Cand s-a ridicat bb in picioare?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

serban s-a ridicat in fundulet la 7 luni jumate, in picioare la 10 luni si a mers la un an si 2 luni. si zau ca a fost de neoprit, chiar daca am fost ingrijorati un pic si am tot auzit comentarii gen "vai da' copilu' meu...". daca in rest e sanatoasa, o va face si pe asta curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Fetita mea s-a ridicat in picioare la 6 luni. La 10 luni si jumatate deja mergea. Acuma nu-i stau piciorusele nici o clipa. Alearga de colo-colo. Eu am poreclit-o Atomic Child.
Si cum zicea elutaf fiecare copil are ritmul sau.
De exemplu fetita mea, la 1 an si 6 luni, nu prea vorbeste. Zice doar ca-ca, gali-gali, bu-bu, ma-ma (foarte putin). In rest.....tipa, scoate fel de fel de sunete...dar nu-i ies cuvintele.
Deci, rabdare....vor veni si clipele alea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

la 6 luni si jumatate s-a ridicat prima data in picioare tinandu-se de marginea patului, insa Alexandru este un copil extrem de activ. noua ni s-a spus sa nu fortam copilul (fiecare are ritmul lui) dar n-a fost cazul


www.dropshots.com/laurentiub" target="_blank">sunt iute, nu ma prinde nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viermisor spune:

A mea s-a ridicat de zabrelele patutului prima oara la... 1 an si o luna, de umblat a inceput pe la 1 an si 3-4 luni. Si asta pentru ca am tinut-o excesiv de mult in brate, a folosit premergator si nu am lasat-o pe jos (in patru labe) sa nu raceasca. Paranoia curata! (macar sunt constienta si mai am sanse sa-mi revin)
Le-a facut mai greu, cu toate astea e un copil normal dezvoltat si ...vioi de numa'. (recupereaza si ea saraca)

viermisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Subscriu, fiecare copil cu ritmul lui. VIzigotu meu a inceput cu taratul pe burta la 4 luni jumate, parca era turc la Plevna...la 6 luni jumate era in picioare in patut. Mentionez ca la ora aia inca nu catadicsea sa stea in fund. De mers a pornit-o singur pe la 11 luni jumate...nu ca nu ar fi putut, dar cred ca isi dorea o mamica mai cocosata...de atunci nici ca a mai fost de oprit. Dar al meu e genu supersonic. Cu vorbitu tot asa, vorbeste tot timpu si are o fata super expresiva dar problema e ca...nu intelege nimeni mai nimic...insa baiatul comunica, nimic de zis....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Bianca s-a ridicat la 6 luni fara 2 zile, tinindu-se de gratiile patutului. La 10 luni a facut primii pasi nesustinuta, iar la 11 luni mergea deja bine! Acum are 15 luni, dar nu prea vorbeste ( ca si la badjoke!!!) Are doar citeva cuvinte in palmares, in rest se mira cu un "oooooooooooo" lung!

Flavia si Bianca

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

In picioare la 6 luni
badriana
Salutam mamici si bb-ei!

Am o mare dilema cu baiatul meu Andrei (04.04.2006), 6 luni si 1 sapt. De 4 zile se ridica singur in picioare agatandu-se de tot ce apuca. Nu il mai intereseaza mersul de-a busilea decat daca ajunge la vre-o margine de pat sa se agate si sa se ridice in picioare. In patutz se ridica de marginea lui.
Doctorul mi-a zis sa nu il las ca face picioare strambe. Ce pot sa ii fac in afara de tinut tot timpul in brate in picioare (daca stau jos se urca pe mine)? Ce se intampla cu picioarele? Ii raman asa, strambe? Chiar nu stiu ce sa fac


ECMI

Cred ca ar trebui sa fii foarte precauta.
Sigur ca ei vor sa se ridice, sunt curiosi, interesati de tot ce e in jur si sunt si puternici dar asta nu inseamna ca sunt pregatiti. Sistemul osos nu este atat de dezvoltat incat sa sustina o greutate pentru multa vreme.

Pe de alta parte daca poate sa se ridice, inseamna ca asta este un inceput pentru el.

