Bebelusi de ianuarie -februarie 2006 (26)
Raspunsuri - Pagina 6
Veve spune:
Buna!Nu stiu cine se ocupa de lista,dar o sa-l rog sa scoata "linkurile utile"-acelasi vechi motiv:reclama!
Multumesc!
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
Giova spune:
Irina crezi ca sunt cu capul sa dau 8 mil, pe un carucior? pai nici asta nu m-a costat atat.
sora-mea s-a yuitat in Italia la Chicco, si cica astea care la noi sunt 3, 5 mil. acolo il iau la 88 euro. mare diferenta nu e. dar nu mai cumpar nimic.
Nici scaunn de papa nu iau la 6 mil. poate gasesc in oferta pe la Chicco. ala era cu vibratii. pai pe marco cand il pun in bouncer si dau pe vibratrii varsa instantaneu. mie nu-mi trebuie asa ceva la masa. gasesc eu unul ieftin si bun si cu un design frumos.
Ingrid, pai nici 200.000 lri/sapt. nu e mult.macar stiu ca m-am scapat de-o grija. oricum nu-mi va spala sapt. geamurile. euy am 2 balcoane, dar n-am 2 bai.
Veve nu stiuu de ce trebuie sa scoatem linkurile. pana acum toate mamicile le-au folosit si le folosesc in continuare. mi se pare putin absurd, dar ...deh... daca astea sunt regulile ... ne vom conforma. Pacat ca nu se gasesc aici pe forum toate info astea, atat de pretioase pt. noi.
Fetelor am citit in brosura de la Milupa, caci diversificare de la 6 luni, pt. ambele categorii de copii: cei hraniti de la san si cei cu formula. doar cei care papa lapte de vaca de la 4 luni pot incepe diversificarea.
si, cica se incepe cu piureul de legume, cate o leguma la 3-4 zile sa vedem cum o tolereaza organismul. cereale se dau doar la copii slabuti.
Asa ca bb Marco adio cereale.
Gio si Marco (6 ian. 2006)
monica70 spune:
M-a contactat o tipa de pe Dc care are probleme cu fetitza,un caz special,la 1,5 ani trei operatii si mi-a dat lista cu discutii pe tema asta de pe DC.Se pare ca sunt ceva cazuri...
Irina Ursulina zicea ca pliul al doilea cica e inegal daca e displazie...,dar dupa cate am citit sunt "n" tipuri de cazuri,unul mai diferit ca altul!De exemplu:
Diagnosticate la nastere(nastere pelviana cica e cu risc,un pliu in plus intr-o parte...)la 3 luni cu radiografie preventiv,6 luni ca-i un picior mai scurt...sau la 1 an ...ca schiopateaza,la 3 ani ...c-o dor picioarele...un caz cu una de 35 de ani care a descoperit intamplator ca are asa ceva si cica a avut noroc ca e usoara 50 kg si n-a simtit....
Am ametit deja de cate am citit .... si cate mai sunt!
KIKI scuze ca n-am vazut pozele,acu sunt ko,ma uit dupa ce ma trezesc
MONI care DIANA (01.01.2006)
Bee spune:
Giova, sa vezi la Baby expo, carucioare Inglesina sportla 3 mil. Am facut ochii cat cepele, ca erau faine rau. Dar am avut bani doar de scaun de mashina, care era musai. SI mi-a facut cu ochiul si un super scaun de masa, de la BArza cu 3 mil. FAin fain. Eu l-am vazut pe Polly la Metro cu 4 si ceva, iar la Carrfour cu 5 si ceva. Teolinda, cu cat l-ai luat tu pe Polly de la Baby Expo? Eu inca mai studiez subiectul scaune de masa. Oricum ideea mea fixa e: solid, usor de spalat si cu tavita aia detasabila am vazut eu de la Primi Pasi scaune ieftine, dar nu m-am prins cum scoti tavita aia). CAt despre diversificare.......eu m-am gandit ca toata lumea care diversifica aici in disperare a citit tot ce se putea citi si a luat decizia de a da diverse alimente copilului in cunostinta de cauza. Eu una asa fac. SI de maine bag suc de morcov crud, ca alte sanse de a face kk singure nu avem. Daca nu exista problema asta care se pare ca la noi duce si la inapetenta urata de tot, nu cred ca-i dadeam nimic pana la 5 luni. EU ce sa spun, cand aud de scoruri gen 180 ml? Noi de 3 saptamani nu sarim de 130 decat foarte rar. Si ma gandesc cu groaza ca daca mai papa si altceva mai micsoreaza portia de lapte. Asa ca eu sper: morcov+ mar=kk= burta goala= foame mai multa= laptic mai mult bagat la ghiozdan. Sa vedem daca ne iese. Daca nu ne iese, dupa Paste, deci dupa 4 luni, imi umflu lungana cu un bibe seara laptic cu cereale. Ca prea suntem slabute si nefortoase.
