Clubul brasovencelor (3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Neatza dragutzelor,
Am vazut si eu galeria de ceramica a fetelor, dar sincer nu cred ca sunt facute de ele. Doar unele si doar partial seamana a lucru facut de copii. Eu cred ca un matur se foloseste de fetite pentru a-si face vanzare. Macar de ar ajunge ceva banuti si pentru ele.

, Deea mamica si ingerasa Daria - 6 ian 2006

Pozele puiutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Raspund cam tarziu, dar daca abia acum am pupat si eu calculator??
Tot nu am dat de preotul VIP, nu disper, sper sa am suficienta rabdare. Stiu ca este mai bine intr-o biserica mai mica, dar ma gandesc si la distanta de parcurs: acasa-biserica-restaurant (care esre Cetate btw). Am auzit si de Biserica de Pe Tocile, frumoasa, mica, chiar daca are un cimitir langa, se mai intampla. Sper, totusi, ca voi rezolva cumva cu biserica saptamana asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Sanziana, multumesc pentru raspuns, daca doresti sa licitezi pt canite intra pe www.craciundevis.3xforum.ro/post/34/9/Catia_si_Sabina-_doua_surori_doua_strigate_dupa_ajutor/" target="_blank">licitatie ceramica si daca citesti un pic pe acolo vei vedea cum trebuie sa procedezi(adica te integistrezi si postezi ce doresti).
LunaNoua, ai tot dreptul sa fii neincrezatoare, dar eu le cunosc pe copile de cand s-au nascut, iar pe parintii lor de 20 de ani, deci imi permit sa te asigur ca toate obiectele sunt facute de fetite. Ele merg regulat si de multa vreme, la o doamna care si-a transformat casa in atelier de ceramica special destinat copiilor cu dizabilitati. Ideea de a pune in vansare ce au facut fetele in timp nu a fost a lor. Inainte de a incepe campania umanitara de la City Mall, cand inca cautam obiecte ce ar fi putut fi vandute acolo, in cadrul acesteia, eu am propus ceramica fetelor, de care stiam. Nu s-a putut insa, deoarece cei de la City Mall doreau obiecte cu semnificatie pascala, deci de sezon. Asa am ajuns la ouale ornamentale. Ideea cu ceramica insa a placut celor de la Asociatia ingeri fara aripi din Bucuresti si asa se face ca au cerut piesele (mama fetitelor le-a pus in cutii si le-a dus la Bucuresti acum cateva zile), apoi a fost pornita aceasta licitatie. Asta e povestea, sper ca acum esti mai increzatoare. Daca doresti sa ajuti intra si tu mai sus, pe linkul dat Sanzianei. Te asteptam cu drag si speranta printre noi. La fel pe oricare dintre voi!

OU ORNAMENTAL


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71116#1518073" target="_blank">Doua fetite-surori au nevoie de noi!

Catia si Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Sanziana, pai atunci ma laud ca mai stiu si Somnoroase pasarele , eu cu cantecul asta imi pun fetita la culcare. Fetita ta e mai micuta, nu? Parca asa imi aduc aminte din capitolul anterior.
Of, of, memoria... daca nu o exersam se lasa si ea pe tanjeala. Vazusem mai demult o emisiune cu un barbat pe la vreo suta de ani, cu privirea vioaie, alert, cu ochi tineri, o minune de om, care spunea ca secretul lui era sa memoreze cate o poezie noua in fiecare zi. In felul asta isi mentinea creierul in priza, si cam asta am auzit ca ar fi si o metoda de a preveni Alzheimerul, adica stimularea creierului. Deci, incepem cu ceva usor, cantece si poezii pentru copii, iar mai tarziu, pe la pensie, trecem la lucruri serioase?