Poti adopta o solutie de mijloc.
Il ajuti tu. II faci program de cateva minute in picioare, apoi odihna, si tot asa.


Copii nu sunt masochisti, e adevarat, dar nici intelepti nu sunt. Si oricat ar fi natura de generoasa cu unii dintre ei, noi, parintii lor ar trebui sa fim langa ei pentru a preintampina orice problema poate sa apara.

Nu uitati un lucru important.
Toate actele copilului sunt efecte pentru viitorul adult. (probleme digestive, sensibilitati, dureri de coloana..., toate astea au o cauza).


filofteia

Eu spun ca doctorul te-a ingrijorat degeaba. Atat timp cat copilul singur se ridica in picioare inseamna ca este pregatit pentru asta.
Si Adi tot asa devreme s-a ridicat in picioare, iar la 9 luni mergea singur si nu are picioarele strambe.
Important este sa nu il pui tu sa stea in picioare. Daca el poate s-o faca si vrea este OK. Copiii stiu atat de bine care le sunt limitele!


gazzella
da, sigur...
copiii sunt niste masochisti nesuferiti, fac ce fac si tot acolo ajung, la a-si face rau cu manuta lor.

lasa copilul sa stea in picioare daca aia vrea! important e sa te asiguri ca el vrea si nu tu.
secondeaza-l!
n-are sa-ti ramana cu picioarele strambe cat timp nu este presat nici intr-o directie
face exact ceea ce se simte pregatit sa faca.

asta-i ritmul sau de dezvoltare motorie, tu trebuie sa te ghidezi dupa ritmul sau nu dupa al altora


alice2004
Si eu sint de parere ca poti sa il lasi sa se ridice in piciorushe, dar sa nu stea prea mult asa, ca mi se pare ca 6 luni este putin cam prea devreme pentru bebe sa se sustina in pozitie verticala, fie chiar si ajutat de tine ! Si iti doresc numai bine tie si baietelului tau Andrei (hehehe, tizul nostru !)!
Iar Gazzella, hehehe, mi-a placut raspunsul tau ... baietelului meu de doi ani si juma aproape ii place tare mult sa manince mezeluri cit cuprinde sau sa se uite la televizor la desene animate si la calculator ... acum zic io ca inca nu e pregatit sa scrie si un document in word !! Cred ca stii ca cei mici au o rabdare nemaipomenita sa faca fel de fel de nazdravanii - al meu culegea zor nevoie toate scamele de pe jos si le baga in gura cind era mik, dar asta nu face actiunea respectiva mai buna numai pentru ca el dorea asa !! Zic si io ca parintii sint cei care stiu ce este mai bine pentru un copil asa de mik !
Pupici tuturor si sanatate multa !


gazzella
nu le trebui intelepciune copiilor, ei inca sunt regulati de instinct
tocmai daca nu se intervine acesti copii mai tarziu deveniti adulti vor putea sa conteze pe instincte sanatoase, nu conditionamente

kristinutza
daca el se ridica in picioare de la varsta asta, inseamna ca este pregatit. nu mi s-ar parea normal sa-l pui tu sa stea in picioare, dar daca el e in stare sa se ridice singurel...
si dr ce ti-a spus? sa-l intinzi repede pe spate cand el se ridica in picioare? sa-l tii cu forta culcat sa nu i se strambe picioarele?
asta cred ca e mai mult ereditar cu picioarele, nu stiu daca se stramba osul unui picior asa usor...
sunt copii care la 9 luni merg in picioruse. sunt putini, insa exista. ei au toti picioarele strambe?
nu cred ca poti sa-l chinuiesti sa stea legat in fundulet sau culcat cand marea lui descoperire e sa se ridice in picioare...

mai bine intrebi un ortoped bun si te lamureste el cel mai bine. eu asa as face.

