dilema
Raspunsuri - Pagina 4

nebunatica spune:
bee, ma cunosc, stiu ce vreau DAR stiu ca ce vreau eu nu e posibil fara consecinte grave. si in momentul de fata nu sunt pregatita de asa ceva, si nu vreau sa fac nici un rau, nici lui, nici mie.
pot avea o relatie profesionala cu el, sunt capabila sa-mi controlez hormonii si sa ma comport decent.

ocebine spune:
Sigur esti studenta la psihologie?
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.

nebunatica spune:
da, bineinteles ca sunt studenta la psihologie. nu stiu de ce ma mai intrebati chestia asta, nu-mi dau seama ce-ar face o studenta la psihologie.
ar fugi dupa omu asta, i-ar profesa dragostea ignorand toate regulile? sau ar recunoaste ca are o problema, ar cere sfaturi si s-ar potoli? (adica n-ar mai spera la o relatie romantica cu el, ci una amica/profesionala)
eu am zis ca stiu ce simt dar stiu ca deocamdata relatia aceasta nu e posibila. oare gresesc cand zic asta?

roberta79 spune:
Salut,
imi pare rau ca vad asa tarziu subiectul postat de tine....
eu cred ca te PLICTISESTI!!!!!!!!
Toata lumea de pe acest forum te intreaba daca intr-adevar esti studenta la psihologie, pentru ca ne asteptam ca un psiholog (psihiatru...nu stiu incotro te indrepti) ar trebui sa fie mai stabil.
Intr-un mesaj ai spus ca nu te intereseaza romantic...in alt mesaj, te intereseaza foarte mult, dar nu vrei sa ii strici pozitia in facultate. Eu cred ca deja stiu si alti profesori ce se intampla. Nu uita ca, de multe ori, chiar daca profesorul nu a este vinovat cu nimic, o studenta poate sa ii pericliteze slujba. Lasa omul in pace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De ce am spus ca te plictisesti? Pentru ca nu esti multumita de viata ta. Instabilitatea ta se poate observa si din afirmatiile tale privind relatia cu prietenul tau. "Am prieten de 5 ani. am avut probleme, dar acum s-au rezolvat" In alt mesaj: "Am prieten de 5 ani, dar relatia e pe duca...el crede ca totul e in regula...oricum, vara asta vreau sa ma distrez" Care e adevarul totusi?
Cati ani ai totusi?

roberta79 spune:
Nu am inteles de ce pe forumul facultatii ti-ai creat reputatia de rasita? CUM? Prin ce afirmatii? Spuneai ca ai scris despre acest profesor....
Scuza-ma, dar nu mai inteleg nimic.

blue eyes spune:
Ce inseamna intrebarile: "esti sigur studenta la psihologie?"
De parca cei care studiaza/au studiat psihologia sunt niste robotei care isi pot nega si directiona emotiile/sentimentele(in psihologie exista o diferenta intre cele 2 trairi), apasa pe butonase sau recurg la material stiintific atunci cind apar trairi "nonconformiste". Sunt si ei tot oameni, cu bucurii, probleme, dileme, astepari, deceptii, iluzii etc.
Roberta, inte psiholog si psihiatru exista o mica maaare diferenta. Psihiatrul e un medic iar psihologul e un coach.
Nebunatica a fost intrebata de citeva ori citi ani are. Virsta anagrafica nu e intotdeauna aceeasi cu cea psihologica, aici intrind in discutie mai multi factori din dezvoltarea individului.
Nebunatica, tu esti indragostita lulea de el din mai multe motive:
-nu ai o relatie multumitoare, mai rau, te chinui de 5 ani
-tu l-ai asezat pe un piedestal pe proful tau, care e asa: tinar, poate si frumosel, single, iti acorda atentie, are o buna pozitie sociala si preda exact cea ce studiezi tu. Ce mai, scenariul ideal pentru a te indragosti.
Parerea mea e ca tu ti-ai creat in mintea ta un scenariu, fanteziile au luat locul realitatii si te tii mortis de ele.
Fanteziile astea au loc numai atunci cind avem o viata nesatisfacatore si cautam un refugiu, o supapa, un inlocuitor.
Sunt bine-venite atita timp cit ramin la stadiul de teorie. Dar cind isi fac loc, prea mult loc in pratica, pierdem controlul, eh, atunci trebuie sa ne debarasam de ele. Cum se face asta? Indepartindu-ne de ceea ce a declansat aceasta situatie.
Tu vrei neaparat sa lucrezi cu el in laborator. Te tii scai de el, de fanteziile tale, el Pigmalion tu Galateea. Ai vrea ca el sa te remacrce, sa te ajute, sa fii oarecum "produsul" sau. Tu stii la ce ma refer, nu?
http://en.wikipedia.org/wiki/Pygmalion_effect
Vrei sa-i faci o impresie buna, el fiind profesor.
Hai sa-ti zic parerea mea concluziva: Continua studiile, ridica-te, fii sigura ca el afla asta, ca esti o foarte buna studenta si vei creste mult in ochii lui. Nu-l mai asalta cu mailuri, vrei sa creada ca esti una dintre multele gainuse indragostite de el? Arata-i ca ai si in cap ceva si atrage-i atentia prin asta, dar fi independenta de el.Nu-i mai acorda atata atentie: ori se simte sufocat ori prea flatat.
S-ar putea sa suferi enorm ca te vei detasa de el,fiind o dragoste mult dorita, dar neconsumata, ramine ca un cirligel in sufletul tau. Te vei detasa poate pentru a-l cistiga/cuceri sub o alta forma.
Si, sa nu uit, fa curatenie in viata privata.
Multa bafta.

