Dermatita atopica (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


eli05
Baietelului meu in varsta de 1 an si sapte luni i s-a pus diagnosticul de dermatita atopica,datorata de trecerea de la laptele matern la laptele de vaca.Poate cineva sa-mi dea mai multe informatii despre aceasta boala?
Medicul mi-a recomandat un lapte hipoalergenic,iar eu i-am cumparat NAN hipoalergenic.Oare este bun?
Ce mi se pare ciudat este faptul ca intrebandu-l daca are voie sa manace derivate din lapte,mi-a raspuns ca da.


mstef
Am mai postat la o "trimitere" a CristineiT,dar se pare ca subiectul de acolo e mai vechi,asa ca rescriu aici:
Fetelor,speram sa nu mai caut subiectul asta niciodata.Acum doi ani eram calare pe desprecopii.com, agitata, intr-un subiect deschis pe zeci de pagini si capitole.Scoteam tot ce se poate de pe net despre dermatita atopica,incercam pe fetita mea (care atunci avea 1 an si acum are 4)tot ce mi se parea bun la vremea aceea.Am incercat si tratament homeopat,vreo doua luni, fara niciun rezultat.Am incercat si Elidel (si acum ma sperii de ce aud despre el, noroc ca nu mult timp.Nu a avut cine stie ce efect.Am incercat si injectii de desensibilizare concomitent cu o alimentatie foarte stricta si am renuntat pentru ca era foarte traumatizant pentru ea si se pare ca si neadecvat(dupa cum m-a sfatuit un medic alergolog din Anglia).Pielea i s-a curatat in mod miraculos dupa o singura injectie cu histadestal (un antihistaminic+gamaglobulina)pe care a facut-o medicul inaintea tratamentului de desensibilizare.Dar apoi,bubitele si-au facut din nou aparitia.Totusi alergia a devenit cu timpul mai putin urata,a ramas doar pe dosul palmelor si uneori pe fata.Am observat ca mai ales iarna se exacerbeaza pe fata,mai ales in zona barbiei si a gatului,uneori si sub ochi.Acum doua saptamani a facut varicela si cand era pe sfarsite,am zis eu s-o dau cu un unguent,Reviken,pe baza de ichtiol si Zn.Cred ca de la ea i s-a uscat pielea foarte tare pe fata si a facut o alergie de "toata frumusetea".De disperare am dat-o cu ulei de masline,dar parca acum nimic nu mai are efect.Toata fata e plina de bubite,au inceput s-o manance si mainile,nu mai stiu ce sa fac.I-am dat Peritol pe toata perioada varicelei,dar nici el nu mai face fata,decat ca nu se mai scarpina atat de tare.
singurul care are efect vizibil este fluocinolonul.Dar asta nu se poate da pe fata.Va mai tin la curent cu ce se mai intampla,mai spuneti si voi!
Tinem legatura!


eli05
Va multumesc pentru raspunsuri.
Dupa trei zile de tratament cu zyrtec,claritin si un unguent pe baza de elocon si vaselinna si bineinteles dupa ce am renuntat la laptele de vaca,dar nu si la derivatele din lapte,baietelul meu nu mai are aproape nimic.
el are un an si sapte luni si pana acum doua luni a supt la san



luciana12
Am incercat cu toate cremele "la moda" gen trixera, avent, galbenele,pivalat de flumetazon, etc. Fetita are 1,8 luni si din iarna n-am reusit sa scapam de bubulitele astea care-i apar pe obrajori, ca un fel de piele zgrumturoasa la pipait, desi nu intotdeauna vizibil si cu tendinte de a face mici comedoane albe. Eu zic ca e o acnee, pt. ca daca era dermatita atopica, o manca, se descuama si probabil i-ar fi trecut cu vreuna din cremele astea scumpe. Ce-as putea sa-i mai dau? Clearasil? Asta stiu ca e pt. adolescenti. Exista, oare si crema antiacneica pt. bebelusi???


merry_p_s
Mie mi-a dat dermatologul de la pediatrie,,Locoid''.


luciana12
Nu stiu ce sa zic de crema asta...am citit asa "Contraindicatii: Locoid este contraindicat in cazul unor infectii bacteriene (impetigo), virale (Herpes simplex) sau fungice (Candida sau dermatofiti). Nu este recomandat in rozaceea faciala, acneea vulgaris, dermatita periorala, pruritul perianal si genital, de asemenea in caz de hipersensibilitate la unii din compusii sai." si mi-e cam frica de ea. A folosit cineva "kamedis" ? Vad reclama la ea si suna bine, e din plante, pare inofensiva...


