Targoviste (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Daniela, super vesti, ma bucur din suflet pentru raducu, vreau sa spun ca mi-au dat lacrimile si m-au trecut fiorii cand am citit ca e in remisie totala. Doamne ajuta!
Try, mare dreptate ai in ceea ce spui. Si aici sistemul de sanatate e cam acelasi. Fereasca Dumnezeu sa ajungi la astia ca mori cu zile. Platesti o gramada de bani si te programeaza peste o luna.

Pupici tuturor!

Nana Motoc

Mergi la inceput

Neata, fetelor!
E vreme mohorata azi, sper sa se mai insenineze ptr ca desi am venit de 3 ore inca imi vine sa dorm pe birou.
Sa aveti o zi usoara azi!
Pupici.

Nana Motoc

Mergi la inceput

La multi ani, RoXena!

Sa iti dea Dumnezeu tot binele din lume, sa fii sanatoasa, fericita si tot ce iti doresti sa ti se implineasca!

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Try, cum este cu sponsorizarea parintilor? La mine va veni mama cu Ana sa stea cu ea si nu poate sta decat 90 de zile in spatiul Schengen. Acum am luat biletul de intoarcere, dar este bine sa stiu pe viitor daca am alte portite sa le folosesc. Eu am primit de curand vestea proasta ca nu au locuri la cresa/gradinita. Nici nu imi faceam sperante prea multe. Poate a fost mai bine asa, avand in vedere cat de repede se imbolnavesc la inceput si costa 800 de euro, nu-i deloc putin.
Nana, povesteste-ne mai mult despre Islanda. Cei de la firma iau in calcul o vizita in capitala si sa mergem si la gheizere, desi am inteles ca miroase a sulf in apropierea lor.
Am inteles de asemenea ca tendintele in moda se testeaza pe islandeze, adica mai intai se lanseaza in Islanda ceva nou si dupa aceea in restul Europei. Chiar asa este?

La mine este o freme frumoasa de nu-mi vine sa cred. Am pus aici cateva poze facute aseara la 8.15 pm.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Otiliav
[Nana, povesteste-ne mai mult despre Islanda. Cei de la firma iau in calcul o vizita in capitala si sa mergem si la gheizere, desi am inteles ca miroase a sulf in apropierea lor.
Am inteles de asemenea ca tendintele in moda se testeaza pe islandeze, adica mai intai se lanseaza in Islanda ceva nou si dupa aceea in restul Europei. Chiar asa este?

La mine este o freme frumoasa de nu-mi vine sa cred. Am pus aici cateva poze facute aseara la 8.15 pm.

Bine ai revenit Otilia.
Nu stiu daca este asa cu moda, insa mie mi se par tare ciudate islandezele la modul in care s eimbraca. majoritatea sunt cu picioarele goale in papuci acum, desi eu inca port ghetute din piele intoarsa nu imblanite totusi. Temperatura afara este de 8-10 grade. Doar in weekend am avut 18 grade. Totul a inceput sa prinda viata si la noi si sa inverzeasca. Ca si la tine, am vazut poza. Nu mai zic ca acum s-a marit ziua si nu avem decat 3-4 ore de noapte, stiu ca si la voi e la fel. Am vazut multe documentare despre Norvegia si mi-a placut la nebunie, imi inspira atata prospetime. Chiar am o prietena stewardesa pe vase de croaziera si la ea am vazut multe fotografii frumoase.
Sa revenim la moda, sa stii ca fata de ce purtam noi romancele, ele sunt mult mai excentrice , mi se pare mie. Asa cum este si viata pe care o traiesc. In cursul saptamanii toata lumea munceste pe rupte iar de vineri seara incepe distractia. Toata lumea e in cluburi, beata moarta, iar femeile, fie ca sunt maritate sau nu, se duc la barbati si le propun sex . Totul este absolut normal. De luni le vezi la servici ca niste doamne ce sunt foarte serioase.
Asa este si cu moda. Apare una cu rochie peste blugi si in picioarele goale, a doua zi mai vezi o gramada ca ea si spun ca este " flot" adica frumos.
O sa revin cu informatii.
Mai am ceva de terminat la birou si trebuie sa plec.
Pupici.

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salve!

La multi ani Roxena!

Nana spune sincer ai mancat tort?

Mihaela, mami de Cristian

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos

Mergi la inceput

La care tort te referi, Miha? La cel de la RoXena?
Hi Hi, nu am mancat inca pentru ca nu m-am intalnit cu RoXena decat sa-i dau o mica atentie din partea noastra si am plecat pentru ca aveam cursuri. Dar cu siguranta o sa maninc in weekend pentru ca ne intalnim sa faca cinste! MMMMM

Pupici si sa aveti o zi excelenta azi!

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Otilia, aici legat de vizitare si sponsorizare e diferit de Europa. Vizitarea presupune ca ma mvine cu viza de turist si are voie sa stea in Ca 6 luni. Deci trebuie sa-i trimit invitatie in Ro si ea sa obtina viza de la ambasada Canadei in Ro si pe baza ei are voie sa stea in Ca 6 luni. Dar dupa cele 6 luni ai dreptul sa ceri o prelungire de inca 6 luni. trimiti actele necesare la guv. canadian si ei iti dau prelungirea fara probleme atat timp cat pasaportul isi pastreaza valabilitatea.
Mai exista si posibilitatea sa obtii viza multipla pe 3, 5 chiar 10 ani (depinde cat mai are valabilitate pasaportul mamei) de la ambasada Canadei din Ro, asa cum a obtinut maica-mea (pe 5 ani). Adica la fiecare noua venire in Canada mama nu mai trebuie sa mai treaca pe la ambasada sa obtina viza si eu nu mai trebuei sa-i trimit nici o invitatie. Isi cumpara doar biletu lde avion si aterizeaza in Canada. Dar regulile de sedere tot aceleasi sunt: adica 6 luni si apoi ceri prelungire. Stiu o mamaie care a stat 4 ani cerand prelungire dupa prelungire. De chestia cu invitatia se face doar prima data si cand maica-mea a cerut viza, a cerut direct viza multipla, nu viza simpla. Maica-mea a venit anul trecut i nsept. cand eu am reinceput serviciul. I-am facut o data prelungire pentru alte 6 lun ide sedere (si am font nevoita sa-i fac si analizele medicale la cabinete autorizate) si va pleca in sept. in tara (eu nasc si raman un an in concediu de mat. si deci stau eu cu copii). Dar la anu', dupa ce-mi termin eu concediul de mat. o voi aduce din nou sa stea cu bebelusii si va veni simplu, doar cumparandu-si bilet de avion, n uva mai trece pe la ambasada pt. ca ea deja are viza multipla.
Un vizitator nu are asigurare medicala decat de la firmele private de asigurari (din Ro sau din Ca) la fel ca orice turist care se plimba prin lume. Aceste sigurari, in functie de pachetul ales, nu acopera mare lucru si daca e vorba de o problema serioasa te trezest ica tot la buzunarul propriu ajungi. o asigurare clasica e 1000$/an, iar una care sa acopere cat mai multe probleme e 3000$/an, iti dai sema ca mai bine nu faci asigurare deloc (eu asa am procedat cu mama) si daca apare o problema de sanatate, imediat o trimit iin tara sa se trateze acolo. Doamen fereste insa de accidente bruste si periculoase care presupun interventie iemdiata.

Sponsorizarea e alta mancare de peste. Orice rezident sau cetatean canadian are dreptu lsa-si sponsorizeze rudele de gr.I parinti, bunici, copii (nu frati, surori etc). Ast presupune ca le depui dosaru lde sponsorizare la guv. canadian si acest dosar se proceseaza exact cum s-a procesat dosarul nostru de emigrare, cu diferenta ca motivul este reintregirea familiei. Acest proces de sponsorizare dureaza si 4 ani, deci e ceva de durata, timp in care mama are voie sa vina sa ma viziteze ca turist. Odata actele de sponsorizare iesite, mama devine rezident canadian ca si mine si dupa 3 ani de stat in Ca are dreptul sa ceara cetatenia, iar dupa 10 ani in care isi face taxele aici in Ca, are dreptul si la pensia de stat de aici.
Dar cel mai important aspect e ca obtine card de sanatate asa cu mam si eu si la orice mica problema merge la dr. si plateste statul fara probleme asa cum se palteste pentru orice rezident sau cetatean canadian. Deci, prin sponsorizare, mama obtine aceleasi drepturi depline pe care le am si eu ca imigrant in Ca. Adica toate drepturile mai puti ndrept de vot. Dupa ce devii cetatean canadian, ai dreptul si la vot.
Cam asta era povestea pe larg. cu siguranta in Norvegia e alta mancare de peste, dar ti-am povestit sa vezi cum se intampla prin alte colturi de lume.

.......in 17+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

De la mine un weekend placut pentru toata lumea!

Pupici.

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Try, mersi de timpul acordat, raspunsul tau este intr-adevar foarte detaliat. Dar niciodata nu se stie, poate ajung si in Canada, in domeniul asta oil&gas angajatii se muta dint-o tara in alta destul de des. Este bine ca o ai pe mama ta sa te ajute, chiar daca poate nu aveti 100% intimitate, ajutorul ei este de neinlocuit. Si eu ma gandesc uneori sa fac la fel, la 2 copii cresa m-ar costa 1500 de euro. Norvegia nu este insa in UE si nu cred ca vor fi pentru ca nu vor. In schimb daca Romania intra in UE la anul se schimba regulile, cel putin pe mine ma avantajeaza ca mama ar putea sta aici. Eu invitatie i-am facut, dar rolul ei este sa nu stea la vama sa arate ca are 30 euro/zi. Iar asigurarea de sanatate este obligatorie. Rezidenta insa nu poate primi decat daca este in varsta, vaduva, nu se poate intretine singura. Nu se incadreaza, dar ma bucur ca nu indeplineste aceste criterii triste.
Roxena, si petrecere frumoasa cu gasca din Islanda!

Mergi la inceput