Iod in sarcina
Mi s-a recomandat sa iau cite 1 tb de 200mg de Iod pe zi.A mai luat sau ia cineva,si de ce ?Mie nici macar nu mi-au cerut sa fac niste analize privind functia tiroidei,asa ca am niscaiva rezerve.Voi ce parere aveti???
Raspunsuri
ileana_marius spune:
Eu iau euthyrox 100 (pe baza de iod) pt. hipotiroidism, dar iau doar 1/4 din pastila zilnic. Am facut analize hormonale, se pare ca e o mostenire de la mama, dar mi s-a dat si pt ca am avut probleme in a ramane insarcinata. La inceput nu am vrut sa iau, mai ales ca mi-a zis sa le iau toata viata, dar pana la urma am luat. La 2 luni am ramas, dar cred ca mai degraba din cauza tratamentului de stimulare ovariana luat in aceeasi perioada. Mi s-a spus sa nu renunt la el pt ca exista riscul sa pierd sarcina, asa ca am luat in fiecare zi de atunci (cam de un an). Nici un gine. nu a spus ca ar fi o problema pt bb, doar sa iau incontinuare (si cei din Ro si cei de aici).
Ileana
38+
Poze cu noi Nepotul meu David
Ghindoaca
kity2004 spune:
Idaira despre ce tip de iod este vorba ? si pentru ce ti s-a recomandat sa i-l iei ?
Oana si Iza-Maria DN 19 iulie 2004
Cristina_C spune:
La inceputul sarcinii si eu am luat iod in acelasi timp cu acidul folic, ambele fara sa fi facut analize (cred ca se dau pur si simplu la gravide- cel putin aici) si mai tarziu am luat fier(cand mi-a scazut hemoglobina). Dar probleme cu tiroida stiam dinainte ca n-am.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Idaira spune:
Kitty,Iodul pe care mi l-au recomandat este de fapt Iodura Potasica de 200 micrograme.Acuma,eu mai iau si un complex vitaminic pt gravide,care are un tabel pe verso,si care contine si asta 150 micrograme de Iodura Potasica.
Din cite am mai citit eu,in Germania,se recomanda mult,cu sau fara analize.
Eu n-am sa iau nimic,raman la Acidul Folic si la Vitaminele mele si gata.
Pina una alta,Iodul,il pot lua din peste sarat si folosind sare iodata sau potasica la bucatarie.
emiliapop spune:
quote:
Originally posted by ileana_marius
Eu iau euthyrox 100 (pe baza de iod) pt. hipotiroidism, dar iau doar 1/4 din pastila zilnic. Am facut analize hormonale, se pare ca e o mostenire de la mama, dar mi s-a dat si pt ca am avut probleme in a ramane insarcinata. La inceput nu am vrut sa iau, mai ales ca mi-a zis sa le iau toata viata, dar pana la urma am luat. La 2 luni am ramas, dar cred ca mai degraba din cauza tratamentului de stimulare ovariana luat in aceeasi perioada. Mi s-a spus sa nu renunt la el pt ca exista riscul sa pierd sarcina, asa ca am luat in fiecare zi de atunci (cam de un an). Nici un gine. nu a spus ca ar fi o problema pt bb, doar sa iau incontinuare (si cei din Ro si cei de aici).
Cat aveai TSH de ti-au spus ca ai hipotiroidie?
Emilia
Ileana38+
Ghindoaca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060804/dt/7/k/90af/preg.png
ileana_marius spune:
emiliapop acum nu imi mai amintesc valorile. Va trebui sa caut la subiectele vechi pe unde am mai scris in aceea perioada la "asteptand un ingeras..."
Daca gasesc, revin.
Ileana
38+
Ghindoaca
ileana_marius spune:
Am gasit:
T3 (Triiodotironina) 1.7 normal 1.30-3.10
T4 (tiroxina totala) 65.55 normal 66.00-181.00
TSH 2.95 normal 0.27-4.20
Se pare ca TSH era in limite normale, dar 2 endocrinologi mi-a spus sa iau pastile...asa ca nu stiu ce au vazut ei.
Ileana
38+
Ghindoaca