sufletelul spune:
Am citit cu multa atentie tot ceea ce ai scris si permite-mi draga mea, sa-ti precizez ca nu am de gand sa-ti fac concurenta . Nu te mai plange ca nu poti trezi interesul nimanui. Inca odata scumpo, invata pentru rezidentiat si incearca sa nu mai fi atat de atenta la fleacuri. Meritul meu este aceea ca incerc pe cat posibil sa introduc un mediu academic si de studiu intr-un stil pe care vad ca tu il detesti categoric, deoarece esti extrem de influentata de barfe, fara sa speculezi si sa inveti din produsul intelectului unui coleg. Sfatul meu inceteaza cu prostia,incultura si proliferarea prostului gust ...trezeste-te la realitate pt. ca invidia este evidenta.Te anunt ca sunt logodita, iar acest prieten al meu nu se indoieste de mine nici o clipa.

nebunatica spune:
quote:
Originally posted by sufletelul
Am citit cu multa atentie tot ceea ce ai scris si permite-mi draga mea, sa-ti precizez ca nu am de gand sa-ti fac concurenta . Nu te mai plange ca nu poti trezi interesul nimanui. Inca odata scumpo, invata pentru rezidentiat si incearca sa nu mai fi atat de atenta la fleacuri. Meritul meu este aceea ca incerc pe cat posibil sa introduc un mediu academic si de studiu intr-un stil pe care vad ca tu il detesti categoric, deoarece esti extrem de influentata de barfe, fara sa speculezi si sa inveti din produsul intelectului unui coleg. Sfatul meu inceteaza cu prostia,incultura si proliferarea prostului gust ...trezeste-te la realitate pt. ca invidia este evidenta.Te anunt ca sunt logodita, iar acest prieten al meu nu se indoieste de mine nici o clipa.
sufletelule ne cunoastem?

nebunatica spune:
totul e ok cu profu. stiu ca deocamdata nu pot avea o relatie cu el si ma multumesc cu o simpla prietenie. nu vreau sa-i pun cariera in pericol asa ca ma voi comporta cu el ca si cu orice alt prof.

carolinah spune:
Am citit ce ati scris si mi se pare tare greu dintr-un motiv: omul e psiholog si ca atare meseria lui (chiar daca acum preda doar) este sa ii inteleaga pe oameni. Asta poate crea dificultati in relatiile cu ceilalti, pt ca noi toti suntem atrasi de persoanele care ne inteleg... De aici si crash-urile inevitabile!
Nebunatico, si eu cred ca e bine sa incerci sa pastrezi o foarte buna relatie profesionala cu el. Dupa aceea, daca va fi cazul, va veni el la tine, no problem.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident