Suceava (6)
Raspunsuri - Pagina 4
eveline spune:
Tinem pumnii in continuare la aspirantele noastre dragi!
Dam si noi raportul ca am vazut ieri o Zamfiruca mica si scumpa si cuminte cuminte care a lasat-o pe mami a ei sa stea de vorba cu gagicile nu ca Bia care a fugarit-o pe mami prin tot parcul....si bineanteles am vazut si o mami de Zamfiruca (cu niste ochi maaaari si albastri) care e o tipa super si pe care o asteptam in fiecare zi la locul de intalnire (numai sa nu fie ploaie).....si of course, am vazut si un iepuru!
Eu ma "laud" cu o durere de cap care ma tine de ieri si care nu a vrut sa dispara cu nika....pur si simplu parca-s beata asa umblu prin casa, imi vine sa dau cu capul de ceva......dar n-am timp, caci azi tre sa fac ce n-am facut ieri (cand am apelat la principiul si maine e o zi), adica sa aspir in toata casa, sa sterg praful si geamurile si....poate pe maine las calcatul...
Ah....Ilinca....dupa cum iti spuneam, pe la ora 10 s-a prezentat postasul la usa cu banii pe CIC si cu precizarea ca a venit un pic mai tarziu ca data trecuta a venit pe la 8 si dormeam....ca sa vezi ce dragut poate fi pentru 5 lei!
Ana si Bianca-iubita
simina2005 spune:
OAMENII S-AR PUTEA SA NU-SI AMINTEASCA EXACT CEEA CE AI FACUT SAU CEEA CE AI SPUS, DAR INTOTDEAUNA ISI VOR AMINTI CUM I-AI FACUT SA SE SIMTA!!!
Tocmai a fost nasa lui Andrei sa-l felicite de ziua lui, deoarece ieri a fost plecata din localitate.
Aseara am avut oaspeti pana la 22:30, astazi asteptam si bunicii...
ilincalif, m-am uitat pestre fotografii...ai un inger de fata si mi-am adus aminte de Andreiucu meu mic , apoi de Diana...cum statea ca o papusica...sunt clipe unice si trebuie savurate din plin.
megbeng, esti f tanara si plina de optimism. Sunt sigura ca o sa reusesti orice iti propui in viata!
CRISTINA38, ma bucur ca lupti cu tarie pentru statutul de mamica, si eu am luptat vreo 10 ani.
Ai grija totusi sa ramai repede insarcinata, altfel risti o saracire a ovarelor ( o reducere mare de ovule) si apoi trebuie sa astepti mai mult timp pentru refacerea organismului. Eu am o buna prietena care a trecut prin asta, dar acum are aproape 38 de ani si este insarcinata in 5 luni
Nu stiu cum sa va spun, dar inainte de a ramane insarcinata este bine sa ne facem cateva analize esentiale:
- Clamydia si Listeria(da avorturi spontane in primele luni de sarcina),
- toxoplasma (un microb luat din fecalele de pisica(poate fi luat si de pe frunzele de patrunjel, salata verde sau alte legume dar si de pe carnea cruda)- da avortueri spontane in primele luni sau mai tarziu malformatii grave la copii)
-citomegalovirusul (analizele nu se fac inca in Suceava)- in Iasi dau mari batai de cap doctorilor,dar din pacate se depisteaza tarziu si am intalnit chiar anul acesta multe cazuri(inca din burtica copii au pr grave de sanatate)
Mai sunt alti multi virusi care pot afecta fertilitatea, de aceea este indicat sa se faca o "deparazitare" a organismelor viitorilor parinti. De obicei tratamentul il face si mama si tata viitorului copil...
Totusi vreau sa ganditi pozitiv fiind bine informate si in acelasi timp constiente ca de noi depinde viitorul copiilor nostri.
eveline, ti-ai mai luat tensiunea in ultimul timp? S-ar putea ca durerea asta de cap sa arate o dereglare a metabolismului...Pe mine cand ma doare capul tensiunea este cu mult peste 15/10
floarea de colt, vad ca ai avut o nunta de basm si cred ca si casnicia o sa fie la fel de reusita! Si eu sunt in plina curatenie....
A venit Andrei de la gradinita...va doresc o zi placuta in continuare!
Simina, Andrei si Diana
eveline spune:
Meg nu vreau sa fiu tocmai eu Toma necredinciosul, dar nu ti-ai facut cam repede analizele....? Mai ales ca spuneai ca ti-au iesit la test 2 liniute (parca asa am inteles)....daca totusi nu-ti vine CM eu zic sa mai astepti cateva zile (ce usor e de spus....) si sa repeti testul.....mie mi-au iesit doua negative pana sa-mi iasa al treilea pozitiv.
Ana si Bianca-iubita
iliuta spune:
Simina, analizele precizate de tine se fac in Suceava. Eu le-am facut la policlinica( le-am platit, normal). Se fac sigur.
Pupici.
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/micaelapodariu/my_photos
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
carmencyta spune:
simina,iliuta:pt analizele astea iti treb trimitere?sau pot sa le fac fara?
se fac doar din sange?
eveline spune:
Bianca a adormit in timp ce manca de pranz....am luat-o frumos si am pus-o in patutul ei si chiar ma gandeam ca nu-mi pare rau ca e naspa afara....si uite acu cat de frumos e
Macar am calcat rufele alea!
Ana si Bianca-iubita
megbeng spune:
dragele mele, am vazut ca a apucat iliuta sa va anunte (multumesc mult, iliuta)...aseara am ajuns destul de tarziu, am scris un mesaj la endometru si apoi a picat netul
rezultatul meu este ZEROOOO, in ziua 32, deci 4 zile de intarziere...sincer mi s-a parut incredibil, pentru ca s-au repetat simptoele de la sarcina trecuta da, am rog, e negru pe ..roz, mi-e greu sa cred altceva...am treuct pe ceai de codita soricelului care e exceptional pentru aparatul reproducator si sper sa imi vina CM cat de curand...alt test de snge nu mai pot face din motive financiare (500 de mii bucata)..chiar si asta de ieri mi-a lasat ditamai gaura in bugetul pe luna asta..io stiu, daca mai trece o sapt si tot nu-mi vine am sa merg la dr, direct, ca nu mai imi arde de aruncat bani pe teste..merg, fac o eco si aflam!
nu am apucat inca sa citesc tot ce ati mai scris ieri si azi..dupa lectura am sa revin!
pupici si va multumesc de sustinere!!
"De ce te-oi fi iubind atata, iubire/ Vartej de anotimpuri colorand un cer/ Totdeauna altfel, totdeauna aproape/ Ca o frunza cazand. Ca o rasuflare aburita de ger" (Nichita Stanescu)
carmen spune:
Eveline cand am mers la pranz acasa mi-am luat si haina ca imi era frig, acum vad ca e soare. Oricum maine si poimaine va fi rece.
Megbeng va veni si timpul tau sa tii in brate o "franzeluta" cu ochi. Citisem si eu la aspirante dar am zis ca tu trebuie sa dai de stire.
Poze cu mandrutele;fetele mele
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
simina2005 spune:
OAMENII S-AR PUTEA SA NU-SI AMINTEASCA EXACT CEEA CE AI FACUT SAU CEEA CE AI SPUS, DAR INTOTDEAUNA ISI VOR AMINTI CUM I-AI FACUT SA SE SIMTA!!!
iliuta, eu am cautat sa-mi fac testul pentru anticorpi citomegalovirus in Suceava( la cererea mea), pt actuala sarcina, dar peste tot mi s-a raspuns ca nu au substanta activa...oricum este f greu de depistat si poti sa te reinfectezi, anticorpii nu dau imunitate din pacate...Daca esti sigura ca se face si in Suceava da-mi si mie adresa cabinetului...
Toxoplasma se face si in Suceava, dar rezultatele nu sunt elocvente.Totusi am inteles ca odata ce ai anticorpii nu te mai poti reinfecta.
Mai trebuie facut si TRIPLU TEST pt unele sarcini, care iarasi nu se face in Suceava.
Mai sunt si INFECTIILE URINARE vinovate pt pierderile de sarcina, deoarece, daca de exemplu E.Coli din infectia urinara ajunge in vagin in timpul sarcinii...poate da avort spontan.
carmencyta, eu mi-am facut aceste analize la recomandarea medicului ginecolog dupa ce am nascut-o prematur pe Simina-Ioana, primul meu coiplas care a trait doar 48 de ore.Pe atunci eram atat de nestiutoare...
Clamydia se testeaza din secretiile vaginale, ocazie cu care se verifica daca secretiile sunt normale (sterile) sau mai exista candita sau tricomonas in exces...
Pentru infectiile urinare se face analiza urinei prin UROCULTURA si antibiograma eventual.
Celelalte se fac din sange.
Fratele sotului este medic ginecolog si dansul sustine ca majoritatea medicilor dau un antibiotic care sa acopere cam tot spectrul microbian care ar putea afecta viitoarea sarcina, dupa care doar daca apar probleme vazute la ecograf (pliul nuacal marit la embrion sau alte malformatii) indica efectuarea TRIPLULUI TEST, TOXOPLASMA SI CITOMEGALOVIRUSUL.
megbeng, si eu am avut acum 7 ani intarzieri de ciclu datorate unui chist ovarian . Totusi ar fi indicat sa-ti refaci testul de sarcina (de la alta firma)dimineata din prima urina. Eu n-am incredere in BHCg.
Eu am scapat de chist prin tratament naturist la Sovata, unde am ramas si insarcinata cu Andrei.
Mai am doua prietene care tot cu ajutorul tratamentului naturist au acum copilasi frumosi si sanatosi...
Simina, Andrei si Diana
megbeng spune:
simina..cum n-ai incredere in beta-HCG? in ala plasmatic? de ce? ai auzit tu vreun caz incare rezultatul sa fie gresit?
chist de ovar nu am cum sa am, pentru ca sunt dupa 2 luni de anticonceptionale care tocmai, previn chisturile de ovar..dar oricum informatia cu sovata e buna, am sa o retin..si iti multumesc mult!
cristina38, pai suna bine ce zici tu acolo! hai, sa dea Dumnezeu sa fie cu noroc!
"De ce te-oi fi iubind atata, iubire/ Vartej de anotimpuri colorand un cer/ Totdeauna altfel, totdeauna aproape/ Ca o frunza cazand. Ca o rasuflare aburita de ger" (Nichita Stanescu)