badriana

Noi avem un patutz d-ala gen tarc dar cu 2 nivele. Pana acum a fost nivel sus caci el fiind mic nu ne-am pus problema ca se va ridica in picioare si va cadea peste bord. Dar acum 4 zile l-am lasat in patutz in funduletz cu jucariile lui cat sa dau o fuga sa ii pregatesc marul de dimineatza (oricum nu sta mai mult de 10 min singur - incepe sa planga dupa companie) si cand m-am intors sa cad jos cand il vad victorios in picioare tinandu-se bine de marginea patului. In ziua respectiva am scos nivelul intermediar si acum este practic un tzarc-patutz si am zis ca in felul asta nici nu mai ajunge cu manutzele la marginea patului ca sa se agate si sa se traga in sus. E ash! Azi-dimineatza l-am gasit in picioare, marginea patului sub bratele lui.
Seara cand vine taca-su' acasa efectiv se catara pe el pana junge in picioare fara sa il ajute nici un pic. Defap asta face cu toata lumea, vine de-a busilea pana la tine si incepe cu catzaratul pana se ridica foarte mandru de el in picioare.

Am intrebat si eu pt ca toti au sarit la mine ca o sa faca picioare strambe si sa nu il las. Pai ce pot sa ii fac decat sa il tin toata ziua in bratze (nu mi se pare o solutie) .


gazzella
Alice, cred ca-i o confuzie.
dezvoltarea neuromotorie este inscrisa in codul genetic al puiului de om, pe cand dezvoltarea atentiei la programele televizive nu prea....bravo lui ca-i placea sa culeaga pihele, inseamna ca era un copil cat se poate de normal, bine dezvoltat, e si asta un mod de explorare a mediului exterior, de cunoastere.
si cum mama natura a lasat la copii ca prim organ de cunoastere gura o fi gasit ea si calea sa-i protejeze de infectii & Co.
fi multumita ca al tau se oprea la pihe, al meu manca si iarba, si pamant si frunze


gazzella

haideti sa va povestesc eu cu al meu fecior ce am patit
la 2 luni jumate cand trebuia sa ies cu ei in parc (ca mai am si catelul) ca sa ma pot si io imbraca il puneam vrand nevrand in carucior, altfel imi era in brate.
si sa vezi ce facea, se ridica in unghi de 45 de grade, devenea cu totul rosu la fata din cauza efortului, facea miscarea asta de vreo 3-4 ori dupa care izbucnea intr-un plans isteric
ei bine, la acel punct ii puneam o perna sub el, si se calma feciorasul meu ca printr-o minune, asa probabil ma avea in campul sau vizual.
la 4 luni si 10 zile deja statea nesustinut in fund, la 5 luni si ceva vroia doar in picioare, la 6 luni jumate a inceput sa umble sustinut, nu vroia nici in brate, nici in fund, nici taras, nicicum.
orice incercam cu el era sortit esecului, ajunsesem sa ma tarasc langa el ca sa vada ca asta-i etapa urmatoare.
de unde? cand am realizat ca ori o tin pe a lui, ori inebunesc am marit perioadele de permanenta in parc, adica cam toata ziua. il duceam io, il mai duceau prietenii mei, daca incercam sa-l punem jos incepea scandalul, statea jos doar cand el hotara intr-o seara pe la 8 jumate eram chiar cu totii obositi, inclusiv feciorul.
stateam cu totii in fund pe iarba, cainii tolaniti langa noi, Felix se impinge in umarul lui Marco, un prieten si porneste. Marco imi face semn, trei pasi!. era total rupt de noi, se vedea ca-l intereseaza doar acei trei pasi, dupa au urmat 21, avea 8 luni si trei zile.
de atunci nu facea decat sa umble, in fiecare zi experimenta ceva nou, cum sa ia curbele, cum sa se aplece, etc. la 11 luni se mergea cu spatele si se invartea in jurul axei sale, acum e mult mai abil in catarari, sarituri, aruncatul mingii, etc decat majoritatea copiilor de trei ani.
nu-i nici cu picioarele strambe, nici cu coloana deformata, (uffa, cate nu am auzit, c-o sa-mi devina un deformat, ba ca copiii care au sarit faza cu mersul de-a busilea devin dislexici (sa vezi zile intregi pe internet sa cauti corelatii ) si alte cate si mai cate.... ))

si haideti sa va redeau parerea unui pediatru mai destupat nitel la minte


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
E vorba despre "reflexul intr-o scara in spirala" sau "reflexul in urcare/crestere in spirala". Nounascutul prezinta numeroare reactii instictive sau reflexe instinctive care reprezinta indicele functionalitatii anumitor aparate. O mare parte din aceste reflexe tind sa dispara o data cu cresterea sa, in timp ce altele se vor manifesta in mod succesiv in timpul primului an de viata. La nounascut, fiind o fiinta biologica, aparitia si disparitia acestor reflexe nu se inscriu intr-o data precisa ci depinde de la copil la copil. Prin intermediul unei activitati fizice se poate ajunge sa se stimuleze si acele reflexe care tind sa se manifeste cu intarziere. In prima perioada a vietii se vor urmari executia exercitiilor in baza reflexelor deja
existente. Cu cat se incepe mai devreme cu atat se va stimula mai mult activitatea neoromusculara si cu aceasta miscarea.
Dezvoltarea fizica este data de predispozitia genetica, alimentatia individului, activitatea si miscarile pe care copilul este in masura sa le faca. Dezvoltarea muschilor, oaselor, articulatiilor duce la o miscare cat mai complexa fapt care determina interconexiuni cerebrale noi care la randul lor vor determina o noua
dezvoltare a muschilor, articulatiilor intr-un gen de spirala care poate fi definita ca si reflexul in urcare/crestere in spirala. Academicianul rus dr. Asharski a demonstrat ca fiintele vii atunci cand desfasoara o activitate fizica consuma energie care ulterior va fi recuperata prin odihna si alimentatie.
De fiecare data fiinta se va gasi la un punct de nivel energetic superior fata de acel punct de nivel energetic initial. Cand fiinta isi reia miscarea/antrenamentul incepe sa consume din nou energie si mecanismul se repeta.

--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Se intampla des ca un copil sa vrea sa stea in pozitie sezut
inainte de 6 luni, iar parintii ii vor refuza aceasta pozitie obligandu-l sa stea in plan orizontal doar pentru ca pediatrul afirma ca copilul inca nu este pregatit avand ca punct de plecare niste statistici care nu sunt valabile in cazul tuturor copiilor, au doar valoare generala in care nu se pot inscrie cazuri particulare. In momentul in care se impune copilului
pozitia orizontala se creaza o blocare initiala care va avea intotdeauna repercursiuni in dezvoltarea viitoare a copilului.


Adila
Si bebele meu a inceput la 6 luni sa se ridice in picioare. Era innebunit sa stea in picioare de cand descoperise de ce e in stare. La momentul respectiv mi-am facut si eu griji pe tema asta mai ales ca au existat si pareri de la altii ca nu e bine sa-l las sa stea in picioare asa devreme. Pana l-a urma am ajuns la concluzia ca daca el e pregatit cel mai bine e sa-l las in pace, iar acelasi lucru mi l-a spus si medicul. Acum la 9 1/2 luni, nu are piciorusele strambe, iar acum cateva seri a facut nesustinut cativa pasi.

mav
gazzella, foarte bine ai scris si chiar ca "destupat" dr acela!
Si Sebi s-a ridicat singur in picioruse, la el in patut, la 6 luni si 10 zile!
La 4 luni statea bine singur in sezut, cu spatele drept. (desigur, avem poze datate si filmulete ca dovada!)
La 7 luni, deja dadea rotocol patutului, pe interior, tinandu-se de marginea acestuia.
La 9 luni si 10 zile, deja alerga prin casa, din camera in camera!
Nu l-am fortat niciodata sa faca ceva anume!
Mi se pare absurd sa nu lasi copilul sa se ridice, cand el poate si vrea, numai pt ca e mai dezvoltat decat zice statistica.....
Sebi nu are picioarele strambe (la 2 ani si 8 luni, cat are acum) si este foooooarte agil si.... vivace (....nu gasesc un alt cuvant mai potrivit)!!!!!!!!!

Asa ca, draga Adriana, fii linistita!!!!!! si felicitari pt performanta lui Andrei!!!!!!!!!!

Monica-Elena

Si Mihnea s-a ridicat tot asa singurel la 6 luni in picioare iar la 9 luni si 10 zile mergea singurel. Daca el se ridica inseamna ca este pregatit sa se ridice. La 11 luni mIhnea sarea deja din tarc si din patut , iar acum misuna peste tot nu sta o secunda.


Laura25

Din cate stiu eu, picioarele se stramba din cauza lipsei de calciu in oase, e un "simptom" de rahitism. Nu se stramba daca sta copilul in picioare. Si eu cred ca daca vrea el sa se ridice si se agata de toate, o face pentru ca poate, pentru ca dezvoltarea sa fizica si neurologica ii permite. Uite o poza cu feciorul meu la 6 luni si 2 saptamani:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/detail?.dir=b395&.dnm=8901re2.jpg&.src=ph

Si pe cuvant ca nu are nici cea mai mica strambatura la picioare.
Sanatate multa puiului tau si tie putere, sa-i faci fata energiei.


alice2004
Mei, gagici, nu dati cu rosii !!
Io nu am zis ca sint impotriva ridicatului in picioare, ci numai sa fie grija in a nu il tine pe copil prea mult in pozitia aceasta ! Sint de acord cu ce si cum a inscris mama natura in codul genetic al fiecaruia, dar nu tindem noi cu totii uneori sa ne depasim limitele (cu consecinte nu prea bune citeodata !) ?
Ma bucur din suflet sa aflu ca micutzii sint sanatosi si mergareti si le doresc tot binele din lume !


filofteia
Ce mai vreau eu sa-ti atrag atentia... se va dezvolta foarte repede si asa cum ai patit acum cu patutul o vei pati si cand va sari din/in el... Asa ca eu am fost nevoita la 1 an sa-i desfac patutul tarc si sa-l fac pat la vinel mic (din ce povestesti cred ca am avut acelasi tip de pat) pentru ca, desi il lasasem jos, l-am gasit in pat. Se cocota pe gratii si se arunca cu capul in jos in pat ... nu conta cum cade. Sa lesin cand l-am vazut.
Se pare ca si copilasul tau are abilitati de alpinist cum ii spun eu lui Adi, asa ca fii atenta...

OlgaTarziu
Si al meu s-a ridicat la 6 luni, la 9 deja mergea. Acum are 16 luni si alearga, urca si coboara scarile in picioare tinut de o manuta si sare ca o caprita. Fiecare copil are ritmul lui, unii se ridica la 6 altii la 1 an si fiecare e unic. Al meu nu are picioare strambe, e la 95% pe graficul american la inaltime si 50 % la greutate. Specific american ca standardele sunt mai mari. Asa ca nu te ingrijora ci inarmeaza-te cu nervi de otel ca incepe distractia.


OlgaTarziu
Sa mai mentionez ca se urca pe masa din bucatarie, excaladeaza toate din parc, urca pe pervaz si alte chestii? Dupa cum vedeti unii se nasc aventurosi.


gazzella
da, cam asa
copiii astia nu-s previzibili deloc
sau singura chestie previzibila la ei e ca pot sa combine o serie de actiuni nu tocmai safe pentru ei
si noi am incercat sa securizam cat mai mult casa, dar tot gaseste el ce sa combine
are aproape 2 ani, acum cateva zile l-am surprins cum se agata de barile de la balcon, care sunt verticale, era cu bustul in afara balconului.
daca cineva mi-ar fi spus ca se poate catara in asa maniera i-as fi spus ca exagereaza
cel mai sigur e cu ei e prin parcuri, acolo pot sa se dezlantuie fara sa riste cine stie ce, daca pica pica cel mult de la un metru jumate, nu de la etajul 5.

MaryP
Io chiar nu dau cu rosii;nu e genul meu...dar totusi:cum sa doreasca un bebelus sa isi depaseasca limitele??? Asta ar presupune existenta motivatiei, sau ambitiei...Crezi la varsta asta exista asa ceva dezvoltat atat de mult? Io stiu ca bebelusi sunt mult mai inteligenti decat credem noi, dar nici chiar asa.
Un bebelus care se ridica SINGUR in fundulet sau in picioare mai repede decat "scrie la carte" este pur si simplu bine dezvoltat, sanatos si atat! El nu sta asa mai mult decat poate si nici nu se forteaza exagerat cum ar face un adult care vrea sa isi depaseasca limitele...

alice2004

Badriana, din experienta mea cu al meu copil, iti pot spune ca se ridica singur la patutul de lemn, si raminea asa, suspendat de margine pina venea cineva sa il dea jos ! Acum io una ma gindesc ca putea si singur sa se lase jos, dar el nu si nu, era vesel nevoie mare de ceea ce reusise sa faca si apoi se chinuia sa cada la loc si cum nu ii reusea, raminea asaaa, in picioare, plingind pina venea unul dintre noi sa il ajute sa se dea jos !
Nu am experienta prea mare cu copiii mici - Andrei este primul -, dar eu ma gindesc ca sint multe pe care nu le cunoastem inca vizavi de inteligenta si ambitia unui copil mic ! Poate ca nu constientizeaza EXACT ce si cum, dar ma gindesc ca poate nu le-am descoperit inca pe toate apropo de subiectul acesta !


filofteia

Gazzela eu am o adevarat experienta in acest domeniu... Asa ca la noi balconul a fost inchis, plus alte doua camere (din 4) cu cheia pana pe la 4 ani. Tot ce putea fi folosit la catarat (de la tricicleta pana la galetuse) a fost inchis de asemenea. Birourile, mesele toate trase cat mai departe de geam... (La doi ani l-am gasit pe pervazul de la geam... se urcase pe tricicleta, de acolo pe birou si apoi pe pervaz).
Pe la 5 ani pierd interesul pentru astfel de actiuni... asta nu inseamna ca nu sta tot timpul catarat pe spatarul canapelei.


Medeea76
Eu am mers de la 6 luni, iar la aproape 9 luni fugeam de mama mea prin casa, ca sa nu-mi ia borcanul cu miere pe care il caram dupa mine. Si zau ca am picioarele foarte drepte!!!
Fetita mea inca nu are trei luni si se ridica singura in fundulet daca stau intinsa pe spate, cu genunchii indoiti si o tin cu spatele pe genunchii mei. Ieri am fost la medicul pediatru si mi-a spus sa las copilul sa faca ce vrea, doar sa nu il fortez. Am uitat sa spun ca isi sustine greutatea corpului pe picioruse (sustinuta de sub brate) si face pasi (tot susinuta) de la o luna. Nu o fortez deloc, e dorinta ei, fiind dornica sa cunoasca lumea de mica. Daca va incepe sa mearga la 6 luni, in nici un caz nu am sa ma ingrijorez, dovada concreta ca e ok sunt eu insami (pentru mine, pentru altii poate e exagerat).


catrinutza

Si noi avem experienta in "plecatul" rapid si tot cu aceleasi dileme legate de deformari ale picioarelor, coloanei, etc...la 3 luni juma gogoasa deja face piruite burta-spate ca o experta...la 5 luni am prins-o stand in genunchi fara probleme la amrginea patului, asa ca instantaneu blatul patutului a coborat la niv. intermediar...nu a facut decat sa o stimuleze sa faca ce a vrut sa faca de la inceput: sa stea in doua labutze...asa ca de pe la 5 luni juma statea la marginea patului fara probleme,dupa o saptamana deja facea primii pasii in pautut, iar acum la 7 luni juma e experta in inconjurarea patutului, in lasat pe vine si ridicat fara pb...a intampinat ceva probleme la "aterizare" pentru ca ea a sarit etapa statului in fundulet...asa ca a trebuit rapid sa isi insuseasca tehnica...
Si noua ne-a fost teama, dar medicii au zis ca nu ar fi facut lucrul asta daca nu ar fi fost pregatit organismul pentru asa ceva...oricum ea fost super activa inca de la inceput...
Nasa fetii, la fel...la 7 luni a mers...si are niste picioare lungi si drepte si nu mege nici cocosata, nici cracanata...asa este, rahitismul este cel care face picioarele "paranteze"...
Acum eu sper sa fie ok si cu diva mea, ca tare ii mai place pozitia verticala...


andre_ea
Io alta nelamurire am: merge deja de-a busilea? Pai atunci cu atat mai mult e capabil sa stea in picioare. Are muschii dezvoltati. Oricum daca copilul singur se ridica inseamna ca poate.
Tudor s-a ridicat in jur de 7 luni. Eu nici nu mi-am dat seama pentru ca nu il lasam la el in pat ca nu-i placea. In schimb se ridica tinandu-se de hainele mele. Doar ca nu putea sta drept, el fiind mai inalt decat mine asezata, asa ca eu nu m-am prins de la inceput.

