesti cu voce tare. Incearca sa scoti ideaa paragrafului respectiv, despre ce este vorba acolo, sa retii ideea si sa o scrii si sa spui ce scrii in timp ce scrii(did u got it?)Apoi de cate ori gandesti ca nu poti sa memorezi incearca sa schimbi si sa zici pot invata paragraful asta, il inteleg. Deci incearca sa intelegi ce inveti, sa intelegi ce vrea sa zica cel care a scris cursul sau cartea aceea(ca stim cu totii ce limbaj super stiintifice si exprimari greoaie pot folosi unii profi cateodata)
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

ela, bafta multa la examen !
eu mi-am dat anul trecut licenta; atente distributiva inseamna sa te poti concentra pe mai multe lucruri deodata, nu invers ... e cam ce se cere la examenul auto, sa vezi pe unde mergi in fata dar sa stii tot timpul ce ai in spate ... :)
deviza mea in scoala a fost mereu sa pot obtine cat mai mult cu cat mai putin. asa ca de lene niciodata n-am facut scheme, rezumate si alte chestii d-astea ... dar am invatat mereu usor, in sensul ca am cautat ceva in materie care sa mi se para interesant si mai ales, logic - pentru ca ceva ce nu inteleg sau nu mi se pare logic nu am putut niciodata retine.
in primul rand, imparte materia - de exemplu - acum ma pun jos si invat de la pag 1 la pag 100, de la ora 3 la ora 4; sau 10 subiecte, sau cum ai tu impartita materia ... nu stai mai mult decat ti-ai propus la invatat, ca sa nu devina o corvoada, dar cand te hotarasti, nu mai faci altceva, nu mai lasi nimic sa te distraga. si nu-i nevoie sa retii toate detaliile, dar ideile de baza trebuie sa-ti ramana.
asta in cazul in care nu cumva esti la o facultate de istorie ... :)
eu incepeam foarte "academic" sa deschid o carte cu fraza urmatoare : "ia sa vedem ce zice bou' asta p-aici ..." de cele mai multe ori ii dadeam dreptate ... :)

Mergi la inceput