LunaNoua, eu ii cunosc pe parintii fetitelor, sunt niste oameni exceptionali, onesti, integri, care pe langa necazurile cu care se lupta zilnic mai gasesc putere, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa si zambeasca. Si ce zambete calde, si cata caldura si cata dragoste pot sa le ofere celor din jur! Desigur ca e bine sa fii prevazator si viata in Romania ne-a invatat sa fim sceptici de multe ori, dar hai sa nu aducem si mai multa durere acestei familii cu cuvinte pripite.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Fetelor, imi cer iertare. Eu nu stiu nimic de parintii fetitelor, si se poate foarte bine sa fie niste oameni integrii si exceptionali. Sa le ajute Dumnezeu sa poata rezolva toate problemele cat mai usor si mai repede.

Ceea ce mi se pare mie cusut cu ata alba este acest fapt: Pe site am citit ca cele doua fetite merg la scoala si la gradinita, in acelasi rand cu copii de varsta lor. Eu stiu ca un scolar are foarte putin timp liber. Programa de invatamant este foarte incarcata, au multe teme de facut, etc. Banuiesc ca lor le ia si mai mult timp chiar si activitati simple ca: imbracatul, spalatul, deplasatul, etc. Acum, pentru a realiza un obiect ceramic ... e nevoie de lut, apa, prelucrare, smaltul ala de deasupra, culori, pensule, mazgaleala, pus la uscat, prelucrare termica, etc... Ma gandesc ca toate astea nu se fac rapid dintr-un scaun cu rotile. Numai si spalatul mazgalelii si tot ia timp.

Deci, in atat de putinul timp al lor timp de scolari, redus si de faptul ca ele fac lucrurile mai incet din scaunul cu rotile, ele totusi reusesc sa faca ceramica atat de multa incat sa scoata la vanzare? Eu asta nu pot sa cred.

Si cred ca era mai cistit daca se spunea ca au fost lucrate pentru a strange bani pentru cele doua fetite.

Va rog sa ma iertati, ca eu nu sunt decat o proasta. Dumnezeu stie mai bine.

, Deea mamica si ingerasa Daria - 6 ian 2006

Pozele puiutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Dar mai conteaza cine ce a facut atata timp cat scopul scuza mijloacele? (ma rog, in cazul de fata). Si am si eu o intrebare, de ce anume sufera fetitel? Am vazut multe reportaje cu ele, am vazut si site-ul cu ceramica, dar tot nu m-am dumirit ce au de amandoua sunt bolnave...
Sunt convinsa ca parintii, indiferent ce fel de oameni ar fi, sunt totusi parinti, simt ca niste parinti, sufera pentru copiii lor. Macar pentru asta si tot incerc sa ajut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

blackgirl0, fetitele sufera de o boala genetica rara, Amiotrofie spinala tip II, iar amanunte poti gasi pe site-ul lor www.catiasisabina.com sau de www.craciundevis.3xforum.ro/post/34/1/Catia_si_Sabina-_doua_surori_doua_strigate_dupa_ajutor/" target="_blank">aici.
Iti multumim ca le esti aproape.
Lunanoua, sa stii ca scolarii au si ei timp liber, cu toata programa incarcata, timp pe care il petrec urmand cursuri de dans, pian, pictura, gimnastica, etc, ajungand de multe ori chiar la performante, ori, daca parintii nu au chef, timp sau bani, copiii isi petrec orele libere batand mingea pe maidan, povestind in scara blocului, sau stricandu-si ochii in fata televizorului, ori calculatorului...

OU ORNAMENTAL


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71116#1518073" target="_blank">Doua fetite-surori au nevoie de noi!