Alice, fi-miu isi dadea drumul si cadea cand nu mai vroia sau nu mai putea sa stea in picioare. Dar eu zic ca si plansul e un semnal ca nu mai poate sta, deci copilul nu exagereaza.
Medeea, pasi de la o luna??? Cele mai multe mame n-au curaj sa schimbe pozitia orizontala pentru ca nici nu-si tin capul. Cum ai reusit? Sigur nu e prea devreme?

Ramona J
Si noi am trecut prin asta. Dr. ne-a spus la fel, sa n-o lasam in fund, apoi sa n-o lasam in picioare....
Cine nu are copil din asta nu intelege ca nu ii poti opri! Zvirluga noastra tot asa, a stat devreme in fundulet, s-a ridicat in picioare si la 9 luni deja mergea bine singura. Acum are un an jumate, alearga, urca scarile si se catara peste tot. Nu o poti lasa singura nici o secunda.
Nu are piciorusele strimbe chiar deloc.
Partea buna a fost ca nu am avut nevoie de mergator, pe cind am vrut sa cumpar unul ea mergea deja sprijinindu-se de noi, de pereti, de orice...
Sanatosi sa fie. La fel si noi, sa ne putem tine dupa ei!


badriana
Asta mic a fost grabit rau de la inceput. La 2 luni isi tinea bine capul, pe burta fiind se ridica in maini si cu capul sus se uita la tine. La 3 luni s-a intors singur de pe burta pe spate si spre 4 luni invers. Pe la 4 luni si 1/2 mergea pe burta taras, ca soldatzeii iar la 5 luni statea in 4 labe si sarea in fatza ateriznd in nas! Spre 6 luni statea in fund iar acum merge bine de-a busilea (prinde chiar viteza) si se ridica singur in picioare. Eu nu l-am ajutat niciodata, singur le facea, tocmai in ideea sa nu il fortzez.
Dar mi-au impuiat capul o suma de babe binevoitoare...... pana am intrat si eu la idei.


Medeea76
Da, asa vrea ea, sa stea in picioare, ba mai si topaie si rade, ca doar ii place. Repet, insa, tinuta bine de sub brat. Isi tine capul tot de la o luna, asa ca nu mi-am facut probleme. Mai nou nu ii mai place sa sta lipita de burta mea, cu spatele la lume, vrea cu fatza, sa vada ea tot, si tot in picioare, bineinteles. Asa ca o tin in picioare, dar sprijinita bine de burta mea, si tinuta de sub brat. Sa nu ma intelegeti gresit, nu o fortez, dar ni ci nu o oblig sa stea doar pe spate. Cel mai mult ii place sa stea in genunchi, cu manutele pe mine si cu capul cat mai drept (il intoarce in toate partile, ca e tare curioasa, nu prea are rabdare sa se uite intr-un singur punct, cu exceptia momentelor in care vorbeste cu mine...)


Tia

Alexandru s-a ridicat in picioare la 6 luni si 2 saptamani, dar prefera sa mearga de-a busilea. adica numai asa putea sa se deplaseze. cand se ridica isi tinea piciorusele intr-o pozitie foarte incomoda, dar intre timp s-a corectat, acum nu mai are nimic.

fiind un copil extrem de activ, nu prea as fi avut cum sa-l impiedic sa se mai ridice. iar pe masura ce trecea timpul, tot mai mult voia sa stea in picioare.

nu cred ca este o solutie sa-l tii tot timpul in brate.


marcellinna
Si ce sa faci cu el? Sa-l legi? Mai exagereaza si medicii cateodata.

Lasa-l sa faca atat cat poate singur.Si fata mea s-a ridicat in picioare tot la varsta aia,la 9 luni deja umbla in picioare timandu-se de pereti sau marginile de la pat iar la un an deja fugea.
Acum are aproape 17 ani si te asigur ca are picioarele cat se poate de drepte.

Mergi la inceput