Plan de nastere
Una dintre ultimele tendinte "en vogue" in maternitatile din Franta este elborarea planului(proiectului) de nastere. Acesta este un plan (scris) care descrie optiunile si atmosfera pe care viitoarea mamica le prefera la nasterea copilului.Este un fel de mijloc de comunicare intre gravida si doctor, asistente, pediatra. El se realizeaza din timp, se discuta cu personalul medical si este semnat de catre parinti si medic, dar nu este nicidecum un act oficial, (cu toate acestea se face in 3 exemplare!). El este considerat pur si simplu drept un pas inainte inspre cooperarea dintre partile participante la nastere.
Cateva exemple :
-vreau ca la travaliu sa asiste sotul, mama...
-vreau ca nasterea sa fie filmata
-vreau sa pot face dus/baie cand si de cate ori voi avea chef
-nu vreau ca travaliul sa fie accelerat artificial
-nu vreau episiotomie (decat daca este absolut necesar!)
-nu vreau sa se foloseasca ventuza sau forceps (decat daca este absolut necesar!)
-vreau sa ascult muzica clasica, sa ma uit la filmul cutare (aici sunt televizoare in sala de nastere),sa citesc, sa joc carti...
-sa nasc in pozitia pe care o vreau (pe spate, pe o parte, asezata...)
-vreau sa mi se puna copilul pe burta imediat
-sa-i dau sa suga imediat
-sa nu fie imbaiat, pentru a putea pastra vernixul
-sa raman cu el in permanenta
vreau...
vreau...
vreau...
Si voi, fetelor?
Ce parere aveti?
Raspunsuri
Kittie spune:
Eu vreau si un porsche 911 imediat dupa nastere.. se poate? ![]()
![]()
![]()
mamica de
( 13oct04 )
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
Tierce de charme Kittie NinaB Ralucule BEWARE!!!
Kittie spune:

Nu te supara mika, am inteles ca e serioasa treaba numa ca francejii ajtia ma ertatsi se piaptana mai mult decat babele noastre cand satu arde
. In loc sa se preocupe de CPE sa bage studentzii la loc in facultati (nearse, de preferinta), ei se gandesc sa reformeze putin sanitaru.. Acu vine vara si o dau in canicule din nou
ca sa mai distraga atentia
...
E foarte frumoasa intentia, onorabila 
mamica de
( 13oct04 )
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
Kittie spune:
La cererea publicului onorat, bagam o scuza deosebita si multe plecaciuni de iertaciune de la Artemis
!!!
Io ie cu vina in batz ![]()
mamica de
( 13oct04 )
Artemis1578 spune:
MIka zau, eu mi-as fi dorit sa poata filma cineva cezariana mea, mia-as fi dorit sa am un piafen disponibil in spital nu sa alerge mama ca bezmetica dupa fiole la farmacie si multe altele. insa probabil ne vor mai trebui vreo 200 de ani ca sa putem avea pretentiile astea care mie una mi se par perfect normale, pt ca esti femeie si tu ar trebui sa decizi ce si cum sa se intample cu trupul tau! iar daca indraznim sa aratam cuiva aceste cereri o sa ne zica ori ca ne-am scrantit ori ca avem prea mult timp liber.
asa ca eu o sa ma prezint la maternitate la Kittie cu un posche de jucarie ca sa nu se supere ca nu i se onoreaza dorinta si o sa incercam sa speram ca poate candva o sa ne ia in seama.
va pup
Anka T.
MaryP spune:
Mie mi se pare dragut sa poti sa obtii ce "vrei"...Dar cine nu este informat si cere numai aberatii si apoi regreta? Daca "vreau" sa asiste mama la nastere si mama lesina, de ex?![]()
NUNTA NOASTRA
POZICI
Maria si Razvan Mihai in burtica (30 saptamani)
Cricor spune:
Da si aici se vorbeste de el, scrie pe toate site-urile si in toate revistele de gravide. Eu nu stiu pe nimeni care sa fi facut asa un plan, dar sunt sigura ca exista persoane. Parerea mea (dupa o nastere) ca planul ala nu m-ar fi ajutat cu nimic. ce folos ca-i semnat de doctor ca tu nu vrei epiziotomie de ex. si la nastere foarte putin probabil sa-l nimeresti pe doctotul care ti-a urmarit sarcina, ca asa-i modelul aici, si asta e un exemplu. In plus pot aparea atatea situatii, poate nu nimeresti camera de nasteri care are jacuzzi, si ai avut in plan ca vrei, poate nu merge centura aia cu care monitorizeaza inima copilului si tre ' sa-i puna clema in cap, cine te lasa la dus cu chestia aia dupa tine...
In conluzie, mi se pare doar o hartie care o face pe viitoarea mama sa spere ca are un control asupra intregului proces, cand de fapt nu prea are si totul depinde destul de mult de situatia de moment.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Artemis1578 spune:
Mary ai dreptate, eu cu ani in urma am suferit o operatie de chist ovarian, mama fiind cadru medical a avut acceptul sa participe ca spectator dar cand si-a vazut copilul cu matele pe-afara aproape ca a lesinat, desi a vazut mii si mii de oameni in asemenea ipostaze. dar , dupa cum ziceam si mai sus, putem incerca sa fim multumite daca avem cum!
Anka T.