MOni, acum ca ai pus pozele cu cutisoarele, parca parca ar fi putin asimetrice. SI pe noi ne-a avertizat doctorita, dar a spus sa facem dupa 4 luni radiografie. Aaaaa si ochii tai sunt intr-adevar frumosi rau si verzi albastri, dar ai Dianei.....tot caprui par (sa nu ma batzi!). Ana mea are acum culoarea ochilor ca a ta! Si eu tot ma gandesc ca vor fi caprui! Erau albastru inchis intens si acum s-au deschis,sunt tot albastri, dar pe mijloc bat in verde
KIkiriki, o dulceata minunea ta!
Denisa, acum am vazut pozele si cu Emma si cu scaunul de masa. CE tzapan pare rocker-ul. Dar banuiesc ca de scuturat o scutura inainte de masa.DEja parca vad scene de genul " Hai mama la masa si daca promiti ca mananci tot te scutur o tura inainte" si vine bebe la masa cu drag, ca doar e scuturat mai intai (parca vad ca dupa ce-mi voi alerga fata cu lingurita c-oi incepe sa visez la asa o minunatie. Sau eventual la un scaun care sa hraneasca singur fata). SI clar, Emma e cea mai indragostita de suzeta!!
fetele, noapte buna!
Giova spune:
Bee ai dreptate cu scaunul de masa. sa fie solid, tavita detasabila si ieftin. sper sa-l gasim. sa ma anunti daca il vezi. si spor cu sucul de morcov. eu mai tare l-am constipat pe marco cu el, dupa ce nu i l-am mai dat a facut kk din nou.
Moni nu stiu ce sa mai zic, ca prea multe de sbiectul asta nu stiu.Fi tare, ca totul se rezolva. e bine ca ai descoperit din timp. dar mai bine mai du-te si la alt doctor.
fetele va , ma bag si eu la .
pe maine.
Gio si Marco (6 ian. 2006)
monica70 spune:
Mami a citit “displazie sold” la rubrica “diagnosticul principal din biletul de trimitere”.
Pe rezultat scrie:
- Nucleu cefalic prezent pe stanga,absent pe dreapta
- Arcul cervic-oobturator integru bilateral
- Unghiul de inclinare a acetabulului sub 30 de grade bilateral
Eu sper sa fie de bine,…ca nucleii aia cica se dezvolta pe la 4-6 luni din ce am mai citit. Cu unghiul nu stiu inca…
A! si inca ceva, cica sunt inegale cutele din spate dintre fund si pulpe daca-i displazie,dar nu-i obligatoriu!
Din radiografie nu pot deduce ceva,ca mi se pare super la fel si-n stanga si-n dreapta!Vad eu ce ice pediatra,pacat ca-i duminica maine ca as suna-o!
BEE sper sa ramana TEA cu ochii aia faini! La Diana chiar zicea mami azi ca vor fi albastri
Altfel se vad pe viu! Acu cum or fi,vezi ca sunt chestii mai grave,nu asta
Pusi!
Ingrid S spune:
In legatura cu diversificarea, eu i-am dat suc de morcovi cruzi, dar mai prost mi-a mancat si i-au aparut niste bubitze rosii pe corp. Cum am intrerupt, cum i-a revenit pofta de mancare si i-au disparut nemernicele de bubitze..
Ingrid S si Diana
Ingrid S spune:
Moni, astept sa se trezeasca Diana sa pape, ca taaare prost mi-a mancat pe la ora 21..adik a mancat tot si a vomitat aproape tot, asa cum trebuie sa faca o fetitza cuminte..
Ingrid S si Diana
monica70 spune:
Si Diana a mancat prost...Aseara la fel dar adormit pana la 6 si a papat atunci ca un lup!