JARMO
Luciana, copilul meu facuse la o luna de zile o dermatita si aproape ca se infectase, din cauza faptului ca se scarpina cu manutele iar pediatra mi-a dat o crema pe baza de gentamicina ( Gentalyn ) . Poate cunosti vreo farmacista si-ti poate prepara ceva pe baza de gentamicina sau vorbeste mai intai cu pediatra . La mine a functionat si intr-o saptamina se curatase, si tot asa avea fata plina


akella
La noi a functionat banala crema de galbenele. S-a mai discutat chestia asta pe forum si stiu de la fete ca, de asemenea, este bun Triderm-ul (tot crema).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


Dory232002
DERMATITA ATOPICA
PARTEA I - Ce este si cum se desfasoara Dermatita Atopica?

Acest articol a fost scris de :
Prof. Dr . Sanda Popescu - medic primar dermatolog

Si

Sorin Tiplica – Medic primar dermatolog




Ce este Dermatita Atopica?

-Dermatita atopica este o afectiune alergica ce apare pe fondul unor modificari imunologice inascute,
-Aceste tulburari au ca rezultat manifestarile alergice care pot aparea la nivelul pielii – dermatita, la nivel rinofaringian- rinita alergica, la nivelul ocular – conjunctivita alergicasau la nivelul aparatului respirator – astm bronsic allergic.
-Fiecare dintre aceste localizari este specifica unei anumite grupe de varsta astfel: dermatita atopica apare cel mai frecvent inca din primele luni de viata (de la varsta de 2-6 luni), iar pe masura ce se apropie de adolescenta o parte dintre acesti copii se vindeca , altii vireaza spre astm allergic, iar altii vor continua sa prezinte aceleasi manifestari.
-75% dintre copii cu Dermatita atopica manifesta o ameliorare a bolii pana la varsta de 10 - 14 ani, , insa ceilalti 25% continua sa manifeste -Dermatita atopica tot restul vietii.




Cum se manifesta Dermatita Atopica?

- DERMATITA ATOPICA este o boala cronica evoluand in pusee accentuate cu mancarimi la nivelul pielii , eritem,(roseate), papule si vezicule, eroziuni si cruste.



CE factori favorizeaza si agraveaza Dermatita Atopica?
-Aceasta afectiune , poate fi favorizata sau agravata de mai multi factori cum ar fi:
=substantele iritante de contact – sapunuri agresive, hainele din lana, conservantii din produsele de igiena si ingrijire, detergentii de rufe, parfumuri etc.
=alergenii din aer: praful, polenul, mucegaiurile;
=agentii microbieni;
=alimentele pot declansa sau intretine un puseu de dermatita atopica si cele mai mari riscuri din acest p.d.v. il prezinta: ouale, laptele de vaca, soia, pestele, alunele, nucile, zmeura si capsunile.
Din fericire, alergia la mancare scade in intensitate dupa varsta de 1 an, eliminand astfel nevoia de regim pe viitor.;
=stresu poate fi de asemenea un factor declansator pentru dermatita atopica.


Cum putem trata DERMATITA ATOPICA?

-Cel mai important gest in ingrijirea pielii acestor pacienti il reprezinta utilizarea de crème emoliente, grase, care au rol trofic si de refacere a barierei cutanate, stopand in acest mod patrunderea alergenilor in piele.
-La fel de importanta este utilizarea unor sapunuri sau geluri de dus cu baza de spalare blanda, neagresive(asa – zisele “sapunuri fara sapun”, care se gasesc de obicei in farmacii si au pH-ul pielii)
-Nu sunt recomandate baile fierbinti deoarece acestea pot produce vasodilatatie cutanata care ar putea declansa un nou puseu de dermatita atopica.
-Se pot utilize de asemenea diverse emulsii pt. apa de baie care pot preveni uscarea excesiva a pielii dupa baie.Chiar si in plin puseu acut aceste emulsii pot fi utilizate in timpul bailor la temperature de 33 – 34 gr. C cu o durata medie de 20 – 30 de minute.Exista tehnici speciale de relaxare, masaj therapeutic, care pot fi effectuate acasa, de catre parinti, in cadru intim, placut pt. copil.
-Expunerea rationala al soare, la UV de fapt, poate adduce, alaturi de emoliente si de respectarea unor reguli stricte de igiena, ameliorari vizibile la unii pacienti, reducand in acest mod utilizarea dermacorticoizilor si a medicamentelor orale antialergice.

DERMATITA ATOPICA
Partea II – Cum apare?
Mostenirea genetica si factorii favorizanti din mediu

Articol scris de Prof. Dr. Alexandru Tataru
Universitatea de medicina si Farmacie “ I. Hatieganu” Cluj-Napoca
Catedra Dermatologie.

“Dermatita atopica (sau eczema atopica, termen sinonim dar tot mai putin utilizat) este o boala cu determinare genetic ace afecteaza circa 1% din populatie, ceea ce este deja mult sin are o neta tendinta de a fi tot mai frecfenta in ultimii 30 de ani, cel putin.
Pentru ca boala sa apara este nevoie sa se combine doua elemente: mostenirea genetica si factorii favorizanti din mediul inconjurator.
Mostenirea genetica consta in asa numitul “teren atopic”, adica o predispozitie a copilului de a dezvolta fie o dermatita atopica, fie alergii ca urticaria, astmul bronsic sau rinita alergica, mult mai usor decat cei afectati.Aceste boli apar singure sau in diverse combinatii individuale, imposibil de prezis.
Asocierea cea mai comuna este aceea intre o dermatita atopica initiala cu un astm bronsic allergic in urmatorii ani, fapt care a si luat numele de “ marsul atopic”.
De regula dermatita atopica incepe sa se manifeste in primii 4 ani de viata, frecvent de la cateva luni, sub forma unor placi rosii difuze pe obraji, cu vezicule trecatoare pe suprafata lor, scuame(piele care se desprinde), in timp ce nasul pare foarte palid.Ulterior apar cruste pe zona paroasa a capilui, iritatii recurente in zona scutecelor si in final eruptiile se pot intinde sub forma de placi rosii dimensionate pe tot corpul.Eruptiile sunt intotdeauna foarte pruriginoase, iar pruritul deranjeaza copilul care devine agitate, fara somn, si fara pofta de mancare.Aceste eruptii cutanate persista cateva luni, dupa care dispar chiar si spontan, dar recidiveaza constant urmatorii 14 ani..Cu cat copilul creste in varsta, eruptiile scad in intensitate si se reduce in suprafata, astfel incat dupa pubertate se limiteaza de regula doar la plica coatelor sip e suprafata dorsala a genunchilor, localizari foarte caracteristice.
Vreau sa subliniez ca pe langa aceste eruptii copilul atopic prezinta in permanenta o piele mai uscata decat normalul, stare numita xeroza cutanata, din cause genetice, fiind diminuate unele lipide ale epidermului care impiedica pierderea apei din tegument, iar aceasta xerozacutanata favorizeaza sensibilizarile fata de substante obisnuite, cu care oricine intra inevitabil in contact si care la personae cu imunitane neafectata nu produc decat exceptional sensibilizari(polenuri in aer, ditivi si coloranti in alimente, materiale plastice in haine, artropode microscopice care exista in oricare locuinta umana, cum este acarianul Dermatophagoides in covoare).
Fcatorii favorizanti din mediu sunt: infectiile cutanate, mai ales stafilococice, parazitozele intestinale, oboseala prin somn insufficient, stresul psihic, foarte probabil si altii neidentificati, dar, si subliniez orice poate accentua uscaciunea tegumentuli.Aici intra sapunurile, gelurile de dus si sampoanele uzuale, detergentii de vase si haine care inlatura stratul de lipide de pe suprafata pielii.Exista insa produse cosmetice special concepute pentru personae atopice, care spala fara a accentua xeroza cutanata.De asemenea, climatizarea aerului, in case si mai frecvent intalnita la automobile, agraveaza xeroza atopicului si favorizeaza recidivele.
Impactul psihologic al bolii, pentru pacient, dar si pentru parinti si ceilalti membrii ai familiei este importanta, chiar coplesitor.Calitatea vietii celui diagnosticat cu dermatita atopica este profound afectata, in sens negative.Ma impresionat un studiu care a comparat afectiunea calitatii vietii la copii suferinzi de diabet zaharat tratat cu insulina comparativ cu cu copii suferinzi de dermatita atopica, studiul demonstrand ca ultimii au fost mai grav afectati.
Tratamentul dermatitei atopice dureaza practice toata viata, iar pacientul trebuie sa invete a trai impreuna cu boala sa, ca si in cazul diabetului sau al orcaror alte boli genetice.Formele grave, de altfel rare, se trateaza prin spitalizare de scurta durata de cate ori este necesar, dar pentru marea majoritate a cazurilor tratamentul de ambulatory, adica tratamentul strict extern cu diverse crème si emulsii, este suficient.
Tratamentul extern inseamna utilizarea intotdeauna cu masura si sub supraveghere medicala a produselor cu cortizon in faza de acutizare, urmate de produse ne-cortizonice mai nou aparute (imunomodulatori locali) pana la stergerea completa a eruptiilor.
Prrodusele cortizonice nu se aplica pe mai mult de o treime din suprafata corpului sin u mai mult de trei saptamani, pentru a evita efectele secundare de favorizare a infectiilor si stopare a cresterii care pot sa apara la copil.Produsele imunomodulatorii se pot utilize indifferent, fara efecte negative, dar de regula eruptiile se remit in cursul urmatoarelor 6 saptamani de tratament cu acestea.
Inchei cu un ultimo principiu therapeutic, de natura dermatocosmetica, si anume utilizarea permanenta , atat in timpul eruptiilor, cat si in afara lor, a oricaror topice cu effect hidratant si antiinflamator pe toata suprafata corporala, pentru a combate excesiva xeroza cutanata, preferabil cu produse destinate special persoanelor atopice.


Scuze, dar nu am mai avut timp de aranjare sau corectare.


ad_rianna
multumim dory, ma ajuta mult articolul. i-am facut lui Tudor IgE specifice pt alergeni alimentari si a iesit ca ar avea teren alergic f. scazut la anumite alimente, medicul mi-a zis ca oricum sa nu i le scot din alimentatie. dermatita lui apare si dispare, acum e f. bine dar stiu eu? de cand ii dau ZINKIT se pare ca-i merge si mai bine. medicul a zis sa-i mai dau o luna si apoi mai vedem, poate ajuta si asta


eli05
am renuntat la orice tratament alopat si l-am trecut pe o schema homeopata.Poate a fost o coincidentam,nu stiu,dar bebe se simte foarte bine.
Ma gandesc ca poate a fost doar o alergie de primavara,care a trecut,desi IGE a iesit dublu.


viermisor
Imi spuneti si mie , va rog, daca pot sa merg cu fetita la mare? Se poate agrava?


Dory232002
Expunerea rationala la soare, la UV de fapt, poate aduce alaturi de emoliente si de respectarea unor reguli stricte de igiena, ameliorari vizibile la unii pacienti, reducand in acest mod utilizarea dermacorticoizilor si a medicamentelor orale antialergice.

Este un pasaj dintr-un articol aparut intr-o revista. Am sa postez tot subiectul dupa ce il termin de tehnoredactat, intrucat nu am scaner.


Diana Mirela
Si nu uita o crema de protectie pt. UV, dar nu cu factor maxim, adica 60, ci 40. Daca poti lua din gama Avene, care e pt. piele atopica, ar fi f. bine.
Bineinteles, vei respecta si orele de plaja, dimineata devreme si seara.


oana_tiganila
dermatita atopica se amelioreaza la soare dar nu il tine excesiv si dal cu crema de protectie.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


iacobica
as vrea sa aflu, daca stiti unde pot merge cu BB la un dermatolog bun. in urma cu cateva luni i-au aparut pe fata niste bubute mici-mici, ca niste puncte de grasime(sau cosuri) care nu coc, nu trec. medicul de familie(pediatra, de altfel) nu a vrut sa-mi recomande nimic"las' ca trece. nu le mai dati copiilor cu tot felul de creme!" a zis ea. apoi am mers la un cabinet particular de pediatrie unde ni s-a prescris athoderm pentru o saptamana.am dat si o caruta de bani pe el si, degeaba!, nu i-a trecut.
asa ca m-am gandit ca, cel mai bine ar fi sa consultam un dermatolog. dar care?
ne ajutati voi?
multumim


viermisor
Si fetita mea face periodic cam asa ceva pe obraz, din primele luni cand o alimentam numai la san si si acum (are 1 an si 8 luni). Mie mi-a zis medicul ca e alergie. (la lapte matern?!)Ii trece numai daca o dau cu Elocom. O singura data o ung si ii dispare in doua trei zile, dar dupa o luna-doua apare din nou. Ce am observat e ca de fiecare data ii apare cam in acelasi loc si daca nu o ung de la inceput tot mai urat arata, nu trece de la sine. Poti incerca si tu.


danis
cred ca e posibil sa "faceti parte" din subiectul dermatita atopica

si Andei (aproape 4 ani) i s-a pus acest diagnostic de vreo 2 ani;
desi are acest diagnostic, nu are mancarimi ci mai degraba are simptomele descrise de tine

si noi am dat cu atoderm, combinat cu un antihistaminic, de ne-a venit rau (adica mai bine de un an). nu a avut efect.

am evitat sa-i dau medicamente de gen Elidel si altele de care vei afla la subiectul dermatita atopica
... pentru ca mi-e frica de cortizon si de efectele lui, iar tratamentul nu pare sa fie asa de eficient incat sa ma convinga sa risc

fetita mea are un fond alergic, fara a fi foarte alergica
iar dermatita atopica "se prinde" pe un astfel de fond
vestea rea este ca nu e asa usor de scapat de ea, si oricum nu exista o solutie care sa mearga la toti

ca regula generala, e bine daca nu sa tina daca nu regim, cel putin sa manance cat mai sanatos (mancare facuta in casa, fara chimicale, fara sucuri din comert, cat mai putine mezeluri, fructe si legume etc.) si sa evitati alimentele cu potential alergic

un test la alergologie nu ar strica, dar parca se face incepand cu 3 ani, pentru ca abia de atunci e concludent

vestea cea buna este ca si noua ni s-a zis ca va trece in timp
desi nu prea ma asteptam si nici nu vedeam cum s-ar putea intampla,
A INCEPUT SA TREACA
acum aproape nu mai avem astfel de bubite
si ma bucur ca am avut rabdare
dar e groaznic de greu sa te lupti cu sentimentul de vinovatie si cu incertitudinea in tot acest timp in care astepti


sper sa te ajute


iacobica
va multumesc frumos pentru raspunsuri
probabil ne incadram in "clubul" dermatitei atopice care, observ, e destul de des intalnita. ramane sa vedem la medic


margas2005
Fetita mea a avut puncte ce pareau de grasime.La fel pediatra mea a zis ca au sa treaca de sine.La recomdarea altui medic pediatru am facut o solutie:1lingura bicarbonat de sodiu dizolvata intr-un litru de apa.In fiecare seara dupa baita, imbibam un disc demachiant si-i strergeam obrajorii.In timpul zilei o dadeam cu lapte matern.Si uite asa cu f multa rabdare ,perseverenta acum la 7luni avem o fata curata.Ai sa observi daca urmezi sfaturile mele ca la un moment dat ies singure

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSpiru spune:

Dragi mamici uite ca am reusit si eu sa ma inscriu pe forum si sa iau in discutie subiectul despre dermatita atopica.Micutului meu Vlad i-a aparut de la varsta de 3 luni.Am tot incercat de atunci si ceva creme cu hidrocortizoni prescrise de medicii de aici, cum ar fi Timodene dar nu au ajutat prea mult.Il dadeam doar atunci cand era foarte rau.Am incercat si creme cu Urea dar in procent foarte mic(5%)si mai rarut.In baie ii pun cateva picaturi din gama produselor de baie Eucerin acceptate si la bebei.I-am scos din alimentatie formula pe baza de lapte de vaca si ii dau acum formula pe baza de soia,chiar si iaurtelele si branza e tot din soia.Are acum aproape 9 luni dar nu ii dau nici un aliment din comert ci doar din cele preparate in casa pentru varsta lui.Timodene care continea doar 0,5% hidrocortizon nu l-am mai folosit de mult timp ci ii hidratez pielea foarte des cu crema de la Elave Junior care nu contine parafina si lanolina deloc.E fff buna.Observasem ca de cate ori il dadeam cu produse pe baza de parafina sau lanolina era ff rau.
Dupa baie in primele 3 minute ii masez tot corpul cu Almond Oil si, din cand in cand cu BioOil pe fata sa ii refac tesuturile.BioOil e recomandat pentru toate varstele.I-am introdus in alimentatie ulei de peste dar in cantitatile recomandate pentru varsta lui.Se gasesc in farmacii in combinatie cu Evening Primose Oil.Dermatita s-a ameliorat si sunt tare fericita ca nu am mai folosit de mult timp hidrocortizonul.Sper ca am ajutat asa un pic cu sfaturile mele si astept raspuns de la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


advantan milk sau locoid?
diana11

Alexandrei i-a iesit ceva pe fata (partea de jos a maxilarului), parca sunt vase de sange sparte sub piele. La inceput a fost un punct rosu iar intr-o zi s-a extins 1 cm. Am fost la dermatolog si unul ne-a dat advantan milk si unul locoid.Unul a pus diagnosti intepatura de insecta ( a fost prin iarba), celalalt eczema atopica. Acum ce sa fac, am citit pe forum ca advantanul nu se da pe fata. Cu ce sa o dau, mai ales ca-i si foarte sensibila la piele ( e blonda )si are si tendinte spre alergii


Lia
ideal e sa nu pui nici un corticoid...daca pana la urma hotarasti ca nu se poate altfel,eu votez cu locoidul...pe perioade scurte si strict pe zona afectata...
sanatate si numai bine!


mariussimiuc
Daca esti sigura ca e eczema atopica,cred ca Locoidul e mai indicat.


Creola
Fetita mea are dermatita atopica,o forma minora .A inceput sa se manifeste in jurul varstei de 1 an ,bubite in palmute si intre degetele iar de vreo luna iau aparut si pe obrajori.Ne-a prescris locoid pt fata si advantan milk pt palmute doar in perioada critica.


Sa fie sau nu cum spun medicii???
Darry

Am o dilema cat casa poporului!!! Am fost cu David (1 an si 11 luni) la pediatru pe la 6 luni pentru un vaccin si pentru ca avea niste bubite pe obrajori. Ne-a spus ca are dermatita atopica dar nu ne-a dat nici un tratament sau o trimitere la dermatolog ca... ne spunea atunci" nu este nevoie"!!! De cand m-am inscris la forumul Despre Copii am citit mai multe mesaje ale mamicilor care au copii cu drematita atopica si imi este greu sa asociez boala asta cu ce are el pe fata. Am obesrvat ca daca ii dau cu Bepanthen ii mai trec. Sunt perioade cand nu are deloc bubitele astea. Pe restul corpului nu are absolut nimic ... nici bubite nici vreun alt fel de iritatie. Nu stiu ce sa cred ARE SAU NU ARE dermatita atopica? Ma gandeam ca poate fi o forma usoara sau nu este deloc . La copilasii vostri cum se manifesta???


mariussimiuc
Cel mai bine ar fi sa mergi la un dermatolog.El iti va spune daca este sau nu dermatita atopica si iti va da si tratament.De obicei,se pune mai mult accent pe controlul ei,decat pe tratament:hidratarea pielii,evitarea transpiratiei,dieta-daca boala are legatura cu vreun aliment,evitarea bailor fierbinti...
Cel mai "bun" semn de dermatita este mancarimea.


rodicaosoian
poate este din cauza calduri de afara?asa a fost baietelul meu pan a implinit doi ani,si acum are cateodata
sau si de la mancare,i-ai dat ceva ce ia cazut greu la ficatel?


akella
Si fii-mea are niste bubite-brobonele pe obrajori, de cand s-a nascut. Daca-i dau cu cremutze ii mai trec, adica dispar. Din cate am citit despre dermatita atopica, bubitele respective produc mancarimi (fii-mea nu manifesta asa ceva) si mici leziuni care supureaza. Cred totusi ca o parere avizata, aceea a unui dermatolog, e cea mai indicata.


Darry
Tocmai de asta spuneam ca nu pot sa asociez dermatita topica cu ce are el. Nu are mancarimi(nu l-am vazut niciodata sa isi dea cu manutele pe fata doar cand ii este somn se freaca la ochi), nu are bube care sa arate urat(puroi s.a) si nu are decat pe fata. Nu doar vara ci de la 6 luni incoace mai tot timpul. Mai mult ca sigur ca vom merge cu el la dermatolog dar vroiam sa aflu cum se manifesta la alti copii dermatita.


ligia13
Dermatita atopica poate avea cele mai atipice manifestari, nu este o regula.
Poti incerca, indiferent ce o fi, ca-i de la saliva, ca-i de la vre-un aliment , sa o speli zinic cu apa cu taratza de grau.
Sigur nu-i va face rau!
Multe fete pot confirma ca bebei au scapat de multe bubitza cu asta!


Tino
darry, si eu zic sa mergi la dermatolog.
noua medicul dermatolog ne-a pus diagnosticul "dermatita atopica" si nu medicul de familie.
nu stiu cum s-a manifestat la alti copii, dar al meu a avut de la 2 luni bubite pe fata si apoi cateva pete la extreme - maini si picioare, dar pe fata cel mai urat.
bubitele persistau si nu treceau decat cu o crema pe care i-a dadeam. daca le lasam se facea scoarta pe fata si sangera. petele abia daca erau vizibile, dar fata era problema.
chiar si cand ii treceau ramanea asa pe fata ca si cand ar fi fost uscata pielea.

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annelise spune:

salve tutuor bb-ilor atopici!
a trecut mai mult timp decand nu am mai vizitat acest forum Sunt o mamica a unei fetite atopice si am trecut prin foarte multe griji datorate acestei boli. Fetita mea a avut o forma destul de severa, am postat la vremea aceea niste fotografii graitoare. Acum ne-am stabilit in Sua si suntem mai bine. Avem aproape 2 ani , dar de dermatita tot nu am scapat, doar ca are o forma usoara acum.
vreau sa va incurajez si mai ales sa va inarmati cu multa rabdare, sa va informati cat mai eficient si veti vedea ca timpul ca estompa aceasta neplacuta boala a copiilor nostri.
de fapt de ce va scriu? Eu am descoperit aici in America o lotiune de spalat si una hidratanta f buna. E si ieftina. fiecare costa cam 4 $ si au de 400ml fiecare. Eu am trmis si in tara unei prietene care si ea are un copil atopic si e f multumita de ele. Imi aduc aminte ca dadeam o gramada de bani pe trixera ...si pe multe altele. Daca aveti cunostinte in sua rugati-le sa va trmita aceste produse: Huggies . recipientele sunt de culoare albastru deschis,. Sunt si produse Huggies obisnuite, dar de culoare portocalie. Pe acestea albastre scrie safe for eczema si frangrance free. Eu le foloesc si acum si sunt f multumita de ele. Uneori le gasesc si la 3 $ cand le prind la reducere.


http://community.webshots.com/user/annelise171

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

NELAMURIRI DERMATITA ATOPICA

ancamironiuc
Trimis la - 26/07/2006 : 21:09:24
--------------------------------------------------------------------------------

Astazi am fost la dermatolog pentru o iritatie urata si mi s-a spus ca bebe (2.8 ani) are dermatita atopica. Nu m-am mirat ca si eu tot la asta ma gandeam insa nu stiam de regim.

Am citit o parte din mesajele anterioare, cat mi-a permis piticul insa am ramas cu unele semne de intrebare. Rog mult de tot mamicile care au experienta cu dermatita atopica la puiuti sa ma lamureasca cat de cat!

Alimentele excluse pot fi reintroduse treptat ca sa vad cum reactioneaza si daca este ok le pot mentine in alimentatie? Medicul nu mi-a zis de reintroducere insa asa am dedus din postarile de pe dc

Ce creme pot folosi. Eu am luat deja Trixera insa la gelul de dus sunt zero informatii. Am inteles ca exista si un gel de dus Trixera insa la farmacie nu aveau. Exista si alte produse? Voi ce folositi la puiuti?

Exista un test la Medsana, foarte scump (14mil) care detrmina la ce alimente este alergica o persoana, din 200 de alimente de pe o lista a lor. A facut cineva acest test? Se poate face la copii? Am inteles ca testele alergologice abia la 8-10 ani le poate face.

Merci anticipat pentru raspunsuri. Scuze de scrisul haotic dar sunt usor derutata de situatie si mai am si bebe in jur bazaind!



Gabbriela
Trimise - 26/07/2006 : 21:43:58
--------------------------------------------------------------------------------

Subiectul e discutat mult, clasificat si organizat... poti gasi toate info ce le doresti in subiectul de mai jos... sanatate la bebe
PS: Chiar in prima pagina vei gasi un articol foarte interesant... si in pagina 5 inca unul
Totul despre Dermatita Atopica


--------------------------------------------------------------------------------
Ripley
Trimise - 26/07/2006 : 22:02:28
--------------------------------------------------------------------------------

Iti raspund strict cu parerea mea personala - si experienta (e drept ca nu fte lunga), ma rog, combinata cu a medicilor cu care m-am sfatuit eu.
In primul rand trebuie sa schimbi detergentul de rufe (dermalin de la sensiblu e super), detergentul de vase (noua Pur ne-a facut pb. Atentie la praf< scame, animale.
Sunt alimente non-alergene, cu care ar fi bine sa incepi, un fel de regim. Multe fructe, iaurt, pui, vita, peste, cereale... da o cautare pe Dc si gasesti topicuri cu alimentele.
Creme: iti recomand cu caldura gama Atoderm de la Bioderma, noua ne-a facut minuni.
Pt spalat: gel, sapun, sampon de la Klorane, idem eu sunt incantata de ele.
Atat Atoderm cat si Klorane sunt game destinate copiilor cu piele sensibila, tendinte sau dermatita atopica.
Stiu ca sunt bune si gamele Mustela si Avene, eu nu am trecut la ele fiind multumita cu cele de mai sus.
Fa neaparat testul acela scump!!! E fte important. Si sa stii ca de la 2 ani sunt valabile si rezultatele sunt reale. Chiar dc sa zicem sunt scapari, in proportie de 90% stii macar ce sa eviti.
Inca ceva, tot din cele citite aici, cele mai bune rezultate le-au dat produsele naturiste, consulta si un medic homeopat.
Dermatita pare a se rezolva odata cu pb de imunitate, asa ca ar fi bine sa tii cont si de aceste aspecte.
Multa sanatate, si nu te stresa fte tare, va trece in timp!





ancamironiuc
Trimise - 27/07/2006 : 07:01:15
--------------------------------------------------------------------------------

Gabbriela. Merci mult. Am citit o parte dar nu tot si nu gaseam nimic despre test.

Ripley de detergent nu mi s-a spus, mai folosesc si Ariel pe deasupra care mi s-a spus sa nu il folosesc cand era mic ca au fost bbei cu probleme, nu mi-a trecut prin cap! Klorane am vazut in farmacii asa ca in timp am sa incerc mai multe sa vad la care reactioneaza mai bine.
Testul nu credeam ca merge si la copii. Eu stiam ca la adulti e o ca acele alimente te fac sa te ingrasi asa ca vroiam sa merg cu sotul nu ma gandeam ca-l fac piticului nici de cum! Medicul nu mi-a zis de el, mi-am amintit aseara de el...
Mi s-a mai spus de un ulei de baie, care se cumpara din afara ca la noi nu va ajunge curand si da rezultate. Am sa incerc sa fac rost de el. Din pacate nu am reteta la mine la cat de uituca sunt, sa iti spun numele.
Am sa caut un medic homeopat in Bucuresti, nu ma deranjeaza deloc ideea pt ca am mai avut experiente cu homeopatia..pozitive!!!
Mii de multumiri pt raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Pe langa schimbarea detergentului noua ni s-a recomandat si clatirea de 2 ori a rufelor si renuntarea la sapun la baie. Nici eu nu am gasit gelul de dus de la avene pt. piele atopica.
E destul de ciudat ca a aparut asa tarziu DA, de obicei apare la cateva luni, nu la peste 2 ani, cel putin eu asa am tot citit.

Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Roxana merci, am avut impresia ca este arhivat pt ca am gasit link-ul de pe google! Scuze de haos

Locca aveam probleme de la inceputul verii dar am crezut ca este de la caldura. Inainte insa nu am avut probleme. Iritatii a mai avut el dar treceau la Triderm. Anul trecut a avut pielea putin uscata insa niciodata ca acum. Adevarul este ca la ce pediatrii am avut la copil putea sa aiba si din nastere ca nu se prindeau asa usor.
Am inteles ca merge de regula in paralel cu astmul bronsic iar eu am avut asa ceva si el este predispus...CE VESELIE
Acum 5 minute am luat pentru baita un sapun lichid de la Mustella si am schimbat si crema cu factor de protectie, aveam Nivea si am luat tot Mustella, are si factor mare este perfect.


EMANUEL-POZE MAI VECHI
EMANUELCOWBOY
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Draga annelise,
multumesc mult pt informatii.Mi-au fost de mare ajutor. Am intrat pe site-ul firmei,am vazut cum arata Huggies si am trimis adresa unei prietene din SUA. Din pacate in Ro nu au ajuns aceste produse.Ajung numai cele ff scumpe gen Trixera. Am rugat-o sa imi cumpere si un alt produs care la baietelul meu a mers f.bine si anume Aveeno with natural colloidal oatmeal. Tu ce parere ai de acest produs? Eu am folosit praful pt baita in situatii rele si crema pt hidratare.

Mergi la inceput