Catia si Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anamadalina spune:

Servus, dragelor, brasovencele mele!
Nu am stiut de acest subiect, acuma am citit si ma bucur sa va descopar.
La capitolul poezii imi aduc aminte franturi, spre rusinea mea, dar vreau sa va amintesc ce fredonam odata, in tabere, cand eram copii si totul era frumos:
"Pentru pace si popor/ ne batem in dormitor, ne batem cu pernele/ sa nu doarma fetele/ olario-rio-rio/ olario-rio-ra/ olario-rio-rio/ olara, BRASOV!".
Cred ca acelora care sunteti departe fizic va lipseste mult Brasovul, e un colt de rai poate cel mai frumos oras al Romaniei. Daca vreti pot sa trimit poze noi cu nooul Brasov, cel modern si super-construit sau cu muntii si dealurile noastre. Am niste prieteni fotografi care ne furnizeaza poze de revista cu colturi pe care nici noi nu le stiam ale Brasovului. Dati-mi doar niste adrese de email pe pm si vi le trimit.
Ma bucur ca v-am gasit.
Acum, cum zicea Sanziana (pe care o intreb acum daca a terminat in peda cumva generala) ma tot gandesc la niste subiecte, dar viata asta agitata din ziua de azi nu ma lasa sa ma gandesc la altceva decat la munca mea, dar v-as zgandari niste amintiri si m-as gandi la viata de liceu, cand cantam versurile de mai sus si inca viata era frumoasa... ce ziceti?


Maduta
"Nu exista inaltimi de neatins, numai aripi prea scurte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Anamadalina, generala am facut-o la scoala de arta care avea un sediu nu prea departe de Pedagogic, pe Bracoveanu, insa am locuit in zona si intr-un timp mancam la cantina de la Pedagogic.

Oho, de cate ori nu am cantat cantecul asta in tabere! Parca avea mai multe strofe si mai erau si alte cantece cu Brasovul. Sper ca le-am scris pe undeva, ca daca fac apel la memoria mea cam scartaie.


Donia, mi-ai dat tema grea. Incercam aseara sa ii cant Marinei "Somnoroase pasarele" dar cred ca am improvizat complet melodia si am amestecat versurile.


Se deschide concursul "O poezie pe zi impotriva Alzheimerului" inspirat de Donia pentru cei care vor sa atinga suta de ani.

Ideea e sa invatati in fiecare o poezie ca sa va mentineti creierul treaz si in forma! Fiecare dupa puteri. Eu incep cu "Catelus cu parul cret" ca "Moartea lui Fulger" sau "Luceafarul" sunt cu mult in afara categoriei mele actuale. Poate pe la vreo 90 de ani.

Daca nu aveti inclinatii artistice se dau si derogari. Adica puteti invata intr-o zi preturile tuturor zarzavaturilor din piata daca va este mai usor.

Se dau puncte speciale pentru cei/cele care descopera poezii/cantece cu si despre Brasov si le pun si pe forum ca sa le poata invata si restul.


Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by sanziana72
Donia, mi-ai dat tema grea. Incercam aseara sa ii cant Marinei "Somnoroase pasarele" dar cred ca am improvizat complet melodia si am amestecat versurile.



Sanziana, m-ai facut sa rad! Sa stii ca pe la ultima strofa si eu am uneori indoieli daca nu cumva amestec versurile, dar nu ma plang prea tare.
Sotul si cu mine am cantat impreuna la un cor si de acolo stim "Somnoroase pasarele". Partea amuzanta e ca sotul canta linia basului, care de altfel e foarte frumoasa, iar fetita mea crede ca el nu stie melodia! La un moment dat exista o parte de solo pe care o data a cantat-o si sotul impreuna cu mine, iar Roxana i-a spus cu o voce incurajatoare "Bravo, tati, ai reusit sa inveti si tu!"

Eu nu stiu cantecul de care a scris Maduta. N-am fost in tabere si nici in alte ocazii nu l-am auzit. Imi aduc aminte ca la cor in scoala generala cantam ceva cu "Olari olariooo, frumusetea muntilor..." dar cam atat imi mai aduc aminte.
Chiar, oare exista poezii si alte cantece cu Brasovul? Ma duc sa gugalesc putin.

Eu as lupta impotriva Alzheimerului cu cantece. Dar nu sa invat cantece noi, ci primul pas ar fi sa mi le reamintesc pe cele vechi. Mare provocare! Dar ce nu face omul pentru sanatate!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput