Cum se face iaurtul?

Cum se face iaurtul? | Autor: cipcipcip

Link direct la acest mesaj

Stie cineva cum se face iaurtul de casa? Se poate face din lapte pasteurizat? (ca la altul nu am acces). Mersi mult

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Iei laptele din care vrei sa faci iaurtul, il imparti in doua. Prima jumatate o lasi la temperatura camerei, a doua o fierbi si apoi o torni fierbinte peste laptele rece. Pui apoi amestecul intr-un vas pe care il acoperi si il asezi undeva la caldura (langa un calorifer sau in bucatarie cand gatesti) si il lasi la caldurica pana se incheaga bine apoi scurgi zerul (daca vrei) si il bagi la frigider. poti sa faci amestecul de cu seara si sa il lasi la prins pana dimineata

Iei toata cantitatea de lapte din care vrei sa faci iaurtul, o infierbanti si in ea pui un paharel mic de iaurt simplu din comert, amesteci si o lasi la prins la caldura.

intr-un vas curat se pune o cantitate de lapte (250 de grame, de exemplu) FIERT in prealabil si racit (la temperatura camerei), in care se pune o lingurita de iaurt (mai bine ar fi sa ungi peretii vasului, ca sa fie procesul mai rapid). Se lasa acoperit la temperatura camerei pana cand iaurtul e gata (vezi cum arata si gusti daca e acrisor), dar sa nu-l lasi prea mult timp ca fermenteaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Otis, mersi mult, astea-s 3 retete diferite, nu? ca nu ma pricep si m-am cam incurcat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Da, sunt trei retete diferite!
Pupici!

Mergi la inceput

inca o intrebare...scuze ca te bat la cap. se poate face si din lapte slab sau trebuie sa fie neaparat lapte gras?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

N-are importanta daca laptele e gras sau nu , fierbe laptele lasa-l la racit , cauta un borcan mare sau o sticla cu gura larga , cum erau demult sticlele de lapte in Ro. , daca vasul e din sticla e perfect , unge vasul cu smantana sau iaurt , apoi pune laptele in vas si lasa-l la cald , dar nu pe calorifer sau f. aproape de aragaz . In bucatarie e perfect pt. ca e suficient de cald , lasa-l 2-3 zile , cand e gata , deasupra se smantaneste , culege smantana de deasupra si dedesupt e iaurtul.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Mersi fetelor, am facut, a iesit super. Mai dulceag decit cel din comert, vad ca si la bebe ii place. L-am tinut 12 ore in cuptor cu lumina de la cuptor aprinsa (se face putin caldut de la bec). Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Bunica facea cu jumatate de lapte fiert si jumate de lapte nefiert si le punea intr-o ulcica de pamant si le lasa la prins la temperatura camerei, nu in frigider.

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Bunica facea cu jumatate de lapte fiert si jumate de lapte nefiert si le punea intr-o ulcica de pamant si le lasa la prins la temperatura camerei, nu in frigider.

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Am sa incerc si varianta asta, mersi

Mergi la inceput